13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 23 450:-
Sydkorea är mycket mer än Gangnam Style och K-pop. Landet bjuder på fantastisk natur, massor av historia, fantastiska storstäder och läckra stränder. Detta reseförslag tar dig från Seoul via Gyenongju till Busan. Härifrån flyger du vidare till ön Jeju som anses vara Sydkoreas egna Hawaii. Under resan bor du på mysiga hostels, och det finns också möjlighet att uppgradera dina boenden till tempel och hanok, som Sydkoreas traditionella trähus kallas. Drömmar du om att förlänga din resa kan vi också arrangera vidare färjetransport till Japan, Kina och Ryssland.

Se alla våra andra reseförslag till Sydkorea här
Läs mer om Sydkorea här

Bästa reseperiod

Du kan resa i Sydkorea året runt, men särskilt våren och hösten är milda årstider då det varken är för kallt eller för varmt, och därför rekommenderar vi att resa under dessa perioder. Under våren kan du uppleva körsbärsträden blomma, vilket lockar många besökare under mars och april. Under sommarmånaderna är det färre turister, men du ska förbereda dig på en del regn. Under hösten kan du uppleva trädens vackra färger, som står i vacker konstrast till landets färggranna tempel. Under vintern faller temperaturerna och det finns möjlighet till snö.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Sydkorea, dit du ankommer nästa dag. Beroende av flygbolag kan det vara en till två mellanlandningar på vägen.
Dag 2: Ankomst till Seoul
Du hämtas på flygplatser och körs till ett guesthouse i staden. Gå på upptäcktsfärd i Seoul och prova de lokala specialiteterna, såsom Bulgogo (BBQ), kimchi (kål), Haemul Pajeon (fiskpannkaka) och skölj ner det med ett glas soju (koreanskt risvin) eller mek-ju (öl).
Dag 3–4: På äventyr i Seoul
Sydkoreas sprudlande huvudstaden är samtidigt en av världens snabbast växande storstaden med över 10 miljoner invånare. Bland neonljus och skyskrapor gömmer sig antika skatter, gamla trähus och mysiga gränser. Här finns dessutom ett enormt utbud av tempel och museer. Ett absolut måste på resan till Seoul är det storslagna Gyeongbokgung Palace som byggdes 1394 och rekonstruerades 1867. Ta god tid på dig för att gå runt i palatset och dess vackra trädgårdar. Njut av en promenad längs Han-floden, som för lokalbefolkningen ses som ett andrum från trafik och storstadsbrus. Du kan även åka på dagsutflykt till den närliggande Bukhasan National Park eller till DMZ-zonen som skiljer Nord- och Sydkorea från varandra. Det finns massor av underhållning i staden, såsom teater, k-popkonserter, fantastiska gatukök, lokala marknader, trevliga kaffebarer och bra shopping. (F)
Dag 5: Med tåg från Seoul till Gyeongju
Idag har vi bokat avresa med tåg till Gyeongju. Du tar dig själv till och från tågstationen. I Gyeongju har vi bokat två övernattningar på guest house. (F)
Dag 6: På upptäcktsfärd i och omkring Gyeongju
Du har hela dagen till att utforska Sydkoreas tidigare kejsarstad, som även den finns med på Unescos världsarvslista. De flesta av stadens historiska fynd och ruiner härstammar från den tidigare Shilla-dynastin som regerade på Koreahalvön under nästa 1000 års tid. Gå på upptäcktsfärd bland stadens tempel, pagoder, gravplatser och statyer. Utanför Gyeongju kan du besöka Seokguram-grottan som är full av buddhaskulpturer, samt Bulguksatemplet. (F)
Dag 7: Med buss från Gyeongju till Busan
Idag går resan vidare med buss mot Busan. Staden är Sydkoreas viktigaste hamnstad med vackra stränder, buddhistiska tempel, lokala marknader och världens största varuhus. I Busan har vi bokat två övernattningar på guest house. (F)
Dag 8: På äventyr i Busan
Du har hela dagen på dig att utforska Busan, och det finns massvis att upptäcka i och omkring Sydkoreas andra största stad. Njut av den imponerande utsikten över staden från Busan Tower, bada tillsammans med de lokala vid Haeundae Beach, gå på shoppingtur i Shinsegae Centum City Department Store, besök Jagalchi fiskmarknad, gå på upptäcktsfärd i Gamcheon Culture Village och njut av en drink i solnedgången och nyfångad fisk vid Noran Mahura. Fick du inte stillat ditt tempel-sug i Gyeongju så måste du besöka Beomeosa Temple och Haedong Yonggungsa Temple. Utöver detta finns här massor av museer, trevliga kaffebarer, fantastiska gatukök och lokala mikrobryggerier. (F)
Dag 9: Med flyg från Busan till Jeju
Du hämtas på ditt guest house och körs till flygplatsen, varifrån du tar flyget till ön Jeju – Sydkoreas svar på Hawaii. Här hämtas du och körs till ditt guest house. (F)
Dag 10–11: På upptäcktsfärd på Jeju Island
Jeju ligger i Koreasundet, sydväst om den koreanska halvön. Njut av livet vid de vackra stränderna eller utforska ön på cykel. Landskapet här är fantastiskt och består av teodlingar, vulkaner, stränder, vattenfall och lavatunnlar. Jeju har dessutom en uppsjö av aktiviteter att bjuda på, såsom trekking, zipline, mountainbiketurer, dykning, snorkling, kitesurfing och ridturer. (F)
Dag 12: Avresa från Jeju
Efter en mängd av unika upplevelser i Sydkorea är det dags att påbörja hemresan. Du hämtas på ditt guest house och körs till flygplatsen, där flyget hem till Skandinavien avgår. (F)
Dag 13: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

3 övernattningar på hostel i Seoul
2 övernattningar på guest house i Gyeongju
2 övernattningar på guest house i Busan
3 övernattningar på guest house på Jeju island

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Vi kan också hjälpa till med boende på hanok, traditionella krogar och tempel. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas varje dag.

Apr, maj, sep & okt

Packlista

 • Kontanter (bankomater finns framförallt i de större städerna)
 • Skor för vandring
 • Regn- eller skaljacka
 • Guidebok
 • Badkläder

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Seoul / Busan – Jeju / Jeju – Skandinavien, inkl. bagage
 • Transport, övernattningar och måltider enligt program
 • Utflykter enligt program, med engelsktalande guide
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Entréer till sevärdheter och nationalparker

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: