Sök
Sök
Road trip Krugerparken
Traditionel dans, Swaziland
Johannesburg, Melville, Sydafrika
Johannesburg, Maboneng, Sydafrika
Blyde river canyon, Panorama Route, Sydafrika
Sydafrika, nøsehorn i Kruger National Park
Løve i Kruger National Park
Sydafrika, Greater Kruger Park, Safari.
Sydafrika, Greater Kruger, safari.
Greater Kruger Park Safari, Sydafrika
Traditionel dans, Swaziland
Traditionel græs-hytte, Swaziland
Traditionel græs-hytte, Swaziland
Mlilwane Wildlife Sanctuary, Swaziland
Mlilwane Wildlife Sanctuary, Swaziland
Mlilwane Wildlife Sanctuary, Swaziland
St. Lucia, Sydafrika
St. Lucia, Isimangaliso Wetland Park, Sydafrika
St. Lucia, Isimangaliso Wetland Park, Sydafrika
Ballito, Sydafrika
Durban, Sydafrika

Roadtrip i Sydafrika med Kruger & Swaziland

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Road trip i Sydafrika från Johannesburg till Durban via safari i Krugerparken. Vidare till spännande Swaziland och sköna platser som St Lucia och Ballito vid kusten Indiska Oceanen.

Denna roadtrip tar dig från storstaden Johannesburg via de vackra bergen längs Panorama Route, där du kan uppleva världens tredje djupaste ravin, Blyde River Canyon. När du är på safari i Kruger nationalpark har du möjlighet att se djuren på savannen och har du tur kan du även få se "The Big 5". Rutten går via det lilla landet Swaziland, där du får en annorlunda kulturell upplevelse. Här kan du bland annat ta en tur på hästryggen eller cykla mountainbike bland de vilda djuren. Efter att du varit i Swaziland kör du till St. Lucia vid Indiska oceanen. Där kan du besöka iSimangaliso våtmarkspark och komma riktigt nära de stora flodhästarna och krokodilerna. Resan avslutas med några avkopplande dagar vid den vackra kuststaden Ballito, som ligger nära Durban, innan du flyger hem igen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Sydafrika här
Praktisk information om Sydafrika

Väder

Årstiderna är de motsatta till de svenska. Eftersom landet är mycket stort och har flera klimatzoner, kan det besökas när som helst beroende på vad du är ute efter. Sommaren är varm i hela lander, vintern är behaglig med ljumma, soliga dagar och kalla nätter. Söderut kan det regna och blåsa en del under vintern.

Detaljerad resplan

Dag 1: Skandinavien - Johannesburg
Dag 2: Ankomst till Johannesburg

Det finns ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika så efter en god natts flygning landar du i Johannesburg, mer känt som Joburg. Vid ankomsten hämtar du hyrbilen på flygplatsen och tar dig själv till hotellet. Resten av dagen har du tid att utforska staden på egen hand.
Vi rekommenderar ett besök på Apartheid Museum där du får lära dig mer om apartheidtiden och en cykeltur i Soweto, där Nelson Mandela och Desmond Tutu bodde och där upproren mot apartheid planerades. Johannesburg har många nya moderna områden som du inte bör missa. Braamfontein med sina små caféer, restauranger, små lokala bryggerier och den livliga Neighbourgoods Market (endast öppen på lördagar). Maboneng med sina alternativa restauranger och många små lokala konstgallerier. Många väljer att bo i det säkra och moderna Sandton, där det finns många eleganta hotell och stora shoppingcenter.


Dag 3: Johannesburg till Sabie via Panorama Route

Du kommer nu att ta dig österut till provinsen Mpumalanga via vackra Panorama Route. På vägen passerar du städerna Witbank, Belfast och Dullstroom. Om du kommer fram tidigt kan du besöka den närbelägna gamla guldgrävarstaden Pilgrim's Rest. Här finns gamla hus och gator bevarade från den tiden då guldgrävarna upplevde sina glansdagar i Sydafrika. ([F])

Dag 4: Panorama Route

Efter frukosten har du hela dagen på dig att utforska höjdpunkterna längs Panorama Route. En kort bilresa norrut kan du göra det första stoppet: Gods Window med fantastisk utsikt över Lowveld. Platsen har fått sitt namn av att Gud måste ha skapat denna utsikt åt sig själv! Cirka 10-11 km öster om Gods Window hittar du två spektakulära vattenfall, Berling och Lisbon. Den vackraste sträckan av Panorama Route är den längs Blyde River Canyon. Blyde River Canyon är världens tredje största ravin, formad av floden Blyde River under flera miljoner år. Ravinen börjar vid Bourke's Luck Potholes, som skapades för miljoner år sedan av erosion. Från utsiktsplatsen är utsikten över ravinen fantastisk, och 800 meter längre ner kan du se Blyde River slingra sig fram. Rutten avslutas vid de tre klippformationerna Three Rondevals, som vinden och vädret har format så att de påminner om de gamla runda hyddor som förr i tiden fanns på landsbygden. ([F])

Dag 5-7: Safari i Kwa Madwala Game Reserve och Kruger nationalpark

De närmaste tre dagarna är det safari som står på programmet. Efter frukost kör du till Kwa Madwala Game Reserve, som ligger på gränsen till berömda Kruger nationalpark. “The Big 5" (buffel, lejon, leopard, noshörning och elefant) finns i Kruger, och parken har fler däggdjursarter än något annat reservat i Afrika. Det finns också goda chanser att se andra fantastiska djur, som giraffer, zebror, hyenor, antiloper, gnuer, geparder, vårtsvin och ett oräkneligt antal fågelarter (över 500).
Du kan välja mellan att själv köra runt i parken med hyrbilen eller så kan du betala till en summa och åka på safari med en guide i en öppen fyrhjulsdriven safaribil. Det är också möjligt att delta i safari till fots, på hästryggen och många andra turer. ([F])


Dag 8: Kwa Madwala Game Reserve-Swaziland

Efter frukost lämnar du lodgen och kör vidare mot Swaziland. Gränsövergången mellan Sydafrika och Swaziland ger dig en försmak om skillnaderna mellan länderna. I Sydafrika får du en stämpel av en person som sitter bakom ett skottsäkert glas, medan alla formaliteter i Swaziland sker i ett öppet rum med en bild på kungen. Folket verkar vara mycket förtjusta i kungen av Swaziland, som är den sista absoluta monarken i Afrika. Som tur är har kungen sagt att turister är viktiga och måste behandlas väl, och du kan räkna med att detta följs. Alla människor är trevliga, tillmötesgående och hjälpsamma. Samtidigt är naturen vacker. Du bor i en traditionell, bekväm gräshydda som är formad som en bikupa. Swaziland är ett litet land med en rik kultur där tempot och levnadssättet är mer avslappnat än i de stora grannländerna. Du kan använda sydafrikanska rand här och behöver därför inte oroa dig över att hinna växla pengar innan gränsövergången. ([F])

Dag 9: Swaziland

Under hela dagen har du tid till att utforska sevärdheterna i Swaziland. Vi rekommenderar att du besöker Mantenga Cultural Village och den spännande lokala Swazimarknaden, där du kan köpa frukt och grönsaker men även vackra flätade korgar och trähantverk. Hotellet ligger i ett fantastiskt naturområde med vilda djur, och du kan ta en tur på hästryggen eller cykla mountainbike bland zebror och antiloper. ([F])

Dag 10: Swaziland–St. Lucia

Idag kommer du att köra söderut tillbaka till Sydafrika och staden St. Lucia. I utkanten av staden ligger det vidsträckta våtmarksområdet iSimangaliso, där du kan åka på en båttur för att komma nära flodhästarna och krokodilerna. Det finns så många flodhästar i St. Lucia att det ibland till och med händer att en flodhäst promenerar fram på gatorna. ([F])

Dag 11: St. Lucia

Om du är intresserad av fler safariupplevelser så ligger parken Hluhluwe-Imfolozi bara en timmes bilresa från St. Lucia. Här är det möjligt att se "The Big 5" (buffel, lejon, leopard, noshörning och elefant). St. Lucia ligger intill Indiska oceanen och på natten kommer den stora oäkta karettsköldpaddan och havslädersköldpaddan upp på stranden vid iSimangaliso våtmarkspark. Därför har du möjligheten att delta i en nattsafari och uppleva när dessa imponerande djur kommer upp på stranden. ([F])

Dag 12: St. Lucia-Ballito

St. Lucia ligger bara cirka två timmars bilresa från Ballito, så om du vill hinner du bra med en halvdagsutflykt innan du kör mot Ballito. Ballito är en vacker kuststad bara en timmes bilresa från regionen KwaZulu-Natals huvudstad Durban. Här kan du koppla av på stranden och vid poolen innan du reser hem till Sverige. ([F])

Dag 13: Ballito/Durban

På ditt hotell finns en fin trädgård med en liten trevlig pool och det är inte långt till stranden där du kan surfa. Ballito ligger bara en timmes bilresa från Durban. Här rekommenderar vi att du tar en promenad på den välkända strandpromenaden och besöker den färgglada indiska marknaden. Durban är ett av de områden i världen där det bor flest indier utanför Indien, så kulturen och maten i denna region är mycket Indien-influerad. De äventyrslystna kan också få vara med om en upplevelse utöver det vanliga genom att dyka med tigerhajar. ([F])

Dag 14: Balito/Durban-hemresa

Efter att du har checkat ut från hotellet kl. 12, kan du tillbringa resten av dagen slappandes innan resan går mot flygplatsen (tidpunkten för hemresan beror på flygbolag). Du har tillgång till bilen under hela den sista dagen eftersom du lämnar den på flygplatsen. Bagageförvaring erbjuds på hotellet, och du kan också ta ett bad på hotellet före avresan. ([F])

Dag 15: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
En natt på hotell i Johannesburg
Två nätter på pensionat i Sabie
Tre nätter på lodge vid Krugerparken
Två nätter i traditionell gräshydda på lodge i Swaziland
Två nätter på pensionat i St. Lucia
Två nätter på pensionat i Ballito

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Sydafrika t/r (inklusive bagage)
  • 12 nätter på pensionat/hotell och lodger
  • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

  • Kontraktavgift vid biluthyrningen (cirka 100 kronor)
  • Tillägg för envägshyra (cirka 1200 kronor)
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: