Från en natt
Exkl. flyg
Från 595:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Garden House är ett vackert gammalt plantage som renoverats till sin forna glans. Det ligger i en härlig trädgård med stor pool och utsikt över områdets tropiska marker. Stämningen i villan präglas av avslappnad lyx och du kan låta dig skämmas bort av personalen när du kommer hem efter en dag på upptäcktsfärd.

Garden House är beläget i den oexploaterade byn Ginigalla. Härifrån är det tio minuters bilresa till vattnet och cirka tio kilometer till Galle, som är en av områdets mest trivsamma större städer. Villan har fyra smakfullt inredda dubbelrum i huvudbyggnaden och ett stort annex i trädgården, där det finns plats för ytterligare två personer.

I närheten väntar paradisstränder och spännande utflykter. Några höjdpunkter är valskådning eller dagssafari till Udawalawa, det vill säga en av Sri Lankas större nationalparker.
Om du vill kan du själv laga mat, eller så beställer du en utsökt måltid av kocken som finns tillgänglig. Det går även att arrangera ett yogapass eller boka en avkopplande massage.
Beroende på vad som passar din resplan kan du hyra ett rum, annexet i trädgården, eller hela villan.
Bästa reseperiod

Sri Lanka passar utmärkt för solresor och dessa kan genomföras året runt. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom.

Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars.
Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Som bonus kan du avsluta vistelsen med en resa till Maldiverna, så väntar en tropisk drömupplevelse.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Sri Lanka baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, så våra rekommendationer ska endast ses som en fingervisning.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1-?: Boende i Garden House
Under din vistelse kan följande utflykter arrangeras:
Cykeltur på mountainbike
omkring sjön Koggala brukar pågå i tre-fyra timmar, men både kortare och längre resor kan ordnas. Sri Lanka har ett stort nätverk med vägar och stigar som gör det trevligt att utforska området på cykel. Under cykelturer från Garden House kan du se några av de lokala höjdpunkterna i en hanterbar terräng. Njut av utflykten längs fridfulla småvägar, förbi gröna risfält och genom små byar. Cykel, hjälm, vatten och guide tillhandahålls. Priser från 225 kr per person
En dagsutflykt till Udawalawa Nationalpark (minst åtta personer)
Avgång mot Udawalawa från Garden House tidigt på morgonen. Udawalawa är en liten stad som ligger alldeles intill nationalparken. Här är landskapet närmast en savann och hit kommer inte så många besökare. När du är på safari kör du från vattenhål till vattenhål för att hitta de elefanter som Udawalawa är berömd för. Under torkan kan du som har tur få se hjordar på fler än 200 elefanter. Även under säsongen med mer nederbörd får du nästan garanterat se elefanthjordar på ungefär 20 elefanter. Förutom elefanter kan du även få se vattenbufflar, hjortar, schakaler, krokodiler och mängder av spännande fåglar. Efter expeditionen passar det bra att besöka elefanternas transithem, dit skadade och övergivna små elefanter tas för att vårdas och matas. Här stannar de kvar fram till att de klarar sig och accepteras i någon av parkens elefanthjordar. På kvällen ankommer du till Garden House. Priser från 495 kr per person, inkl. vatten och matlåda.
Valskådning i Mirissa
Mirissa är en trevlig plats att åka till på en dagstur. Här kombineras besök på långa kritvita stränder med oförglömlig valskådning. Det är en av de bästa platserna i världen att åka om man vill se kaskelot, spinndelfin och blåval. De gigantiska marina däggdjuren går att se i havet söder om kuststäderna Galle, Mirissa och Kirinda. Blåvalarna kommer in till kusten från slutet av november till början av maj. En safariresa kan gärna kombineras med några härliga timmar på stranden. Unna dig en simtur i Indiska oceanen, eller snorka och surfa. På de små strandrestaurangerna är det trevligt att provsmaka några av de skaldjur som har fiskats upp samma morgon utanför Mirissas hamn. Valskådningen startar tidigt på morgonen och slutar runt kl. 12.00 beroende på var valarna befinner sig på dagen. Det är även mödan värt att gå upp tidigt en morgon för att besöka hamnen i Mirissa. Här kan du se när fiskarna lastar av sin storfångst med tonfisk, haj, rocka och annat gott från havet. Pris per person från 500 kr, inkl. transport till Mirissa, samt valskådning
Utflykt till sköldpaddscenter
Sri Lanka är den perfekta platsen för dig som vill se sköldpaddor. Fem av världens sju sköldpaddsarter lägger ägg på Sri Lankas stränder. Här kan du bland annat få syn på havslädersköldpaddan, som kan bli gigantiskt stor. Man kan även få se när sköldpaddshonorna lägger ägg på stranden. Sköldpaddorna är oroliga när de letar efter ett bra ställe att lägga ägg och kan därför lätt vara lättskrämda. När honan har börjat lägga sina ägg låter hon sig inte störas, utan går in i ett transliknande tillstånd innan hon är färdig. Att lägga ungefär 100 ägg kan ta upp till tre timmar. I närheten av Garden House hittar du en av Sri Lankas inkubationsplatser för sköldpaddsägg. Äggen ligger begravda i stora "sandlådor" i 50-65 dagar. De små sköldpaddorna plaskar under de närmaste två till fyra veckorna omkring i trygga bassänger, där de matas och blir starka nog att släppas ut i havet. Inkubationsplatserna är upprättade i ett försök att få fler ungar att överleva och därmed skydda utrotningshotade sköldpaddor. Platsen kan besökas hela dagen mellan 08.00 och 18.30, men om du vill hjälpa till att skicka sköldpaddorna till havs sker detta sent på eftermiddagen. Pris: Inträde cirka 25 kr. Du kan ta dig hit genom att promenera 2,5 kilometer, eller åka tuk-tuk (tre personer) för 30-50 kr.
Resa till Galle
Sri Lankas tredje största stad heter Galle och är en mycket charmig destination. Här påminns man ofta om landets 450 år som först portugisisk, sedan holländsk och slutligen brittisk koloni. Den gamla stadskärnan i den historiska fästningen finns med på UNESCO:s världsarvslista. De äldsta delarna av stadens gamla fästning uppfördes av portugiserna, men efter att holländarna körde bort dem byggdes det ut och befästningarna förstärktes. Engelsmännen har också satt sin prägel på staden och fortet, inte minst genom att bygga ett klocktorn och en ny, större port vid den gamla fästningsmuren. På kvällarna och helgerna ser man familjer och kärlekspar som promenerar på fästningsmuren, som även besöks av skolklasser och självklart ett stort antal turister. Innanför murarna bjuder staden på konstgallerier, antikaffärer och trevliga smågator med butiker, barer och restauranger. Galle ligger tio kilometer från Garden House och passar därför bra att åka till på kortare morgon- eller eftermiddagsturer. Med lokalbuss tar det 30-40 minuter att nå Galle och kostar cirka 1,50 kr. Ett alternativ är att hyra en taxi på tre hjul, som tar dig runt på cirka 15 minuter för 30-50 kr. En taxi på tre hjul kan köra tre passagerare åt gången.

Övernattningar

Beroende på vad som passar din resplan kan du hyra ett rum, annexet i trädgården, eller hela villan.


Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor på Sri Lanka. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Varje dag, men med en minimumvistelse på sju nätter mellan 16/12 och 06/01.

december - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Ett rum / en natt i Garden House inklusive frukost
 • Pris per person och natt i annexet i trädgården är 475 kr
 • Kom ihåg att du kan hyra hela huset, så fråga oss om priser.

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF