6 dagar
Exkl. flyg
Nya priser på väg
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
En av Thailands bästa vandringsplatser är området runt Umphang Wildlife Sanctuary som ligger i landets nordvästra del. Umphang Wildlife Santuary blev upptaget på UNESCOs lista 1999. Här flyter Mae Klong River genom sprickor i klipporna som är upp till 400 meter höga och den vackra naturen är perfekt för vandring och forsränning. Det är otroligt häftigt att åka på flotten förbi lodräta klippväggar, vilda orkidéer och enorma teakträd. Kanske får du även syn på gibbonapor, ormar och varaner som rör sig i den täta vegetationen. Själva vandringen genom djungeln tar oss till det 400 meter höga vattenfallet Tee Loi Su, vilket är Sydostasiens högsta. Här kan du ta ett uppfriskande dopp om vädret tillåter. Djungelns ljud och dofter gör oss sällskap på vandringen genom bambulundar, tät vegetation och över floder. Längs vägen övernattar vi i Karen-byn Kho Ta, där du får en spännande inblick i folkets kultur och levnadssätt. Umphang-vandringen är primitiv i ordets rätta betydelse – ett nära samarbete mellan naturen och lokalbefolkningen.

Bli inspirerad av en fin video från området här

Bästa reseperiod

Umphang-vandringen kan normalt genomföras året runt. I Nordthailand kan det under perioden juni till oktober regna en hel del. Den bästa perioden är mellan november och februari, då det är torrt och temperaturen på dagarna är cirka 30 grader. Från mars till maj kan temperaturen stiga ända upp till 39 grader på dagarna. Från februari till maj använder vi bambuflottar där det är möjligt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Bangkok - Maesot
Vi träffas på New Road Guesthouse (fråga serviceguiderna dagen innan för att få exakt tid). Härifrån åker vi med bil till busstationen och sedan vidare med lyxbuss från Bangkok till Maesot. Glöm inte att ta med en varm tröja – luftkonditioneringen i nattbussen är mycket effektiv. Ankomst tidigt nästa morgon.
Dag 2: Maesot - Umphang
I Maesot hämtas vi vid bussen av herr Lar och får möjlighet att sova ett par timmar till på en madrass i hans gästhus. Efter frukost och en uppfräschande dusch får vi skjuts en kort bit till den thai-burmesiska gränsmarknaden vid floden Moi. Här pågår en livlig handel med bl.a. smycken, träslöjd, torkade svampar och billiga cigarettkopior. Efter lunch åker du i en allmän songthaew (halvöppen minibuss) vidare till Umphang tillsammans med de lokala resenärerna. Det är en mycket vacker, ca fyra timmar lång, tur genom bergen – med fler än 1 000 kurvor på vägen! Din ryggsäck förvaras på taket av Songthaewen, så ta fram din varma tröja och eventuell regnjacka före avresan då det kan bli kallt på den höga höjden. Den högsta punkten under resan är 1 400 meter över havet. På kvällen anländer vi till herr T, där vi äter middag på terrassen och träffar guiderna som håller en snabb genomgång av turen. (F,L,M)
Dag 3: Vandring och forsränning i gummibåt
Efter frukost startar resan söderut med gummibåt på floden Mae Klong (mellan februari och maj använder vi bambuflottar om det är möjligt). Flodens hastighet varierar beroende på årstid. Här kan du sitta och slappna av i de fantastiska miljöerna. Det är en god idé att förvara sin kamera i en plastpåse, samt ha solkräm, hatt och sandaler redo för båtresan. Efter segelturen har vi cirka fyra timmars vandring framför oss till den allmänna lägerplatsen i Umphang Wildlife Sanctuary, där vi har tillåtelse att slå läger. Tänk på att det är vandringens hårdaste dag med stigar uppför backar. (F,L,M)
Dag 4: Tee Loi Su-vattenfallet - Vandring till en liten Karen-by
På morgonen den fjärde dagen vandrar vi till det imponerande vattenfallet Tee Loi Su som är Sydostasiens största. Det är som allra vackrast efter regnperioden (nov-dec). Om vädret tillåter kan du ta ett dopp i de naturliga poolerna vid foten av vattenfallet. Tee Loi Su är även ett populärt resmål för thailändarna själva, så var beredd på att det kan vara många turister här under högsäsongen. Efter lunch vandrar vi genom stora bambulundar, över broar och genom tät djungel till Karen-byn Ko Tha, där vi övernattar i ett traditionellt pålhus byggt i teak och bambu. Här kan du strosa runt och få en inblick i folkgruppens dagliga liv och levnadssätt. Guiden kommer att berätta mer om deras kultur och traditioner. (F,L,M)
Dag 5: Umphang till Mae Sot-Bangkok
Efter en god frukost är det dags för en djungelvandring på cirka tre timmar fram till Palatha. Här väntar din transport tillbaka till Umphang. Här kan du ta ett bad innan du körs tillbaka till Mae Sot, varifrån du tar bussen tillbaka till Bangkok. Bussen från Mae Sot avgår på kvällen och ankommer vanligtvis till Bangkoks norra busstation tidigt nästa morgon. Här avslutas resan och du måste därför själv ordna med transport härifrån. Guiden stannar kvar i Mae Sot och kommer därför inte att åka med nattbussen till Bangkok. Om du i stället väljer att avsluta resan i Chiang Mai eller Mae Sariang ingår en extra natt i Mae Sot. Du måste meddela guiden på förhand om du kommer att avsluta resan i Bangkok, Chiang Mai eller Mae Sariang ((F,L)
Dag 6: Mae Sot - Chiang Mai eller Mae Sariang
Om du väljer att fortsätta till Chiang Mai ska du åka med bussen till morgonen. Du kan även ta en lokalbuss till Mae Sariang (6-7 timmar) på morgonen, vilket är en bra utgångspunkt om du vill utforska norra Thailand på egen hand.

Övernattningar

Du övernattar dels i pålhus (eller liknande budgetboende) och dels i tält under resan.

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Thailand. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Sovsäckar och liggunderlag kan lånas i Umphang. Packa en liten väska med det allra viktigaste för djungeln – tänk på att du ska bära dina saker själv. Resten av ditt bagare kan magasineras i Bangkok, Maesot eller Umphang medan du är i djungeln.

Svårighetsgrad: Lätt-måttlig (beroende på årstid). Lämplig för familjer, resan rekommenderas inte för barn under sex år. Tänk på att vandringen är som svårast under regnperioden mellan juni till oktober.


Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

november - maj

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Bekväma skor som passar för vandring
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Eventuellt egen sovsäck eller sovpåse (temperaturen sjunker till 8 grader på natten under vintermånaderna)
 • Ficklampa och batterier
 • Eventuellt öronproppar

I priset ingår

 • Transport
 • Måltider
 • Övernattning och guide
 • Vandringen kan även avslutas i Mae Sot eller Chiang Mai. Om turen avslutas i Bangkok eller Chiang Mai är man framme först vid sex på kvällen.

I priset ingår inte

 • Internationellt flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF