Av Josefin (#reseintervju)

Varför skall man åka på kryssning egentligen?
Att kryssa är det perfekta sättet att uppleva flera länder utan att behöva packa upp och ner hela tiden. Man kan kryssa varsomhelst i världen bara det finns vatten. Det finns alternativ för alla smaker och plånböcker; flodkryssningar, Medelhavskryssningar, den klassiska kryssningen med Queen Elizabeth till New York, Hurtigruten bland Norges fjordar eller forskarexpeditioner till Antarktis, man kan kryssa till Alaska eller Hawaii – det finns kryssningar i varje världsdel.

Vad skall man tänka på innan man bokar en kryssning?
Dels skall man tänka till om vilka resmål vill man se. Vill man stanna till var och varannan dag och göra utflykter eller vill man njut av dagar till havs. Man skall tänka till på vad det är man vill ha ombord. Är hytten viktig, balkong eller ej? Mat är en stor del – välj det kryssningsrederi och den båt som erbjuder just det utbudet du söker efter. Är det äventyr och upptäckter man söker, sällskap, föreläsningar och shower. Gör en lista och tratta ner önskemålen tillsammans med resekonsulenten så det blir som man drömt om!

Vad är din bästa kryssningsupplevelse Josefin?
Hmmm…det måste nog vara kryssningen jag gjorde i Karibien med utresa från San Juan – där kunde man njuta av musik, god mat, de vackra gamla kvarteren innan man gick ombord för att kryssa runt bland okända små pärlor i södra Karibien. Den gör jag gärna om igen!

Ok – vilka kryssningar finns på din ”bucket list”?
Drömmen är att få kryssa hela vägen från Alaska till Sydney – vilket äventyr. Med vildmarksäventyr i Alaska till att doppa fötterna i det kristallklara vattnet på Bora Bora, vilka sköna kontraster.

Till sist – kan vi få några tips från en expert om vilka misstag man skall undvika att göra?
- Missa inte att boka dryckespaket redan från början.
- Undvik rusningstiden i buffén – maten fylls på fräsch hela tiden och det finns ingen anledning att stressa
- Planera – både dagarna ombord och vilka utflykter man vill göra. Det kan vara en bra idé att boka de populäraste utflykterna redan hemifrån
- Kontrollera noga vad som ingår i din hyttkategori – kanske det ingår frukost på sängen varje dag?
- Kontrollera klädkoden ombord innan du packar väskan

Det finns så många fördomar kring kryssningar – våga pröva det en gång!
Har man en gång kryssat vill man alltid kryssa!

Läs mer om våra kryssningar här!

Kryssningstips från Josefin
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: