Min. 7 dagar - max ? dagar
Exkl. flyg
Nya priser på väg
Att hyra en backpackerhusbil är ett perfekt alternativ om du vill resa billigt på egen hand och bo i USA:s vackra nationalparker. Du har friheten att resa i din egen takt, stanna precis var du vill och komma riktigt nära naturen. Du slipper också packa upp varje kväll när du trött och mättad på intryck och bara vill slappna av efter en lång dag på vägen.

En backpackerhusbil är ett bekvämt sätt att resa för unga och budgetresenärer. Du kan spara mycket pengar genom att bo på campingplatser i städer och nationalparker. I många amerikanska städer kan du tillbringa natten i State Parks eller på en KOA-camping (Kampgrounds of America – KOA).

Du har möjlighet att hämta din backpackerhusbil på ett ställe och återlämna på ett annat, för en envägsavgift. Du måste vara minst 21 år gammal för att hyra en backpackerhusbil i USA.

Du har möjlighet att välja mellan flera olika husbilstyper. Alla modeller har samma standardutrustning. Den största skillnaden på typerna är storleken och antal personer de har plats för. Du kan se de olika modellerna i bildgalleriet till höger och läsa mer på de kommande sidorna. Vi bokar inte backpackerhusbil separat utan bara ihop med din internationella flygbiljett.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Bästa reseperiod

Hela året.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Backpackerhusbilarna kan hyras i 3 olika modeller:
 • Big Sur Camper: för max 3 personer och med en genomsnittlig bensinförbrukning på 13 km per liter.
 • Maverick Camper: för max 2-4* personer och med en genomsnittlig bensinförbrukning på 13 km per liter.
 • Indie Camper/The Newport Camper: för max 2-4 personer och med en genomsnittlig bensinförbrukning på 8 km per liter.
 • Santa Cruz Camper: för max 2 personer och med en genomsnittlig bensinförbrukning på 19 km per liter.
*Du kan köpa till en rooftop som rymmer 2 extra personer. Standardutrustning Standardutrustning för alla backpackerhusbilar är: automatväxellåda, luftkonditionering, farthållare, ABS-bromsar, servostyrning, musikanläggning, kylskåp, 2 kokplattor, GPS, campingstolar och bord, vattentank, filtar, lakan, kuddar m.m. Ålder / körkort Minimiåldern för hyra en backpackerhusbil är 21 år. Till skillnad från vanliga biluthyrningar betalas inget tillägg för ungdomar under 25 år. Du måste visa upp ett pass, ett kreditkort och ett giltigt nationellt körkort för personbil när du hämtar fordonet. Det rekommenderas också att du tar med ett internationellt körkort för att undvika eventuella språkliga missförstånd. Upphämtning/avlämning Du kan inte hämta din backpackerhusbil samma dag som du anländer i USA. Det är därför viktigt att du har bokat boende på hostel/hotell/motell den första natten. Du kan hämta din backpackerhusbil under hela veckan, förutom nationella helgdagar. Du kan hämta bilen mellan 11.00–16.00, och den måste lämnas tillbaka senast 10.00 Campingplatser När du hyr din backpackerhusbil får du en gratis lista över alla campingplatser i USA. Planera din resa USA är ett enormt land. Det är därför viktigt att du i förväg bestämmer vilka områden du vill besöka. Detta gäller framförallt när du hyr en backpackerhusbil. Du måste förbetala det antal miles du förväntar dig att använda. Oanvända miles återbetalas ej. Du betalar dock ett högt pris för extra kilometer, om du kör längre än förväntat. Du kan skydda dig mot obehagliga överraskningar genom att köpa till paketet "Unlimited Mileage". Se prissektionen för mer information. Körbegränsningar Du kan köra backpackerhusbil nästan överallt i USA och Kanada. Uthyrningsstationer Nedan kan du se upphämtnings-/avlämningsstäder i USA:
 • Los Angeles, Califonia
 • San Francisco, California
 • Las Vegas, Nevada
 • Miami, Florida
 • Orlando, Florida
 • New York, New York
 • Atlanta
 • Phoenix
 • Portland
 • Denver
 • Salt Lake City
 • Seattle
 • Vancouver, Canada
 • Calgary, Canada

Kommentarer

Du kan hyra en backpackerhusbil så länge du vill, det finns inga tidsrestriktioner.

Försäkringar
I hyran ingår full ansvars-, stöld- och kaskoförsäkring i samband med användning av backpackerhusbilen. Försäkringen kräver dock att fordonet används i överensstämmelse med gällande riktlinjer. Du kommer att få en noggrann genomgång av vad du ska göra vid skador/olyckor när du hämtar din husbil.

Självrisk
Vid skada på fordonet eller vid stöld gäller en självrisk på 1500 USD. Man har också inför en miljöavgift på USD 5.

Kilometer
Som standard ingår 100 miles (160 km) per dag i hyran. Vill du ha extra kilometer kan du köpa till fria kilometer eller 100 extra miles per dag. Detta måste förbeställas genom Winberg Travel. Alternativt kan du betala cirka 0,25 USD per mile (1,6 km) som du kör över dina dagliga miles. Extra miles/km kommer inte att återbetalas.

Standardutrustning
Standardutrustning för alla husbilar/motorhomes är: automatväxellåda, luftkonditionering, farthållare, ABS-bromsar, servostyrning, musikanläggning, kylskåp, 2 kokplattor, GPS, campingstolar och bord, vattentank, filtar, lakan, kuddar m.m.

Envägshyra
Det är möjligt att lämna backpackerhusbilen på en annan plats än du hämtade den. Då tillkommer en avgift på 150–500 USD plus lokal skatt. Kontakta Winberg Travel för mer information.

Kontakta din resesäljare för mer information.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar.

Packlista

 • Du måste ha med dig ett internationellt körkort
 • Det är en bra idé att packa i mjuka resväskor, eftersom det kan vara lite svårt att göra plats för hårda resväskor i din backpackerhusbil.

Kommentarer till pris

Priserna för backpackerhusbilar är flexibla. Därför kan Winberg Travel inte ge dig en komplett prislista här på hemsidan. Kontakta din resesäljare på Winberg Travel för att få ett specifikt pris på backpackerhusbilen du vill hyra eller ett samlat pris för hela din resa till USA. Det flexibla prissystemet innebär att ju tidigare du beställer, desto mer kan du spara. Det är tillgång och efterfrågan som bestämmer den så kallade flexrate. Många lediga husbilar på ett visst datum och uthyrningsstation ger en lägre flexrate. Få tillgängliga husbilar innebär en högre flexrate. Gör du ändringar beräknas ett nytt pris, som kan påverka slutpriset. Ändringar av antal personer och/eller köp av kilometer och liknande påverkar inte priset.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: