Från 7 dagar
Exkl. flyg
Nya priser på väg
Hos Winberg Travel erbjuder vi hyra av autocampers för 2–6 personer och campers med fyrhjulsdrift, där man övernattar i ett fold-out-tält på taket. Hyresperioden kan både förkortas och förlängas efter dina behov och inkluderar fritt antal kilometer och kasko- och ansvarsförsäkring med särskilda villkor. Utöver det kan du självklart lägga till extra attribut som GPS och barnstol med mera.

Att leva campingliv i Sydafrika är alltid en stor upplevelse som bjuder på trevlig kultur och atmosfär på campingplatserna, där man ofta samlas på kvällen för en braii – den sydafrikanska versionen av en barbequekväll.

Läs mer om våra andra tillval till din Sydafrikaresa
Läs mer om Sydafrika här

Bästa reseperiod

Sydafrika kan besökas året runt, men vår och höst är ofta de bästa alternativen. När vi har svensk vinter är det sommar i Sydafrika och tvärtom, och den sydafrikanska sommaren är riktigt varm. Under vintern är det mer behagliga temperaturer med solsäkra dagar och svalare nätter. Om man beger sig upp i höjd får man dock förbereda sig på att det kan bli ordentligt kallt, och i de södra delarna av landet kan det regna och blåsa en del under vintern. Vår rekommendation för när du helst ska besöka Sydafrika baseras på hur klimatet har sett ut tidigare år, men man ska vara medveten om att det sydafrikanska vädret kan vara mycket föränderligt och oförutsägbart. Därför bör du bara se våra rekommendationer som vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Information om hyra av autocamper (istället för detaljerad resplan)
Med en autocamper ges du möjlighet att uppleva både landets historia och den storslagna naturen. Sydafrika är en på många sätt helt och hållet unik destination, och här ska man passa på att se så mycket som möjligt. Här under kan du läsa mer praktisk information om hyra av autocamper på Afrikas södraste spets.
Standardutrustning
Standardutrustning i alla autocampers är air condition, ABS-bromssystem, airbags, reservdäck, servostyrning, musikanläggning, kylskåp, vattentank (80 liter), 2–3 kokplattor, toalett, dusch och mycket mer.
Ålder och körkort
Minimumåldern för att få hyra en autocamper i Sydafrika är 23 år. Du ska inneha ett pass, kreditkort och giltigt nationellt körkort typ B som ska presenteras när du hämtar ut din autocamper. För att minimera risken för missförstånd rekommenderas att du medtar ett internationellt körkort.
Uthyrning och återlämning
Du kan hämta ut din autocamper samma dag som du landar i Sydafrika, men om du har flugit oversea rekommenderar vi minst en övernattning efter ankomst innan du sätter dig bakom ratten. Om du bor mer än 25 kilometer från uthyrningsstationen är transfern gratis. Du kan återlämna din autocamper under veckans alla dagar på huvudkontoren i Cape Town och Johannesburg, men det går att arrangera återlämning på andra orter som till exempel Durban och Port Elizabeth. Då behöver du dock vara medveten om att det kan förekomma andra öppettider. Vid uthämtning av din autocamper ska du räkna med två-tre timmars introduktion och genomgång innan du ger dig iväg.
Campingplatser
Det finns ett stort antal olika campingplatser inom rimligt avstånd i Sydafrika, och infrastrukturen är utbyggd och välfungerande. Däremot krävs det att du är van vid att resa självständigt. Vi på Winberg Travel använder oss av en lokal agent som kan hjälpa till med förhandsbokning av campingplatser om du föredrar att ha din rutt och dina stopp inplanerade i förväg.
Restriktioner och regler
Autocampers får enbart köras på asfaltsvägar, med undantaget att du får köra på grusvägar för att nå fram till din campingplats. Eventuella skador på däck och fälgar täcks inte om skadan uppstår när du kör på ett otillåtet vägunderlag.
Särskilda körförhållanden:
I Sydafrika råder vänstertrafik. Vi avråder från att köra efter mörkrets inbrott, då det ofta går människor i den inte alltid upplysta vägrenen. Om du planerar att korsa gränsen till exempelvis Swaziland eller Lesotho ska detta arrangeras på förhand, då du behöver fylla i särskilda dokument.
Uthyrningsstationer
I Cape Town och Johannesburg har uthyrningsfirman egna kontor, men det går att arrangera uthämtning på andra orter som till exempel Durban och Port Elizabeth.
Uthyrningsperiod
Minsta antal dagar för hyra av autocamper är sju dagar. Det finns egentligen inte någon övre gräns, men notera att inresan till Sydafrika ger 90 dagars visum.
Försäkringar
Bilhyran inkluderar heltäckande ansvars- och kaskoförsäkring i anslutning till autocamperanvändning. Försäkringen är dock beroende av att fordonet används i enlighet med rådande regler. Vid eventuell skada är det mycket viktigt att du omgående underrättar urhyrningsfirman, och övriga instruktioner gällande eventuella nödsituationer lämnas när du hämtar ut ditt fordon.
Självrisk
Alla skador på fordonet täcks av en självrisk på upp till 45 000 rand per skada. Det är möjligt att köpa till en självriskannulleringsförsäkring när du bokar din autocamper.
Kilometer
Autocamperhyran inkluderar ett obegränsat antal kilometer så att du bekymmersfritt kan resa runt i landet hur du vill.
Envägshyra
Det finns möjlighet att mot avgift lämna din autocamper på ett annat ställe än är du hämtar ut den. Avgiften varierar, och du är välkommen att kontakta oss för vidare information.
Depositionsavgift
När du hämtar ut din autocamper ska du betala en depositionsavgift på 3 000 rand. När du har återlämnat din autocamper återbetalas avgiften (exklusive eventuella övriga köp) till ditt kreditkort.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Året runt

Packlista

  • Internationellt körkort

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: