Av Line (#Reseintervju)

RESEINTERVJU

Kort om dig själv – vem är du?
Jag är 34 och sambo med två barn på fyra och sex år. Jag jobbar på en resebyrå i Århus.

Vilka resmål har du besökt ihop med barnen?
Jag har rest ihop med barnen sedan de var små, vi har varit i Thailand tre gånger (två gånger med den minsta men första gången var han bara tre månader gammal), vi har varit i Florida och tältat när de var ett och tre år gamla, på Island och i ett antal europeiska länder. Och så har vi gjort en halvårslång jordenruntresa genom Thailand, Vietnam, Filippinerna, Australien, Hawaii, Los Angeles, Mexiko, Kuba och road trip i USA:s sydstater samt New York.

Vilka är de största fördelarna med att resa ihop med barn – är där några besvärligheter och i så fall vilka?
Själv tycker jag att det är helt underbart att ha barnen med ut i världen. Deras rättframhet öppnar dörrar överallt och vi har kommit i samspråk med massor av människor världen över tack vare att de har sprungit fram och lekt med olika barn och då har det känts naturligt för oss att prata med föräldrarna. På det sättet har vi mött många familjer, inte minst i Sydostasien där man är väldigt barnkära och dessutom tycker det är roligt med sådana där ljusa som vi. Och så är det ju bara så bra och sunt att se hur folk lever i andra länder. Eller äter – från att ha varit lite kräsmagade hemma så har barnen nu lärt sig att tycka om en massa olika sorters mat. Men naturligtvis är det lättare ibland och svårare andra gånger. Det är bra att räkna med ett rimligt tempo för det går lite långsammare med barn. De ska ha lov att få varva ner emellanåt och bara få lalla runt lite utan att varje dag är full av olika aktiviteter och programpunkter.

Vilka beaktanden och förberedelser tycker du är viktiga vid resor med mindre barn?
A och O är en bra reseförsäkring så att allting är i ordning ifall något oförutsett skulle inträffa på resan. Och så bör man ha lite koll på vad man faktiskt vill ut och uppleva. Det är stor skillnad på resformen i mera västliga länder som Australien, Nya Zeeland, USA och Mexiko jämfört med Sydostasien och det är skillnad på att resa i ryggsäck eller att köra själv. Jag tycker att det har varit jätteskoj och flexibelt att köra ihop med barnen. Vad mer? Säkerheten naturligtvis, alltid och överallt.

Dina bästa tips på favoritdestinationer ihop med barn.
Själv föll jag pladask för Yucatánhalvön i Mexiko med sin underbara blandning av spännande kultur med Mayaruiner och kolonialstäder, läckra stränder, gulliga människor, jättegod mat – och så är vägar, matbutiker, sjukhus och allt sådant fräscht och fungerande. Vi älskar Australien och det fria husbilslivet och att köra runt och besöka vackra nationalparker och campa bland kängurur och koalor. Och så är folk bara så enormt snälla, jordnära och lätta att ha att göra med i Australien. Florida var ett annat väldigt bra ställe om man hade barn med: vettiga avstånd, nationalparker, djur, städer och stränder – allt fanns där, bra och nära till hands. För mig har det alltid varit naturligt att ta med barnen. De anpassar sig snabbt och det är verkligen fint med den ostörda samvaron man har med sina barn när man reser. Det är inte så mycket man behöver tänka på, annat än att uppleva ihop – och trivas ihop.

Få inspiration till din Jorden Runtresa här

Line-Marie Schacht Nathan
Line og familien på jordomrejseLine og familien på jordomrejseLine og familien på jordomrejse
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: