15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 30 950:-
Från 23 450:-
Resan börjar i vackra staden Kapstaden. Med hyrbil som hämtas ut redan vid ankomst och tre nätter förbokade har ni svängrum att göra precis vad ni vill men också en bekväm bas att påbörja resan med.

Efter spännande upplevelser i staden, väntar vägen och ni sätter kurs mot den vackra kuststräckan Garden Route och Sydafrikas valhuvudstad Hermanus. Efter valhuvudstaden väntar strutshuvudstaden Oudtshoorn. Naturen här är helt annorlunda och en spännande kontrast till den frodiga kusten. Det är också i det här området som ni hittar de fantastiska grottorna Cango Caves. Från Oudtshoorn går resan tillbaka mot kusten och Knysna där några avkopplande dagar väntar. Resan avslutas med en malariafri safariupplevelse i Eastern Cape. Här finns såklart “The Big Five”: lejon, elefanter, bufflar, noshörningar och leoparder!

Läs mer om Sydafrika
Praktisk information om Sydafrika


Bästa reseperiod

Årstiderna är de motsatta till de svenska. Eftersom landet är mycket stort och har flera klimatzoner, kan det besökas när som helst beroende på vad du är ute efter. Sommaren är varm i hela lander, vintern är behaglig med ljumma, soliga dagar och kalla nätter. Söderut kan det regna och blåsa en del under vintern.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Skandinavien-Kapstaden
Du flyger från Skandinavien till Kapstaden i Sydafrika.
Dag 2: Ankomst till Kapstaden
Det finns ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika så efter en god natts flygning landar du i Kapstaden och är redo att börja uppleva. Vid ankomsten hämtar ni upp en hyrbil på flygplatsen och tar er själva till hotellet. Resten av dagen står till eget förfogande. Kapstaden är en spännande stad med mycket att se och göra. Här finns bland annat Victoria & Alfred Waterfront, stränderna vid Camps Bay och Clifton, Greenmarket Square, Houses of Parliament, en mängd olika museer och teatrar samt Kirstenbosch Gardens.
Dag 3-4: På egen hand i Kapstaden
Dagarna i Kapstaden disponerar ni hur ni vill. Eftersom ni har hyrbil har ni möjlighet att köra ner till Cape Point och Godahoppsudden. Längs vägen kan ni göra ett stopp vid Boulder's Beach och besöka pingvinkolonin. Ni kan också ta er upp till Taffelberget och njuta av den fantastiska utsikten. Om vädret är bra, kan en utflykt till stranden vara ett alternativ. Ta med baddräkten men kom ihåg att vattnet kan vara kallt.
Dag 5: Kapstaden-Hermanus
Ni reser från Kapstaden mot Sydafrikas valhuvudstad Hermanus. Om ni besöker Hermanus under valsäsongen (juli – november) kan ni ha turen att se den utrotningshotade Sydkaparen när de kommer nära kusten i den lugna och djupa Hermanusbukten. Vill ni komma dem mycket nära kan ni följa med på en båttur. Besöker ni Hermanus utanför valsäsongen behöver ni ändå inte misströsta. Stadens mysiga atmosfär och underbara läge gör att ni inte blir uttråkade. Det tar bara några timmar att köra från Kapstaden till Hermanus, och välj gärna den vackra vägen längs kusten. Ni kan göra ett stopp vid Betty’s Bay där det finns en pingvinkoloni.
Dag 6: På egen hand i Hermanus
Dagen tillbringas i Hermanus. Om det är valsäsong är det lätt att låta ett par timmar av dagen att gå till att beskåda dem. De är ofta lekfulla och det är fantastiskt att se dem när de hoppar upp ur vattnet och landar med ett jätteplask. Är ni här utanför valsäsongen kan ni uppleva staden, ta en lång promenad längs vattnet eller koppla av på stranden.
Dag 7: Hermanus-Oudtshoorn
Fortsätt resan till staden Swellendam, som ligger vid foten av de vackra Langeberg-bergen. Efter Kapstaden och Stellenbosch är Swellendam den tredje äldsta europeiska bosättningen i Sydafrika. Staden grundades av det holländska Ostindiska kompaniet 1745 och fick sitt namn efter guvernören Swellengrebel och hans fru Damme. Staden är känd för sin historia och bjuder på många vackra exempel på kapholländsk arkitektur. Därefter fortsätter ni vidare längs vackra R62 till Oudtshoorn, där ni övernattar. På eftermiddagen kan ni besöka en av de över 400 strutsfarmarna i området där ni kan lära er mycket mer om världens största fågel.
Dag 8: Oudsthoorn-Knysna
Idag går resan vidare mot de världsberömda droppstensgrottorna Cango Caves. Varför inte ta en tur runt i de snirkliga gångarna och grottorna och låt dig hänföras av de vackra och egendomliga formationerna som stalaktiterna fått under tusentals år. Efter lunch kör ni mot kusten via George, Garden Routes största stad. Dagen avslutas i Knysna. Den fantastiska kuststaden Knysna (uttalas "Naisna") ligger mitt i hjärtat av Garden Route, med en urskog på ena sidan och en vacker lagun på den andra. Lagunen möter havet mellan de imponerande "The Heads", två stora färgglada sandstensklippor från vilka man har en fantastisk utsikt som ni inte får missa. Njut av resten av eftermiddagen vid vattnet eller på mysiga Thesen Islands. Middagen bör naturligtvis avnjutas vid havet, där det finns gott om restauranger att välja mellan. Knysna är bland annat känt för sina välsmakande ostron.
Dag 9-10: På egen hand i Knysna
De närmaste dagarna kan ni tillbringa på egen hand i Knysna och området runt omkring. Här är några förslag på aktiviteter: Featherbed Experience Följ med på Featherbed Experience som börjar med en båttur över lagunen till Featherbed Nature Reserve på den västra klippan, där ni kan njuta av en vacker vandring i det fina naturreservatet. Bungy Jump De riktigt modiga kan utmana sig själva med världens högsta bungyjump på 183 meter ut från Bloukrans River Bridge. Flying Fox För de lite mindre modiga är det en riktigt skoj upplevelse att sväva över ravinen i Flying Fox.
Dag 11: Knysna-Safariupplevelser
Vi föreslår att ni kör från Knysna på morgonen. Målet för dagen är Amakhala Game Reserve, beläget öster om Port Elizabeth - en tur på cirka 3½ timme. Ni kan stanna för en tidig lunch i Jeffrey’s Bay, där ni hittar en av världens bästa surfstränder. Därefter tar ni er vidare till Amakhala, där en äkta afrikansk safariupplevelse väntar! Reservatet Amakhala är privatägt och upptar en yta på 7 500 hektar. Naturligtvis finns “The Big Five” här. Området här i Eastern Cape är malariafritt och är därför mycket lämpligt för familjer med barn. Ni tillbringar tre nätter i Amakhala och vi rekommenderar att ni checkar in före kl. 14.00, så att ni hinner göra er redo inför er första gamedrive! ([])
Dag 12-13: Safariupplevelser i Amakhala Game Reserve
De följande dagarna tillbringas i Amakhala. Det dagliga programmet varierar något beroende på väder och säsong men ser ut ungefär så här: Dagens första gamedrive startar innan soluppgången, eftersom de flesta djur är som mest aktiva tidigt och sent på dagen, när solen inte står så högt på himlen. Först på förmiddagen är ni tillbaka på lodgen, där en härlig brunch väntar. Därefter har ni ett par timmar till ert förfogande då ni kan njuta av poolen eller ta en tupplur. Sent på eftermiddagen väntar en lätt måltid innan dagens andra gamedrive börjar. Ni är ute ända tills solen gått ned och återvänder därefter till lodgen för en härlig middag. (F,L,M)
Dag 14: Amakhala-hemresa
Avresa från Amakhala mot Port Elizabeth - en biltur på några timmar. I Port Elizabeth lämnar ni bilen på flygplatsen och påbörjar resan tillbaka mot Skandinavien. (F)
Dag 15: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

12 nätter på hotell / lodger

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

oktober - april

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Sydafrika t/r (inklusive bagage)
 • Biluthyra enligt beskrivningen, inklusive fria mil och försäkring
 • 12 nätter på pensionat/hotell och lodger
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • 2 gamedrives per dag under safarin
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset är baserat på 2 vuxna och 2 barn som reser tillsammans

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: