I den sydöstra delen av Kalifornien ligger Joshua Tree National Park, nationalpark sedan 1994. På avstånd verkar öknen livlös, men om man granskar den närmare öppnas en fascinerande djur- och växtvärld. I det hårda ökenklimatet har ett litet palmträd, yucca brevifolia eller Joshuaträdet, lyckats anpassa sig, och nationalparken har blivit uppkallad efter just detta (som även en platta med U2). Joshua Tree National Park ligger vid gränsen till två öknar, den nedre Coloradoöknen och den övre och kyligare Mojaveöknen.

En av de populäraste platserna i parken är Hidden Valley med sina fascinerande högar av gyllene stenblock och Joshuaträd. En annan är Keys View, parkens högsta punkt där du på en klar dag kan se Mexiko på avstånd. Kommer du till Keys View vid solnedgång bjuds du ett fantastiskt spektrum av färgstarka intryck. En tur genom Cholla Cactus Garden kommer, precis som namnet utlovar, att bjuda på en trädgård fylld med flotta Cholla-kaktusar.

Det går utmärkt att ta bilen runt parken eller att vara lite mer aktiv och välja att åka en mountainbike eller att använda benen för rimligare promenader. Joshua Tree-parken lockar många bergsklättrare på grund av de spännande och utmanande bergformationerna. Astronomientusiasterna kommer också förbi eftersom nattens djupa mörker här gör Vintergatan extra tydlig och väldigt synlig.

Väder

Nationalparken är öppen året runt.

Sommar bör undvikas, eftersom temperaturen under dagen kan överstiga 38°C. Den bästa perioden att besöka parken är antingen vår eller höst, då temperaturerna är behagligare. Om du kommer förbi under de kallare vintermånaderna måste du räkna med 15°C på dagen och frostgrader nattetid.


Joshua Tree National Park, USA
Joshua Tree National Park, USAJoshua Tree National Park, USAJoshua Tree National Park, USA
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: