Boston har sin klart beskärda del av nationella stoltheter – omedelbart kommer den vackra historiska rundvandringsleden Freedom Trail och givetvis Harvard-universitetet i åtanke – men stadens själ är överallt och det är egentligen bara att promenera runt och låta sig inspireras – helt vardagligt och dessutom kostnadsfritt. De senaste årtiondena har man gjort stora och välbehövliga omstruktureringar, bland annat för att leda bort trafiken från stadsbilden genom (ganska imponerande) nätverk av underjordiska motorvägar och avsidesliggande broar. Projektet är ännu inte helt färdigt men i dagsläget har det redan berett plats åt stora parker och på det hela en vackrare stadsbild. Till favoritturerna kan räknas en promenad längs med Boston Harbour Front eller till Beacon Hill, där man kan ta ett glas öl eller två på Cheers Beacon Hill, som en gång hette The Bull & Finch Pub och var inspiration till tv-serien Skål. Därefter kan man ta ännu ett glas på puben som inspirerats av puben från Skål, Cheers på Faneuil Hall Marketplace, som även har en souvenirshop med allehanda Skål-prylar. Boston är även en både bra och klassisk plats för alla sportsvänner med regerande football-mästarna New England Patriots och legendariska baseballaget Boston Red Sox bland sina champions. Vi ska inte glömma det årliga Boston Marathon som äger rum i anslutning till bemärkelsedagen Patriots' Day den tredje måndagen i april. I sport- eller promenadskor och med eller utan en kall öl i handen är Boston en stad med mycket att hitta på i – året om.

Cape Cod
Två och en halv timmas biltur söder om Boston ligger denna tungliknande formation, bildad under den senaste istiden. De många olika djur- och växtarterna på Cape Cod gör att valar har det idealiskt här. Halvön är ett vackert och trivsamt område man lugnt hinner med att uppleva på ett par timmar men vill man förlänga det med ett par extradagar så är det värt det. Provincetown är en populär och mysig stad som drar till sig turister, bland annat genom sina valsafari-utflykter. För ungefär 50 dollar får man en utmärkt tre- till fyratimmars åktur på havet, massor av frisk luft och god chans att uppleva några av världens största djur på nära håll.
Cape Cod-besökaren bör även plocka upp en av de rabattkataloger som finns att få på de flesta motell, hotell, kaféer eller affärer. Här finns kuponger med rabatt på allehanda aktiviteter och attraktioner i området, till exempel på just valsafari, på övernattningar och även på de fenomenala mini/bangolfbanor som finns här och vida övergår de svenska i både utförande och inte minst svårighetsgrad. Om än det är ett stycke kvar till Boston Marathon-lika utmaningar så är detta ett kraftprov i sig, som inte på något sätt ska tas lättvindigt.
Även känt som: The City on a Hill, America’s Walking City, City of Champions

Folkmängd: 685 000

Area: 232 km², varav 54 % land och 46 % vatten.

Klimat: Temperat kustklimat. Juli är typiskt den varmaste månaden med
genomsnittstemperatur på 23 grader medan januari är den kallaste på cirka 1-2 grader.

Höjdpunkter: Freedom Trail, Museum of Fine Arts, New England Aquarium, John F. Kennedy Presidential Library & Museum, Harvard University, Boston Children's Museum, Quincy Market, Paul Revere House.

Boston, USA
Boston, USAMassachusetts State House, Boston, USABoston, USA
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: