Sök
Sök
Umphangs smukke vandfald
Umphang trek, Thailand
Rafting Umphang
Umphang Trek

Umphang Trek

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 3 955:-

Reslängd: 6 dagar

På denna spännande vandring i Umphang får du uppleva den vackra och frodiga djungeln, både från flodstranden och i gummibåt. Du kan även se fram emot att övernatta i en lokal by.

En av Thailands bästa vandringsplatser är området runt Umphang Wildlife Sanctuary som ligger i landets nordvästra del. Umphang Wildlife Santuary blev upptaget på UNESCOs lista 1999. Här flyter Mae Klong River genom sprickor i klipporna som är upp till 400 meter höga och den vackra naturen är perfekt för vandring och forsränning. Det är otroligt häftigt att åka på flotten förbi lodräta klippväggar, vilda orkidéer och enorma teakträd. Kanske får du även syn på gibbonapor, ormar och varaner som rör sig i den täta vegetationen. Själva vandringen genom djungeln tar oss till det 400 meter höga vattenfallet Tee Loi Su, vilket är Sydostasiens högsta. Här kan du ta ett uppfriskande dopp om vädret tillåter. Djungelns ljud och dofter gör oss sällskap på vandringen genom bambulundar, tät vegetation och över floder. Längs vägen övernattar vi i Karen-byn Kho Ta, där du får en spännande inblick i folkets kultur och levnadssätt. Umphang-vandringen är primitiv i ordets rätta betydelse – ett nära samarbete mellan naturen och lokalbefolkningen.

Bli inspirerad av en fin video från området här

Se en reserapport från Umphang-vandringen som gjorts som en film. (filmen är från 2004 då den visades på dansk TV).

Väder

Umphang-vandringen kan normalt genomföras året runt. I Nordthailand kan det under perioden juni till oktober regna en hel del. Den bästa perioden är mellan november och februari, då det är torrt och temperaturen på dagarna är cirka 30 grader. Från mars till maj kan temperaturen stiga ända upp till 39 grader på dagarna. Från februari till maj använder vi bambuflottar där det är möjligt.

Detaljerad resplan

Dag 1: Bangkok - Maesot
Vi träffas på New Road Guesthouse (fråga serviceguiderna dagen innan för att få exakt tid). Härifrån åker vi med bil till busstationen och sedan vidare med lyxbuss från Bangkok till Maesot. Glöm inte att ta med en varm tröja – luftkonditioneringen i nattbussen är mycket effektiv. Ankomst tidigt nästa morgon.

Dag 2: Maesot - Umphang
I Maesot hämtas vi vid bussen av herr Lar och får möjlighet att sova ett par timmar till på en madrass i hans gästhus. Efter frukost och en uppfräschande dusch får vi skjuts en kort bit till den thai-burmesiska gränsmarknaden vid floden Moi. Här pågår en livlig handel med bl.a. smycken, träslöjd, torkade svampar och billiga cigarettkopior. Efter lunch åker du i en allmän songthaew (halvöppen minibuss) vidare till Umphang tillsammans med de lokala resenärerna. Det är en mycket vacker, ca fyra timmar lång, tur genom bergen – med fler än 1 000 kurvor på vägen! Din ryggsäck förvaras på taket av Songthaewen, så ta fram din varma tröja och eventuell regnjacka före avresan då det kan bli kallt på den höga höjden. Den högsta punkten under resan är 1 400 meter över havet. På kvällen anländer vi till herr T, där vi äter middag på terrassen och träffar guiderna som håller en snabb genomgång av turen. (F, L, M)

Dag 3: Vandring och forsränning i gummibåt
Efter frukost startar resan söderut med gummibåt på floden Mae Klong (mellan februari och maj använder vi bambuflottar om det är möjligt). Flodens hastighet varierar beroende på årstid. Här kan du sitta och slappna av i de fantastiska miljöerna. Det är en god idé att förvara sin kamera i en plastpåse, samt ha solkräm, hatt och sandaler redo för båtresan. Efter segelturen har vi cirka fyra timmars vandring framför oss till den allmänna lägerplatsen i Umphang Wildlife Sanctuary, där vi har tillåtelse att slå läger. Tänk på att det är vandringens hårdaste dag med stigar uppför backar. (F, L, M)

Dag 4: Tee Loi Su-vattenfallet - Vandring till en liten Karen-by
På morgonen den fjärde dagen vandrar vi till det imponerande vattenfallet Tee Loi Su som är Sydostasiens största. Det är som allra vackrast efter regnperioden (nov-dec). Om vädret tillåter kan du ta ett dopp i de naturliga poolerna vid foten av vattenfallet. Tee Loi Su är även ett populärt resmål för thailändarna själva, så var beredd på att det kan vara många turister här under högsäsongen. Efter lunch vandrar vi genom stora bambulundar, över broar och genom tät djungel till Karen-byn Ko Tha, där vi övernattar i ett traditionellt pålhus byggt i teak och bambu. Här kan du strosa runt och få en inblick i folkgruppens dagliga liv och levnadssätt. Guiden kommer att berätta mer om deras kultur och traditioner. (F, L, M)

Dag 5: Umphang till Mae Sot-Bangkok
Efter en god frukost är det dags för en djungelvandring på cirka tre timmar fram till Palatha. Här väntar din transport tillbaka till Umphang. Här kan du ta ett bad innan du körs tillbaka till Mae Sot, varifrån du tar bussen tillbaka till Bangkok. Bussen från Mae Sot avgår på kvällen och ankommer vanligtvis till Bangkoks norra busstation tidigt nästa morgon. Här avslutas resan och du måste därför själv ordna med transport härifrån. Guiden stannar kvar i Mae Sot och kommer därför inte att åka med nattbussen till Bangkok.
Om du i stället väljer att avsluta resan i Chiang Mai eller Mae Sariang ingår en extra natt i Mae Sot. Du måste meddela guiden på förhand om du kommer att avsluta resan i Bangkok, Chiang Mai eller Mae Sariang (F, L, M)

Dag 6: Mae Sot - Chiang Mai eller Mae Sariang
Om du väljer att fortsätta till Chiang Mai ska du åka med bussen till morgonen. Du kan även ta en lokalbuss till Mae Sariang (6-7 timmar) på morgonen, vilket är en bra utgångspunkt om du vill utforska norra Thailand på egen hand.

NYHET
Som något helt nytt kan du om du fortsätter till Chiang Mai köpa till en dag med elefantupplevelser, där du tillsammans med de lokala mahouterna badar och leker med de vackra djuren.

Övernattningar:
Du övernattar dels i pålhus (eller liknande budgetboende) och dels i tält under resan. Sovsäckar och liggunderlag kan lånas i Umphang. Packa en liten väska med det allra viktigaste för djungeln – tänk på att du ska bära dina saker själv. Resten av ditt bagare kan magasineras i Bangkok, Maesot eller Umphang medan du är i djungeln.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Turen genomförs med minst två deltagare – om du reser ensam ska du därför välja en dag då de finns andra personer som har anmält sig. Prata med din resekonsult.

Resan rekommenderas inte för barn under sex år.

Tänk på att vandringen är svårast under regnperioden, då det i perioder blir mycket regn och stigarna blir leriga. Ibland kan det vara nödvändigt att gå en del av sträckan på grusväg. För att bevara naturen och för din trevnad strävar vi efter att vandra i små grupper på mellan två och åtta deltagare. Många av guiderna är från Umphang och vuxit upp med djungeln precis utanför dörren, men deras engelskkunskaper är ofta begränsade.

Svårighetsgrad: Lätt-måttlig (beroende på årstid). Lämplig för familjer. Tänk på att vandringen är som svårast under regnperioden mellan juni till oktober.

Om du vill resa vidare norrut till Chiang Mai avgår bussen nästa morgon (den sjätte dagen). Du kan även ta allmän songthaew vidare till Mae Sariang (6-7 timmar) på morgonen den sjätte dagen och utforska norra Thailand på egen hand.

Observera att transporten mellan Mae Sot och Umphang är en allmän songthaew (halvöppen minibuss) och du under hektiska dagar kan räkna med att dela utrymmet med flera ortsbor.

Du får gärna förvara eventuellt överviktsbagage vårt servicekontor i Bangkok under vandringen.

Om du inte kan eller vill bära ditt eget bagage är det möjligt att anlita bärhjälp.

Elefanterna i Umphang är arbetsdjur och är inte där för att uppträda för turister. Vi kan aldrig garantera hur många elefanter du hittar och får med dig tillbaka från djungeln. Det är helt upp till elefantförarna om du kan delta i badning och utfodring.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 3 955:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Max 12 deltagare.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Transport
  • Måltider
  • Övernattning och guide
  • Vandringen kan även avslutas i Mae Sot eller Chiang Mai. Om turen avslutas i Bangkok eller Chiang Mai är man framme först vid sex på kvällen.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: