9 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 16 450:-
Livet ombord på en segelbåt är en unik upplevelse och en höjdpunkt för många resenärer. Se fram emot vågskvalp, frisk havsluft, öppna vidder och en värld som ligger för dina fötter. Segling ger dig den ultimata känslan av frihet och äventyr. När seglingen dessutom kombineras med härliga destinationer blir upplevelsen ännu bättre. Sol, strand, inbjudande hav och rikt, marint liv tillsammans med charmiga, historiska städer och en rad fantastiska landskap som lämpar sig väl för vandring - Kanarieöarna har allt du kan önska dig!
Följ med på ett äkta seglaräventyr som tar dig till tre av Kanarieöarna och det behagliga klimat som kännetecknar öarna. Din resa börjar på Teneriffa, där du har några dagar på egen hand i semesterorten Los Cristianos. Härefter möter du ditt seglarteam på din segelbåt, varifrån turen går på vågorna från Teneriffa till La Gomera. Här kan du vandra i fantastiska landskap och njuta av den charmiga staden San Sebastián de La Gomera innan du fortsätter seglingen till La Palma och huvudstaden Santa Cruz de La Palma, som även den erbjuder ett mysigt stadsliv, historiska byggnader och bra vandringsleder. Seglaräventyret fortsätter med en dag på öppet hav längs La Gomeras kust. Njut av att bada och snorkla i det inbjudande havet, laga mat ombord på båten och ät middag under stjärnorna innan du återvänder till Teneriffa, denna gång till Puerto Colón. Kasta dig ut i roliga vattensporter innan du seglar tillbaka till San Miguel Marina och gör dig redo för avresa från flygplatsen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Spanien här
Läs mer om Spanien här

Bästa reseperiod

Kanarieöarna kan besökas året runt med genomsnittstemperaturer över 20 grader. Det är varmast på sommaren med temperaturer runt 30 grader, medan vinterhalvåret erbjuder ca 20 grader under dagtid.

Rejseleder

Under hela din vistelse på segelbåten ledsagas du av en skicklig, certifierad kapten som har stor kunskap om Kanarieöarna. Förutom att säkert navigera båten kan din kapten ge inspiration för aktiviteter på öarna. Dessutom delar din kapten gärna med sig av sin seglarerfarenhet så att du kan lära dig att segla eller åtminstone få en introduktion till det.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Teneriffa
Du flyger från Skandinavien och anländer senare samma dag till flygplatsen på södra Teneriffa. Från flygplatsen har vi organiserat en privat transfer till ditt hotell i Los Cristianos. Här checkar du in i en härlig lägenhet på ett hotell med pool och har de kommande dagarna att utforska Los Cristianos och komma till rätta på Kanarieöarna. I lägenheten har du ett litet pentry och en balkong.
Dag 2: Utforska Los Cristianos i din egen takt
Den gamla fiskebyn Los Cristianos har idag vuxit sig till att vara en populär semesterort. Trots att staden har vuxit kraftigt kommer du fortfarande uppleva den gamla charmen i de smala gränderna, vid hamnen och vid den vita kyrkan Iglesia del Carmen. Med sina stora sandstränder och härliga restauranger är Los Cristianos en idealisk plats att påbörja din resa. Du bor inte långt från centrum och stranden, och du kan själv välja hur du vill tillbringa tiden. Du kan till exempel besöka Playa Las Vistas, som lockar med lugnt badvatten, sandstrand och solstolar. Playa Los Cristianos och Playa del Callao är två andra underbara stränder som du kan besöka. Efter en lugn förmiddag på stranden kan du shoppa på Los Cristianos-marknaden som erbjuder alla möjliga souvenirer. En promenad längs strandpromenaden eller någon av områdets många vattensportaktiviteter är förslag på andra spännande aktiviteter som du kan addera till din dag.
Dag 3: Kliv ombord på din segelbåt vid San Miguel Marina
Du har morgonen och förmiddagen till att njuta av det sista av Los Cristianos. Kliv under eftermiddagen ombord på din segelbåt, där din kapten hälsar dig och de andra passagerarna välkomna. De kommande dagarnas segling genomförs tillsammans med andra passagerare, max 10 stycken. Efter genomgång av båten finns det tid att komma på plats i din hytt. Sedan går ni tillsammans iland för att handla inför den kommande seglingen som ska leda er från ö till ö. Din kapten kommer att organisera en gemensam matbudget där varje passagerare betalar cirka 50 EUR / person för en vecka. Denna summa täcker frukost- och lunchmat som du och de andra passagerarna själva tillagar ombord på båten. Middagarna kommer du mestadels att äta på trevliga, lokala restauranger på land.
Dag 4: Första sträckan till havs - från Teneriffa till La Gomera
Atlanten kallar, och du är redo att lämna fast mark bakom dig. Idag går färden med segelbåt till San Sebastián de La Gomera, som ligger på ön La Gomera. Segelturen beräknas ta cirka fem timmar, och under resan kan du njuta av havets brus och förhoppningsvis få en glimt av det rika, marina liv som Kanarieöarna är kända för. Delfiner och valar är inte ovanliga i dessa trakter. Om du vill lära dig konsten att segla är du i goda händer hos din kapten, som gärna delar med sig av goda tips och en stor seglarerfarenhet. Du anländer till San Sebastián de La Gomera under eftermiddagen och bestämmer helt själv vad resten av dagen ska ägnas åt. Om du känner för att sträcka på benen och få lite fast mark under fötterna efter en dag till sjöss kan du köpa till en kortare vandring i området, då La Gomera är känt för sina vackra landskap och sin hisnande natur. Många reser till ön för att vandra, och just detta kan du få en smak av idag. Alternativt kan du promenera i stadens centrum. San Sebastián de La Gomera är en spännande, historisk stad full av charm. Besök den vackra kyrkan La Iglesia de La Asunción, ta en paus i Torre del Conde-parken eller ta ett dopp i det lockande, blå havet vid Playa de La Cueva. På kvällen kan du träffa ditt seglarteam för middag och sedan upptäcka stadens livliga nattliv.
Dag 5: En lång dag till havs från La Gomera till La Palma
En lång dag till havs väntar. Du säger farväl till La Gomera och sätter kurs mot La Palma och öns huvudstad Santa Cruz de La Palma. Från San Sebastián de La Gomera kan du förvänta dig cirka tio timmars segling till Santa Cruz de La Palma. Njut av solen på båtens däck eller öva upp dina kunskaper i att navigera båten. Kaptenen står återigen redo att dela med sig av sin kunskap och göra dig till en ännu bättre seglare. Om du vill utmanas kan du hjälpa till att laga lunchen medan båten är i rörelse. Efter dagens segling kan du utforska Santa Cruz de La Palma, en mysig, färgstark och livlig stad med många barer och restauranger.
Dag 6: Ledig dag i Santa Cruz de La Palma
Njut av en dag med fast mark under fötterna och gott om fritid på schemat. Utforska de kullerstensbelagda gatorna i Santa Cruz de La Palma och beundra stadens vackra byggnader, varav flera kan dateras ända tillbaka till 1500-talet. Avenida Marítima och gatans balkonger är ett måste under en stadsvandring i Santa Cruz de La Palma. Dessutom rekommenderas det att besöka Plaza de España, som huserar flera praktexempel på renässansarkitektur. Torget är särskilt värt ett besök på kvällen, när lampor och människor får torget att leva. Historiska kyrkor och intressanta museer finns också bland stadens sevärdheter. Du kan dessutom utforska naturen och ge dig ut på vandringar i området. La Palma har många bra vandringsleder och storslagna landskap. Din kapten delar gärna med sig av bra tips på aktiviteter i området.
Dag 7: Upptäck nya sidor av La Gomera och sov på öppet hav
Välkommen till en dag på öppet hav. Tidigt på morgonen tar du farväl av La Palma och seglar tillbaka till La Gomera med riktning mot Puerto de Vueltas. Dagens båtfärd tar cirka åtta timmar, och under dagen kommer du få njuta av La Gomera från båten. Se fram emot en dag med isolerade ankarplatser, promenader på stranden och avkopplande tid ombord på båten. Dagen ger gott om tid till att bada och snorkla i havet. Tillsammans med ditt seglarteam lagar du måltiderna ombord på båten och njuter av middagen under en förhoppningsvis glittrande stjärnhimmel långt ifrån land. Om vädret tillåter kommer besättningen kasta ankare på öppet hav för natten, och du kommer kunna somna till det lugnande ljudet av vågskvalp.
Dag 8: Från La Gomera till Puerto Colón på Teneriffa
En kortare sträcka till havs väntar dig idag. Under morgonen seglar du iväg mot Teneriffa och staden Puerto Colón. Dagens segling tar cirka fyra timmar, och du kommer fram till Puerto Colón runt lunchtid. Resten av dagen kan du spendera precis som du vill. Puerto Colón erbjuder många aktiviteter, såsom roliga vattensporter som jetski, parasailing eller dykning. Din kapten kan hjälpa dig att boka dessa aktiviteter eller så kan du också välja att tillbringa en avkopplande dag på stranden eller med att utforska stadens gator.
Dag 9: Farväl till havet och tillbaka till Skandinavien
Efter ca två timmars segling återvänder du till San Miguel Marina på Teneriffa sent under förmiddagen. Ett fantastiskt seglaräventyr har nått sitt slut och du kommer med säkerhet resa hem med otaliga minnesvärda upplevelser och en stor sjövana. Från marinan är det inte långt till flygplatsen där ditt flyg till Skandinavien avgår. Om du inte är redo att åka hem kan du förlänga din resa med några extra dagar på Kanarieöarna, något som din reserådgivare kan hjälpa dig med.

Övernattningar

2 nätter på ett 3-stjärnigt lägenhetshotell i Los Cristianos på Teneriffa.
6 nätter i delad hytt med delat badrum

Observera att du kan komma att dela hytt med kaptenen eller andra passagerare om du reser ensam.

Mot en extra kostnad kan du boka en privat hytt och/eller en hytt med eget badrum. Det finns också möjlighet att välja annan typ av boende på Teneriffa om du har andra önskemål.

Kommentarer

Information om din segelbåt: Denna 56-fots segelbåt är utrustad med totalt fem hytter med uppvärmning samt tre badrum. Det finns ett kök ombord på båten och bra områden för avkoppling och samvaro, både utomhus och inomhus. Dessutom finns det en utomhusdusch så att du kan skölja av saltet efter ett dopp i havet. Totalt finns det plats för tio passagerare ombord på båten. Båten seglas av en skicklig, certifierad kapten med stor kunskap om Kanarieöarna.
Observera att detta är en kombination av en individuell resa och en gruppresa. De två första dagarna reser du på egen hand på Teneriffa, för att sen vara en del av en grupp ombord på segelbåten under de kommande sju dagarna.
Resan är anpassad för alla över 16 år. Ungdomar under 18 år måste vara i sällskap av en vuxen under vistelsen på båten.
Den planerade segelrutten följs så långt som möjligt. Ibland kan det vara nödvändigt att ändra rutten på grund av väder- och vindförhållanden. I så fall kommer din kapten att informera dig.
Det finns begränsat med utrymme ombord på segelbåten. Därför är det tillåtet att ta med max 15 kg bagage / person. Undvik att ta med dig hårda resväskor utan packa istället dina ägodelar i en mjuk väska, eftersom den är lättare att förvara i din hytt.
Det finns begränsat med färskvatten ombord på båten. Passagerare uppmanas därför att ta korta duschar och max en dusch / dag och person.
Observera att sängarna ombord på segelbåten är något kortare än vanliga sängar. Du kan förvänta dig en längd på 1,80 meter.
Var också medveten om att man bor nära varandra på en segelbåt. Du kommer oundvikligen att vara nära dina medpassagerare, och närhet och gemenskap är en del av upplevelsen. Det förväntas att alla passagerare på segelbåten deltar i matlagning och undanplockning efter maten.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa har fasta avresedatum. Det finns vanligtvis tre till fyra avresor per månad. Prata med din resekonsult för att hitta ett avresedatum som passar dig.

Gruppstorlek

Resan är en kombination av en individuell resa och en gruppresa. De första två dagarna är du på egen hand medan du reser som en del av en internationell grupp under din vistelse på segelbåten. Gruppen består av högst 10 deltagare.

april - oktober

Packlista

 • Mjuk väska för att packa dina medhavda saker
 • Powerbank
 • Regn- och vindjacka
 • Kamera
 • Dagsryggsäck
 • Vattentät väska
 • Öronproppar
 • Första hjälpen-kit
 • Pannlampa
 • Hatt eller keps
 • Solglasögon
 • Solkräm
 • Varm tröja
 • Bra skor för vandring
 • Underhållning som böcker
 • Badkläder
 • Snorkelutrustning
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Teneriffa t/r, inklusive bagage
 • Flygplatstransfer till hotell i Los Cristianos
 • Övernattningar enligt program
 • Sju dagars vistelse på en segelbåt inklusive seglingar mellan öarna
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Dricks (det är god sed att ge dricks till servicepersonal, såsom kaptenen, i Spanien)
 • Dryck
 • Måltider (en gemensam budget organiseras för måltider ombord på båten)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: