Sök
Sök
Crystal River, USA
Islands of Adventures, USA
Disneyland i Orlando, USA
Kennedy Space Center, USA
Rollercoaster Hulk - Islands of Adventures, USA
Søko, Crystal River, USA
Fort Myers, USA
Airboat, Everglades National Park, USA
Det bästa av Florida.
Overseas Highway, USA
Hemingways hus, Key West, USA
South Beach Miami, USA
South Beach Maimi, USA
Rabatt på hyrbil

Det bästa av Florida

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 16 895:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 6 750:-

Reslängd: 14 dagar

Åk på den ultimata bilresan i Florida. Här får du uppleva det fantastiska djurlivet, moderna städer, de bästa boendena samt massor av vackra stränder och underhållande nöjesparker.

På denna roadtrip genom Florida finns det något för alla, bland härliga stränder, vilda djur, nöjesparker och storstadsliv. I detta reseförslag har vi valt ut de bästa boendena i Florida. Resan startar i Orlando, där du kan besöka Disney World, Universal Studio, Aquatica och Butsch Garden Amusement Park, samt Island of Adventures och Kennedy Space Center. Kör sedan mot Crystal River, där du får komma nära vilda manater – en unik upplevelse för alla åldrar. Efter en snorklingsutflykt med manater går resan till Fort Myers, där du kan njuta av de vackra stränderna och det turkosa vattnet. Du åker sedan vidare mot Everglades nationalpark, som du kan utforska med en klassisk träskbåt. I parken får du chans att se alligatorer, fåglar och uttrar. Efter en övernattning i närheten av Homestead går resan till det tropiska öparadiset Key West, där något alltid är på gång. Här kan du bland annat besöka Ernest Hemingways hus eller njuta av de vackra stränderna. Det sista stoppet på resan är Miami, där du får ta del av den avslappnade atmosfären, art déco-byggnader, härliga stränder och fantastiska restauranger innan du beger dig tillbaka till Sverige.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Väder

Du kan resa till Florida året runt, men eftersom klimatet är subtropiskt regnar det en hel del mellan maj och oktober.

Njut av stränderna på Sanibel Island vid Fort Myers

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst i Orlando
Avresa från Sverige till Orlando med ankomst samma dag. Efter att du har plockat upp din bil kör du till ditt hotell i Orlando. Orlando, och det som kallas Space Coast, var fram till 1960-talet ett mycket lugnt och inte särskilt intressant område. Men allt det förändrades snabbt och efterfrågan på arbetskraft ökade kraftigt när den första rymdforskningen drog igång i Cape Canaveral och vid byggandet av Disney World strax efter. 1971 slog Walt Disney World upp sina dörrar och ingenting var längre som förut. Idag är Orlando den tredje mest besökta staden i USA, efter New York och Los Angeles.
Under de följande fyra dagarna kan du själv bestämma din resplan, utefter vilka sevärdheter du vill se i staden.

Magic Kingdom Park – Träffa Musse Pigg och hans vänner i Magic Kingdom Park, där Walt Disneys livliga fantasi kommer till liv. Här finns mängder att roa sig med för barn och för dig med barnasinnet kvar. Se Askungens slott på Main Street, som även ger en bild av hur USA såg ut för nästan hundra år sedan. Besök också Adventureland, Frontierland, Liberty Square och Tomorrowland. Det hårresande Haunted Mansion är också värt ett besök, och missa inte att åka den spännande och berömda Space Mountain. I Mickey's Toontown kan du njuta spektakulära fyrverkerier med massor av ljus- och ljudeffekter.

Universal Studios Florida – Var med i ”Men in Black: Alien Attack” och skjut utomjordingar medan du jagar dem nedför New Yorks gator. Dyk ner i mörkret med den spännande åkattraktionen ”Revenge of the Mummy” och se dess specialeffekter. Här kan du även se Shrek i 4D. Du kommer att se, höra och känna handlingen direkt från din plats. Flyg med E.T. på hans cykel och hjälp honom samtidigt att rädda sin hemplanet. I Wizarding World of Harry Potter får du uppleva magi. Universal Studios har något som tilltalar barn i alla åldrar.

Universals Islands of Adventure – Besök fem anmärkningsvärda öar, där myter, legender från tecknande serier och filmhjältar kommer till liv. Kliv in i Spindelmannens fantastiska äventyr, där du slåss mot ondskan och upplever äventyret som om det vore på riktigt. Styr kosan mot Seuss Island och vandra genom den berömda barnboken ”Katten i hattens” sidor. På Lost Continent hittar du Dueling Dragons. Upptäck alla de banbrytande åkattraktionerna och se berättelserna komma till liv på Universals Islands of Adventure.

Disneys Epcot – Besök Epcots två underhållande världar, nämligen Future World och World Showcase. I Future World hittar du attraktioner som Spaceship Earth, där du får uppleva en resa i tiden, från tidens början till idag. De innovativa uppfinningarna i Future World kan du underhålla dig med i många timmar. I World Showcase får du uppleva 11 nationers kulturer, och arkitekturen och landskapet förändras när du förflyttar dig från ett land till ett annat. Smaka på restaurangernas smakrika rätter, shoppa och underhåll dig med de många olika attraktionerna som finns här.

Kennedy Space Center – Besök det amerikanska rymdprogrammets hemmaarena och NASA:s huvudkontor. På Visitor Center kan du uppleva interaktiva simulatorer, liveföreställningar och komma nära stora raketer och rymdfärjor. I Astronaut Encounter kan du få träffa en medlem i NASA Astronaut Corps och missa inte heller att se en av IMAX rymdfilmer på de gigantiska skärmarna. Det finns även möjlighet att köpa till en tur till NASA:s avfyrningsramper. Kennedy Space Center ligger cirka en timmes bilresa från Orlando.

Dag 2–4: På äventyr i Orlando
Tillbringa dagen i en av de många nöjesparkerna.

Dag 5: Orlando – Crystal River (159 km)
Idag går resan till Crystal River. Crystal River ligger i Citrus County, som kallas ”moder naturs nöjespark”. Crystal River är känt för snorkling och bad med manater – en av naturens mest fantastiska varelser. Vattnet här ligger kring 23 grader året runt, vilket gör att manaterna trivs här hela året. Bästa tiden att se manater är från november till mars, då de befinner sig i naturliga sötvattenskällor där du enkelt kan se dem. Snorklings-/simturerna tar i allmänhet ett par timmar och alla som kan simma kan delta. Det går även att se manater resten av året, men då finns ingen garanti. Det är även möjligt att fiska och paddla kajak i området.

Dag 6: Crystal River – Fort Myers Beach (325 km)
Lämna Crystal River och bege dig till Fort Myers Beach, där du kommer att tillbringa de närmaste tre dagarna. På vägen till Fort Myers kan du stanna till vid Siesta Key, där du hittar USA:s vackraste strand. Om du längtar efter lite storstadsliv tar du istället ett stopp i Sarasota.
Fort Myers och de närliggande öarna är hem till några av Floridas mest fantastiska stränder. Stränderna är ett paradis för många fågelarter och inte minst för havssköldpaddor, som kommer hit för att lägga ägg varje år. I den centrala delen av området hittar du ett stort utbud av restauranger.

Dag 7: På äventyr i Fort Myers Beach
Tillbringa dagen vid stranden, paddla kajak eller ta en tur till Sanibel och Captiva Island, som är mest kända för sina vackra snäckskal och mysiga restauranger.

Dag 8: Fort Myers Beach – Everglades National Park – Florida City (277 km)
Idag går resan via Everglades National Park till Homestead/Florida City. Området i och runt Everglades National Park har ett fantastiskt växt- och djurliv. Besök även Shark Valley och ta en tur med träskbåt, där du får chans att se alligatorer, hjortar, uttrar och runt 200 olika fågelarter. Fortsätt sedan till Homestead/Florida City.

Dag 9: Florida City – Key West (205 km)
Bege dig till det tropiska öparadiset Key West. Vägen leder dig genom Florida Keys och via Overseas Highway över 42 broar till den sydligaste staden i USA, Key West. Det händer alltid något i Key West, där specialbutiker, utomhuskaféer och restauranger ligger utmed de flesta gator.

Dag 10: Avkoppling och solsemester i Key West
Njut av en dag på stranden och bege dig ut på sightseeing med Conch Tour Train. Besök också Ernest Hemingway Museum och hans forna hem, där du får se var författaren skrev och bodde i mer än tio år. På kvällen kan du gå en promenad längs Duval Street för att njuta av den festliga stämningen och smaka på lokala delikatesser. Ett besök i Key West är inte komplett förrän du har upplevt Sunset Celebration på Mallory Square, där ett flertal gatuartister uppträder vid vattnet i solnedgången.

Dag 11: Key West – Miami (272 km)
Efter att ha tillbringat två fantastiska dagar i Key West är det nu dags att köra vidare mot Miami. Miami är en pulserande och mångkulturell stad, vilken syns extra tydligt på stadens matställen och i arkitekturen. Miamis South Beach är mest känt för sina vackra stränder, svajande palmer, art déco-stil, fantastiska shopping och gourmetrestauranger. Här har du en avslappnad atmosfär och en bra blandning av turister och lokalbefolkning. Flera tv-serier och filmer har spelats in här.

Dag 12: Shopping och avkoppling i Miami
Den här dagen är till för att utforska Miami beach och områdena i närheten. I centrala Miami ligger Bayside Marketplace och Coconut Grove, som är kända för sina många och varierade restauranger och kaféer, samt Coral Gables och Little Havana, varav det senare ett populärt område bland den kubanska delen av befolkningen. Dessutom är Little Havana känt för Calle Ocho, Domino Park och områdets sociala, kulturella och politiska aktiviteter.

Dag 13: Miami – Miami International Airport
Njut av den sista morgonen i Miami innan du kör mot Miami International Airport. Efter 13 dagars i Florida går resan hemåt. Tiden beror på när ditt flyg avgår.

Dag 14: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige. Ankomsttiden till Sverige beror på flygbolaget.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Alla hotellnätter bokas i förväg. Det kan förekomma ändringar i hotellbokningarna, men standarden kommer fortfarande att vara densamma.

Du kör i din egen hyrbil, som bokas i förväg (inkluderat i priset). Bilen hämtas och lämnas på flygplatsen.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 16 895:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 6 750:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Flyg Sverige–Orlando // Miami–Sverige
 • Bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • 12 nätter på 3* hotell enligt nedan:
 • 4 nätter på hotell i dubbelrum i Orlando
 • 1 natt på hotell i dubbelrum i Crystal River
 • 2 nätter på hotell i dubbelrum i Fort Myers
 • 1 natt på hotell i dubbelrum i Homestead - Florida City
 • 2 nätter på hotell i dubbelrum i Key West
 • 2 nätter på hotell i dubbelrum i Miami
 • Snorklingstur med sjökor vid Crystal River inklusive all utrustning

I priset ingår inte

 • Måltider
 • Drycker
 • Personliga försäkringar
 • Dricks
 • Inträde till nationalparker
 • Parkeringsavgifter
 • ESTA
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: