12 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 30 950:-
Detta resförslag är för dig som är ute efter äventyr och särskilt efter natur- och stora djurupplevelser.

Från baksätet av en motorcykel kommer du att få uppleva Kampalas myllrande stadsliv och gästfria lokalbefolkning. Väl ute ur stan går färden mot I Murchison Falls National Park med sitt berömda vattenfall. Här kan du uppleva lejon, elefanter, bufflar, flodhästar, nilkrokodiler och, med lite tur, leopard. Du möter lika vilda som lekfulla schimpanser på din vandringstur i Kibale National Park, som har en av världens högsta bestånd av schimpanser. Härifrån väntar en längre körsel och så är du framme i Jinja. Staden ligger vid Nilens utlopp ur Victoriasjön och är känd som Afrikas äventyrsstad nummer ett. Här kan du mer eller mindre handgripligt kasta dig ut i fartfylld forsränning eller kajakpaddling på Nilen och direkt bokstavligt i ett härligt bungyjump från 44 meters höjd över floden. Du kan utforska området till häst eller på mountainbike.

Landskapet längs den vackra Nilen är unikt och fantastiskt och staden ligger vackert och är därför också perfekt för några dagars avkoppling innan du reser vidare. Dessutom är detta reseförslag ett självklart val om du vill kombinera Uganda med ett eller flera andra länder i Afrika under en kortare tid.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Uganda här.
Läs mer om Uganda här.

Bästa reseperiod

Regnsäsongen i Uganda är från slutet av mars till maj samt november.

Observera att vädret är oförutsägbart och mycket ombytligt i bergsområdena under hela året, så det är viktigt att ha utrustningen i ordning och alltid vara beredd på regn och kyla när man är på höglandet.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avgång från Skandinavien - Ankomst Entebbe
Avresa från Skandinavien mot Kampala, Ugandas huvudstad, där du anländer sent på kvällen. Beroende på flygbolag kommer det att bli en eller två mellanlandningar på vägen. Vid ankomst blir du hämtad på flygplatsen och körd till hotellet, en körning på mellan 45 minuter och en timma. Resten av kvällen är på egen hand.
Dag 2: Upplev Kampala från baksätet på en motorcykel
Efter frukost på ditt guest house kommer du att hämtas och köras till startpunkten för en annorlunda stadsrundtur i Kampala – från baksätet av en motorcykel. Föraren fungerar även som din guide under dagen. Under resan är det möjligt att ganska fritt planera och improvisera programmet ihop med din guide och fokus kommer att vara på att se Kampalas höjdpunkter; kända byggnader, historiska platser, religiösa monument. Under körturen kommer du att möta ugandierna ansikte mot ansikte och en färgstark upplevelse är garanterad genom hela dagen. Vid slutet av eftermiddagen är du tillbaka på ditt guest house och resten av dagen kan användas ensam. (F)
Dag 3: Kampala - Ziwa Rhinoceros Reserve - Murchison Falls National Park
Efter frukost fortsätter turen genom vackra landskap i nordvästra Uganda och efter ett par timmars bilresa är du framme vid Ziwa Rhino Sanctuary. I det här inhägnade reservatet får du en spännande vandring och tillfälle att se en eller flera av områdets 22 vita noshörningar. Ziwa Rhino Sanctuary är idag den enda plats i Uganda där man kan se noshörningar – de sista fritt levande exemplaren dödades 1983 av tjuvskyttar. Idag finns cirka 80 parkvakter till hands som skyddar och vårdar djuren med hopp om att beståndet en dag blir så stort att djuren en dag kan återbördas i den fria naturen. Efter ett garanterat intressant besök hos noshörningarna går turen vidare till Makuka Safari Lodge, där du kommer att äta lunch innan du kommer fram till din lodge eller guest house vid Murchison Falls National Park. Totalt kör du cirka fem timmar denna dag. Resten av dagen är på egen hand. (F,M)
Dag 4: Safari i Murchison Falls National Park & Nile Boat Trip
Vi börjar vid soluppgång och du tillbringar hela dagen i nationalparken. Här lever elefanter, bufflar, giraffer, flodhästar och om du har tur kan du få syn på en leopard. Efter lunch väntar dig en cirka två till tre timmars båttur till parkens berömda vattenfall, Murchison Falls. Längs med flodbredden tar du del av djurlivet och från båtens däck kan du få syn på nilkrokodilerna och andra floddjur innan du kommer helt tätt på det brusande vattenfallet på 43 meter. Nilen är en av världens mäktigaste floder och vid vattenfallet går floden genom en smal passage på bara sju meter i klyftan. De enorma vattenmängderna och fallets lika enorma kraft bidrar till att ge dig en av Afrikas största vattenfallsupplevelser. Sedan åker du tillbaka till bostaden och resten av kvällen är på egen hand. (F,L,M)
Dag 5: Murchison Falls National Park – Kibale National Park
Efter frukost väntar en cirka nio timmar lång biltur till nationalparken Kibale. Det blir pauser på vägen och gott om möjlighet att sträcka på benen. På vägen passerar du Lake Albert, Afrikas sjunde största sjö samt flera byar. Du anländer sent på eftermiddagen till ditt guest house i Fort Portal och resten av kvällen är på egen hand.(F)
Dag 6: Schimpans-trekking i Kibale Forest National Park
Efter en tidig frukost blir det vandring rätt in i regnskogen. Kibale Forest National Park tillhör de nationalparker i världen som har det högsta beståndet av fritt levande chimpanser, cirka 1500 stycken. Totalt finns det tolv olika arter av apor i regnskogen, dessutom skogselefant, buffel, vildsvin och flodhäst samt antilop och rådjur, och inte mindre än 325 fågelarter, bland dem en del tämligen sällsynta. Tillsammans i liten grupp ger vi oss ut för att hitta en av regnskogens schimpansfamiljer, till vilket chanserna bör vara goda (95% – de är ju fria djur). Förutom ett fantastiskt möte med schimpanserna i parken passerar vi flera små kratersjöar i djungeln på vår väg. Efter lunch går eftermiddagen åt till att utforska de fascinerande träskområdena i nationalparken till fots. Resten av kvällen är på egen hand. (F,L)
Dag 7: Kibale National Park - Jinja
Efter frukost väntar en längre biltur med ett par pauser längs vägen. Beroende på trafiken anländer du till Jinja, Afrikas äventyrsstad nummer ett, någon gång sent om eftermiddagen. Räkna med en körtid på 7-9 timmar denna dag. Resten av kvällen är på egen hand. (F)
Dag 8-10: Forsränning och Jinja på egen hand
I Jinja väntar dig några genuint spännande dagar i de naturskönaste av omgivningar. Jinja ligger vid Nilens utlopp ur Victoriasjön och är världsberömt för sina forsränningar och kajakturer på Nilen. Turerna finns både i familjvänlig och mera våghasliga tappning för dig med mod, utmanarhumör eller bara en hygglig dos kaxighet. Forsränningsturerna finns i fem kategorier och femman ligger strax under professionell nivå. För den som har lust går det också utmärkt att ta sig bungyjump från 44 meters höjd över floden eller, om så önskas, utforska området till häst eller på mountainbike. Landskapet är unikt och fantastiskt längs den vackra Nilen och staden ligger vackert och är därför också idealisk för några dagars avkoppling, varför inte med en underbar båttur. I reseförslaget har Winberg Travel inkluderat en valfri forsränningstur. Här kan du välja mellan olika kategorier beroende på dina individuella önskemål. Håller du dig till kategori 2 eller 3 kan de flesta vara med och delta. Högre kategorier är för den som söker en ultimat utmaningsupplevelse och inte för alla – fråga din travel consultant innan du bestämmer vilken kategori du bestämmer dig för. Om du väljer kategori 4-5 kommer du att uppleva några av Nilens mest utmanande forsar.
Dag 9 och 10 i Jinja är på egen hand.
I Jinja väntar dig några genuint spännande dagar i de naturskönaste av omgivningar.
Dag 11: Jinja - Entebbe flygplats
Efter frukost körs du tillbaka till Kampala och vidare till Entebbe flygplats. Beroende på din flygtid kan det finnas väntetider i antingen Jinja eller Kampala (kontrollera med din travel consultant).
Dag 12: Ankomst till Skandinavien
Du kommer hem till Skandinavien med ryggsäcken full av vackra och magnifika djur- och naturupplevelser.

Övernattningar

Två nätter i budgethotell eller pensionat i Kampala
Fyra nätters vistelse på budgethotell eller pensionat i Murchison Falls National Park
Två nätters vistelse på budgethotell eller pensionat vid Kibale National Park
Fyra nätters budgethotell eller pensionat i Jinja

Kommentarer

Trekking rekommenderas inte för barn under 12 år.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas varje dag

Gruppstorlek

Gruppstorlek max 7 personer och minimum 2 personer

januari - marsjuli - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Entbbe t/r (inklusive bagage)
 • Transporter, utflykter och och måltider enligt program
 • 2 nätter i budgethotell eller pensionat i Kampala
 • 4 nätters vistelse på budgethotell eller pensionat i Murchison Falls National Park
 • 2 nätters vistelse på budgethotell eller pensionat vid Kibale National Park
 • 4 nätters budgethotell eller pensionat i Jinja
 • Parkavgifter
 • Trekkingguide
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: