Capitol Reef National Park kännetecknas av sina spännande sandstensformationer och jätteåsen The Waterpocket Fold som sträcker sig 161 kilometer från Thousand Lakes Mountain ner till Colorado River. Åsen är över 65 miljoner år gammal och skapades förmodligen av samma kontinentala plattor som även gav upphov till Klippiga bergen.

Längs The Cathedral District går natursköna bilvägar genom ett magnifikt och färgstarkt område med fristående monoliter och unika bergformationer. Thousand Lake Mountain Road är känt för sin enastående panoramautsikt över Painted Desert där mjuka krökta kullar i lila, röda, gröna och bruna nyanser förhöjer landskapet.

Även Waterpocket District har vägar som är väl värda att utforska. Från denna del av nationalparken går det att få en imponerande utsikt över åsen. Efter Notom-Bullfrog Road kommer du att passera genom Strike Valley som går parallellt med den östra sidan av The Waterpocket Fold. Upp genom många branta kringelkurvor kommer du här till en utsiktspost gentemot Henry Mountains, något av ett geologiskt underverk eftersom de är ett klassiskt exempel på lakkolitberg.

Innan du ger dig in i nationalparken är ett gott råd att titta in på turistbyrån. Här kan du få all nödvändig och uppdaterad information om vägar och väder.

Andra höjdpunkter i nationalparken är den vita Navajo-sandstenen Capitol Dome, stenbron Hickman Bridge och hällristningarna vid Fremont.

Väder

Nationalparken är öppen året runt.

Under våren slår kaktusar och vilda blommor ut och parken är i full blom. Sommaren är behaglig och inbjuder till aktivitet men kom ihåg solskyddsmedel och myggavstötningsmedel. De mest spektakulära färgerna och kontrasterna upplevs bäst under hösten medan vintern är idealisk för ökenvandring eller snöscooter i bergen.
Capitol Reef National Park, USA
Capitol Reef National Park, USACapitol Reef National Park, USACapitol Reef National Park, USA
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: