6 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 30 950:-
Resan går med expeditionsfartyget M/S Nordstjernen, som på denna tur kommer att korsa den 80:e breddgraden och även ta dig i land för att utforska den arktiska vildmarken. Både ombord på fartyget och på de olika landstigningarna, kommer du att guidas av ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam - ett internationellt, handplockat team av högutbildade experter. Det kommer till och med att bjudas på djupgående vetenskapliga föreläsningar om historia, biologi, geografi, geologi och kultur under kryssningen. På de guidade landstigningarna får du många spännande och inspirerande berättelser om Svalbards historia och kultur. Dessutom kan du njuta av det fantastiska landskapet och de olika vilda djur som har sin hemvist här såsom isbjörnar, valrossar, sälar, fåglar och valar. Det är också möjligt att köpa till exempelvis kajakturer (beroende av tillgänglighet, väderförhållanden och säkerhet) på resan.

Resan inkluderar flyg till och från Svalbard, 2 nätter i Longyearbyen, stadsrundtur i Longyearbyen och dess omgivningar, 6-dagars expeditionskryssning med M/S Nordstjernen inklusive föreläsningar, landstigningar och måltider.

På denna expedition ligger fokus på att uppleva den arktiska vildmarken. Det innebär att du måste ta med kläder för alla väder- och temperaturförhållanden. Winberg Travel erbjuder ett brett utbud av expeditioner på Svalbard, så kontakta gärna en av våra resekonsulter och lär dig mer om dina alternativ.

Vill du spendera mer tid på Svalbard före eller efter expeditionen kan detta göras i Longyearbyen, där du kan åka på en mängd olika dagsturer (hundspann, båttur till Pyramiden, kajakturer med mera). Det finns också andra expeditionskryssningar med annan reslängd. Kontakta en av Winbergs resekonsulenter för att få veta mer om våra resor till Svalbard.

På denna resa ligger fokus på att uppleva den arktiska vildmarken. Det innebär att du måste ta med kläder för alla väder- och temperaturförhållanden. Därför är det viktigt att du läser hela reseförslaget och pratar med en av oss på Winberg Travel om utrustning och klädsel inför resan.

Bästa reseperiod

Från februari till maj kan du uppleva Svalbards snöbeklädda landskap. I februari och mars är dagarna korta men det kan också finnas en chans att uppleva norrsken. April och maj bjuder på ljusare dagar och det är också den tid då djuren kommer ut ur sin vinterdvala. Temperaturen kan sjunka till 10-15 minusgrader under denna period.
Våra rekommendationer om bästa restid på Svalbard baseras på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret på Svalbard kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, därför är våra rekommendationer för bästa reseperiod endast vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Med flyg anländer du till Longyearbyen, huvudorten på Spetsbergen som är Svalbards största ö. Här hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell i staden. Resten av dagen har du tid att på egen hand promenera runt och upptäcka denna tidigare gruvstad, vars sockenkyrka och Svalbard Museum ger fascinerande insikter i Svalbards historia och kultur. Om du behöver komplettera din utrustning och dina kläder för kommande utomhusäventyr finns det gott om häftiga och välutrustade friluftsbutiker i Longyearbyen. Avsluta dagen med en smaklig middag på en av stadens fantastiska restauranger – vill du ha en riktigt enastående gourmetupplevelse, boka då bord på restaurangerna "Huset" eller "Gruvelageret".
Dag 2: Stadsrundtur i Longyearbyen och mönstring på M/S Nordstjernen
Efter frukost och utcheckning från ditt hotell, hämtas du för en spännande, guidad sightseeingtur i Longyearbyen med besök på Svalbard Museum och Camp Barentz som ligger strax utanför staden. Här får du en djupare inblick i Svalbards historia, kultur och djurliv. Därefter börjar äventyret på M/S Nordstjernen. Båten byggdes 1956 och har patrullerat haven under flera årtionden. Trots moderniseringen för att kunna användas för exklusiva, arktiska seglatser under det nya millenniet så har M/S Nordstjernen inte mist sin stämningsfulla, gammaldags atmosfär. Efter att du har kommit på plats på båten får du uppleva Isjords under längs en vacker seglats. Titta noga efter det arktiska djurlivet som trivs perfekt i Svalbards näst största fjord medan båten sakta glider fram. Du kommer också få bevittna naturens råa krafter i form av majestätiska glaciärer och spetsiga stenformationer. Kulturella lämningar från Svalbards valfångst- och jaktarv kan ses längs med Isjords stränder och bukter. Längre söderut i fjordarna ligger en mer modern kulturikon. Här ligger de berömda byggnaderna från Isfjord Radiostation, en tidigare radio- och väderstation som etablerades 1933 och som nu fungerar som ett stilfullt och komfortabelt hotell för nutidens upptäcktsresande. (F,L,M)
Dag 3: Magdalenefjorden, Moffen och 80:e breddgraden
Idag anländer fartyget till Nordvärstra Spetsbergen Nationalpark; ett fantastiskt vackert område som kännetecknas av klippiga öar, fjordar och glaciärer. I Magdalenefjorden får du besöka en valfångststation från 1500-talet. Fartyget anländer på morgonen och under dagen finns möjlighet till landstigningar med hjälp av RIB-båtar för att upptäcka den underbara arktiska vildmarken. I den vackra fjorden kan du ha turen att se isbjörnar, arktiska vikvalar och storsälar. Om förhållandena är rätt, korsas den 80:e breddgraden vid ön Moffen, som bland annat huserar stora kolonier av valrossar. (F,L,M)
Dag 4: Krossfjord, Kongsfjord och Ny-Ålesund
Dagen spenderas genom att utforska Krossfjord genom landstigning med RIB-båt. Landskapet varierar från stora tundraslätter till alpina bergstoppar med dramatiska glaciärer. Kanske du har turen på din sida och kan få se när den mäktiga glaciären kalvar i havet. Längst inne i den djupa fjorden ser du den majestätiska Kongsbreen-glaciären. Senare anländer fartyget till Ny-Ålesund, som ligger på 78:e breddgraden och är ett av världens nordligaste året-runt-samhälle. I Ny-Ålesund finns flera internationella forskningsstationer, och den berömda ankarmasten som hjälpte luftskeppet "N1 Norge", med Roald Amundsen i spetsen, på den första flygningen över Nordpolen till Alaska 1926. (F,L,M)
Dag 5: På äventyr i Isfjorden och tillbaka till Longyearbyen
Isfjorden är Svalbards mest imponerande fjordsystem. Här seglar man till ett område i fjorden där tusentals sjöfåglar har sina häckningsplatser och där man kan njuta av utsikten över de vackra dalarna. Vid ankomsten till Longyearbyen tar du avsked av besättningen och körs till ditt hotell i staden. Det finns tid att utforska staden lite mer på egen hand, eller koppla av på hotellet innan du njuter av en avskedsmiddag på hotellet på kvällen. (F,L,M)
Dag 6: Avresa från Svalbard och ankomst till Danmark
Varje äventyr, oavsett hur magnifikt, har ett slut. Full av minnen av fantastiska upplevelser, körs du till flygplatsen i Longyearbyen och påbörjar din hemresa. (F)

Övernattningar

Två nätter på Coal Miners Inn i Longyearbyen
Tre nätter på expeditionsfartyget M/S Nordstjernen i egen hytt med toalett och dusch (nedre däck)

Det är möjligt att uppgradera hotellet i Longyearbyen och hytten på M/S Nordstjerne

M/S Nordstjernen är uppkallad efter Polstjärnan (Stella Polaris), känd för att hjälpa seglare från vikingatiden att navigera norrut. Fartyget byggdes till kustflottan år 1956 och renoverades och moderniserades år 2000 för att istället tjänstgöra inom arktisk segling. Nu tar hon upptäcktsresande på häftiga äventyr i vattnen runt Spetsbergen/Svalbard. Trots moderniseringen har hon bevarat det gamla atlantiska skeppets aura. Den klassiska träinteriören, i kombination med moderna bekvämligheter, skapar sin alldeles egna mysiga atmosfär. Med ny mässing och nytt trä har hon tagits tillbaka till sin forna prakt, och hon har fortfarande alla sina originalkonstverk ombord. Ute på däck kommer du extra nära den orörda naturen. Mycket av det yttre däckutrymmet är övertäckt, så du kan njuta av att vara ute, även i hårt väder.
M/S Nordstjernen rymmer 149 passagerare och har en matsal och bar, ett kafé, en panoramalounge och ett bibliotek. Man kan välja mellan mysiga in- och utsideshytter, varav de flesta har över- och underslafar. Såväl hytter som däck stoltserar med ytor av vackert, gammalt trä.

Kommentarer

Väg- och snöförhållandena påverkar både aktiviteter och rutt under expeditionskryssnngen. Detta betyder att man aldrig kan ge en fast rutt eller bestämma exakt vilka aktiviteter som kommer att inkluderas en viss dag.

Vandringskängor
Du måste ta med egna vandringskängor för resan som ska vara vattentäta - helst med Gore-Tex.

Jackor
En varm vind- och vattentät jacka är ett måste. Ta gärna också med en tunnare vind- och vattentät jacka.

Handskar
Att hålla händerna varma och torra kan vara en utmaning. Det är en bra idé att ha tunna handskar (polypropen/polyamid) under varmare, tjocka handskar. Detta ger dig ett visst skydd mot kylan när du tar bort ytterhandskarna för att använda din kamera. Vi föreslår att du tar med extra handskar om det dina handskar blir blöta eller försvinner.

Hatt/mössa och halsduk
Ta med en varm (ylle)hatt/mössa för att skydda dina öron samt en halsduk eller krage för att skydda ditt ansikte.

Byxor
Vattentäta byxor, eller ännu bättre, Gore-Tex byxor. De tas på utanför dina vanliga kläder och håller dig torr och varm. Gore-Tex eller liknande material är bra för att hålla vind och vatten ute samtidigt som överskottsvärme inte släpps ut. Regntäta kläder och Gore-Tex-produkter kan köpas i sport- och scoutbutiker. Skidbyxor kan vara bra att ha under de vattentäta byxorna.

Strumpor
Varma och långa ull- eller bomullsstrumpor att bära på utanpå ett par silkes- eller polypropen/polyamidstrumpor, kommer att ge skön värme och isolering för fötterna. Ta med fler par strumpor.

Andra kläder
Ull, stickat, fleece eller bomullströjor (gärna långärmade T-shirts och polotröjor).

Långkalsonger/skidunderkläder
Återigen är polypropen- eller polyamidmaterial ett bra val, men annars ull eller silke.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

maj - september

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Longyearbyen t/r (inkl. bagage)
 • Transfer, utflykter och måltider enligt program
 • 2 nätter på Coal Miners Inn i Longyearbyen
 • 3 nätter på expeditionsfartyget M/S Nordstjerne
 • 4 dagars expeditionskryssning på M/S Nordstjernen i egen hytt med toalett och dusch
 • (nedre däck)
 • Engelsktalande guide under expeditionskryssningen
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks till besättning ombord

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: