Från 15 dagar
Exkl. flyg
Från 4 835:-
En period som volontär ger dig en enastående inblick i en annan främmande kultur, och på samma gång kan du göra en insats för lokalsamhället. Även om några veckor inte låter så mycket är all hjälp bättre än ingen hjälp – särskilt i ett förhållandevis fattigt land som Thailand. Det finns många olika projekt som är mer eller mindre flexibla och som går att anpassa efter de lokala behoven och dina intressen och kompetensområden. Du kan välja att jobba med djur – till exempel på ett elefanthem som skapar möjligheter för tama elefanter att leva ett fridfullt liv nära naturen – med människor – exempelvis på någon av de många landsbygdsskolorna där du kan hjälpa till att undervisa – eller med lokalt miljöarbete, där du arbetar i olika projekt för att bevara och stärka miljön.

Hör av dig till oss och ta ett snack om de olika volontärprojekten vi har i Thailand – möjligheterna är många! Vi arbetar tillsammans med flera välrenommerade organisationer i Thailand som kan erbjuda många olika former av volontärarbete, och vi hjälper naturligtvis till att hitta det projekt som passar just dig och dina ambitioner, kompetensområden och önskemål bäst.

Om du väljer att resa till Thailand för att volontärarbeta och lära dig mer så kan de projekten kombineras med en rundresa efter avslutat arbete. Winberg Travel hjälper gärna till att förmedla kontakt med någon av våra många samarbetspartners inom volontärarbete, och står därefter gärna till tjänst för att hjälpa dig planera din resa vidare genom Thailand.

Vad som förväntas av dig
Volontärarbete och interkulturella resor har en gemensam nämnare: ju mer energi du investerar i det, desto mer får du ut av det. Det är också viktigt att gå in i det med rätt inställning – ett volontärarbete handlar inte enbart om att ”ge tillbaka till världen”, utan det handlar också om att ödmjukt lära sig mer om olika kulturer och verksamheter. Det viktigaste är att vara öppen, och att veta hur man samarbetar med människor som kanske inte är professionellt utbildade i att lära ut till andra.

Du är där frivilligt, så även om din insats är värdefull och gör skillnad är det viktigt att vara medveten om att du måste vara proaktiv. Du blir inte ”satt i arbete”, utan har ett eget ansvar i att själv uppsöka möjligheterna och ta egna initiativ, och behöver se att de människor som leder de här projekten är riktigt duktiga på det de gör, även om de kanske inte må ha den professionella pedagogiska bakgrunden. Förhållandena skiljer sig åt från det du kanske är van vid, och det är viktigt att vara medveten om det.

Så länge du är öppen och positiv och inställd på att både bidra och lära dig kommer du få en upplevelse för livet. Det går knappast att vara med om något mer givande än att se människor från olika kulturer mötas och växa ihop – oavsett eventuella språkbarriärer, åldersskillnader och livsförutsättningar.

Läs mer om våra andra tillval till din Thailandsresa
Läs mer om Thailand här

Du kan volontärarbeta på ett antal olika platser i världen med hjälp av oss på Winberg Travel. Kolla in vilka länder vi erbjuder volontärarbete i och välj det som passar dig bäst, eller snacka med oss för att få vägledning och råd så hittar vi den perfekta platsen för dig.

Bästa reseperiod

Det är fritt fram att åka på volontärarbete året runt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Det finns som tidigare nämnt flera olika projekt du kan volontärarbeta på. Kontakta oss gärna för att höra mer om vilka projekt som är i rullning just nu, men här nedan finns ett axplock att ta av. Skola i Hua Hin
Som volontär på en skola upplever du glädjen i att hjälpa barn att lära sig engelska. På detta projekt befinner du dig på plats på en skola i Hua Hin. Här hör det inte till ovanligheterna att klasserna är stora, och på skolan går barn i åldrarna 6–18 år. Som volontär får du en relativt ickeformell inblick i undervisningen, där du också gärna får komma med egna initiativ på saker att göra för att nå ut med kunskap till barnen. Man värdesätter en öppen attityd högre än att använda exakt rätt pedagogiska metoder. Det är också stor variation mellan de olika ämnena som lärs ut. Det finns bland annat olika fördjupningar som handlar om miljöarbete eller arbete med lokala festivaler. På de här typerna av program binder du upp dig på två veckor frivilligarbete, utöver den introduktionsvecka som inte är obligatorisk men som rekommenderas för att du ska kunna få en bättre bild av den kultur som råder i just det samhället. Som volontär är det viktigt att du är flexibel och anpasslig, då det kan uppstå situationer som kräver att du placeras på ett annat projekt än det som du planerat för. Vi kommer naturligtvis alltid att göra vårt yttersta för att uppfylla alla dina önskemål, men på grund av att förhållandena skiljer sig mycket åt från här hemma behöver du vara beredd på att saker kan frångå din plan. Du arbetar i regel fem dagar i veckan och har helgerna fria till avslappning och utflykter, och måltiderna som serveras är vegetariska. Om din volontärperiod innehåller nationella helgdagar där skolan håller stängt kommer du att få erbjudande om att delta i specialprojekt under dessa dagar.
Elephant Refugee Centre i Phetchaburi
I regionen Phetchaburi sydväst om Bangkok kan du volontärarbeta på organisationen Wildlife Friends Foundation Thailands centrum för tama elefanter. Elefanterna som bor här har tidigare tvingats att arbeta inom turistindustrin på gatorna i Bangkok och andra större städer. WFFT har därför startat ett projekt som syftar till att hålla de tama elefanterna borta från städerna. Det är ett pilotprojekt där vilda och tama elefanter lever alldeles i närheten av varandra, och som volontär hjälper du till med den dagliga skötseln av dessa majestätiska djur tillsammans med de professionella elefanttränarna som kallas mahouts. Det krävs inga förkunskaper för att arbeta med elefanterna, utan det enda som krävs är att du är beredd att kavla upp ärmarna och hugga i. Här lär du dig allt du behöver om hanteringen av de häftiga elefanterna, och du arbetar hands-on med dem; du tvättar dem, matar dem, samlar in föda, tar med dem till sjön för att bada och hjälper till att städa miljöerna där de vistas. Notera att det inte är tillåtet att rida på elefanterna även om du kommer dem nära. Många av djuren har årtionden av slitsamt arbete bakom sig, och WFFT jobbar för att skapa en fristad åt elefanterna. Om du inte bara vill volontärarbeta med elefanter utan även med andra djur kan du kombinera ditt uppehälle på elefantcentrat med att tillbringa tid på WFFT:s Wildlife Rescue Centre, som är beläget på samma plats som elefantcentrat. Därför passar det perfekt att kombinera. De pengar du betalar för att arbeta på centrat går till elefanternas omkostnader och till din egen mat och logi. Du arbetar sex dagar i veckan och har en dag ledig varje vecka (inte alltid en helgdag) att slappna av eller åka på utflykt. Tre måltider om dagen är inkluderade, men volontärarbetarna står själva för frukosten. Minimumåldern för att få arbeta med elefanterna är 18 år, men om man reser tillsammans med en vuxen är åldersgränsen 15 år.
Lokalt arbete med fokus på miljö, utbildning och djur & natur
Utgå från den fantastiskt vackra Phang Nga-bukten som är känd för sina vita stränder, små idylliska öar och regnskog och volontärarbeta på ett välrenommerat och välfungerande projekt där du som volontär hjälper till att på olika sätt bevara och stärka lokalsamhället. Det här projektet är perfekt för dig som inte har någon utstakad tanke kring exakt vad du vill göra, eftersom du här kan komma att göra olika saker under olika tider på året. Här får du till exempel möjlighet att utbilda lokalbefolkningen om behovet av hålllbarhet, arbeta på något av projekten som syftar till att bevara sköldpaddor, medverka på upprensning och renhållning på stränderna, hålla i engelskundervisning för anställda inom turistbranschen eller jobba med registrering av arter i regnskogen. Här varierar arbetsuppgifterna efter de behov som finns, och du ges en bra inblick i hur de olika delarna av lokalsamhället samverkar för att stärka hela bygden.

Övernattningar

Övernattning i samband med volontärarbete sker oftast i sovsalar med gemensamt badrum (kallt vatten). Man kan oftast inte välja att bo separat med tjejer eller killar, utan får ta det som det kommer. På vissa av projekten är det möjligt att uppgradera till ett eget rum.

Kommentarer

Priset som står utskrivet här är baserat på 14 dagars volontärarbete på WTTF:s elefantcentrum. Priserna varierar beroende på projekt och varaktighet, så känn dig fri att kontakta oss för en närmare prisuppgift på just det volontärarbete du tänker dig.

Minimumålder för deltagande i alla projekt är 18 år (med undantag för elefantprojektet där åldersgränsen är 15 år i en vuxens sällskap). Utöver att ha åldern inne behöver man besitta grundläggande engelskkunskaper. Vissa projekt kräver att du ska kunna uppvisa en flygbiljett ut ur landet, och för att kunna volontärarbeta exempelvis på en skola krävs det att du kan uppvisa ett utdrag ur straffregistret.

Det finns inga krav på ytterligare kvalifikationer, förutom en god inställning. Kom och bidra med det du kan, och kom ihåg att det är skillnad på att vara på semester och på att arbeta som volontär. Många av projekten har arbetsuppgifter som kan tyckas mindre önskvärda – det kan handla om att städa, diska eller arbeta med rått kött. Det är viktigt att du har ett öppet sinne och inte är rädd för att kavla upp ärmarna och hugga i.

Dagarna är relativt fasta och blandar arbete och fritid, och det är viktigt att du följer det schema som du blir tilldelat – annars är det omöjligt att få de här projekten att gå ihop. Dessutom är det viktigt att du inser att det kan ske snabba förändringar i dina arbetsuppgifter eftersom du arbetar tillsammans med både människor och djur. Se inte på det här som något negativt, utan försök att se det som att det gör arbetet omväxlande och givande!

De flesta projekt har en minimumgräns på antalet veckor för volontärarbete, och på många projekt är denna gräns två veckor, medan det på andra är fyra veckor. Ju längre tid du tillbringar på ett och samma projekt, desto bättre, även om många projekt också har en övre gräns för hur länge du får stanna.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

I priset ingår

  • Transport till och från projektet ifråga (i vissa fall betalas detta av volontärarbetaren själv)
  • Övernattning i gemensam sovsal
  • Infomöte och välkomnande
  • Måltider enligt det program du får i din offert
  • Donation till organisationen ifråga
  • 24-timmarsservice
  • Certifikat

I priset ingår inte

  • Flygbiljett Sverige–Thailand t/r
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Visum

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats, flyg är inte inräknat. Det varierar hur många volontärer det är på de olika projekten, det betyder att vi inte kan garantera vare sig att du blir den enda volontären eller en i en större grupp. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: