4 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 14 950:-
Svalbards fantastiska natur och vinterlandskap inbjuder till spännande turer med hundspann och snöskoter, och i detta reseförslag får du uppleva vildmarken på riktigt nära håll. Efter flera månader utan ljus börjar solen att bilda vackra pastellfärgade inslag på himlen. Dagarna förlängs med cirka tjugo minuters solljus varje dag och djuren kommer en efter en ut ur deras vinterdvala. De frusna fjordarna och den knastrande snön gör detta till den bästa tiden för hundspann och skoterexpeditioner. Under hela din vistelse har du Longyearbyen som bas och efter de sagolika turerna i vildmarken kan du njuta av de fantastiska restaurangerna, smaka på den lokalbryggda ölen, besöka museer och njuta av atmosfären i staden.

Resan inkluderar flyg till och från Svalbard, 4 nätter i Longyearbyen, halvdagstur på hundspann i Bolterdalen och heldagstur längs Spetsbergens östkust på snöskoter. Det är möjligt att förlänga din vistelse på Svalbard om du vill ha fler dagar att exempelvis åka på en utflykt till gruvorna, ta en snöskotertur till den ryska gruvstaden Barentsburg eller vackra Tempelfjorden, besöka isgrottor, vandra i Blomsterdalen, eller uppleva en vildmarkskväll på Campz Barentz.

På denna resa ligger fokus på att uppleva den arktiska vildmarken. Det innebär att du måste ta med kläder för alla väder- och temperaturförhållanden. Därför är det viktigt att du läser hela reseförslaget och pratar med en av oss på Winberg Travel om utrustning och klädsel inför resan.

Bästa reseperiod

Från februari till maj kan du uppleva Svalbards snöbeklädda landskap. I februari och mars är dagarna korta men det kan också finnas en chans att uppleva norrsken. April och maj bjuder på ljusare dagar och det är också den tid då djuren kommer ut ur sin vinterdvala. Temperaturen kan sjunka till 10-15 minusgrader under denna period.
Våra rekommendationer om bästa restid på Svalbard baseras på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret på Svalbard kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, därför är våra rekommendationer för bästa reseperiod endast vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa Skandinavien och ankomst till Svalbard
Med flyg anländer du till Longyearbyen, huvudorten på Spetsbergen som är Svalbards största ö. Här hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell i staden. Resten av dagen har du tid att på egen hand promenera runt och upptäcka denna tidigare gruvstad, vars sockenkyrka och Svalbard Museum ger fascinerande insikter i Svalbards historia och kultur. Om du behöver komplettera din utrustning och dina kläder för kommande dagsturer på skoter och hundsläde finns det gott om häftiga och välutrustade friluftsbutiker i Longyearbyen. Avsluta dagen med en smaklig middag på en av stadens fantastiska restauranger – vill du ha en riktigt enastående gourmetupplevelse, boka då bord på restaurangerna "Huset" eller "Gruvelageret".
Dag 2: Med hundspann i Bolterdalen
Idag väntar ett spännande äventyr med hundspann i Bolterdalen. Du hämtas på ditt hotell och körs till hundgården ute i Bolterdalen där hundarna ivrigt väntar på att få ta en tur ut i den arktiska vildmarken. Du kan låna en termooverall, stövlar och vantar till resan så att du inte fryser. Tillsammans med din guide, gör ni i ordning slädarna och hundarna. Det kan upplevas lite kaotiskt för många innan avfärd eftersom hundarna har svårt att behärska sin glädje och därför skäller och ylar, men när de så äntligen får ge sig iväg infinner sig lugnet och du kommer bara höra ljudet av släden som glider genom snön i det fantastiska arktiska landskapet. Den erfarna guiden tar dig runt det magnifika landskapet i Bolterdalen på en 3-4 timmars rundtur där du kan upptäcka renar, ripa och fjällrävar. Vädret i den arktiska vildmarken kan vara omväxlande och rutten anpassas till rådande förhållande. Tillbaka vid hundgården kommer det att finnas varma drycker och lite snacks innan du körs tillbaka till Longyearbyen där du har resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 3: På snöskoter till östkusten
Efter frukost hämtar du på ditt hotell och körs till startpunkten för skoterexpeditionen som tar dig med till Spetsbergens östkust. Du kommer att förses med en termooverall, vantar, stövlar och hjälm. Utflykten tar ungefär 10 timmar och du kommer färdas över 190 km - en tur för de som verkligen vill ha ett äventyr i den arktiska vildmarken. Det rekommenderas att du har tidigare erfarenhet av att köra skoter och B-körkort är ett krav. Om du tycker att den här skoterturen är för extrem för dig så finns det gott om olika turer på en snöskoter med kortare varaktighet och distans och utan krav på att du har erfarenhet av att köra skoter. Det kommer att finnas en erfaren guide med under hela turen och naturligtvis all nödvändig säkerhetsutrustning. Turen tar dig österut från Longyearbyen, genom Eskerdalen och ut i Sassendalen. Härifrån fortsätter resan österut genom glaciärsystem och öde slätter, innan du anländer till Mohnbukta på Spetsbergens östkust. Tillsammans med din guide utforskar ni området och njuter av en expeditionslunch vid foten av några av områdets stora glaciärer. Flera stopp kommer att göras längs vägen och gott om tid har avsatts för att observera de vilda djur som upptäcks längs vägen, såsom isbjörnar, renar, svalor och fjällrävar. Många hoppas på och drömmer om att få se isbjörnar - och chanserna på östkusten är relativt goda eftersom det blir lägre temperaturer, vilket innebär mer havsis och därmed ger bättre förutsättningar för isbjörnar. Isbjörnar observeras alltid på ett säkert avstånd, så ta med kikaren och kom ihåg zoomobjektivet till kameran! Det är viktigt att njuta av utflykten från början till slut, även om kungen av Arktis, isbjörnen, inte skulle dyka upp. Njut av att vara ute i den stora arktiska öknen, tystnaden och det imponerande landskapet - med eller utan en björn så kommer denna tur att bli en upplevelse du aldrig kommer att glömma. (F,L)
Dag 4: Hemresa
Varje äventyr, oavsett hur magnifikt, har ett slut. Full av minnen av fantastiska upplevelser, kommer du att köras till flygplatsen i Longyearbyen och påbörja din hemresa. Det är möjligt att förlänga din vistelse på Svalbard om du vill ha fler dagar att exempelvis åka på en utflykt till gruvorna, ta en snöskotertur till den ryska gruvstaden Barentsburg eller vackra Tempelfjorden, besöka isgrottor, vandra i Blomsterdalen, eller uppleva en vildmarkskväll på Campz Barentz. (F)

Övernattningar

Tre nätter på Coal Miners’ Cabins i Longyearbyen

Det är möjligt att uppgradera hotellet i Longyearbyen till t ex Radisson Polar Hotel eller Funken Lodge.


Kommentarer

På grund av EU.s sanktioner mot Ryssland är det för nuvarande inte möjligt att besöka Pyramiden och Barentsburg. Det finns alternativa utflykter som du kan åka på istället - kontakta din reserådgivare för mer information om alternativ.

Väder- och körförhållanden är en av de stora x-faktorerna på Svalbard, och expeditionsguiden på skoter- och hundspannsturen förbehåller sig alltid rätten att ändra rutten eller destinationen, beroende på vad som är säkrast för dig och gruppen.

Vandringskängor
Du måste ta med egna vandringskängor för resan som ska vara vattentäta - helst med Gore-Tex.

Jackor
En varm vind- och vattentät jacka är ett måste. Ta gärna också med en tunnare vind- och vattentät jacka.

Handskar
Att hålla händerna varma och torra kan vara en utmaning. Det är en bra idé att ha tunna handskar (polypropen/polyamid) under varmare, tjocka handskar. Detta ger dig ett visst skydd mot kylan när du tar bort ytterhandskarna för att använda din kamera. Vi föreslår att du tar med extra handskar om det dina handskar blir blöta eller försvinner.

Hatt/mössa och halsduk
Ta med en varm (ylle)hatt/mössa för att skydda dina öron samt en halsduk eller krage för att skydda ditt ansikte.

Byxor
Vattentäta byxor, eller ännu bättre, Gore-Tex byxor. De tas på utanför dina vanliga kläder och håller dig torr och varm. Gore-Tex eller liknande material är bra för att hålla vind och vatten ute samtidigt som överskottsvärme inte släpps ut. Regntäta kläder och Gore-Tex-produkter kan köpas i sport- och scoutbutiker. Skidbyxor kan vara bra att ha under de vattentäta byxorna.

Strumpor
Varma och långa ull- eller bomullsstrumpor att bära på utanpå ett par silkes- eller polypropen/polyamidstrumpor, kommer att ge skön värme och isolering för fötterna. Ta med fler par strumpor.

Andra kläder
Ull, stickat, fleece eller bomullströjor (gärna långärmade T-shirts och polotröjor).

Långkalsonger/skidunderkläder
Återigen är polypropen- eller polyamidmaterial ett bra val, men annars ull eller silke.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

februari - maj

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Longyearbyen t/r
 • Transfer enligt program
 • Måltider enligt program
 • 3 nätter på Coal Miners’ Cabins i Longyearbyen
 • 4 timmars hundslädetur till Bolterdalen med engelsktalende guide inklusive utrustning
 • 8-10 timmars snöskoterexpedition längs med Spetsbergens östkust tillsammans med engelsktalande guide inklusive utrustning
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: