6 dagar
Exkl. flyg
Från 4 900:-
En av Thailands bästa vandringsplatser är området runt Umphang Wildlife Sanctuary som ligger i Tak-provinsen i landets nordvästra del. Här flyter Mae Klong River genom sprickor i klipporna som är upp till 400 meter höga och den vackra naturen är perfekt för vandring. Kanske får du syn på gibbonapor, ormar och varaner som rör sig i den täta vegetationen.
Själva vandringen genom djungeln tar dig till det 400 meter höga vattenfallet Tee Loi Su, Sydostasiens högsta. Här kan du ta ett uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet. Djungelns ljud och dofter gör dig sällskap på vandringen genom bambulundar, tät vegetation och över floder. Längs vägen övernattar du hos Karen-folket i landsbyn Palatha, där du får en spännande inblick i folkets traditionella kultur och levnadssätt, samt får smaka på det välsmakande köket. Du kommer också få uppleva asiatiska elefanter i deras naturliga miljö inne i djungeln. Avsluta ditt äventyr med en övernattning i djungeln, omgiven av naturens lugn, för att få den perfekta blandningen mellan kulturella upplevelser och äventyrliga aktiviteter. Umphang-vandringen är primitiv i ordets rätta betydelse – ett nära samarbete mellan naturen och lokalbefolkningen.

Läs mer om våra andra tillval till din Thailandsresa
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Umphang-vandringen kan normalt genomföras året runt, bortsett från juni till augusti. Den bästa perioden är mellan november och februari, då det är torrt och temperaturen på dagarna är cirka 30 grader. Från mars till maj kan temperaturen stiga ända upp till 39 grader på dagarna.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Bangkok - Maesot
Vi träffas vid Go Beyond Travelcenter i Bangkok. Härifrån åker vi med bil till busstationen och sedan vidare med buss från Bangkok till Maesot. Glöm inte att ta med en varm tröja – luftkonditioneringen i nattbussen är mycket effektiv. Ankomst tidigt nästa morgon.
Dag 2: Maesot - Umphang
I Maesot hämtas du vid busstationen av din lokalguide som kör dig med en songthaew, en sorts asiatisk pick-up, till ett enkelt hotell, där du får möjlighet att sova ett par timmar, ta en dusch och äta frukost. Efter frukost har du lite tid till avkoppling innan din songthaew kör dig vidare till Umphang. Halvvägs till dagens mål stannar du vid ett mysigt, familjeägt ställe där du kan sträcka på benen och äta din medhavda lunch. Om du fortfarande är hungrig finns det några butiker här där du kan köpa förfriskningar. Efter flera slingriga vägar genom bergen kommer du slutligen fram till Umphang stad. Här finns det tid att besöka ett av våra stammisställen för att dricka en välsmakande, lokal kaffe eller en färskpressad juice (vi rekommenderar varmt passionsfruktjuicen) och vi rekommenderar också att besöka den närliggande butiken som säljer lokalt producerade produkter från de omkringliggande byarna. Därefter hoppar du upp på din songthaew igen, för en relativt kort färd fram till Karen-landsbyn Palatha. Karen-folket är en etnisk grupp som primärt bor i de bergsområden som gränsar mot provinserna i Myanmar och Thailand. När du kommer fram blir du hälsad välkommen av din värdfamilj och får lära dig mer om Karen-samhället och deras kultur. Varje värdfamilj kommer inhysa en liten grupp, och de kommer tillaga en enkel men god, lokal middag till dig. Var uppmärksam på att faciliteterna på ditt homestay är betydligt enklare än du är van vid hemifrån. (F,L,M)
Dag 3: Umphangs vilda elefanter och vandring
Vakna upp och njut av en enkel frukost som din värdfamilj har förberett. Med magen full är det sedan dags för en utflykt i djungeln där du ska få leta efter Thailands mest ikoniska djur - den asiatiska elefanten. Vår samarbetspartner i Thailand har ingått ett samarbete med Mahout Elephant Foundation för att stötta fondens syfte med att återanpassa elefanter till deras naturliga levnadsförhållanden. Detta garanterar att du kommer kunna se dessa vänliga jättar på ett tryggt, hållbart och respektfullt sätt. Du vandrar genom djungeln och längs floden under ett par timmar tillsammans med fondens 'elefantpassare' - så kallade mahouter - som kommer lära dig hur de spårar sin flock på ett sätt så att de både kan ta hand om dem och samtidigt respektera deras naturliga miljö. Beroende på var du hittar elefanterna kommer du antingen få lunch vid ett vattenfall eller djupare in i skogen. Din lunch består av riskaka inpackad i ett bananblad, kyckling och ägg. Mahouterna kommer bygga en lägereld för att koka vatten till kaffe eller te som serveras i bambukoppar - som du sedan gärna får ta med dig hem som en souvenir. Efter lunch vandrar du tillbaka till Palatha, en vandring på cirka två timmar, där du har tid att ta en dusch innan du ska gå till byns hantverkscenter för att se en demonstration av Karen-folkets vävteknik och lära dig mer om hur de tillverkar sitt hantverk. Om du vill får du gärna prova på att väva något själv, eller köpa ett hantverk som en souvenir från byns lilla butik. Du kommer sen ha lite tid till att på egen hand gå runt i byn, och vi rekommenderar ett besök vid byns kaffebutik innan du återvänder till ditt homestay för middag. (F,L,M)
Dag 4: Tee Loi Su-vattenfallet och camping i djungeln
Börja dagen med din värdfamiljs hemlagade mat medan du väntar på din songthaew som ska ta dig till dagens äventyr. Du kan lämna ditt bagage på ditt homestay och endast bara packa en liten väska med det nödvändigaste som du behöver för nattens camping under stjärnorna i Umphang National Park. Din songthaew åker längs floden till en plats där du ska påbörja en lugn forsränning i Umphangs orörda natur. Efter turen på floden och en välförtjänt lunch väntar Sydostasiens största vattenfall - Tee Loi Su. Njut av ett par timmar här med några uppfriskande dopp i de naturliga poolerna vid foten av vattenfallet, och om vattennivån tillåter så kan du dessutom hoppa från klipporna på toppen av vattenfallet! Efter lunch vandrar du genom skogen i ett par timmar innan du kommer fram till nattens lägerplats innan solen går ner över det orörda vattenfallet Ko Tha. Dina guider kommer hjälpa dig att sätta upp ditt tält och laga maten över öppen eld. (F,L,M)
Dag 5: Umphang till Mae Sot - Bangkok eller Chiang Mai
Vakna upp till naturens ljud och frukost på lägerplatsen, innan det är dags för en djungelvandring på cirka tre timmar tillbaka till Palatha. Du kommer fram vid lunchtid, och det finns tid för en dusch och en snabb lunch innan du hämtar ditt bagage och hoppar på en songthaew som tar dig den långa och slingriga vägen tillbaka till Mae Sot. Vid ankomst till Mae Sot har vi inkluderat en god middag på en lokal restaurang innan du tar nattbussen tillbaka till Bangkok. Bussen från Mae Sot avgår på kvällen och ankommer vanligtvis till Bangkoks busstation tidigt nästa morgon. Om du i stället väljer att avsluta resan i Chiang Mai åker du istället med en tidig morgonbuss på dag 6 och kommer då fram till Chiang Mai sent på eftermiddagen. (F,L,M)
Dag 6: Ankomst Bangkok
Du ankommer tidigt på morgonen till Bangkok. Om du väljer att fortsätta till Chiang Mai ska du åka med bussen till morgonen. Du kan även ta en lokalbuss till Mae Sariang (6-7 timmar) på morgonen, vilket är en bra utgångspunkt om du vill utforska norra Thailand på egen hand.

Övernattningar

Du övernattar i homestay och i tält under resan.

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Thailand. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Resan genomförs vid minst 2 anmälda personer. Om du vill göra resan på egen hand måste du därför välja en avresedag då det finns andra personer anmälda. Fråga din reserådgivare om mer information om avresedatum.

Packa en liten väska med det allra viktigaste för djungeln – tänk på att du ska bära dina saker själv. Resten av ditt bagage kan förvaras i Bangkok, Maesot eller Umphang medan du är i djungeln. Om du inte önskar bära ditt bagage själv under resan kan du köpa till bärhjälp.

Det finns möjlighet att låna gummistövlar, regnponcho och sovsäck mot en deposition.

Svårighetsgrad: Lätt-måttlig (beroende på årstid). Lämplig för familjer, resan rekommenderas inte för barn under 10 år eller för gravida. Tänk på att vandringen är som svårast under regnperioden mellan juni till oktober, då det kan komma mycket regn och stigarna är leriga. Av hänsyn till bevarandet av naturen och ditt eget utbyte av resan vandrar man endast i små grupper med mellan 2 och 8 deltagare. Många av guiderna är från Umphang och har vuxit upp i djungeln, men deras engelskkunskaper är ofta begränsade.

Vandringen kan också avslutas i Mae Sot eller Chiang Mai. Om du väljer att avsluta resan i Bangkok kommer du fram på dag 6. Önskar du resa vidare norrut till Chiang Mai åker bussen på morgonen på dag 6. Notera att transporten mellan Mae Sot och Umphang genomförs med offentlig songthaew, där du kan förvänta dig att dela platsen med lokalbefolkningen.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Prata med din reserådgivare för exakta avresedatum.

Gruppstorlek

Max. 16 personer i en grupp.

november - april

Packlista

 • Badkläder & handduk
 • Bra vandringsskor eller kängor som passar för vandring
 • Sandaler för forsränningen
 • Luftiga och snabbtorkande shorts och t-shirts till vandringen
 • Varm tröja till åkturen i songthaew och till kvällarna under de svalare årstiderna
 • Luftiga kläder med långa ärmar och ben till skydd mot myggen under kvällarna
 • Hatt, solkräm & myggmedel
 • Regnkläder och gummistövlar under regnperioden (kan även lånas på plats)
 • Långa strumpor till gummistövlar, under regnperioden
 • Vattenflaska
 • Eventuellt egen sovsäck eller sovpåse (temperaturen sjunker till 8 grader på natten under vintermånaderna)
 • Ficklampa och batterier
 • Eventuellt öronproppar
 • Kamera och vattentäta påsar
 • Kontanter - kom ihåg att det är kutym att ge dricks till guiderna efter utflykten
 • Pass - ska eventuellt visas vid gränsposterna på bussresan Bangkok - Mae Sot
 • Kopia av pass till vandringen
 • Uppblåsbar kudde
 • Eventuell egen sovsäck och lakanpåse
 • Åksjuketabletter

I priset ingår

 • Transport
 • Måltider
 • Övernattning och guide

I priset ingår inte

 • Flyg Skandinavien - Thailand t/r
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: