Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 31 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Dröm dig bort till en paradisö och du vaknar på Samoa. På den här resan besöker du de två huvudöarna Upolu och Savaii. Det går en färja mellan öarna och med din hyrbil är det enkelt att utforska de båda öarna på egen hand. Båda öarna täcks av berg och vulkaner, floder och vattenfall, fuktig regnskog och vackra stränder omgivna av fiskrika korallrev. Här ute i Stilla Havet går livet sin gilla gång, lugn och behagligt där det allra viktigaste är att njuta av dagen och livet. Vi har bokat övernattningar till dig runt på öarna i små charmiga ”fale” – samoanska bungalows på trevliga och personliga resorts.

Läs mer om Samoa här
Se våra andra fantastiska resor till Samoa här

Bästa reseperiod

Man kan resa till Samoa året runt. Generellt är dock bästa tiden att besöka Samoa från maj till oktober då det regnar mindre och temperaturerna är mildare.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1. Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Samoa. Du mellanlandar på vägen och kan göra stopp i t.ex. Singapore, Sydney, Doha eller Auckland. Tala med din Travel Consultant och se vad som passar dig bäst.
Dag 2. Flyg, flyg, flyg
Hela dagen går åt att flyga mot Samoa
Dag 3. Ankomst Apia
Du landar på flygplatsen i Apa och får ett traditionellt mottagande. Du hämtar upp hyrbilen och kör sedan till Samoan Outrigger där du har två övernattningar. Samoan Outrigger är ett mindre hotell med avslappnad atmosfär inte långt från centrum och strand. Här finns gratis parkering och en ljuvlig trädgård med pool.
Dag 4. På egen hand i Apia
Du har hela dagen på egen hand och kan utforska Samoas lilla huvudstad. (F) På ön Upolu ligger Apia och här hittar man bland annat marknaden Maketi Fou där man kan smaka på och köpa de lokala specialiteterna. Du kan också besöka Samoa Cultural Village och lära mer om den samoanska kulturen och historien. Runt om i staden finns trevliga restauranger och barer. Här på Samoa bor 200 000 människor varav 40 000 av dem i själva Apia.
Dag 5. Samoan Outrigger till Satuaitua Beach Fales (87km)
Idag startar din road trip på Samoa ”på riktigt”. Du sätter kursen mot Mulifanua Wharf och tar färjan till Salelonga Wharf och fortsätter sedan vidare till Satuaitua Beach Fales. På vägen finns massor med stopp vid utsiktspunkter och stränder. Satuaitua beach Fales är en mindre resort på den sydvästra delen av ön Savaii. De traditionella bungalowerna ligger ner mot den vackra stranden där man förutom att bada och sola även kan snorkla och surfa. Resorten ligger i ett lugnt och orört område och genomsyrar av skön atmosfär, på den gemytliga restaurangen kan man avnjut lokala specialiteter.
Dag 6. Avkoppling på Satuaitua Beach Fales
Du har dagen på egen hand att njuta av Satuaitua Beach Fales. Savaii är med sin befolkning på 42 000 människor den största polynesiska ön efter Nya Zeeland och Tahiti. Även om detta är Samoas största ö så är det här du kan uppleva äkta ö-liv och växla ner totalt. På Savaii finns det mängder av vackra vita stränder – man skall alltid fråga i byn intill och ibland kostar det en slant men det är det absolut värt. Här finns också fågelrika regnskogar, trevliga små byar. Marknader, blåshål, vattenfall, grottor och stora lavafält. Är man här en söndag är det en upplevelse att sätta på sig finkläder och delta i en gudstjänst. Snorkling och dykning är också helt fantastiskt och reven utanför är orörda och det finns även möjlighet för vrakdykning.
Dag 7. Satuaitua Beach Fales till Savaiian Hotel (119 km)
Idag fortsätter du din resa norrut på Savaii till Savaiian Hotel. Du kan göra trevliga stopp på vägen. Kanske ser du ett fält där man spelar kirikiti – den lokala versionen av cricket eller stannar till i någon av de trevliga små byarna på vägen. (F) Savaiian Hotel är ett mycket personligt och familjeägt hotell vid den lilla byn Lalomalava. Tag ett dopp i poolen, snorkla vid stranden och se de färggranna fiskarna vid revet eller ta en paddeltur med någon av hotellets kajaker. Hotellets trevliga bunglows ligger utspridda i den vackra trädgården som sträcker sig ner mot stranden.
Dag 8. Avkoppling på Savaiian Hotel
Du har hela dagen på egen hand och kan antingen fortsätta utforska ön med din hyrbil eller bara slappna av och ta det lugnt vid hotellet. (F)
Dag 9. Savaiian Hotel till Taufua Beach Fales (94 km)
Du lämnar idag ön Savaii med färja och åker tillbaka till Upolo. Färjeturen tar ca 90 minuter och du har sedan ca 2 timmar i bilen innan då når fram till Taufua Bach Fales. (F) Taufua Beach Fales ligger på den sydöstra delen av ön Upolu vid Lalomanu Beach – känd för att vara en av Stilla Havets vackraste stränder. Detta är ett sant paradis där de mysiga bungalowerna ligger utspåridda i trädgården ner mot stranden. Här snorklar man ut till revet direkt från stranden eller bara har det gott i den mjuka sanden. Det finns ett flertal aktiviteter på hotellet som kulturkvällar, elddans och traditionell söndagsmiddag; toónai.
Dag 10-13 Avkoppling på Taufua Beach Fales
Du har sköna dagar att njuta av sol, hav och strand eller fortsätta ön Upolu på. Upolu är mycket mer än bara vackra stränder och laguner där man kan man dyka, snorkla, paddla kanot och surfa. Det finns också mängder av vandringsleder i regnskogen och dramatiska vattenfall. Missa inte en simtur i To Sua Ocean Trench – en 30 meter djup, naturlig bassäng omgiven av grönska med klart och svalkande vatten.
Dag 14. Avresa från Apia (63 km)
Då är det dags för avresa från Samoa – du lämnar hyrbilen på flygplasten. Du kan antingen åka hemåt mot Skandinavien eller göra stopp på vägen i t.ex. Australien eller Singapore om du så önskar.
Dag 15. Hemkomst till Skandinavien

Övernattningar

Elva nätter på hotell/fale
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar.

maj - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Samoa t/r (inklusive bagage)
 • 12 dagars bilhyra med försäkringar och fria mil
 • Färjebiljetter mella Upolu och Savanii t/r
 • 2 nätter på Samoan Outrigger Hotel på Upolu, standardrum inklusive frukost
 • 2 nätter på Satuaitua Beach Fales på Savaii, over-water fale inklusive halvpension
 • 2 nätter på Savaiian Hotel på Savaii, Samoan Bungalow inklusive farkost
 • 5 nätter på Taufua Beach Fales på Upolu, beach fale med balkong inklusive halvpension

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF