14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 53 950:-
Upplev Ugandas rika djurliv, gorillaspaning i Bwiindi National Park och vulkantrek vid Rwandas vackraste vulkan

Detta reseförslag är för dig som söker stora natur- och vandringsupplevelser. På resan upplever du Ugandas pittoreska och djurrika natur. Bland annat får du besöka ett helt unikt vattenfall och färdas längs Nilen i Murchison Falls National Park, varefter du ger dig ut och upptäcker de lekfulla schimpanserna i Kibale National Park. Resan tar dig till savannen i Queen Elizabeth National Park och på gorillatur i tättbevuxna Bwindi Impenetrable National Park – en av Afrikas mest unika upplevelser. I Rwanda går färden till toppen av landets näst största vulkan - Mount Bisoke (3700 m). Här väntar okända och oförglömliga vandringar längs små vägar och primitiva byar innan vulkanens kratersjö uppenbarar sig på toppen av detta spektakulära naturens under. Resan avslutas i Rwandas huvudstad Kigali, där du kan besöka Gisizi Genocide Memorial, vittnesbörden över Rwandas barska historia och idag ett av minnesmärkena av offren för folkmordet 1994.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Uganda här.
Läs mer om Uganda här.

Bästa reseperiod

Den torra årstiden i Uganda är i januari-mars, juni-oktober och december med regnsäsong mars-maj och november.

Observera att vädret är oförutsägbart och mycket ombytligt i bergsområden under hela året, så det är viktigt att ha utrustningen i ordning och alltid vara beredd på regn och kyla när man är på höglandet.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien - Ankomst Entebbe
Avresa från Danmark mot Kampala, Ugandas huvudstad, där du anländer sent på kvällen. Beroende på flygbolag kommer det att bli en eller två mellanlandningar längs vägen. Vid ankomst kommer du att hämtas på flygplatsen och köras till hotellet, en körning på mellan 45 minuter och en timma. Resten av kvällen är på egen hand.
Dag 2: Stadstur, kultur och marknadsbesök
Efter frukost på ditt hotell kommer du att hämtas av din guide. Då kommer du att gå med i guiden på en spännande stadstur. Under resan är det möjligt att ganska fritt planera och improvisera programmet ihop med din guide och fokus kommer att vara på att se Kampalas höjdpunkter; kända byggnader, historiska platser, religiösa monument och inte minst uppleva den myllrande Owina-marknaden, en vild blandning av all värdens varor och massor av handlare. Vid första anblicken verkar marknadsplatsen kaotisk, men under besöket kommer du att få ett varmt ugandiskt bemötande och en färgstark upplevelse samt, såklart, goda möjligheter att fynda på marknaden. Sent på eftermiddagen är du tillbaka på hotellet och resten av dagen kan användas på egen hand. (F)
Dag 3: Kampala - Ziwa Rhinoceros Reserve - Murchison Falls National Park
Efter frukost fortsätter turen genom vackra landskap i nordvästra Uganda och efter ett par timmars bilresa är du framme vid Ziwa Rhino Sanctuary. I det här inhägnade reservatet får du en spännande vandring och tillfälle att se en eller flera av områdets 22 vita noshörningar. Ziwa Rhino Sanctuary är idag den enda plats i Uganda där man kan se noshörningar – de sista fritt levande exemplaren dödades 1983 av tjuvskyttar. Idag finns cirka 80 parkvakter till hands som skyddar och vårdar djuren med hopp om att beståndet en dag blir så stort att djuren en dag kan återbördas i den fria naturen. Efter ett garanterat intressant besök hos noshörningarna går turen vidare till Makuka Safari Lodge, där du kommer att äta lunch innan du kommer fram till din lodge eller guest house vid Murchison Falls National Park. Totalt kör du cirka fem timmar denna dag. Resten av dagen är på egen hand. (F,M)
Dag 4: Safari i Murchison Falls National Park & Nile Boat Trip
Äventyren startar i soluppgången och du tillbringar hela dagen i nationalparken. Här lever elefanter, bufflar, giraffer, flodhästar och om du har tur kan du få syn på en leopard. Efter lunch väntar dig en cirka två till tre timmars båttur till parkens berömda vattenfall, Murchison Falls. Längs med flodbredden tar du del av djurlivet och från båtens däck kan du få syn på nilkrokodilerna och andra floddjur innan du kommer helt tätt på det brusande vattenfallet på 43 meter. Nilen är en av världens mäktigaste floder och vid vattenfallet går floden genom en smal passage på bara sju meter i klyftan. De enorma vattenmängderna och fallets lika enorma kraft bidrar till att ge dig en av Afrikas största vattenfallsupplevelser. Sedan åker du tillbaka till bostaden och resten av kvällen är på egen hand. (F,L,M)
Dag 5: Murchison Falls National Park - Hoima
En ny underbar safari väntar vid soluppgången i morse i Murchison Falls National Park. Din safari avslutas vid Murchison Falls, och här har du möjlighet att bestiga vattenfallet via små smala lerstigar. Detta tar cirka 45 minuter. Det är en stor upplevelse och du kan känna det friska duggandet från vattenfallet på flera ställen på vägen till toppen. Från toppen kan du se det dramatiska vattenfallet ovanifrån. Sedan kör du cirka fyra timmar till staden Hoima. På vägen passerar du Lake Albert, Afrikas sjunde största sjö. Du anländer sent på eftermiddagen och resten av kvällen är på egen hand. (F,L,M)
Dag 6: Hoima - Kibale Forest National Park
Efter frukost fortsätter du mot Kibale Forest National Park, en bilresa på cirka 4-5 timmar. Efter ankomst kommer du att få lunch. Du övernattar nära nationalparken eller i staden Fort Portal (fråga din resebyrå). Under eftermiddagen kommer det att bli en briefing om morgondagens schimpans-trekking. Resten av dagen är på egen hand. (F)
Dag 7: Schimpans-trekking i Kibale Forest National Park - Queen Elizabeth National Park
Efter en tidig frukost blir det vandring rätt in i regnskogen. Kibale Forest National Park tillhör de nationalparker i världen som har högst bestånd av fritt levande chimpanser, cirka 1500 stycken. Totalt finns det tolv olika arter av apor i regnskogen, dessutom skogselefant, buffel, vildsvin och flodhäst samt antilop och rådjur, och inte mindre än 325 fågelarter, bland dem en del tämligen sällsynta. Tillsammans i liten grupp ger vi oss ut för att hitta en av regnskogens schimpansfamiljer, till vilket chanserna bör vara goda (95% – de är ju fria djur). Förutom ett fantastiskt möte med schimpanserna i parken passerar vi flera små kratersjöar i djungeln på vår väg. Efter lunch kör vi mot Queen Elisabeth National Park, en körning på mellan 3-4 timmar. På vägen passerar vi foten av Ruwenzori-bergen. Vi anländer före middag och resten av kvällen är på egen hand. (F,L,M)
Dag 8: Safari i Queen Elizabeth National Park och båttur på Kazingakanalen
Idag kommer du att få uppleva Queen Elizabeth National Park, uppkallad efter den brittiska drottningen. Du kör på safari tidigt om morgonen genom parkens varierade natur. Här finns savann, tropisk regnskog, sjöar, floder och färgstarka vulkankratrar. Safarin slutar med en underbar lunch i friska luften. Sedan väntar en tvåtimmars äventyrstur på Kazingakanalen, som slutar vid Lake Edward. På vägen kan du följa flodens spännande djurliv längs flodbredden där du kan ha tur att se krokodiler och flodhästar. Resan går därefter tillbaka till ditt hotell/lodge. Resten av dagen är på egen hand. (F,L,M)
Dag 9: Queen Elizabeth National Park - Bwindi Impenetrable National Park
Efter frukost kör vi genom den södra delen av Queen Elizabeth och vidare söderut mot landets kanske mest kända nationalpark, Bwindi Impenetrable – den ogenomträngliga. På vägen stannar du vid staden Kisoro och härifrån väntar en 15 minuters båttur på Lake Mutanda mot Punishment Island, som tidigare fungerat som fängelseö. Här väntar en historisk promenad runt ön, varefter du vänder tillbaka. Du bor antingen på guest house i staden Kisoro eller kör vidare till Bwindi National Park. Resten av dagen är på egen hand. (F,L,M)
Dag 10: Gorilla-trekking i Bwindi Impenetrable National Park
Nästan hälften av världens cirka 1000 levande bergsgorillor lever enligt WWF World Wildlife Fund – cirka 400 stycken – i Bwindi Impenetrable National Park. Resten av Ugandas bergsgorillor – cirka 200 – bor i Mgahinga Gorilla National Park och de återstående 400 vilda gorillorna fördelas mellan Kongo-Kinshasa och Rwanda. Antalet bergsgorillor här innebär att Bwindi Impenetrable National Park är en av de viktigaste livsmiljöerna för detta imponerande djur. Det finns 36 gorillafamiljer här, varav elva har kontakt med människor en timme om dagen och en familj har kontakt med forskare, så att kunskapen om djuren kan ökas. De återstående gorillafamiljerna har ingen alls kontakt med människor, vilket är väsentligt för ekosystemet. Inträde till en gorillatur i parken kostar från 450 US-dollar under lågsäsong och 600 under högsäsong (avgiften ingår i resans pris). Dessa pengar bidrar till skydd och bevarande av dessa magnifika och utrotningshotade djur, bland annat genom att ge goda villkor åt parkens skötare. Dessutom fokuseras på att höja lokalbefolkningens levnadsstandard och bland annat har brunnar, vattenreningsverk och lokala skolor uppförts. Dessutom gör flera natur- och djurräddningsföreningar en stor insats för att skydda befolkningens och djurens levnadsmiljöer. Intresseorganisationer har fokuserat på att förvärva jordbruksområden nära djungeln, vilket har bidragit till ett naturligt avstånd mellan lokalbefolkningen och gorillornas habitat. Denna samordnade insats tillsammans med statliga bidrag har medfört att befolkningen sedan 2010 har ökat från 780 till 1004 gorillor över hela världen. En av resans absoluta höjdpunkter börjar omedelbart efter frukost denna morgon, då du körs till nationalparkens huvudkvarter. Här följer briefing och information inför dagens gorilla-vandring i den täta bergsregnskogen, bland annat om avstånd till djuren (minst sju meter) och tid ihop med dem (högst en timma). Lunch tas idag med i matpaket och turen kan ta allt mellan två och åtta timmar, beroende på var den gorillafamilj vi har tillåtelse att besöka har valt att slå sig ner kvällen innan. Chanserna till ett möte ligger i alla fall på 95%. Regnskogen är på många ställen tätt bevuxen och den här dagen kommer att kräva en del av din fysiska form, bland annat för att ta dig an både djupa klyftor och branta uppförsbackar. I denna både tuffa och även stundtals ganska leriga miljö rekommenderas bra klädsel och skodon – långa byxor och långärmad tröja behövs för att skydda huden från den vassa växligheten. Mötet med bergsgorillorna blir ändå för många inte en av utan den absoluta höjdpunkten på hela resan – att på nära avstånd få uppleva denna mäktiga varelse kan helt säkert bli en av de stunder du för alltid kommer att minnas. (F,L,M)
Dag 11: Bwindi Impenetrable National Park – Batwa-stammen i Mgahinga Gorilla Park – Volcanoes National Park (Rwanda)
Efter en tidig frukost åker du mot Mgahinga Gorilla Park. Här gör du ett spännande stopp innan du fortsätter din resa mot Rwanda. Denna förmiddag kommer du att få uppleva den vackra nationalparken Mgahinga Gorilla och träffa batwa- eller twa-folket. Stammen tillhör Ugandas ursprungliga pygméfolk som än idag strävar efter att leva i harmoni med och med respekt för traditioner och natur. Under ditt besök kommer du att få uppleva stammens jakttekniker och se hyddor av gräs och mossa. Under din vandring i parken kommer du se några av parkens speciella växtarter som kan användas som medicin. Turen avslutas i den heliga Garama-grottan, som fortfarande används för kulturella ceremonier och har en stor religiös betydelse för batwa-stammen. Därefter går resan till Rwanda, som för många ännu associeras med folkmordet 1994, då 800 000 ur tutsi-befolkningen dödades av landets hutu-folk efter historiska konflikter mellan de två befolkningsgrupperna i landet. Ännu försöker befolkningen förstå tragedin som på inget sätt är glömd. Rwanda är idag ett förändrat land med en välutvecklad infrastruktur. Befolkningen blickar hoppfullt framåt. Rwanda erbjuder också stora naturupplevelser och inte minst magnifika vulkaner. När du kommer fram till gränsen till Rwanda går färden därefter mot Volcanoes National Park som är en del av Virunga-bergen. Du anländer sent på eftermiddagen till staden Ruhengeri som ligger vid foten av landets stora vulkaner i nordvästra delen av Rwanda. Området ligger nära gränsen till Uganda och Kongo. Idag finns i Volcano National Park 19 gorillafamiljer, varav tio kan besökas på samma restriktiva villkor som i Bwindi Impenetrable i Uganda. Huvudsyftet med ditt besök i denna imponerande nationalpark är dock en annan – i morgon väntar en utmanande trek på en av Afrikas mest orörda vulkaner. Efter ankomst är resten av dagen på egen hand. (F,L,M)
Dag 12: Trekking på vulkanen Bisoke och Crater Lake (3700m)
Efter ännu en tidig frukost (sovmorgon får vänta till hemkomsten) börjar din tur klockan 07:00 med en briefing. Efteråt väntar dig en minnesvärd och inte minst utmanande trek till toppen av Mount Bisoke, Rwandas näst största vulkan. Vandringen till toppen tar dig upp genom regnskogen och vidare upp på de gröna bergssidorna. Du kommer att få uppleva flera vackra utsikter på vägen innan du kommer fram till vulkanens kratersjö efter cirka sex timmars vandring. Vandringen ner från berget tar cirka tre timmar. På turen följer du en av parkens rangers som känner till områdets fauna och flora väl. Vandringen är utmanande och vi rekommenderar att alla som deltar är i god fysisk form. Vi har möjlighet att erbjuda en kortare trek denna dag, om du vill ha en kortare och mindre utmanande trek i området (fråga oss om möjligheterna). Efter att ha återvänt från berget är resten av dagen på egen hand. (F,L,M)
Dag 13: Volcanoes National Park - Gisozi Genocide Memorial – Kigali flygplats
Efter frukost kör du om förmiddagen till Kigali, Rwandas huvudstad, som idag är en modern afrikansk storstad. Du kommer här att besöka ett av Afrikas mest emotionella minnesmärken, Gisozi Genocide Memorial, som belyser de grymheter som ägde rum under folkmordet 1994. Det är än idag helt omöjligt att förstå omfånget av händelserna och platsens syfte är att upplysa besökare och även att fungera som en samlingsplats för Rwandas folk, som här kan minnas sina ofta både nära och kära landsmän som drabbats. En stark och på många sätt emotionell upplevelse väntar dig i detta stycke skoningslös historia. Besöket avslutas i den vackra trädgården vid Gisozi Genozide Memorial, en påminnelse om de många dödsfallen och en skarp kontrast till folkmordet. Efter ditt besök tas du till hotellet där du kan låta dagens många intryck sjunka in. Efter några timmar på hotellet kör vi dig till flygplatsen och resan hem till Danmark börjar. Du kommer att ha en eller två mellanlandningar beroende på flygbolag. (F,L)
Dag 14: Ankomst till Skandinavien
Du återvänder hem till Skandinavien med ryggsäcken full av vackra och magnifika djur- och naturupplevelser

Övernattningar

Tolv nätter på hotell

Kommentarer

Vi rekommenderar inte denna resa för barn under 12 år

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas varje dag vädret tillåter

Gruppstorlek

Gruppstorlek på max 7 personer

januari - marsjuli - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Entebbe // Kigali - Skandinavien (inklusive bagage)
 • 2 nätter på budgethotell i Kampala
 • 2 nätter på budgetlodge i Murchison Falls National Park
 • 1 nätter på budgethotell i Hoima
 • 1 nätter på budgethotell vid Kibale National Park
 • 2 nätter på budgetlodge vid Queen Elizabeth National Park
 • 2 nätter på budgetlogde vid Bwindi National Park
 • 2 nätter på budgetlodge i Ruhengeri vid Volcanoes National Park
 • Transporter, måltider och utflykter enligt program
 • Parkavgifter
 • Trekkingguide
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: