11 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 25 450:-
Ditt äventyr börjar på Bilbao flygplats där du hämtar ut din hyrbil som ska bli din trogna följeslagare de kommande dagarna när resan går till Barcelona. Du kan utan bekymmer hämta din hyrbil i Bilbao och lämna tillbaka den i Barcelona, då vi har inkluderat kostnaden för envägshyra i resans pris. På det sättet slipper du betala den här kostnaden väl på plats i Spanien.
Första stoppen på resan är San Sebastián i Baskien, som osar av nordspansk riviera-stämning och vidsträckta sandstränder som ligger utspridda mellan bergstoppar med magnifik panoramautsikt. Med en egen instruktör får du prova på surfing, som är något av en livsstil här i San Sebastian.

Äventyret fortsätter till Espot som ligger i en floddal i nationalparken Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, nära gränsen till Frankrike. Upplev naturen på lite nya sätt genom att testa forsränning, rappellering och vandring i de förtrollande omgivningarna.

Till sist kör du till Barcelona för att avsluta resan i en av Europas mest spännande städer som bjuder på allt från konst och arkitektur till strandliv med en härlig, palmklädd strandpromenad. Efter att du har lämnat tillbaka bilen har du tid på egen hand för att uppleva denna fantastiska stad, och för att få insikt i både kända och mer undangömda pärlor har vi även inkluderat en guidad cykeltur i resan. Det reseförslaget ger dig garanterat upplevelser för både kropp och själ.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Spanien här
Läs mer om Spanien här

Bästa reseperiod

Norra och centrala Spanien är bäst att besöka mellan april och oktober. Under sommarmånaderna är det varmt med dagstemperaturer upp till 30 grader och ännu högre mitt inne i landet. Under vår och höst ligger dagstemperaturen oftast mellan 18 och 25 grader.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till San Sebastián i Spanien
Du flyger till Spanien med ankomst senare samma dag till Bilbao flygplats. Här hämtar du ut din hyrbil och kör sedan ca 1,5 timme till San Sebastián. Resten av dagen kan du tillbringa med att koppla av, gå en promenad i staden eller ladda upp inför kommande dagars surflektioner.
Dag 2: Surflektion och tid att utforska San Sebastián
Efter frukost är det dags att hoppa på surfbrädan. Baskien är en välkänd surfdestination eftersom kusten här erbjuder förhållanden som varje ivrig surfare efterfrågar; vind, vågor och spektakulära stränder. Surflektionen äger rum i hjärtat av San Sebastián, där du får privatlektioner baserat på din nivå av en kvalificerad instruktör som under två timmar kommer göra allt för att du ska få uppleva den rush som surfare känner på toppen av en våg. Om du efter din surflektion vill uppleva San Sebastián från en annan vinkel kan du hyra en cykel och utforska den historiska delen av staden, Parte Vieja. Stadsdelen ligger naturligt avgränsad mellan mynningen av floden Urumea och stadens mysiga småbåtshamn och var ursprungligen omgiven av stadsmuren. Små gator och gränder bildar en liten labyrint runt den vackra Plaza de la Constitución – passa på att utforska de små unika butikerna utmed gatorna och prova den traditionella spanska maträtten pintxos; det sägs att i San Sebastián kan man få den bästa pintxos i hela Baskien! Du kan också tillbringa dagen med att ge dig ut på den 10 kilometer långa St. James pilgrimsfärden från San Sebastián till Pasai Bay. Här vandrar du längs vackra kustlandskap, åkrar och skogar. (F)
Dag 3: Surflektion och tid på egen hand i San Sebastián
Idag fortsätter du att finslipa dina tekniker på surfbrädan. Precis som dagen innan så ingår två timmars privatundervisning med din instruktör. Om du vill fortsätta med fysiska aktiviteter efter surfingen kan du till exempel hyra en kajak och paddla runt bukten La Concha Bay. Alternativt kan du ta en promenad längs strandpromenaden i bukten som sträcker sig från marinan i centrum till foten av Monte Igueldo – en promenad på drygt 40 minuter. Ta gärna en paus vid Miramar Palace som ursprungligen var den spanska kungafamiljens "sommarstuga". Vill du se mer av staden rekommenderar vi att du tillbringar lite tid i den nyare stadskärnan som är lika charmig som den gamla stadsdelen. Här hittar du den imponerande Katedralen Buen Pastor, som är huvudattraktionen i denna del av San Sebastián. Njut av arkitekturen, shoppa och ta en paus i den idylliska parken vid Plaza de Gipuzkoa. (F)
Dag 4: Kör med egen hyrbil till Espot
Efter frukost på hotellet har det blivit dags att lämna San Sebastián. Kör ca. 5-6 timmars till Espot som ligger i en floddal med ett stort antal sjöar i närområdet. Den högsta delen av dalen, som ligger runt sjön Sant Maurici och Els Encantats-berget, är en del av nationalparken Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Sprint är en av de två ingångarna till nationalparken och sjön Sant Maurici, och i denna del av parken kan du besöka mer än 20 issjöar som Ratera eller Amitges, och även skyhöga berg. Byn Espot är uppdelad i två delar med det besöksvärda medeltida tornet i mitten. Kyrkan Santa Llogaia med sitt fyrkantiga torn är också en intressant sevärdhet och denna kyrka nämns i dokument så långt tillbaka som 839, där också byn Espot nämns för första gången. (F)
Dag 5: Rappellering och adrenalinkick i kanjonerna vid Sort
På morgonen idag kör du ca 30 minuter från Espot till Sort, där du ska få prova på dagens aktivitet; rappellering. Du följs åt av instruktören till det ställe i ravinen som är utgångspunkten och här får du en introduktion till säkerhet samt grundläggande instruktioner som ger dig de bästa förutsättningarna för att du ska få en härlig upplevelse. Rapellering är en nedstigning som innebär att man firar sig ned för en bergvägg eller klippvägg. Det är en väldigt speciell upplevelse att skjuta ut sig från en klippavsats och sedan hoppa lugnt ner för den vertikala väggen. Du kommer dock alltid att vara i säkra händer och försedd med rätt utrustning så att allt är under kontroll. Kom ihåg att njuta av turen upp och ner så länge det varar! Om du behöver en avkopplande promenad för att smälta de många intrycken efter den adrenalinfyllda upplevelsen kan du efteråt besöka området runt Lago Negre de Cabanes eller hjärtat av nationalparken Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. (F)
Dag 6: Forsränning i natursköna omgivningar vid Llavorsi, Espot
Idag kör du tillbaka till Sort som är utgångspunkten för dagens tre timmar långa forsränningstur. Du möter upp med din grupp i Sort och ni följs åt de 30 minuterna ut till den typiska Pyrenée-byn Llavorsi varifrån forsränningsäventyret börjar. De erfarna guiderna ger dig en oumbärlig introduktion till säkerhet och grundläggande praxis, innan forsränningen nerför floden tar sin början. De första kilometerna utgör en lugn nedstigning, som gör att du kan vänja dig vid floden och utrustningen. Senare kommer du att få uppleva forsar med olika styrka som ger dig både pirr och sug i magen. Ta även in landskapet runt omkring floden, som i sig är extremt hisnande. Allt som allt bör du förvänta dig en upplevelse med skumspray, vacker natur och en vågig färd under forsränningens 17 kilometer. Efter forsränningen, om du fortfarande har lite energi kvar i kroppen, kan du till exempel ta ut på en tvåtimmars guidad tur på hästrygg, där du rider genom skog och korsar floder i en isolerad dal i Pyrenéerna, eller varför inte hoppa på en mountainbike och cykla i din egen takt genom det fantastiska alpina landskapet. Om du har ett sug efter mer vattensport kan du åka ut på en guidad tur i en uppblåsbar kajak. (F)
Dag 7: Vandring och nationalparken Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Espot
Med en vandring på ca 7 timmar och 14,5 kilometer får du idag möjlighet att utforska det östra området i nationalparken Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Du kör själv den korta biten till nationalparkens entré, där du tar en lokal 4-hjulsdriven taxi från parkeringsplatsen och in i parken till startpunkten för vandringsturen. Dagens vandring följer en klassisk rutt i det vackra området runt Sant Maurici där du kan njuta av imponerande utsikt över Agujas de Amitges och det symboliska berget Els Encantats som erbjuder unik bergsflora och fauna. Området är förtrollande med ett landskap skapat av glaciärer som idag präglar Pyrenéerna. Du kommer också att besöka Lake Ratera och det majestätiska vattenfallet. Här finns också tid att ta några sköna djupa andetag, slappna av och bara njuta av utsikten över sjön. (F)
Dag 8: Kör till kuststaden Barcelona
Efter att ha njutit av din frukost är det dags att spänna fast säkerhetsbältet och köra cirka fyra timmar till Barcelona, där du återlämnar hyrbilen. Barcelona är en av Europas största städer och präglas av såväl moderna som historiska byggnader. Detta är inte en stad med stora skyskrapor utan istället en livlig stad med en unik atmosfär där du kan gå vilse på de lokala marknaderna, njuta av traditionell och modern spansk mat på en av stadens många restauranger och kanske avsluta kvällen med att dansa salsa med lokalbefolkningen. (F)
Dag 9: Guidad cykeltur på Barcelonas gator
Idag tar du på dig bekväma skor och packar din vattenflaska innan du ger dig ut på en tre timmars cykeltur genom Barcelonas livliga kvarter i sällskap med din guide och en liten gruppen av andra internationella resenärer. Ni cyklar genom gotiska kvarter, ser den olympiska hamnen och upplever den ikoniska Sagrada Familia-kyrkan. Under turen berättar guiden om Barcelonas kultur samt viktiga historiska och berömda platser. Ni passerar dolda pärlor älskade av lokalbefolkningen – platser du inte skulle ha upptäckt själv. Bland annat går turen till den imponerande gotiska kyrkan Santa Maria del Mar, byggd på toppen av en begravningsplats. På medeltiden låg kyrkan närmare havet än den gör idag, därav namnet "del mar" vilket betyder vid havet. Cykla genom medeltida gator till "The Born Cultural Centre" som rymmer utgrävda stadsruiner från 1700-talet. Korsa Parc de la Ciutadella medan du njuter av det pittoreska landskapet, parkens grönska och dess majestätiska fontäner innan du anländer till stadens strandpromenad och kan utforska området Port Olímpic runt hamnen. Turen fortsätter till Gaudis ännu oavslutade mästerverk; den världsberömda Sagrada Familia kyrkan. Här får du lära dig fascinerande fakta om kyrkans unika blandning av gotiska och jugendstilar. För ännu en dos gaudi-magi får du även se den nyckfulla arkitekturen på Casa Batlló och Casa Mila. Allt du behöver göra är att dyka upp på den överenskomna platsen där du får en välkomstdrink, välj din cykel och du också har möjlighet att förvara din väska så att du efter cykelturen kan fortsätta utforska Barcelona på egen hand, med bättre kunskap om staden i bagaget! (F)
Dag 10: På egen hand i Barcelona
Idag bestämmer du helt själv vad du vill se och göra. Du kanske vill ta en annan cykeltur runt lockande Barcelona eller hålla siesta på de vita sandstränderna, om vädret tillåter. Den fotbollsintresserade får inte missa den världsberömda stadion Camp Nou, som är FC Barcelonas hemmaplan. Ta en guidad tur runt stadion FC Barcelonas museum och souvenirbutik, eller kanske gå på en av matcherna för att själv få uppleva den unika och överväldigande atmosfären. Om du är intresserad av konst finns det gott om möjligheter att fördjupa dig i stadens många konstmuseer där man kan beskåda verka av konstnärer som Picasso, Miró, Dalí och Tápies. Och om du vill uppleva Barcelona i full blom, ta en promenad längs "La Rambla" där du träffar på allt från jonglörer till blomstånd. Barcelona är en stad med massor av möjligheter. (F)
Dag 11: Avresa från Barcelona och hemkomst
Efter frukost på hotellet har det blivit dags att bege dig till flygplatsen på egen hand, varifrån du flyger tillbaka till Skandinavien efter ditt äventyr i Spanien. Ankomsttiden tillbaka i Skandinavien på flygbolaget och dess flygtider. (F)

Övernattningar

3 övernattningar i dubbelrum på standardhotell centralt i San Sebastian
4 övernattningar i dubbelrum på standardhotell centralt i Espot
3 övernattningar i dubbelrum på standardhotell centralt i Barcelona

Reseförslaget är baserat på ovanstående övernattningsstandard, men Winberg Travel kan erbjuda allt från budgethotell till boutique- och lyxhotell i de städer som ni besöker under resan.

Kommentarer

Notera att deltagande i vandring, utflykter och vattensportaktiviteter är på eget ansvar, så se till att teckna en reseförsäkring hemifrån. Vi rekommendera Gouda Reseförsäkring, då de täcker de här typerna av aktiviteter.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

april - oktober

Packlista

 • Guidebok
 • Internationellt körkort
 • Vägkarta - fysiskt eller i telefonen
 • Spansk ordbok
 • Praktiska kläder för aktiva utomhusupplevelser
 • Kreditkort
 • Mindre vandringsryggsäck
 • Bekväma skor
 • Solkräm
 • Badkläder
 • Eventuell handduk

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Bilbao / Barcelona - Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Surfskola i San Sebastian 2x2 timmar med privat, engelsktalande instruktör
 • Vandring i Espot med privat, engelsktalande guide
 • Rapelling i Espot med engelsktalande instruktör
 • Riverrafting i Espot med engelsktalande instruktör
 • Cykeltur i Barcelona med engelsktalande guide
 • 8 dagars bilhyra inklusive kasko- och ansvarsförsäkring - villkor gäller, kontakta oss för mer information.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Dricks - i Spanien är det gott skick att ge dricks till servicepersonal
 • Dryck
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Parkeringskostnader
 • Transport från ingången i nationalparken i Espot till vandringens startpunkt. Cirka 10 euro / person
 • Stadsskatt i Espot (cirka 0,66 euro / natt) och i Barcelona (cirka 4,13 euro / natt)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: