Sök
Sök
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Garden Route, Sydafrika
Sydafrika, Garden Route
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika

Sydafrikas höjdpunkter

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 38 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 19 dagar

Upptäck varför Sydafrika också kallas “A World in One Country”. Detta reseförslag innehåller allt: storstad, vindistrikt, att köra själv längs med den vackra kusten och safari. Upplev lejon, pingviner, giraffer och strutsar - allt under en och samma resa.

“A World in One Country” är bara ett av Sydafrikas smeknamn. Vill du veta varför så ska du välja denna resa. Här får du lite av allt - från storstad, att köra själv längs den vackra kusten till fantastiska safariupplevelser. Den ena dagen ser du pingviner och nästa lejon. Du reser från den frodiga kusten till den torra bushen.

Kapstaden är en av världens vackraste städer. Du har gott om tid att utforska staden och eftersom du har en bil ditt förfogande så du kan köra till t.ex. Godahoppsudden. Du får utforska Kapstaden på egen hand men vi har ordnat med boende så att du har en bra utgångspunkt.

Från Kapstaden kör du själv mot de vackra vindistriken och Garden Route. Vindistriktena är rika på kultur - och naturligtvis på fantastiska viner. Garden Route är ett otroligt naturskönt område. Med bergen på ena sidan och stränder och vikar på den andra, kommer du att träffa på flera vackra kuststäder, naturreservat och andra attraktioner på vägen, som alla inbjuder till stopp.

Resan avslutas med safari i världsberömda Kruger nationalpark. Mpala Safari Lodge kombinerar på ett elegant sätt lyxiga omgivningar med det vilda Afrika. Lodgen ligger vid världsberömda Kruger nationalpark, flaggskeppet bland Sydafrikas safariområden. I vistelsen ingår helpension, utmärkt service och många utflykter. Upplev den lokala sotho-stammens traditionella sång och dans, bush walks med duktiga rangers, safariturer både under dagen och efter skymning, två dagar i Kruger nationalpark, besök i en lokal byskola med mer. Mpala Safari Lodge är danskägd och det finns dansk personal på plats.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sydafrika här

Väder

Årstiderna i Sydafrika är de motsatta till de svenska.

Kapstaden och Garden Route kan besökas året runt, men den bästa säsongen är den sydafrikanska sommaren från oktober till april. På vintern (maj-oktober) sjunker temperaturen till 9-10 grader på natten och vinden från havet kan kännas sval. Valsäsongen infaller mellan juni/juli och november.

Mpala har ingen riktig hög- eller lågsäsong, då det inte finns någon riktig regnperiod med konstant fuktighet. Från maj till september är det vinter och mycket torrt. Under de kallaste månaderna, dvs. juni och juli, ligger dagstemperaturen på 20-23 grader och på natten kan temperaturen sjunka till 10 grader. Men annars ligger dagstemperaturen under vintern på 20-30 grader och på natten är temperature mellan 12-20 grader. Sommaren infaller från november-april med temperaturer på upp till 40 grader. Det kan förekomma en del kraftiga regnskurar, varefter det klarnar upp direkt igen. Under denna period är landskapet grönare.

Strandhuse, Cape Town, Sydafrika

Detaljerad resplan

Dag 1: Sverige - Kapstaden
Resa från Sverige till Kapstaden.

Dag 2: Ankomst till Kapstaden
Det finns ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika så efter en god natts flygning landar du i Kapstaden och är redo att ta itu med upplevelserna. Vid ankomsten hämtar du hyrbilen på flygplatsen och tar dig själv till hotellet/pensionatet. Resten av dagen står till eget förfogande. Kapstaden är en spännande stad med mycket att se och göra. Här finns bland annat Victoria & Alfred Waterfront, stränderna vid Camps Bay och Clifton, Greenmarket Square, Houses of Parliament, en mängd olika museer och teatrar samt Kirstenbosch Gardens.

Dag 3-4: Kapstaden
Dagarna i Kapstaden disponerar du hur du vill. Eftersom du har hyrbil har du möjlighet att köra ner till Cape Point och Godahoppsudden. Längs vägen kan du göra ett stopp vid Boulder's Beach och besöka pingvinkolonin. Du kan också ta dig upp till Taffelberget och njuta av den fantastiska utsikten. Om vädret är bra kan du åka till stranden, så glöm inte att ta med badkläderna. Kom dock ihåg att vattnet kan vara ganska kallt.(M)

Dag 5: Kapstaden - Stellenbosch
Idag går turen till Stellenbosch som ligger cirka 45 minuters bilresa från Kapstaden. Förutom att Stellenbosch är en livlig och mycket trevlig universitetsstad som kännetecknas av den vackra kapholländska arkitekturen, är detta område också Sydafrikas ledande vindistrikt. Därför är du nästan tvungen att besöka några av de välkända vingårdarna och provsmaka deras fina produkt. Några av områdets mer kända och namnkunniga vingårdar som man kan besöka är: Rust-en-Vrede, Kanonkop, Warwick Estate, Rustenburg med fler.(M)

Dag 6: Stellenboschs och Franschhoeks vindistrikt
Dagen börjar med frukost varefter du kör vidare mot Franschhoek. Staden ligger bara en halvtimmes bilresa från Stellenbosch, och är speciellt känd för sina fina viner och sitt franska kulturarv. Här hittar du flera bra restauranger, varav många serverar utsökt mat från det franska köket. Exempel på bra vingårdar i Franschhoek är: La Motte, Boschendal och Graham Beck, medan bra restauranger i Franschhoek är bland andra: Le Quartier Francais – en av de 50 bästa restaurangerna i världen, Le Petite Ferme och Reuben's Restaurant & bar.(M)

Dag 7: Stellenbosch - Oudtshoorn
Fortsätt resan till staden Swellendam, som ligger vid foten av de vackra Langeberg-bergen. Efter Kapstaden och Stellenbosch är Swellendam den tredje äldsta europeiska bosättningen i Sydafrika. Staden grundades av det Nederländska Ostindiska Kompaniet 1745 och fick sitt namn efter guvernören Swellengrebel och hans fru Damme. Staden är känd för sin historia och bjuder på många vackra exempel på kapholländsk arkitektur. Därefter fortsätter du vidare längs vackra R62 till Oudtshoorn, där en övernattning väntar. På eftermiddagen kan du besöka en av de över 400 strutsfarmarna i området där du kan lära dig mycket mer om världens största fågel.

Dag 8: Oudsthoorn - Knysna
Idag går resan vidare mot de världsberömda droppstensgrottorna Cango Caves. Varför inte ta en tur runt i de snirkliga gångarna och grottorna, och låt dig hänföras av de vackra och egendomliga formationerna som stalaktiterna fått under tusentals år. I närheten av grottorna hittar du också Cango Wildlife Ranch, en stor djurpark där du, om du är riktigt modig, kan dyka med krokodiler. Efter lunch kör du vidare mot kusten via George, Garden Routes största stad. Dagen avslutas i Knysna. Den fantastiska kuststaden Knysna (uttalas "Naisna") ligger mitt i hjärtat av Garden Route, med en urskog på ena sidan och en vacker lagun på den andra. Lagunen möter havet mellan de imponerande "The Heads", två stora färgglada sandstensklippor från vilka man har en fantastisk utsikt som man inte får missa. Njut av resten av eftermiddagen vid vattnet eller på mysiga Thesen Islands. Middagen bör naturligtvis avnjutas vid havet, där det finns gott om restauranger att välja mellan. Knysna är bland annat känt för sina välsmakande ostron.

Dag 9-10: Knysna

De närmaste dagarna kan du tillbringa på egen hand i Knysna och området runt omkring. Här är några förslag på aktiviteter:

* Följ med på Featherbed Experience som börjar med en båttur över lagunen till Featherbeds naturreservat på den västra klippan där kan du njuta av en vacker vandring i det fina naturreservatet.
* Knysna Elephant Park, där man tar hand om afrikanska elefanter som tidigare bodde i skogen runt Knysna, är verkligen också värd ett besök.
* Om vädret är bra kan du besöka Plettenberg Bay som är Sydafrikas dyraste turistort, och kanske tillbringa dagen på en av de vackra stränderna.
* De riktigt modiga kan utmana sig själva med världens högsta bungyjump på 183 meter ut från Bloukrans River Bridge.
* För de lite mindre modiga är det en riktigt skoj upplevelse att sväva över ravinen i Flying Fox.

Dag 11: Knysna - Mpala Safari Lodge
Från Knysna kör du till flygplatsen i George. Här lämnar du bilen och flyger via Johannesburg till Hoedspruit eller Phalaborwa. Här hämtas du upp på flygplatsen och körs vidare till lodgen. På eftermiddagen kommer några från den lokala sotho-stammen och uppträder med traditionell sång och dans. Middag på Mpala. (F, A)

Dag 12: Bush Walk och Tinshaba-safari - Nattsafari
Under bush-walken vandrar man i naturen tillsammans med Mpalas erfarna och beväpnade guide. Det är en lätt och spännande tur, där guiden berättar om allt du stöter på längs med vägen. Du får lära dig om hur djuren lever, hur människor kan överleva i bushen, hur man hittar saker att äta och var det finns vatten. Lunch på Mpala. På eftermiddagen, när den brännande solen inte längre är lika het, går resan vidare till närbelägna och mycket vackra Tinshaba Reserve. Det är möjligt att följa med på en gamedrive på fyrhjulingar (ingår i priset). Om du föredrar safari i öppen bil med chaufför är det också möjligt. Längs vägen kan du träffa på bufflar, elefanter, giraffer, zebror, kuduer, impalor, gnuer, vårtsvin och andra fascinerande djur.

Efter safarin dukas det upp till middag i bushen under stjärnorna. Bordet är dukat med duk och levande ljus i riktig "Karen Blixen"-stil. Mpala bjuder naturligtvis på champagne, för som Karen Blixen sade: "Safari utan champagne är inte en safari, bara en upplevelse". När mörkret sänker sig och de miljontals stjärnorna tänds på den tropiska himlen vaknar många av djuren till liv och det är dags för en game drive igen - denna gång i mörkret. De nattaktiva djuren ser och känner lika bra på natten som vi människor gör på dagen. Djuren låter sig inte skrämmas av våra strålkastare, utan blir bara lugnt stående. Om du har tur, är det speciellt på natten som det är möjligt att se den vackra leoparden medan den är ute och jagar. Ta på dig ordentligt med varma kläder eftersom kvällarna och nätterna i Afrika kan vara ganska kalla. (M, F, A)

Dag 13: Bush Walk - Besök i byskolan Diphuti
Dagen börjar med en bush walk, varefter vi besöker den närliggande byskolan Diphuti. En del av vinsten från Mpalas verksamhet går till skolan för att förbättra förhållandena för de cirka 800 eleverna och deras lärare. Mpala donerar också skoluniformer till de fattigaste barnen som inte har råd med dem själva. Tillsammans med myndigheterna, som inte hade råd att själva stå för kostnaderna, lade Mpala upp en plan för byggandet av klassrum. Det har nu lett till en nästan fördubblad verksamhetsyta och dessutom har faciliteterna för lärarna blivit bättre. Barnen och lärarna på skolan är så nöjda med initiativet att de nu välkomnar alla gäster på Mpala med sång och dans. Lunchen serveras på en lokal restaurang. (M, F, A)

Dag 14-15: Två dagars tur till Kruger nationalpark
Kruger nationalpark är nästan dubbelt så stor som Skåne och utbudet av djur- och fågelliv är enastående. Vi hoppas på att få se både bufflar, antiloper, gnuer, zebror, geparder, noshörningar, flodhästar, krokodiler och många fler djur. De stora djuren är inte alls rädda för bilen, så man måste ofta stanna för att släppa fram elefanter, giraffer eller kanske till och med en grupp lejon. Vi gör stopp längs vägen och tar för oss av maten i de välfyllda picknickkorgarna.
Vi övernattar i ett av Krugerparkens utmärkta läger. Det ger goda möjligheter till häftiga upplevelser under kvälls- och morgontimmarna. I synnerhet är rovdjur som lejon och leoparder som mest aktiva under dessa timmar. På kvällen tillagas maten på grillen medan du tittar upp mot stjärnhimlen, lyssnar på de många ljuden från bushen, njuter av förfriskningar och pratar om dagens många nya upplevelser. Du lämnar Kruger nationalpark vid lunchtid under dag 2 för att i god tid hinna hem till middagen på Mpala Safari Lodge och eventuellt ett svalkande dopp i poolen. (M, F, A)

Dag 16: Mpala: Mpala - möjlighet att köpa till extra utflykter som till exempel en ballongtur
Tillbringa dagen precis som du behagar på Mpala Lodge. Du kanske bara vill koppla av vid poolen med en bra bok, men du kan också köpa till extra utflykter. En dagstur till Drakensbergen kan absolut rekommenderas - eller vad sägs om en ballongtur över den vackra afrikanska bushen?

Dag 17: Gamedrive och champagne
Idag väntar den sista game driven, som naturligtvis avslutas med champagne för en perfekta avslutning på semestern!

Dag 18: Avresa från Mpala
Transport till flygplatsen. Möjlighet till sightseeing i Soweto (mot en extra kostnad). (M)

Dag 19: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige efter ett fantastiskt äventyr i Sydafrika.

Övernattningar:
9 nätter på pensionat och 7 nätter på Mpala Safari Lodge

Mpala Safari Lodges läge
Mpala Safari Lodge ligger vackert vid floden Olifants River mitt i den orörda Sydafrikanska naturen som sett likadan ut i tusentals år. Vi befinner oss i Limpopoprovinsen i nordöstra Sydafrika i naturreservatet Greater Kruger National Park, som består av både nationellt ägda naturreservat och angränsande privata naturreservat som har gått samman för en gemensam plan för bevarandet av naturen. Tillsammans bildar de, med en areal nästan dubbel så stor som Skåne, ett av världens största och mest berömda naturreservat.

Mpala Safari Lodges faciliteter
På huvudbyggnadens terrass med utsikt över floden blir du bjuden på mysiga middagar och avkopplande frukostar. Här kan du också koppla av med en drink i loungen medan elden sprakar i den öppna spisen, eller så kan du luta dig tillbaka i zebrarummet med en bra bok som du hittat i biblioteket. Huvudbyggnaden utstrålar en exklusivitet och en atmosfär som kännetecknar hela Mpala Safari Lodge. Det är högt i tak och i mitten av rummet finns en stor och majestätisk ljuskrona bredvid en trädstam, som med en rustik och elegant prägel stöder upp taket.

Mpala Safari Lodges rum
I Mpalas stora park finns tre likadana gästhus med vardera 2 dubbelrum och en stor veranda med utsikt över floden. Det ena huset ligger nära huvudbyggnaden och poolen, och är perfekt om du önskar bo nära allt. De andra två husen ligger lite mer avsides, omkring 100 meter bort. Alla rum har eget badrum och toalett. Rummen är lyxigt och elegant inredda med takfläkt, luftkonditionering, telefon och ett stort myggnät över den romantiska himmelssängen. Dessutom finns hårtorkar, uttag för rakapparaten, adapter för elektroniska apparater och 220 V elförsörjning. Oavsett var du bor kommer du att få en avkopplande vistelse eftersom endast 12 personer får vistas samtidigt på Mpala Safari Lodge.

Måltider
Middagarna på Mpala är ett kapitel för sig. Skickliga kockar förbereder påkostade och välsmakande måltider, ofta utomhus i boman eller i äkta safaristil i bushen i stora järngrytor över öppen eld. Att äta utomhus är äkta safariromantik. Afrikas natthimmel är kolsvart med miljontals klart lysande stjärnor och sannolikheten att du får uppleva ett stjärnfall är stor. Till maten kan du välja utsökta sydafrikanska viner från Mpalas vinkällare. När det är dags att åka iväg på safari packar kocken en stor picknickkorg och lunchen dukas upp i skuggan av trädkronorna på ett bord med duk.
Grönsakerna odlas ekologiskt i Mpalas soliga köksträdgård.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Detta är bara ett förslag, och resan kan organiseras precis som du vill.

Mpala Safari Lodge tar emot max 12 personer åt gången.

Observera att deltagande i vandringar och utflykter sker på egen risk, så kom ihåg att teckna en reseförsäkring innan resan. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker dessa aktiviteter utan extra tillägg.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 38 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flyg från/till Sverige inkl. inrikesflyg i Sydafrika samt skatter och avgifter
  • Biluthyrning enligt beskrivningen, inklusive fria mil och försäkring
  • 9 nätter på pensionat inkl. frukost
  • 7 nätter på Mpala Safari Lodge inkl. helpension

I priset ingår inte

  • Avgift för kontraktet vid bilhyra
  • Drycker och måltider utöver de som anges
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: