Death Valley är en del av Mojaveöknen i Kalifornien och är med sitt läge på 86 meter under havsnivån vid sjön Badwater den lägsta punkten i hela Nordamerika.

Upplevelserna är överväldigande i Death Valley, vars blotta namn bör väcka både bävan och nyfikenhet hos de flesta. Från utsiktsplatserna Dante's View och Zabriskie Point kan man – när man väl har klarat kraftprovet att ta sig dit upp – få fantastisk utsikt över landskapet. Och trots det skoningslösa klimatet finns omkring tusen olika växtarter här, varav drygt tjugo ingen annanstans i världen. I mars och april slår ökenblommorna ut och bjuder på en helt spektakulär syn när allvärldens färger plötsligt bryter ut från det kärva landskapet. I områdets nordliga del finns även det legendariska Scotty’s Castle, en gång semestervilla åt en förmögen amerikan på 1920-talet, i dag friluftsmuseum. Death Valley är i sanning en egen plats med en alldeles egen historia.

På grund av platsens extrema värme gäller en del specialregler i Death Valley. Bland annat stipulerar flera biluthyrningsfirmor att det inte är tillåtet att använda bilens luftkonditioneringssystem eftersom det kan leda till att bilen överhettas. Och skulle man få motorstopp här just på grund av överhettning så kommer all bärgningskostnad att hamna på egen räkning.

Väder

Våren är den mest populära årstiden i Death Valley med härliga varma och soliga dagar och möjlighet att se öknens blommar slå ut.

Här är generellt soligt och utan mycket regn året runt. Under högsommaren är det extremt varmt och torrt och det är inte ovanligt att temperaturerna klättrar upp över 45°C. Vintersäsongen (november - mars) är mild och dagtemperaturerna varierar mellan 4°C och 18°C. Nattfrost kan uppstå och ibland nederbörd med regn och snö som lägger sig på bergstopparna.

Death Valley, USA
Death Valley, USADeath Valley nationalpark, CalifornienDeath Valley, USA
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: