19 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 45 950:-
Här får du lite av allt - den ena dagen är inte den andra sig lik. Från pingviner
till lejon. Från den frodiga kusten till den torra bushen.

Kapstaden - the Mother City - är en sagolik stad. Du har gott om tid att utforska staden och eftersom du har hyrbil är det enkelt att besöka Godahoppsudden, Simons Town, Hout Bay och andra spännande och vackra platser i närheten av Kapstaden.

Från Kapstaden vidare mot de vackra vindistrikten och Garden Route. Vindistrikten är rika på kultur - och naturligtvis på fantastiska viner. Garden Route är ett otroligt naturskönt område. Med bergen på ena sidan och stränder och vikar på den andra, kommer du att träffa på flera vackra kuststäder, naturreservat och andra attraktioner på vägen, som alla inbjuder till stopp.

Resan avslutas med safari i världsberömda Kruger nationalpark. Mpala Safari Lodge kombinerar på ett elegant sätt lyxiga omgivningar med det vilda Afrika. Lodgen ligger vid världsberömda Kruger nationalpark, flaggskeppet bland Sydafrikas safariområden. I vistelsen ingår helpension, kalasfin service och många utflykter.

Läs mer om Sydafrika
Praktisk information om Sydafrika

Bästa reseperiod

Årstiderna är de motsatta till de svenska. Eftersom landet är mycket stort och har flera klimatzoner, kan det besökas när som helst beroende på vad du är ute efter. Sommaren är varm i hela lander, vintern är behaglig med ljumma, soliga dagar och kalla nätter. Söderut kan det regna och blåsa en del under vintern.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Skandinavien - Kapstaden
Du flyger från Skandinavien till Kapstaden i Sydafrika.
Dag 2: Ankomst till Kapstaden
Det finns ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika så efter en god natts flygning landar du i Kapstaden och är redo att ta itu med upplevelserna. Vid ankomsten hämtar du hyrbilen på flygplatsen och tar dig själv till hotellet/pensionatet. Resten av dagen står till eget förfogande. Kapstaden är en spännande stad med mycket att se och göra. Här finns bland annat Victoria & Alfred Waterfront, stränderna vid Camps Bay och Clifton, Greenmarket Square, Houses of Parliament, en mängd olika museer och teatrar samt Kirstenbosch Gardens.
Dag 3-4: Kapstaden
Dagarna i Kapstaden disponerar du hur du vill. Eftersom du har hyrbil har du möjlighet att köra ner till Cape Point och Godahoppsudden. Längs vägen kan du göra ett stopp vid Boulder's Beach och besöka pingvinkolonin. Du kan också ta dig upp till Taffelberget och njuta av den fantastiska utsikten. Om vädret är bra kan du åka till stranden, så glöm inte att ta med badkläderna. Kom dock ihåg att vattnet kan vara ganska kallt. (F)
Dag 5: Kapstaden - Stellenbosch
Idag går turen till Stellenbosch som ligger cirka 45 minuters bilresa från Kapstaden. Förutom att Stellenbosch är en livlig och mycket trevlig universitetsstad som kännetecknas av den vackra kapholländska arkitekturen, är detta område också Sydafrikas ledande vindistrikt. Därför är du nästan tvungen att besöka några av de välkända vingårdarna och provsmaka deras fina produkt. Några av områdets mer kända och namnkunniga vingårdar som man kan besöka är: Rust-en-Vrede, Kanonkop, Warwick Estate, Rustenburg med fler.(F)
Dag 6: Stellenboschs och Franschhoeks vindistrikt
Dagen börjar med frukost varefter du kör vidare mot Franschhoek. Staden ligger bara en halvtimmes bilresa från Stellenbosch, och är speciellt känd för sina fina viner och sitt franska kulturarv. Här hittar du flera bra restauranger, varav många serverar utsökt mat från det franska köket. Exempel på bra vingårdar i Franschhoek är: La Motte, Boschendal och Graham Beck, medan bra restauranger i Franschhoek är bland andra: Le Quartier Francais – en av de 50 bästa restaurangerna i världen, Le Petite Ferme och Reuben's Restaurant & bar. (F)
Dag 7: Stellenbosch - Oudtshoorn
Fortsätt resan till staden Swellendam, som ligger vid foten av de vackra Langeberg-bergen. Efter Kapstaden och Stellenbosch är Swellendam den tredje äldsta europeiska bosättningen i Sydafrika. Staden grundades av det Nederländska Ostindiska Kompaniet 1745 och fick sitt namn efter guvernören Swellengrebel och hans fru Damme. Staden är känd för sin historia och bjuder på många vackra exempel på kapholländsk arkitektur. Därefter fortsätter du vidare längs vackra R62 till Oudtshoorn, där en övernattning väntar. På eftermiddagen kan du besöka en av de över 400 strutsfarmarna i området där du kan lära dig mycket mer om världens största fågel. (F)
Dag 8: Oudsthoorn - Knysna
Idag går resan vidare mot de världsberömda droppstensgrottorna Cango Caves. Varför inte ta en tur runt i de snirkliga gångarna och grottorna, och låt dig hänföras av de vackra och egendomliga formationerna som stalaktiterna fått under tusentals år. I närheten av grottorna hittar du också Cango Wildlife Ranch, en stor djurpark där du, om du är riktigt modig, kan dyka med krokodiler. Efter lunch kör du vidare mot kusten via George, Garden Routes största stad. Dagen avslutas i Knysna. Den fantastiska kuststaden Knysna (uttalas "Naisna") ligger mitt i hjärtat av Garden Route, med en urskog på ena sidan och en vacker lagun på den andra. Lagunen möter havet mellan de imponerande "The Heads", två stora färgglada sandstensklippor från vilka man har en fantastisk utsikt som man inte får missa. Njut av resten av eftermiddagen vid vattnet eller på mysiga Thesen Islands. Middagen bör naturligtvis avnjutas vid havet, där det finns gott om restauranger att välja mellan. Knysna är bland annat känt för sina välsmakande ostron.
Dag 9-10: Knysna
De närmaste dagarna kan du tillbringa på egen hand i Knysna och området runt omkring. Här är några förslag på aktiviteter: * Följ med på Featherbed Experience som börjar med en båttur över lagunen till Featherbeds naturreservat på den västra klippan där kan du njuta av en vacker vandring i det fina naturreservatet. * Knysna Elephant Park, där man tar hand om afrikanska elefanter som tidigare bodde i skogen runt Knysna, är verkligen också värd ett besök. * Om vädret är bra kan du besöka Plettenberg Bay som är Sydafrikas dyraste turistort, och kanske tillbringa dagen på en av de vackra stränderna. * De riktigt modiga kan utmana sig själva med världens högsta bungyjump på 183 meter ut från Bloukrans River Bridge. * För de lite mindre modiga är det en riktigt skoj upplevelse att sväva över ravinen i Flying Fox.
Dag 11: Knysna - Mpala Safari Lodge
Från Knysna kör du till flygplatsen i George. Här lämnar du bilen och flyger via Johannesburg till Hoedspruit eller Phalaborwa. Här hämtas du upp på flygplatsen och körs vidare till lodgen. På eftermiddagen kommer några från den lokala sotho-stammen och uppträder med traditionell sång och dans. Middag på Mpala. (L,M)
Dag 12: Bush Walk och Tinshaba-safari - Nattsafari
Under bush-walken vandrar man i naturen tillsammans med Mpalas erfarna och beväpnade guide. Det är en lätt och spännande tur, där guiden berättar om allt du stöter på längs med vägen. Du får lära dig om hur djuren lever, hur människor kan överleva i bushen, hur man hittar saker att äta och var det finns vatten. Lunch på Mpala. På eftermiddagen, när den brännande solen inte längre är lika het, går resan vidare till närbelägna och mycket vackra Tinshaba Reserve. Det är möjligt att följa med på en gamedrive på fyrhjulingar (ingår i priset). Om du föredrar safari i öppen bil med chaufför är det också möjligt. Längs vägen kan du träffa på bufflar, elefanter, giraffer, zebror, kuduer, impalor, gnuer, vårtsvin och andra fascinerande djur. Efter safarin dukas det upp till middag i bushen under stjärnorna. Bordet är dukat med duk och levande ljus i riktig "Karen Blixen"-stil. Mpala bjuder naturligtvis på champagne, för som Karen Blixen sade: "Safari utan champagne är inte en safari, bara en upplevelse". När mörkret sänker sig och de miljontals stjärnorna tänds på den tropiska himlen vaknar många av djuren till liv och det är dags för en game drive igen - denna gång i mörkret. De nattaktiva djuren ser och känner lika bra på natten som vi människor gör på dagen. Djuren låter sig inte skrämmas av våra strålkastare, utan blir bara lugnt stående. Om du har tur, är det speciellt på natten som det är möjligt att se den vackra leoparden medan den är ute och jagar. Ta på dig ordentligt med varma kläder eftersom kvällarna och nätterna i Afrika kan vara ganska kalla. (F,L,M)
Dag 13: Bush Walk & Game Drive
Dagen startar med en bush walk, där du guidas av en av Mpalas egna guider och där du får uppleva Sydafrikas natur till fots. Din guide visar hur man spårar i naturen och hur en erfaren guide kan läsa in mycket i små tecken som en knäckt gren eller spår i anden. Senare under dagen gör du en klassisk gamedrive för att spana efter Afrikas ikoniska djur. Man åker i starka och stadiga fordon som klarar den ojämna terrängen inne i denna del av Kruger National Park som ägs av Mpala och där bara lodgens gäster får vistas. (F,L,M)
Dag 14-15: Två dagars tur till Kruger nationalpark
Kruger nationalpark är nästan dubbelt så stor som Skåne och utbudet av djur- och fågelliv är enastående. Vi hoppas på att få se både bufflar, antiloper, gnuer, zebror, geparder, noshörningar, flodhästar, krokodiler och många fler djur. De stora djuren är inte alls rädda för bilen, så man måste ofta stanna för att släppa fram elefanter, giraffer eller kanske till och med en grupp lejon. Vi gör stopp längs vägen och tar för oss av maten i de välfyllda picknickkorgarna. Vi övernattar i ett av Krugerparkens utmärkta läger. Det ger goda möjligheter till häftiga upplevelser under kvälls- och morgontimmarna. I synnerhet är rovdjur som lejon och leoparder som mest aktiva under dessa timmar. På kvällen tillagas maten på grillen medan du tittar upp mot stjärnhimlen, lyssnar på de många ljuden från bushen, njuter av förfriskningar och pratar om dagens många nya upplevelser. Du lämnar Kruger nationalpark vid lunchtid under dag 2 för att i god tid hinna hem till middagen på Mpala Safari Lodge och eventuellt ett svalkande dopp i poolen. (F,L,M)
Dag 16: Mpala: Mpala
illbringa dagen precis som du behagar på Mpala Lodge. Du kanske bara vill koppla av vid poolen med en bra bok, men du kan också köpa till extra utflykter. En dagstur till Drakensbergen kan absolut rekommenderas - eller vad sägs om en ballongtur över den vackra afrikanska bushen?
Dag 17: Gamedrive och champagne
Idag väntar den sista game driven som naturligtvis avslutas med champagne för en perfekta avslutning på semestern!
Dag 18: Avresa från Mpala
Transport till flygplatsen. Möjlighet till sightseeing i Soweto (mot en extra kostnad). (F)
Dag 19: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Nio nätter på pensionat
Sju nätter på Mpala Safari Lodge

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Programmet är anpassat efter avresa från Skandinavien på fredagar.

oktober - april

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Sydafrika t/r (inklusive bagage) samt
 • inrikesflyg i Sydafrika
 • 9 nätter på pensionat
 • 7 nätter på Mpala Safari Lodge
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: