14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 17 950:-
Från 13 450:-
Ert äventyr börjar i Málaga och avslutas vid kusten Costa del Sol, där ni på båda platserna kan kombinera stadsliv med strandliv. Under resan har vi bokat bekväma hotell av hög standard i Málaga, Ronda, Cádiz, Sevilla och Costa del Sol, samt utflykt i Doñana nationalpark och en båtresa på floden Guadalquivir. Vad ni vill uppleva utöver detta är helt upp till er. Ni har flera dagar i varje stad och kan därför ta resan i ett lugnt och skönt tempo. På den här resan finns tid att njuta av både destinationen och tiden tillsammans med familjen. Hyrbil är inkluderad i resan, där friheten att ta dagen som den kommer prioriteras samtidigt som vi har garanterat att ni får uppleva Andalusiens största sevärdheter, allt för att ni inte ska behöva tänka för mycket på praktiska detaljer under resans gång.

Málaga är, som storstad i södra Spanien, en idealisk destination för hela familjen, och med sina 300 soldagar om året är området ett riktigt paradis. Om ni vill skapa ett unikt familjeminne bör ni vandra runt fästningen Alcazaba, vilket inte bara ger trötta ben utan också en enastående utsikt över havet och staden. Rulla ner fönstret och kör genom berg och charmiga byar till Ronda, som med sin placering cirka 750 meter över havet kommer ge er naturupplevelser ni aldrig glömmer. Därefter fortsätter ni på fyra hjul till hamnstaden Cádiz, som charmerar med storslagna torg och pastellfärgade hus precis vid Atlantkusten. Efter tre nätter i Cádiz kör ni vidare till Sevilla, där ni på vägen har en inkluderad utflykt i våtmarken Doñana nationalpark. Sevilla får ni utforska både till fots på egen hand, och från vattnet på er inkluderade båtutflykt på floden Guadalquivir. Ni har två hela dagar i och omkring Sevilla innan ni spänner fast säkerhetsbältena och kör till er sista destination; Costa del Sol. Solkusten har många barnvänliga stränder, som alla är olika. Om barnen inte är så intresserade av stranden kan ni också besöka något av de många vattenland, nöjesparker eller andra familjevänliga attraktioner som finns i området.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Spanien här
Läs mer om Spanien här

Bästa reseperiod

Den bästa perioden att resa i södra Spanien är från april till oktober, då det är varmast och minst regn faller. Sommarmånaderna, juli och augusti, har de högsta temperaturerna med runt 30 grader.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Málaga
Ni reser från Skandinavien och anländer till Málagas flygplats, där ni hämtar er hyrbil. Sedan går färden till ert bekväma, 4-stjärniga hotell, där ni kan tillbringa resten av dagen med att komma till ro. Det härliga hotellet ligger nära den historiska stadskärnan, vilket ger er gott om möjligheter att utforska staden.
Dag 2: Upptäck Málagas historia, stadsliv och härliga stränder
Idag är er första hela dag på resan, och ni har hela dagen på er att utforska Málaga i ert eget tempo. Málaga är en perfekt plats för att börja er resa i Spanien, eftersom staden är tillräckligt stor för att det ska finnas aktiviteter för hela familjen. Om ni gillar historiska upplevelser kan ni besöka en av Andalusiens största arabiska fästningar, Alcazaba, som idag är ett arkeologiskt museum. Här kan ni också ge er ut på äventyr i de omgivande trädgårdarna. Alcazaba ligger i anslutning till Gibralfaro-slottet, där ni kan njuta av en enastående utsikt över staden, hamnen och havet. Vid foten av Gibralfaro-slottet ligger den romerska teatern och tjurfäktningsarenan, som också är värda ett besök för upptäckare i alla åldrar. Ni kan också tillbringa dagen med att promenera runt i gamla stan, där det finns spännande butiker, kaféer och härlig semesterstämning. Fortsätt ner mot hamnen, där ni hittar en park med lekplatser och skugga under höga palmer - en utmärkt plats för en picknicklunch och en liten paus från alla intryck. Därifrån är det inte långt till hamnen och stränderna. Längs stränderna går strandpromenaden La Farola, där ni hittar flera lekplatser i sanden. Stränderna har fin sand och oftast lugnt, barnvänligt badvatten. (F)
Dag 3: Med egen bil från Málaga till Ronda
Efter frukost går resan med er egen hyrbil mot en av Spaniens äldsta städer, Ronda. Bilresan på cirka 10 mil tar er genom bergen med små byar längs vägen, tills ni kommer till den lilla staden Ronda som ligger cirka 750 meter över havet. Genom staden rinner floden Guadalevín som delar staden i två delar, med den branta, 120 meter djupa El Tajo-ravinen i mitten. Efter att ha checkat in på ert mysiga, centralt belägna hotell kan ni använda resten av dagen till att vandra runt bland stadens gamla, slingrande gränder och titta på de charmiga, historiska husen. Vill ni ha både pirr i magen och en imponerande utsikt över dalen och området kan ni gå förbi bron Puente Nuevo som går över El Tajo-ravinen. För en annorlunda upplevelse kan ni gå ner i ravinen för att se Puente Nuevo från undersidan. Om ni gillar höjder och vill se staden uppifrån kan ni gå upp i kyrktornet på kyrkan Santa Maria la Mayor. (F)
Dag 4: Vitkalkade hus och adrenalinkick i Ronda
Dagens aktiviteter är på egen hand där ni kan göra precis vad ni vill. Ta lite mer tid på er att utforska Ronda i ert eget tempo, eller ta en dagsutflykt med er hyrbil till några av de närliggande sevärdheterna. Ni kan till exempel besöka en eller flera av de vita byarna – Pueblos Blancos – som ligger i närheten av Ronda, såsom Grazalema, Zahara de la Sierra eller Setenil de las Bodegas. Vill ni ha en adrenalinkick, svettdroppar i pannan och en annorlunda och häftig upplevelse i bergen kan ni åka till Caminito del Rey. Här går ni längs branta bergväggar på smala hängbroar över raviner, floder och dalar. Det är en fysiskt krävande aktivitet för äldre barn och vuxna, där ni kommer få minnen med er hem som ni sent kommer glömma. (F)
Dag 5: Från bergsstaden Ronda till kuststaden Cádiz
Ungefär två timmars bilresa från Ronda ligger den historiska kuststaden Cádiz. Efter att ni har ätit frukost och checkat ut från ert hotell startar ni bilresan mot Cádiz. På vägen kan ni stanna vid Zahara eller El Bosque för att komma till naturparken Sierra de Grazalema. Här hittar ni fantastisk natur med berg, skogar, sjöar, floder och raviner. Ni kan cykla, paddla kajak eller ta på er vandringskängorna och utforska naturen samtidigt som ni letar efter djur, eller kanske ge er in i Andalusiens största grottsystem medan fladdermöss flyger över era huvuden. Ni har de kommande dagarna i Cádiz för att bada på stranden, utforska staden eller åka till några av de omgivande sevärdheterna. I Cádiz bor ni på ett bekvämt, 4-stjärnigt hotell som ligger vid 'den gyllene milen' precis vid La Victoria-stranden. Den praktiska placeringen ger er enkel tillgång både till strand och Cádiz stad. (F)
Dag 6–7: Upplevelser i och runt Cádiz
Ni har två hela dagar i och runt Europas äldsta stad – Cádiz. Staden bjuder på några riktigt fina stränder där ni lätt kan packa upp hink och spade för en dag och njuta av den spanska solen. Vill ni prova olika stränder medan ni är i Cádiz kan ett besök till städerna El Puerto de Santa María, Sanlucar de Barrameda eller Conil rekommenderas. Detta är små städer med vitkalkade hus, trevlig marinmiljö och härliga stränder. Cádiz har dessutom många historiska platser och byggnader att imponera med. Besök till exempel de storslagna torgen framför domkyrkan och San Juan de Dios, samt den gamla stadsdelen Pópulo, där ni överallt kan promenera runt i lugn och ro eller koppla av på ett café med det spanska snackset churros. Det finns också möjlighet att åka en guidad cykeltur runt Cádiz med olika teman. Prova till exempel en tapas-cykeltur som tar er till de mest populära tapasställena, eller en fotocykeltur som stannar vid alla vackra platser i staden. Vill ni hellre hyra cyklar eller el-scootrar på egen hand är detta garanterat också ett bra sätt att se staden på i ert eget tempo. Ni kan också komma närmare inpå den andalusiska kulturen med hjälp av flamencoundervisning, där hela familjen kan vara med och få en inblick i flamencons grundsteg. Ni kan också åka en båttur i bukten vid Cádiz, där ni kan bada i havet, fiska eller koppla av på båtens däck. Ni kanske också vill använda en dag för att köra till grannstaden Jerez de la Frontera, sherryns hemstad. Staden har en gammal, arabisk stadskärna där uttrycket påminner om Mellanöstern. Här finns gamla kyrkor, ett arkeologiskt museum och Riquelme-palatset. Stadsmuren Alcázar de Jerez som omger staden inramar moskén, de arabiska baden och en vacker olivträdgård med cisterner och fontäner som är i perfekt harmoni med det barocka palatset Villavicencio, som är byggt på ruinerna av det ursprungliga, islamiska palatset. (F)
Dag 8: Från Cádiz till Sevilla
Idag går färden vidare från strandstaden Cádiz till huvudstaden i Andalusien; Sevilla. Bilresan tar normalt cirka 1,5 timmar och tar er från kusten in i landet. Ni kan förlänga bilresan med olika utsiktsstopp eller genom att besöka en vingård för att få en liten inblick i vinböndernas vardag och färdiga produkter. När ni kommer till Sevilla har ni de kommande tre nätterna bokade här. Ni bor på ännu ett härligt, 4-stjärnigt hotell som har både utomhuspool och ett bra läge. Under två hela dagar i Sevilla hinner ni både uppleva staden och samtidigt utforska området runt Sevilla. Staden upplevs bäst till fots eller på cykel, så när ni rör er runt i staden rekommenderas det att lämna bilen. Ni kan till exempel följa med på en rundtur på taken och takterrasserna i Sevilla för att se staden från ett helt annat perspektiv. Ett annat alternativ är att finslipa era flamencokunskaper eller se en fascinerande flamencoföreställning. Besök också gärna Real Alcázar, som är bostad för den spanska kungen under hans besök i Sevilla. Ta dig förbi katedralen, som är en av de viktigaste monumenten i spansk arkitektur och den största katedralen i Spanien. Den har utsetts till ett nationellt monument och är upptagen som världsarv av UNESCO. Vid det här laget har ni förmodligen smakat på många olika sorters tapas under er resa, och i Sevilla kan ni testa att göra egna tapas under en tapaskurs. Ni börjar på den lokala marknaden för att köpa ingredienser till dagens rätter, för att sedan gå till köket med en professionell kock som lär er om typisk, spansk och andalusisk mat och tapas. När maten är klar är det självklart dags att smaka på dagens arbete. Om ni inte har fått nog av bad och sol i Cádiz kan ni ha en rolig dag för hela familjen på ett vattenland. Eftersom Sevilla ligger inåt landet, och därför inte har tillgång till havet, finns det flera vattenland med pooler och vattenrutschbanor i närheten, och ni kan självklart också njuta av poolen på hotellet. (F)
Dag 9–10: Doñana nationalpark och båttur på floden Guadalquivir i Sevilla
Nära Sevilla ligger Doñana nationalpark, dit ni har en utflykt inkluderad i er resa. Parken är ett sumpområde vid deltat där floden Guadalquivir rinner ut i Atlanten. Tack vare parkens strategiska läge mellan Europas och Afrikas kontinenter, samt dess närhet till Gibraltar sund, är Doñanas stora saltvattenområde en häckningsplats och transitpunkt för tusentals europeiska och afrikanska fåglar. Turen genom parken görs i en fyrhjulsdriven bil, där ni har gott om möjligheter att leta efter de över 300 fågelarter som kan upplevas i parken – som exempelvis kejsarörnen. Er resa inkluderar också en båtresa på floden Guadalquivir som går genom staden. På den här båtutflykten får ni se Sevilla från vattnet samtidigt som ni får massor av intressant information om staden, dess historia och de sevärdheter ni kan utforska under resten av tiden i Sevilla. Längs floden finns bland annat den frodiga och offentliga parken Maria Luisa, omgiven av intressanta byggnader som ett konstmuseum, ett arkeologiskt museum och den kungliga paviljongen. Längre ner längs floden ser ni det gamla vakttornet och fängelset Guldtornet – Torre del Oro – från år 1220, vilket är en av Sevillas ikoniska landmärken. (F)
Dag 11: Från storstaden Sevilla till solkusten Costa del Sol
Idag går resan tillbaka mot Málaga och Costa del Sol, dit ni har en bilresa på cirka tre timmar. Ni kan välja att göra en liten omväg på cirka en timme förbi Córdoba och uppleva staden som var huvudstad i Hispania Ulterior under det romerska imperiet, samt huvudstad i Umayyad-kalifatet. Gå en promenad i det gamla kvarteret och upplev ett vackert nätverk av gränder, torg och vitkalkade hus som ligger runt den stora moskékatedralen som återspeglar stadens betydelse under medeltiden. Córdoba är också synonymt med konst, kultur och fritid tack vare ett flertal kulturella evenemang som organiseras här året runt. Efter er ankomst till Torremolinos checkar ni in på ett härligt hotell med inte mindre än tre pooler och ett läge nära stranden Carihuela. Från hotellet kan ni njuta av utsikten över Medelhavet. (F)
Dag 12–13: Strand och avkoppling på Costa del Sol
Costa del Sol sträcker sig längs Spaniens södra kust mot Medelhavet. Det finns många semesterområden och städer längs kusten, inklusive Málaga, som ni enkelt kan nå med er hyrbil om ni vill uppleva mer av staden än vad ni hann med under de första dagarna på resan. Dagarna på solkusten är perfekta för avkoppling och strandtid. Det finns många barnvänliga stränder längs kusten, och de är alla olika så det finns något för alla smaker. Ni kan också besöka något av de många vattenlanden, nöjesparkerna eller djurparkerna som finns längs kusten. Åk till exempel till den lugna staden Fuengirola där ni kan besöka stranden eller stadens vattenpark Aquamijas. Om ni inte har fått nog av upplevelser i Andalusien så bjuder solkusten på många små fina byar, som till exempel Nerja där ni kan utforska det fem km långa grottsystemet, Setenil de las Bodegas där husen är byggda direkt in i bergsluttningarna, eller bergsbyn Mijas där ni får god stämning och mängder av de klassiska, vita husen. (F)
Dag 14: Avresa från Málaga och ankomst till Skandinavien
Idag går resan tillbaka till Málaga flygplats, där ni lämnar er hyrbil och flyger tillbaka till Skandinavien, där ni landar senare samma dag. (F)

Övernattningar

2 övernattningar på hotell i Málaga
2 övernattningar på hotell i Ronda
3 övernattningar på hotell i Cádiz
3 övernattningar på hotell i Sevilla
3 övernattningar på hotell på Costa del Sol

Alla övernattningar är på fina och bekväma 4- och 3-stjärniga i 4-personersrum med eget badrum. Det finns ett brett utbud av hotell i området, så hotellstandarden kan självklart anpassas efter era behov om ni har andra önskemål.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

april - oktober

Packlista

 • Guidebok
 • Internationellt körkort
 • Karta – fysisk eller i telefonen
 • Eventuella åksjuketabletter
 • Kreditkort
 • Mindre vandringsryggsäck
 • Solkräm
 • Badkläder
 • Eventuell handduk
 • Eventuell snorkelutrustning

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien - Málaga t/r, inklusive bagage
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Guidad rundtur i Doñana nationalpark
 • Guidad båttur i Sevilla
 • 14 dagars biluthyrning inklusive kasko- och ansvarsförsäkring - villkor gäller, kontakta oss för mer information
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Dricks - i Spanien är det brukligt att ge dricks
 • Dryck
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Parkeringsavgifter

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: