6 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 20 150:-
Från 10 850:-
Upplev en aktiv och lärorik arktisk resa till Svalbard med hela familjen! Flygturen är kort, men äventyret är enormt och kommer att ge alla i familjen minnen för livet. Med Longyearbyen som bas åker du på dagsutflykter ut på den arktiska vildmarken. Här vandrar du längs glaciärer till gamla jaktstugor, upplever livet i den ryska gruvstaden Barentsburg, hittar tusenåriga gamla växt- och djurfossiler och åker naturligtvis hundspann i den arktiska naturen. Longyearbyen är lätt att promenera runt i och erbjuder några spännande och pedagogiska museer samt bra kaféer och restauranger. Det kommer att finnas möjlighet att upptäcka vilda djur såsom fjällrävar, arktiska fåglar, renar, sälar och om du har tur, även valar, valrossar och kanske isbjörnar. Säkerheten är av högsta prioritet på denna resa och på samtliga dagsturer medföljer erfarna guider med gevär. Om du hyser något tvivel kring huruvida Svalbard är ett sommarsemestermål för just din familj, kontakta då gärna någon av våra resekonsulter som kommer att kunna svara på dina frågor om familjeresor och aktiviteter på Svalbard.

Resan inkluderar flyg till och från Svalbard från Skandinavien, fem nätter i Longyearbyen och fyra fantastiska dagsturer; trekkingtur längs Foxfonna-glaciären, fossiljakt, båttur till Barentsburg och hundspann på hjul. Det är möjligt att förlänga din vistelse på Svalbard om du vill ha flera dagar att åka på en utflykt till gruvorna, ta en båttur till Pyramiden, en stadsrundtur i Longyearbyen, en vildmarkskväll på Camp Barentz och gott om vandringsmöjligheter.

På denna resa ligger fokus på att uppleva den arktiska vildmarken. Det innebär att du måste ta med kläder för alla väder- och temperaturförhållanden. Därför är det viktigt att du läser hela reseförslaget och pratar med en av Winberg Travels resekonsulter om utrustning och klädsel inför resan.

Bästa reseperiod

Från februari till maj kan du uppleva Svalbards snöbeklädda landskap. I februari och mars är dagarna korta men det kan också finnas en chans att uppleva norrsken. April och maj bjuder på ljusare dagar och det är också den tid då djuren kommer ut ur sin vinterdvala. Temperaturen kan sjunka till 10-15 minusgrader under denna period.
Våra rekommendationer om bästa restid på Svalbard baseras på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret på Svalbard kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, därför är våra rekommendationer för bästa reseperiod endast vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa Skandinavien och ankomst till Svalbard
Med flyg anländer du till Longyearbyen, huvudorten på Spetsbergen som är Svalbards största ö. Här hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell i staden. Resten av dagen har du tid att på egen hand promenera runt och upptäcka denna tidigare gruvstad, vars sockenkyrka och Svalbard Museum ger fascinerande insikter i Svalbards historia och kultur. Om di behöver komplettera din utrustning och dina kläder för kommande dagsturer på skoter och hundsläde finns det gott om häftiga och välutrustade friluftsbutiker i Longyearbyen. Avsluta dagen med en smaklig middag på någon av stadens fantastiska restauranger – det finns något för alla smaker!
Dag 2: Trekkingtur i den arktiska vildmarken
Idag följer du med på en vandring som definitivt kommer att ta andan ur dig. På turen kommer du att uppleva storslagen natur och en vacker utsikt över Adventdalen och Isfjorden. Vandringen i sig är dryga milen lång och kommer att ta cirka 7 timmar. Det finns därför gott om tid att njuta av den vackra naturen längs vägen i en takt som passar alla i familjen. Du börjar turen med en kort biltur upp till Mine 7, som är den enda aktiva gruvan kvar i Longyearbyen. Här har du möjlighet att njuta av den spektakulära utsikten över Longyearbyen innan du påbörjar din vandring. Turen fortsätter härifrån till fots längs den 5 km² Foxfonna-glaciären, uppkallad efter fjällräven. Du kommer att göra stopp i Foxdalen vid en gammal jaktstuga, den perfekta platsen för en lätt lunch och lite varmt att dricka. Efter lunchen sätter ni kurs mot den vackra Adventdalen och Camp Barentz sommarkennel. Här avslutas vandringen och du kommer att transporteras tillbaka till Longyearbyen. Utflykten kräver att alla i familjen är i normal fysisk form. Terrängen du vandrar genom är stundtals ojämn och du kommer att behöva korsa några mindre vattendrag längs vägen. Utflykten rekommenderas därför inte om någon i familjen har svårigheter med att gå. Du kommer att behöva ta med vandringskängor, vind- och vattentäta kläder, mössa och vantar på utflykten. Du kommer att vandra med en erfaren bergsguide som kommer att vara beväpnad och därmed kunna skydda dig om du skulle träffa en isbjörn. (F,L)
Dag 3: Båttur till den ryska gruvstaden Barentsburg
Idag kommer du att segla runt de arktiska vattnen på MS Bard, en miljövänlig och hybriddriven katamaran. MS Bard har modern design och innovativa tekniska lösningar, såsom undervattensmikrofoner och undervattensdrönare, vilket skapar en unik plattform för att utforska havet, naturen och djurlivet såväl i som ovan vattenytan. Från Longyearbyen seglar fartyget till Barentsburg, som med sina 450 invånare är Svalbards näst största bosättning. Staden drivs och ägs av det ryska gruvbolaget Trust Arcticugol och har en egen skola, dagis, sjukhus och hotell. På turen kommer du att uppleva Svalbards orörda vildmark och fjordar samt spännande rysk kultur. En rysk ortsbo möter dig i Barentsburg och ger dig en rundtur i staden, och berättar allt om hur lokalbefolkningens liv ser ut i den lilla ryska bastionen. Efter en spännande rundvandring går färden så tillbaka till Longyearbyen. På båtturen kommer du att kunna upptäcka marina djur såsom sälar, arktiska fåglar och, om du har tur, valar – kom ihåg att ta med en kikare! Förhållandena på Svalbard förändras mycket året runt och en resa till Barentsburg under midnattssolen i maj kommer att vara annorlunda än när polarnatten närmar sig i oktober. Oavsett årstid kan du förvänta dig unika och häftiga upplevelser i vacker Svalbardnatur. (F)
Dag 4: Hundspann på hjul
Även om du besöker Svalbard under sommaren kommer du naturligtvis inte att gå miste om en fantastisk hundspannsupplevelse. På denna dagstur har vi gjort om en klassisk slädtur till en slädtur på hjul för hela familjen. Du hämtas på ditt hotell och körs ungefär en mil utanför staden till kenneln. Här möter du slädhundarna, förväntansfulla och redo att ta med dig ut i naturen. Självklart finns overall, stövlar och vantar till låns för allihop att hålla sig ordentligt varma under turen. Det kommer att finnas små vagnar med plats för tre personer och där samtliga kommer att få möjlighet att turas om att styra. När du har träffat hundarna och hjälpt till att sätta på deras selar, är det dags att påbörja hundspannsfärden. Längs vägen kommer du att uppleva det fantastiska landskapet och kontrasten mellan växternas vackra färger i Adventdalen, bergen och himlen. Tillsammans med den klara arktiska luften blir det en kombination som verkligen är en fröjd för ögat. Om du har tur kommer du att upptäcka renar och olika sällsynta fågelarter. Längs vägen stannar ni till med jämna mellanrum så att hundarna kan få dricka vatten och du sträcka på benen och ha möjligheten att ta bilder av den vackra naturen. Turen avslutas tillbaka vid kenneln med lite kaffe och kakor och du kommer att få chansen att hälsa på den senaste valpkullen innan du åker tillbaka till Longyearbyen. (F)
Dag 5: Fossilspaning
Har ni lust att se de storslagna glaciärerna och spana efter 60 miljoner år gamla växt- och djurfossiler så gör en utflykt med hela familjen på skattjakt! Högst upp i Longyardalen ligger de två glaciärerna Larsbreen och Longyearbreen. Sten och grus har under tusentals år flyttat sig och samlats till morän och det är här man kan hitta över 60 miljoner år gamla fossiler av både djur och växter. Ni hämtas på hotellet och körs till den lilla byn Nybyen, en del av vägen går inte att köra på så då får man gå till fots. Ni har med er en guide som har med både gevär och polarhundar om det skulle finnas en nyfiken isbjörn i närheten men det är inte speciellt troligt att det sker. Ni får hammare och skyddsglasögon då det finns goda chanser att stöta på fossiler på vägen. Har ni turen att hitta några får man faktiskt behålla dem som minne och ta med hem. Ni gör en paus under letandet och er guide har tagit med varm dryck och kex som fika. Efter några timmars fossiljakt körs ni sedan tillbaka till Longyearbyen där utflykten avslutas. (F)
Dag6: Hemresa
Varje äventyr, oavsett hur magnifikt, har ett slut. Full av minnen av fantastiska upplevelser, kommer du att köras till flygplatsen i Longyearbyen och påbörja din hemresa. Det är möjligt att förlänga din vistelse på Svalbard om du vill ha fler dagar att exempelvis åka på en utflykt till gruvorna, ta en snöskotertur till den ryska gruvstaden Barentsburg eller vackra Tempelfjorden, besöka isgrottor, vandra i Blomsterdalen, eller uppleva en vildmarkskväll på Campz Barentz. (F)

Övernattningar

Fem nätter på Radisson Blu Polar Hotel i ett familjerum inne i Longyearbyen

Det är möjligt att ändra hotellstandarden till Coal Miners Inn som är lite enklare eller det lite flottare Funken Lodge.


Kommentarer

På grund av EU.s sanktioner mot Ryssland är det för nuvarande inte möjligt att besöka Pyramiden och Barentsburg. Det finns alternativa utflykter som du kan åka på istället - kontakta din reserådgivare för mer information om alternativ.

Dessa utflykter lämpar sig väl för barn men det är helt individuellt hur mycket varje barn orkar och har lust med. Vi rekommenderar att ni diskuterar med oss på Winberg Travel så vi kan anpassa utflykterna så att de passar just er familj. Generellt rekommenderar vi denna utflykt för barn från 6 år men den kan anpassas så att även mindre barn kan följa med och ha en kul upplevelse.

Vandringskängor
Du måste ta med egna vandringskängor för resan som ska vara vattentäta - helst med Gore-Tex.

Jackor
En varm vind- och vattentät jacka är ett måste. Ta gärna också med en tunnare vind- och vattentät jacka.

Handskar
Att hålla händerna varma och torra kan vara en utmaning. Det är en bra idé att ha tunna handskar (polypropen/polyamid) under varmare, tjocka handskar. Detta ger dig ett visst skydd mot kylan när du tar bort ytterhandskarna för att använda din kamera. Vi föreslår att du tar med extra handskar om det dina handskar blir blöta eller försvinner.

Hatt/mössa och halsduk
Ta med en varm (ylle)hatt/mössa för att skydda dina öron samt en halsduk eller krage för att skydda ditt ansikte.

Byxor
Vattentäta byxor, eller ännu bättre, Gore-Tex byxor. De tas på utanför dina vanliga kläder och håller dig torr och varm. Gore-Tex eller liknande material är bra för att hålla vind och vatten ute samtidigt som överskottsvärme inte släpps ut. Regntäta kläder och Gore-Tex-produkter kan köpas i sport- och scoutbutiker. Skidbyxor kan vara bra att ha under de vattentäta byxorna.

Strumpor
Varma och långa ull- eller bomullsstrumpor att bära på utanpå ett par silkes- eller polypropen/polyamidstrumpor, kommer att ge skön värme och isolering för fötterna. Ta med fler par strumpor.

Andra kläder
Ull, stickat, fleece eller bomullströjor (gärna långärmade T-shirts och polotröjor).

Långkalsonger/skidunderkläder
Återigen är polypropen- eller polyamidmaterial ett bra val, men annars ull eller silke.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

juli - september

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Longyearbyen t/r
 • Transfer enligt program
 • Måltider enligt program
 • 5 nätter på Blu Radisson Polar Hotel i Longyearbyen
 • Trekkingtur längs Foxfonna-glaciären
 • Fossilspaning
 • Båttur till Barentsburg
 • Hundspann på hjul
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: