Av Jonas (#Reseintervju)

RESEINTERVJU

Kort om dig – vem är du?
Jag heter Jonas, jag är 20 år och är för närvarande på sabbatsår. Jag är intresserad av fotografering, basket och pianospel.

Vilka länder har du besökt och vem åkte du med?
På min resa i år var jag i Nya Zeeland, Thailand, Kambodja och Vietnam. Jag reste ihop med en klasskamrat från gymnasiet.

Hur länge är du vanligtvis borta och hur ofta reser du?
Jag reser oftast inte så länge i taget. Det blir vanligtvis en vecka utanför storloven då jag oftast träffar min familj och två eller tre veckor under sommarledigheten. Utlandsresor gör jag en till två gånger om året.

Vad inspirerade dig att resa med ryggsäck?
Jag växte upp på en gård i norra Jylland och reste som 16-åring till USA – inspirationen tror Min far var på en liknande resa när han var ung och det inspirerade mig – jag ville gärna ut och uppleva något annat än det europeiska och skandinaviska som jag är så välbekant med.

Dina bästa restips/råd om du ger dig ut som backpacker för första gången?
Ta det lugnt och stressa inte, den biten har du nog av på hemmafronten.

Vilka förberedelser gör du normalt innan du reser?
Jag kollar förstås alltid upp destinationens väderförhållanden och packar därefter.

Varför är det så härligt att resa med ryggsäck?
Du har en annan frihet än om du har en resväska. Du är oändligt rörlig och alltid redo att glida dit flödet leder sig. Samtidigt packar du inte mer än vad som är nödvändigt eftersom du måste bära på det länge. Du tänker lite smartare och mer kreativt när det gäller problem där lösningen inte finns tillgänglig i ryggsäcken och det är här du möter andra människor, vilket är det bästa i mina ögon.

Ditt personliga bästa resminne eller din roligaste historia från dina resor?
En av de första dagarna på vår långa resa kom vi till norra spetsen av Nya Zeeland på en endagstur. Vår busschaufför och guide var Willy, en infödd maori som gjorde dagen helt underbar, samtidigt var vädret fantastiskt och inget av vad vi gjorde vill jag vara förutan. Vi såg fyrtorn och jätteträd, vi surfade ner för sanddyner, vi åkte med bussen genom kvicksand, vi åkte längs Ninety Mile Beach, vi grävde efter musslor i sanden och fick oss en helt suverän fish n’ chips. Det var en helt fantastisk dag!

Ditt bästa packningstips och vad reser du aldrig utan?
Min kamera. Man vet aldrig när man behöver den.

Vilka länder finns på din bucket list och vad lägger du vikt på du när du väljer ett resmål?
Japan, Argentina, Sydafrika, Australien och mycket mer.
Jag är mest intresserad av folket och naturen medan städerna kommer i andra hand, men när jag inte själv har valt så ser jag till att få så mycket ut av situationen som möjligt.

Övrigt du vill dela från livet som backpacker?
Man kan bli frestad att bo på hotell eftersom det är så billigt på vissa ställen, men jag tycker helt klart att man genom att bo på vandrarhem och träffa människor kan ge resan en helt annan karaktär.

Tack till Jonas för att du delade med dig av din reseglädje till oss andra!

Se alla våra jorden runt-resor här!
Jonas, Interview
Jonas, InterviewJonas, InterviewJonas, InterviewJonas, Interview
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: