Med sina 400 000 invånare är Miami Floridas näst största stad efter Jacksonville. Miami är särskilt känt för att vara en glamourös badort med läckra vita sandstränder och festligheter. Många fotosessions, tv-serier och filmer spelas in på Miami South Beach. Förutom att vara en strandstad har Miami med sina pastellfärgade byggnader i det kända Art Deco-området en spännande arkitektur. Miami är en sprudlande, ljus, varm och sagolik stad som erbjuder många attraktioner som inte finns i de flesta andra städer.

Miami South Beach
South Beach är ett favoritmål för både amerikanska och internationella turister, och av goda skäl. Med hundratals restauranger, nattklubbar, affärer, hotell, långa vita sandstränder och en avslappnad miljö är området för många ett sant paradis. Här finns något för alla, vare sig du letar efter en lugn och avkopplande stund under solen eller om du söker fest och färg – i South Beach hittar du det. Vill du ha shopping i världsklass eller skämma bort dig själv med ett fint spa-besök har du hittat mitt i prick. Möjligheterna är oändliga och det är bara du som sätter gränserna här på South Beach.

Det klassiska Art Deco-distriktet
År 1979 blev Miami Beachs historiska Art Deco-distrikt listat i National Historical Site Register. Ingen annan stad i världen har en så stor koncentration av Art Deco-byggnader som Miami Beach och området innehåller hundratals hotell, lägenheter och andra arkitektoniska byggnader, alla byggda 1923-1943. Mest koncentrerad är Art Deco-arkitekturen med sina rundade hörn och bleka pastellfärger söder om 15th Street och öster om Washington Avenue. Det är också därför som de flesta turisterna flockas i detta område.

Lincoln Road
Lincoln Road är South Beachs fantastiska shoppingområde. Förutom de många unika butiker som finns här hyser området även otaliga restauranger och nattklubbar. Lincoln Road var tidigare en nergången stadsdel men under 1980-talet blomstrade området som konst- och kulturcentrum. Med de många unika affärer och restauranger som har öppnats här har Lincoln Road lyckats behålla den trendiga attraktionen som tog form här på 1980-talet.

Ocean Drive
Ocean Drive är en omistlig upplevelse och det är definitivt värt att tillbringa några timmar med att utforska de världsberömda Art Deco-hotellen här. De flesta av de pastellfärgade hotellen byggdes i början av 1920-talet innan ens konceptet Art Deco var uppfunnet. Ocean Drive upplevs bäst på sen eftermiddag och kväll, då de pastellfärgade hotellen och den ursprungliga neonbelysningen verkligen kommer till sin rätt. Det finns en mängd klassiska platser längs Ocean Drive som också har dykt upp i otaliga filmer. Några av de mest kända hotellen är The Clevelander, The Cardozo, The Carlyle och Hotel Victor. Det mest fotograferade av dem alla är Colony Hotel, som dyker upp på otaliga vykort. Här ligger även modedesignern Gianni Versaces medelhavslika bostad. Versace sköts av en galen seriemördare den 15 juli 1997 framför sin villa på Ocean Drive. Idag är hans hem omvandlat till ett museum med tillgång till speciella guidade turer.
Smeknamn: The Magic City

Folkmängd: 400 000

Area: cirka 143 km²

Klimat: Miami ligger i ett tropiskt bälte med tropiskt klimat och tropisk växtlighet.

Höjdpunkter: Miami South Beach, det klassiska Art Deco-distriktet, Lincoln Road och Ocean Drive.

South Beach Miami, USA
Art Deco, Miami, FloridaSouth Beach i Miami.Miami, USA
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: