Av Julie (#Reseintervju)

RESEINTERVJU

Kort om dig - Vem är du?
Jag heter Julie, jag är 24 år och studerar till vardags juridik på universitetet. Jag har också ett underbart studentjobb på IBM, där jag har varit i tre år. När jag inte läser eller arbetar älskar jag att titta på sport och även att utföra lite på egen hand. Under sommarmånaderna simmar jag till exempel gärna openwater.

Vilka länder har du besökt och vem reste du med?
Jag har besökt många länder om jag själv får säga det. Första resan jag gjorde själv var när jag var elva och skulle besöka min vän i Düsseldorf. Jag satt på ett plan och flög själv - mina föräldrar visste säkert inte den gången vad de hade satt igång. När jag gick i åttan åkte jag till Malta i tre veckor på språkskola med en av mina bästisar. Vi hade det underbart och träffade så många nya vänner och noterade inte minst friheten av att inte ha familjen med. Efter gymnasiet åkte jag själv i tre månader till Nya Zeeland, Australien, Fiji och Dubai. Det var det bästa beslutet! Det var helt fantastiskt att för första gången resa ensam, att kunna bestämma allt och bara njuta av att bara göra sådant som jag gillade mest.
Under de senaste två åren har jag varit i Tanzania i tre veckor, på Maldiverna och Sri Lanka två månader och inte minst min senaste fantastiska resa till Sydamerika och New York. Jag har hunnit vara OS-volontär, jag har dykt på Galapagos och sett Machu Picchu. En del drömmar har helt klart gått i uppfyllelse.
Förutom de lite större resorna har jag också bland annat haft olika semestrar i Europa – Spanien, Frankrike, Österrike, Bulgarien och London för att bara nämna några.

Hur länge är du vanligtvis borta och hur ofta reser du?
När jag reser så gillar jag att resa i några månader eftersom jag tycker att det är det bästa sättet att uppleva en ny plats och människorna och deras kultur. Tyvärr räcker tiden inte alltid till så ibland måste jag "nöja” mig med de lite kortare resorna.

Vad inspirerade dig att resa med din ryggsäck?
Det som inspirerade mig mest är förmodligen den frihet du får genom att resa med en ryggsäck. Du kan ta dig runt nästan var som helst, det är mer avslappnat och definitivt också bättre lämpat för att bo på vandrarhem, där du ofta möter några nya vänner från hela världen.
Dina bästa restips/råd om du ger dig ut som backpacker för första gången?
Var inte nervös på något sätt. Oavsett om du reser ensam eller med andra så möter du alltid många nya fantastiska människor som gärna lär känna dig och din bakgrund. Så var öppen för nya utmaningar och glöm inte, det är okej att inte vara som alla andra.

Vilka förberedelser gör du normalt innan du reser?
Innan jag reser googlar jag alltid de platser jag ska besöka så att jag kan se vad jag eventuellt vill se och göra. Jag vill helst inte planera för mycket och jag gillar att vara flexibel på vägen och kanske resa ett stycke ihop med några nya människor jag just har träffat.

Varför är det så bra att resa med en ryggsäck?
Det häftigaste med att resa med en ryggsäck är att du blir en ganska annorlunda person än den du brukar vara. Det är okej att gå runt i samma shorts i en hel vecka, att inte sminka sig på morgonen eller fundera på vilka skor man ska ha på sig - så stort är ju valet i en ryggsäck knappast! Man får lov att bara vara avslappnad och öppen för nya saker.
Hur finner/fann du tid och pengar till att förverkliga drömmen?
Jag arbetar oftast mycket när jag inte reser eftersom jag alltid tänker på nya ställen att resa till. Jag finner enorm motivation i idén om att pengar kan användas för att förverkliga ännu en dröm därute.

Ditt personliga bästa resminne eller din roligaste historia från dina resor?
Min senaste resa, till Sydamerika, är verkligen ett av mina bästa resminnen för att jag hade uppfyllt så många drömmar under de tre månaderna medan jag träffade så många nya fantastiska människor – helt säkert något jag aldrig kommer att glömma.

Ditt bästa packtips eller vad reser du aldrig utan?
Eftersom myggor och olika insekter alltid tycker mycket om mig så åker jag aldrig utan lite penicillin. Annars är mitt bästa tips att faktiskt se din ryggsäck som din nya bästa vän och aldrig glömma honom. Det går utmärkt att byta ut honom mot en bättre modell emellanåt!

Vilka länder finns på din bucket list och vad lägger du mest vikt på när du väljer ett resmål?
Jag skulle gärna vilja återvända till Amerika för där är jag verkligen inte färdig än. Det finns så många bra ställen att se och uppleva. Antarktis finns också på listan, liksom Indonesien. När jag väljer destinationer lägger jag stor vikt vid vad jag kan göra där. Till exempel vill jag gärna dyka med valhajar, vilket kan göras i Mexiko, eller se Comodos i Indonesien, eller bada med späckhuggare, eller titta på pingviner i Antarktis.

Något annat du vill dela från livet som backpacker?
Tänk på att världen inte alls är så farlig som så många vill att du ska tro. Om du använder ditt sunda förnuft så kommer det förmodligen att bli en fantastisk resa.

Tack till Julie för att du har delat din resglädje med oss andra!

Se alla våra jorden runt-resor här!

Julie, interview
Julie, interviewJulie, interviewJulie, interviewJulie, interview
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: