15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 30 950:-
Denna roadtrip tar dig från storstaden Johannesburg via de vackra bergen längs Panorama Route, där du kan uppleva världens tredje djupaste ravin, Blyde River Canyon. När du är på safari i Kruger nationalpark har du möjlighet att se djuren på savannen och har du tur kan du även få se "The Big 5". Rutten går via det lilla landet Swaziland, där du får en annorlunda kulturell upplevelse. Här kan du bland annat ta en tur på hästryggen eller cykla mountainbike bland de vilda djuren. Efter att du varit i Swaziland kör du till St. Lucia vid Indiska oceanen. Där kan du besöka iSimangaliso våtmarkspark och komma riktigt nära de stora flodhästarna och krokodilerna. Resan avslutas med några avkopplande dagar vid den vackra kuststaden Ballito, som ligger nära Durban, innan du flyger hem igen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Sydafrika här
Praktisk information om Sydafrika

Bästa reseperiod

Årstiderna är de motsatta till de svenska. Eftersom landet är mycket stort och har flera klimatzoner, kan det besökas när som helst beroende på vad du är ute efter. Sommaren är varm i hela lander, vintern är behaglig med ljumma, soliga dagar och kalla nätter. Söderut kan det regna och blåsa en del under vintern.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Skandinavien - Johannesburg
Du flyger från Skandinavien till Johannesburg i Sydafrika.
Dag 2: Ankomst till Johannesburg
Det finns ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika så efter en god natts flygning landar du i Johannesburg, mer känt som Joburg. Vid ankomsten hämtar du hyrbilen på flygplatsen och tar dig själv till hotellet. Resten av dagen har du tid att utforska staden på egen hand. Vi rekommenderar ett besök på Apartheid Museum där du får lära dig mer om apartheidtiden och en cykeltur i Soweto, där Nelson Mandela och Desmond Tutu bodde och där upproren mot apartheid planerades. Johannesburg har många nya moderna områden som du inte bör missa. Braamfontein med sina små caféer, restauranger, små lokala bryggerier och den livliga Neighbourgoods Market (endast öppen på lördagar). Maboneng med sina alternativa restauranger och många små lokala konstgallerier. Många väljer att bo i det säkra och moderna Sandton, där det finns många eleganta hotell och stora shoppingcenter.
Dag 3: Johannesburg till Sabie via Panorama Route
Du kommer nu att ta dig österut till provinsen Mpumalanga via vackra Panorama Route. På vägen passerar du städerna Witbank, Belfast och Dullstroom. Om du kommer fram tidigt kan du besöka den närbelägna gamla guldgrävarstaden Pilgrim's Rest. Här finns gamla hus och gator bevarade från den tiden då guldgrävarna upplevde sina glansdagar i Sydafrika. (F)
Dag 4: Panorama Route
Efter frukosten har du hela dagen på dig att utforska höjdpunkterna längs Panorama Route. En kort bilresa norrut kan du göra det första stoppet: Gods Window med fantastisk utsikt över Lowveld. Platsen har fått sitt namn av att Gud måste ha skapat denna utsikt åt sig själv! Cirka 10-11 km öster om Gods Window hittar du två spektakulära vattenfall, Berling och Lisbon. Den vackraste sträckan av Panorama Route är den längs Blyde River Canyon. Blyde River Canyon är världens tredje största ravin, formad av floden Blyde River under flera miljoner år. Ravinen börjar vid Bourke's Luck Potholes, som skapades för miljoner år sedan av erosion. Från utsiktsplatsen är utsikten över ravinen fantastisk, och 800 meter längre ner kan du se Blyde River slingra sig fram. Rutten avslutas vid de tre klippformationerna Three Rondevals, som vinden och vädret har format så att de påminner om de gamla runda hyddor som förr i tiden fanns på landsbygden. (F)
Dag 5-7: Safari i Kwa Madwala Game Reserve och Kruger nationalpark
De närmaste tre dagarna är det safari som står på programmet. Efter frukost kör du till Kwa Madwala Game Reserve, som ligger på gränsen till berömda Kruger nationalpark. “The Big 5" (buffel, lejon, leopard, noshörning och elefant) finns i Kruger, och parken har fler däggdjursarter än något annat reservat i Afrika. Det finns också goda chanser att se andra fantastiska djur, som giraffer, zebror, hyenor, antiloper, gnuer, geparder, vårtsvin och ett oräkneligt antal fågelarter (över 500). Du kan välja mellan att själv köra runt i parken med hyrbilen eller så kan du betala till en summa och åka på safari med en guide i en öppen fyrhjulsdriven safaribil. Det är också möjligt att delta i safari till fots, på hästryggen och många andra turer. (F)
Dag 8: Kwa Madwala Game Reserve-Swaziland
Efter frukost lämnar du lodgen och kör vidare mot Swaziland. Gränsövergången mellan Sydafrika och Swaziland ger dig en försmak om skillnaderna mellan länderna. I Sydafrika får du en stämpel av en person som sitter bakom ett skottsäkert glas, medan alla formaliteter i Swaziland sker i ett öppet rum med en bild på kungen. Folket verkar vara mycket förtjusta i kungen av Swaziland, som är den sista absoluta monarken i Afrika. Som tur är har kungen sagt att turister är viktiga och måste behandlas väl, och du kan räkna med att detta följs. Alla människor är trevliga, tillmötesgående och hjälpsamma. Samtidigt är naturen vacker. Du bor i en traditionell, bekväm gräshydda som är formad som en bikupa. Swaziland är ett litet land med en rik kultur där tempot och levnadssättet är mer avslappnat än i de stora grannländerna. Du kan använda sydafrikanska rand här och behöver därför inte oroa dig över att hinna växla pengar innan gränsövergången. (F)
Dag 9: Swaziland
Under hela dagen har du tid till att utforska sevärdheterna i Swaziland. Vi rekommenderar att du besöker Mantenga Cultural Village och den spännande lokala Swazimarknaden, där du kan köpa frukt och grönsaker men även vackra flätade korgar och trähantverk. Hotellet ligger i ett fantastiskt naturområde med vilda djur, och du kan ta en tur på hästryggen eller cykla mountainbike bland zebror och antiloper. (F)
Dag 10: Swaziland–St. Lucia
Idag kommer du att köra söderut tillbaka till Sydafrika och staden St. Lucia. I utkanten av staden ligger det vidsträckta våtmarksområdet iSimangaliso, där du kan åka på en båttur för att komma nära flodhästarna och krokodilerna. Det finns så många flodhästar i St. Lucia att det ibland till och med händer att en flodhäst promenerar fram på gatorna. (F)
Dag 11: St. Lucia
Om du är intresserad av fler safariupplevelser så ligger parken Hluhluwe-Imfolozi bara en timmes bilresa från St. Lucia. Här är det möjligt att se "The Big 5" (buffel, lejon, leopard, noshörning och elefant). St. Lucia ligger intill Indiska oceanen och på natten kommer den stora oäkta karettsköldpaddan och havslädersköldpaddan upp på stranden vid iSimangaliso våtmarkspark. Därför har du möjligheten att delta i en nattsafari och uppleva när dessa imponerande djur kommer upp på stranden. (F)
Dag 12: St. Lucia-Ballito
St. Lucia ligger bara cirka två timmars bilresa från Ballito, så om du vill hinner du bra med en halvdagsutflykt innan du kör mot Ballito. Ballito är en vacker kuststad bara en timmes bilresa från regionen KwaZulu-Natals huvudstad Durban. Här kan du koppla av på stranden och vid poolen innan du reser hem till Sverige. (F)
Dag 13: Ballito/Durban
På ditt hotell finns en fin trädgård med en liten trevlig pool och det är inte långt till stranden där du kan surfa. Ballito ligger bara en timmes bilresa från Durban. Här rekommenderar vi att du tar en promenad på den välkända strandpromenaden och besöker den färgglada indiska marknaden. Durban är ett av de områden i världen där det bor flest indier utanför Indien, så kulturen och maten i denna region är mycket Indien-influerad. De äventyrslystna kan också få vara med om en upplevelse utöver det vanliga genom att dyka med tigerhajar. (F)
Dag 14: Balito/Durban-hemresa
Efter att du har checkat ut från hotellet kl. 12, kan du tillbringa resten av dagen slappandes innan resan går mot flygplatsen (tidpunkten för hemresan beror på flygbolag). Du har tillgång till bilen under hela den sista dagen eftersom du lämnar den på flygplatsen. Bagageförvaring erbjuds på hotellet, och du kan också ta ett bad på hotellet före avresan. (F)
Dag 15: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

En natt på hotell i Johannesburg
Två nätter på pensionat i Sabie
Tre nätter på lodge vid Krugerparken
Två nätter i traditionell gräshydda på lodge i Swaziland
Två nätter på pensionat i St. Lucia
Två nätter på pensionat i Ballito

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

oktober - april

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Kontraktavgift vid biluthyrningen (cirka 100 kronor)
 • Tillägg för envägshyra (cirka 1200 kronor)
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: