För att uppleva Zion National Park får du bege dig djupt in i nationalparken bland de massiva och tornhöga väggarna som sträcker sig mot den öppna himlen. Zion karaktäriseras av labyrinter av smala gångar, djupa raviner och överväldigande klippformationer.

Zion Canyon är huvudattraktionen där du har möjlighet att utforska The Narrows, en av världens mest omtyckta vandringsturer, den kortare men fina vandringsleden Angels Landing, Weeping Rock och Emerald Pools. Privat bilkörning är inte tillåten här, därför kan du med fördel hoppa på en shuttle-buss som tar dig runt till de populära attraktionerna.

Föredrar du att köra själv så kan du exempelvis följa Highway 9 och avnjuta omgivningarna i fridfulla och natursköna Kolob Canyon. Denna del av parken är mindre besökt men verkligen inte mindre spektakulär. Vildblommorna slår ut om sommaren, höstens färger levererar otroliga kontraster i landskapet och vattenfallen bryter stillheten till våren. The Kolob Terrace bjuder på en ytterst flott tur in i bergen och upp till The Terrace, som häver sig cirka två och en halv kilometer över havsytan.

Om dagen kan du få syn på en del av djurlivet i parken, som bland annat består av ormar, sköldpaddor och hjortar. Och om natten, då mörkret och stillheten sänker sig, ger sig pumorna ut på jakt.

Zion National Park omfattar 160 kilometer vandringsstig i alla olika form och längd. Det är inget tvivel om att det är till fots som detta område utforskas bäst men för den som har lust att variera sig lite så står även kajaker, cyklar och hästar till buds här.

Väder

Nationalparken är öppen hela året.

Njut av att se hur de vilda blommorna slår ut på våren (april-juni) men var helst lite påklädd eftersom vårvädret är mycket oförutsägbart. Sommaren bjuder på värme (upp till 40°C) med behagliga nätter. Åskväder förekommer vanligen under perioden juli-september. På hösten är vädret klart och milt, och du kan uppleva de vackra höstfärgerna september-november. Såväl solsken som regn och lätt snöfall karakteriserar vintervädret i parken men temperaturerna är generellt milda.
Zion Canyon National Park, USA
Zion Canyon National Park, USAZion Canyon National Park, USAZion Canyon National Park, USA
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: