15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 37 450:-
Dröm dig bort till en paradisö och du vaknar på Samoa. På den här resan besöker du de två huvudöarna Upolu och Savaii. Det går en färja mellan öarna och med din hyrbil är det enkelt att utforska de båda öarna på egen hand. Båda öarna täcks av berg och vulkaner, floder och vattenfall, fuktig regnskog och vackra stränder omgivna av fiskrika korallrev. Här ute i Stilla Havet går livet sin gilla gång, där det allra viktigaste är att njuta av dagen och livet. Vi har bokat övernattningar till dig runt på öarna i små charmiga ”fale” – samoanska bungalows på trevliga och personliga resorts.

Läs mer om Samoa här
Se våra andra fantastiska resor till Samoa här

Bästa reseperiod

Man kan resa till Samoa året runt. Generellt är dock bästa tiden att besöka Samoa från maj till oktober då det regnar mindre och temperaturerna är mildare.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Samoa. Du mellanlandar på vägen och kan göra stopp i t.ex. Singapore, Sydney, Doha eller Auckland. Tala med din Travel Consultant och se vad som passar dig bäst.
Dag 2: Flyg, flyg, flyg
Hela dagen går åt att flyga mot Samoa
Dag 3: Ankomst till Apia
Du landar på flygplatsen i Apa och får ett traditionellt mottagande. Du hämtar upp hyrbilen och kör sedan till Samoan Outrigger där du har två övernattningar. Samoan Outrigger är ett mindre hotell med avslappnad atmosfär inte långt från centrum och strand. Hotellet drivs av danska Claus och hans familj, och de bjuder gärna in sina gäster till att sitta ner och prata om livet på Samoa och hur det var att lämna Skandinavien för livet och kärleken i ö-paradiset. Här finns gratis parkering och en ljuvlig trädgård med pool.
Dag 4: På egen hand i Apia
Du har dagen på egen hand till att utforska huvudstaden Apia och dess omgivningar. Apia är med sina 40 000 invånare huvudstaden på ön Upolu och här finns marknaden Maketi Fou. Här kan du handla tillsammans med lokalbefolkningen och smaka på lokala delikatesser. Du kan också besöka Samoa Cultural Village där du får lära dig om den samoanska kulturen och historien. Runt omkring i huvudstaden finns gott om trevliga restauranger och barer. (F)
Dag 5: Samoan Outrigger till Florence's Place (87km)
Idag startar din road trip på Samoa ”på riktigt”. Du sätter kursen mot Mulifanua Wharf och tar färjan till Salelonga Wharf och fortsätter sedan vidare till Florence's Place. På vägen finns massor med stopp vid utsiktspunkter och stränder. Florence's Place är en lokal homestay där du kommer alldeles inpå det lokala Samoa. Värdparet Ruth och Kelvin kommer garanterat visa dig hur äkta, samoansk gästfrihet ser ut. Ruth berättar ofta och gärna om sin uppväxt på Samoa och hur hon mötte Kelvin på Nya Zeeland innan de tillsammans flyttade tillbaka till det enkla ö-livet här. Idag driver de ett litet ekologiskt lantbruk som du kan besöka - eller smaka fantastiska råvaror från - under din vistelse på deras bed and breakfast.
Dag 6: Avkoppling på Florence's Place
Du har dagen på egen hand till att njuta av vistelsen på Florence's Place eller att bege dig ut på upptäcktsfärd i området. Savaii är med sin befolkning på 42 000 människor den största polynesiska ön efter Nya Zeeland och Tahiti. Även om detta är Samoas största ö så är det här du kan uppleva äkta ö-liv och komma helt ner i varv. På Savaii finns det mängder av vackra vita stränder, men kom ihåg att fråga om lov innan du använder stranden, ibland kan du också behöva betala en mindre summa, men det är det absolut värt! Här finns också fågelrika regnskogar, trevliga små byar, marknader, vattenfall, grottor och stora lavafält. Är man här en söndag är det en upplevelse att sätta på sig finkläder och delta i en gudstjänst, för att verkligen få vara en del av lokalbefolkningen på riktigt. Snorkling och dykning är också helt fantastiskt då reven utanför är orörda och ger möjlighet till vrakdykning. (F,L eller M)
Dag 7: Florence's Place till Va-i-moana Seaside Lodge (81 km)
Idag fortsätter du din resa runt på Savaii till Va-i-moana Seaside Lodge. Du bestämmer själva när och var du vill stanna eftersom du har din egen bil. Du kommer med stor säkerhet stöta på några lokala män som spelar kirikiti – den lokala versionen av cricket - eller möta några lokala som tar en siesta i en fale när du kör igenom de små byarna på Samoa. Va-i-moana Seaside Lodge är ett intimt, familjeägt hotell beläget på nordöstra Savaii. Från din charmerande fale vid vattnet har du utsikt från första parkett mot Samoas världsberömda solnedgångar. Njut av en simtur från badbryggan, utforska färggranna koraller och fiskar under en snorkeltur, eller åk på upptäcktsfärd i en av hotellets kanoter. Hotellets mysiga bungalows ligger utspridda i den vackra trädgården som ligger ända nere vid vattnet. (F)
Dag 8: Avkoppling på Va-i-moana Seaside Lodge
Du har hela dagen på egen hand och kan antingen fortsätta utforska ön med din hyrbil eller bara slappna av och ta det lugnt på hotellet. (F)
Dag 9: Va-i-moana Seaside Lodge till Taufua Beach Fales (94 km)
Idag lämnar du ön Savaii med färja och åker tillbaka till Upolo. Färjeturen tar ca 90 minuter och du har sedan cirka två timmar i bilen innan du når fram till Taufua Beach Fales som ligger på den sydöstra delen av ön Upolu vid Lalomanu Beach. Stranden är känd för att vara en av Stilla Havets allra vackraste. Detta är ett riktigt paradis där de mysiga bungalowsen ligger utspridda i trädgården ner mot stranden. Här snorklar man ut till revet direkt från stranden eller bara slappnar av i den mjuka sanden. Det finns ett flertal aktiviteter på hotellet som kulturkvällar, elddans och traditionell söndagsmiddag; toónai. (F)
Dag 10-13: Avkoppling på Taufua Beach Fales
Du har sköna dagar att njuta av sol, hav och strand eller till att utforska ön Upolu på. Upolu är mycket mer än bara vackra stränder och laguner där man kan man dyka, snorkla, paddla kanot och surfa. Det finns också mängder av vandringsleder i regnskogen och dramatiska vattenfall. Missa inte en simtur i To Sua Ocean Trench – en 30 meter djup, naturlig bassäng omgiven av grönska med klart och svalkande vatten.
Dag 14: Avresa från Apia (63 km)
Då är det dags för avresa från Samoa – du lämnar hyrbilen på flygplasten. Du kan antingen åka hemåt mot Skandinavien eller göra stopp på vägen i t.ex. Australien eller Singapore om du så önskar.
Dag 15: Hemkomst till Skandinavien

Övernattningar

2 övernattningar på Samoan Outrigger Hotel i standardrum på Upolu
2 övernattningar på Florence's Place homestay på Savaii
2 övernattningar på Va-i-moana Seaside Lodge i Sunset Waterfront Room på Savaii
5 övernattningar på Taufua Beach Fales i beach fale med balkong på Upolu

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar.

maj - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Samoa t/r, inklusive bagage
 • 12 dagars bilhyra inklusive försäkringar och fria mil
 • Färjebiljetter mellan Upolu och Savanii t/r
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Samoan Temporary License - betalas lokalt vid avhämtning av hyrbil och kostar cirka 85 SEK.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: