I miljontals år har vind, vatten och frost präglat landskapet och lämnat en dramatisk skog med unika sandstensklippor.

Längs Highway 12 kan man se en del av parkens sällsamma landskap men huvudattraktionerna finns på Highway 63 som löper längs kanten av Bryce Amphitheatre.

Missa inte att ta en vandring genom äventyrliga Bryce Canyon – här finns flera vandringsleder, både kortare och längre. Pröva också gärna Mossy Cave Trail, där du kommer när inpå jordpelarna, kallade "hoodoos", omgivna av frodig skog. Följer du vägen kommer du fram till själva Mossy Cave och ett mindre vattenfall där vattnet rinner från maj till oktober. Beroende på vilken årstid du besöker Mossy Cave så kommer antingen mossa eller istappar att pryda ingången till grottan – ett sant naturens under. Ett gott alternativ till en kortare resa går från Bryce Point till Sunset Overview, som ger möjlighet till en perfekt vandring till parkens hjärta.

En annan minnesvärd upplevelse är parkens "Full Moon Hike" som arrangeras ett par kvällar varje månad när ljuset från fullmånen och det resulterande skuggspelet visar upp pelarna från en helt annan sida. Vandringsturerna är mycket populära och det är viktigt att anmäla sig, vilket görs den aktuella morgonen kl. 07.30 på parkens turistkontor.
I dessa trakter är natthimlen bland de mörkaste i Nordamerika, vilket lockar många stjärnintresserade. Parken anordnar också flera arrangemang där man kan lära sig mycket om astronomi och även om parkens nattaktiva djurliv.

Attraktioner i området: Bryce Amphitheater, Fairyland Point, Rainbow Point och Yovimpa Point.

Väder

Nationalparken är öppen hela året.

Sommaren är behaglig med en genomsnittstemperatur på 26°C medan nätterna är kyligare och omkring 5°C. På eftermiddagen kan det förekomma en del åskväder. Vår- och höstväder varierar mycket med både snö och högvärme. Om vintern faller snön och dagarna är kalla med temperaturer ned under fryspunkten.

Bryce Canyon National Park, USA
Bryce Canyon Nationalpark, UtahBryce Canyon National Park, USABryce Canyon National Park, USA
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: