Sök
Sök
South Beach Maimi, USA
South Beach Miami, USA
Det bästa av Florida.
Overseas Highway, USA
Hemingways hus, Key West, USA
Fort Myers, USA
Njut av stranden och upplev Sanibel island med kajak
Siesta Key Beach, Sarasota, USA
Rollercoaster Hulk - Islands of Adventures, USA
Islands of Adventures, USA
Disneyland i Orlando, USA
Kennedy Space Center, USA

Familjeäventyr i Florida

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 10 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 5 995:-

Reslängd: 10 dagar

Ta med hela familjen på en oförglömlig resa till Floridas många nöjesparker, stämningsfulla städer, nationalparker och stränder. För att göra resan så bekväm och flexibel som möjligt har du en hyrbil under hela din vistelse och vi har bokat allt boende för dig.

Den här bilresan är anpassad till familjer som gärna vill ut på äventyr tillsammans i Florida. Njut av det tropiska klimatet i South Beach i Miami. Efter Miami går resan mot det tropiska ö-paradiset Key West och vidare mot Everglades, som är hem till ett fantastiskt växt- och djurliv. I detta område finns det bland annat möjlighet att se alligatorer, hjortar, uttrar och omkring 200 olika fågelarter. Sedan kör du mot några av Floridas mest fantastiska stränder i området kring Fort Myers, där havssköldpaddor varje år kommer att lägga sina ägg. På vägen till Orlando passerar du charmiga badorter där vackra sandstränder och kristallklart vatten präglar landskapet. Efter detta väntar några dagar på nöjesparkerna i Orlando med gott om underhållning. Efter några magiska dagar i Orlando går resan till NASA:s högkvarter vid Kennedy Space Center och vidare mot resans sista stopp Fort Lauderdale.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Väder

Du kan resa till Florida året runt, men eftersom klimatet är subtropiskt regnar det en hel del mellan maj och oktober.

Rollercoaster Hulk i Islands of Adventures, USA

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Miami
Avresa från Sverige till Miami med ankomst samma dag. Efter att du har plockat upp din bil kör du till ditt hotell i Miami. Miami är en pulserande och mångkulturell stad, vilken syns extra tydligt på stadens matställen och i arkitekturen. Miamis South Beach är mest känt för sina vackra stränder, svajande palmer, art déco-stil, fantastiska shopping och gourmetrestauranger. Här har du en avslappnad atmosfär och en bra blandning av turister och lokalbefolkning. Flera tv-serier och filmer har spelats in här.

Dag 2: Avkoppling och solsemester i Miami
Den här dagen är till för att utforska Miami beach och områdena i närheten. I centrala Miami ligger Bayside Marketplace och Coconut Grove, som är kända för sina många och varierade restauranger och kaféer, samt Coral Gables och Little Havana, varav det senare ett populärt område bland den kubanska delen av befolkningen. Dessutom är Little Havana känt för Calle Ocho, Domino Park och områdets sociala, kulturella och politiska aktiviteter.

Dag 3: Miami Beach till Key West (272 km)
Lämna vackra Miami Beach och bege dig till det tropiska öparadiset Key West. Vägen leder dig genom Florida Keys och via Overseas Highway över 42 broar till den sydligaste staden i USA, Key West. Det händer alltid något i Key West, där specialbutiker, utomhuskaféer och restauranger ligger utmed de flesta gator. Om du vill åka på en sightseeingtur kan du åka med Conch Tour Train. Besök också Ernest Hemingway Museum och hans forna hem, där du får se var författaren skrev och bodde i mer än tio år. På kvällen kan du gå en promenad längs Duval Street för att njuta av den festliga stämningen och smaka på lokala delikatesser. Ett besök i Key West är inte komplett förrän du har upplevt Sunset Celebration på Mallory Square, där ett flertal gatuartister uppträder vid vattnet i solnedgången.

Dag 4: Key West–Everglades–Fort Myers Beach (455 km)
Lämna idag Key West och kör vidare genom Upper Keys, där du bör hålla utkik efter hägrar på vägen. Fortsätt norrut så kommer du snart att kunna se Everglades nationalpark. Området i och runt Everglades har ett fantastiskt växt- och djurliv. Besök även Shark Valley och ta en tur med träskbåt, där du får chans att se alligatorer, hjortar, uttrar och runt 200 olika fågelarter. Efteråt finns det möjlighet att se en alligatorföreställning samt besöka en alligatorgård där det bor över 100 alligatorer och krokodiler. Fortsätt till Fort Myers Beach där du tillbringar natten. Fort Myers och de närliggande öarna är hem till några av Floridas mest fantastiska stränder. Stränderna är ett paradis för många fågelarter och inte minst för havssköldpaddor, som kommer hit för att lägga ägg varje år. I den centrala delen av området hittar du ett stort utbud av restauranger.

Dag 5: Fort Myers Beach till Orlando (405 km)
Innan du lämnar Fort Myers har du möjlighet att besöka några av områdets mest populära attraktioner. Gå på en guidad tur på Edison/Ford Winter Homes eller slappna av och njut av de vackra stränderna i området. Fortsätt sedan mot Orlando via kustvägen, som tar dig genom de charmiga badorterna i Sarasota, Longboat Key och Anna Maria Island. Vart och ett av dessa områden har sin egen charm, men gemensamt för dem alla är att de har härliga sandstränder och kristallklart vatten. När du kommer till Orlando kan du besöka Downtown Disney.

Dag 6–7: På äventyr i Orlando
Välkommen till nöjesparkernas mecka. Under de följande två dagarna kan du själv bestämma din resplan, utefter vilka sevärdheter du vill se i staden.

Magic Kingdom Park – Träffa Musse Pigg och hans vänner i Magic Kingdom Park, där Walt Disneys livliga fantasi kommer till liv. Här finns mängder att roa sig med för barn och för dig med barnasinnet kvar. Se Askungens slott på Main Street, som även ger en bild av hur USA såg ut för nästan hundra år sedan. Besök också Adventureland, Frontierland, Liberty Square och Tomorrowland. Det hårresande Haunted Mansion är också värt ett besök, och missa inte att åka den spännande och berömda Space Mountain. I Mickey's Toontown kan du njuta spektakulära fyrverkerier med massor av ljus- och ljudeffekter.

Universal Studios Florida – Var med i ”Men in Black: Alien Attack” och skjut utomjordingar medan du jagar dem nedför New Yorks gator. Dyk ner i mörkret med den spännande åkattraktionen ”Revenge of the Mummy” och se dess specialeffekter. Här kan du även se Shrek i 4D. Du kommer att se, höra och känna handlingen direkt från din plats. Flyg med E.T. på hans cykel och hjälp honom samtidigt att rädda sin hemplanet. I Wizarding World of Harry Potter får du uppleva magi. Universal Studios har något som tilltalar barn i alla åldrar.

Universals Islands of Adventure – Besök fem anmärkningsvärda öar, där myter, legender från tecknande serier och filmhjältar kommer till liv. Kliv in i Spindelmannens fantastiska äventyr, där du slåss mot ondskan och upplever äventyret som om det vore på riktigt. Styr kosan mot Seuss Island och vandra genom den berömda barnboken ”Katten i hattens” sidor. På Lost Continent hittar du Dueling Dragons. Upptäck alla de banbrytande åkattraktionerna och se berättelserna komma till liv på Universals Islands of Adventure.

Disneys Epcot – Besök Epcots två underhållande världar, nämligen Future World och World Showcase. I Future World hittar du attraktioner som Spaceship Earth, där du får uppleva en resa i tiden, från tidens början till idag. De innovativa uppfinningarna i Future World kan du underhålla dig med i många timmar. I World Showcase får du uppleva 11 nationers kulturer, och arkitekturen och landskapet förändras när du förflyttar dig från ett land till ett annat. Smaka på restaurangernas smakrika rätter, shoppa och underhåll dig med de många olika attraktionerna som finns här.

Disney's Animal Kingdom – Ge dig ut på en afrikansk safari och kom ansikte mot ansikte med elefanter, lejon, zebror och giraffer, eller res tillbaka miljontals år i tiden och rädda dinosaurierna från utrotning. Du kan vara säker på att få en dag fylld med äventyr bland både levande och utdöda djur i Disney's Animal Kingdom.

Dag 8: Orlando – Kennedy Space Center – Fort Lauderdale (384 km)
Efter att ha tillbringat några magiska dagar i Orlando, är det nu dags att köra österut till Kennedy Space Center, som är hem till det amerikanska rymdprogrammet och NASA:s högkvarter. På besökscentret finns interaktiva simulatorer, liveföreställningar och du kan komma nära stora raketer. I Astronaut Encounter kan du få träffa en medlem i NASA Astronaut Corps och missa inte heller att se en av IMAX rymdfilmer på de gigantiska skärmarna. Efter att ha utforskat rymden i Kennedy Space Center går resan vidare till Fort Lauderdale. Fort Lauderdales konst-och nöjesområden ligger längs floden, och på Las Olas Boulevard hittar du många konstbutiker, gallerier och restauranger. På en tur med Jungle Queen Boat kan du se de vackra bostäderna som ligger längs med vattnet, och ett stopp i ”Indian Village” ingår också.

Dag 9: Fort Lauderdale – Miami International Airport
Njut av den sista morgonen i Fort Lauderdale innan du kör mot Miami International Airport. Efter 9 dagars resa i Florida går resan hemåt. Tiden beror på när ditt flyg avgår.

Dag 10: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige. Ankomsttiden till Sverige beror på flygbolaget.

Övernattningar:
8 nätter på budgethotell.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Alla hotellnätter bokas i förväg. Det kan förekomma ändringar i hotellbokningarna, men standarden kommer fortfarande att vara densamma.

Du kör i din egen hyrbil, som bokas i förväg (inkluderat i priset). Bilen hämtas och lämnas på flygplatsen. Du får en omfattande guidebok för just denna resa. Boken innehåller hotellkuponger, detaljerade vägbeskrivningar, vägkartor och allmänna villkor och sevärdheter på resan.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 10 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 5 995:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige–Miami t/r
  • Bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
  • Vägbeskrivning
  • 8 nätter i dubbelrum på budgethotell

I priset ingår inte

  • Måltider
  • Drycker
  • Personliga försäkringar
  • Dricks
  • Inträde till nationalparker
  • Parkeringsavgifter
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Winberg Travel reserverar sig för eventuella programändringar, prisändringar och tryckfel.


TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: