10 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 17 950:-
Från 7 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Den här bilresan är anpassad till familjer som gärna vill ut på äventyr tillsammans i Florida. Njut av det tropiska klimatet i South Beach i Miami. Efter Miami går resan genom Everglades, som är hem till ett fantastiskt växt- och djurliv. I detta område finns det bland annat möjlighet att se alligatorer, hjortar, uttrar och omkring 200 olika fågelarter. Sedan kör du mot några av Floridas mest fantastiska stränder i området kring Fort Myers, dit havssköldpaddor varje år kommer att lägga sina ägg. På vägen till Orlando passerar du charmiga badorter där vackra sandstränder och kristallklart vatten präglar landskapet. Efter detta väntar några dagar på nöjesparkerna i Orlando med gott om underhållning.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Bästa reseperiod

Du kan resa till Florida året runt, men eftersom klimatet är subtropiskt regnar det en hel del mellan maj och oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Miami
Avresa från Skandinavien till Miami med ankomst samma dag. Efter att du har plockat upp din bil kör du till ditt hotell i Miami. Miami är en pulserande och mångkulturell stad, vilken syns extra tydligt på stadens matställen och i arkitekturen. Miamis South Beach är mest känt för sina vackra stränder, svajande palmer, art déco-stil, fantastiska shopping och gourmetrestauranger. Här har du en avslappnad atmosfär och en bra blandning av turister och lokalbefolkning. Flera tv-serier och filmer har spelats in här.
Dag 2: Avkoppling och solsemester i Miami
Den här dagen är till för att utforska Miami beach och områdena i närheten. I centrala Miami ligger Bayside Marketplace och Coconut Grove, som är kända för sina många och varierade restauranger och kaféer, samt Coral Gables och Little Havana, varav det senare ett populärt område bland den kubanska delen av befolkningen. Dessutom är Little Havana känt för Calle Ocho, Domino Park och områdets sociala, kulturella och politiska aktiviteter.
Dag 3: Miami Beach till Fort Myers (256 km)
Lämna vackra Miami Beach och Everglades nationalpark. Området i och runt Everglades har ett fantastiskt växt- och djurliv. Besök även Shark Valley och ta en tur med träskbåt, där du får chans att se alligatorer, hjortar, uttrar och runt 200 olika fågelarter. Efteråt finns det möjlighet att se en alligatorföreställning samt besöka en alligatorgård där det bor över 100 alligatorer och krokodiler. Fortsätt till Fort Myers Beach där du tillbringar natten. Fort Myers och de närliggande öarna är hem till några av Floridas mest fantastiska stränder. Stränderna är ett paradis för många fågelarter och inte minst för havssköldpaddor, som kommer hit för att lägga ägg varje år. I den centrala delen av området hittar du ett stort utbud av restauranger.
Dag 4-5: Avkoppling vid Fort Myers Beach
Njut av dagen på stranden i Fort Myers eller gör en utflykt till de idylliska öarna vid Lovers Key State Park. Här finns vackra, vita sandstränder och man kan antingen tillbringa några sköna timmar där alternativt hyra en kajak eller cykel och utforska omgivningarna. Man kan också ta bilen till Sanibel Island där USA:s största naturliga mangroveekosystem finns. Det är hemvist åt mängder av olika arver av fåglar, fiskar, delfiner, alligatorer, sjökor och pelikaner. Varje söndag mellan oktober och maj kan man handla allt från delikatessostar, färsk frukt, nybakat bröd, frestande bakverk, lokal honung och nyfångad fisk på Sanibel Island Farmers Market. I utkanten av Fort Myers kan djur- och naturälskare se bland annat alligatorer, uttrar och fåglar i Six Mile Cypress Slough Preserve. Det 1375 hektar stora, grönskande friluftsområdet ser man bäst på en guidad tur där en lokal naturalist berättar om flora och fauna. Barn och vuxna med barnasinnet i behåll kan följa med på en kul utflykt och lära sig mer om parkens invånare. Vill man hellre utforska området på egen hand kan man följa markerade stigar runt om i parken. I Great Calusa Blueway kan hela familjen paddla kajak eller prova på SUP – Stand Up Paddleboard i Calusaindiandernas fotspår, njuta av de vackra omgivningarna och uppleva historiens vingslag.
Dag 6: Fort Myers Beach till Orlando (405 km)
Innan du lämnar Fort Myers har du möjlighet att besöka några av områdets mest populära attraktioner. Gå på en guidad tur på Edison/Ford Winter Homes eller slappna av och njut av de vackra stränderna i området. Fortsätt sedan mot Orlando via kustvägen, som tar dig genom de charmiga badorterna i Sarasota, Longboat Key och Anna Maria Island. Var och ett av dessa områden har sin egen charm, men gemensamt för dem alla är att de har härliga sandstränder och kristallklart vatten. När du kommer till Orlando kan du besöka Downtown Disney.
Dag 7-8: På äventyr i Orlando
Välkommen till nöjesparkernas mecka. Under de följande två dagarna kan du själv bestämma din resplan, utefter vilka sevärdheter du vill se i staden. Magic Kingdom Park – Träffa Musse Pigg och hans vänner i Magic Kingdom Park, där Walt Disneys livliga fantasi kommer till liv. Här finns mängder att roa sig med för barn och för dig med barnasinnet kvar. Se Askungens slott på Main Street, som även försöker skapa en drömbild av hur USA såg ut för nästan hundra år sedan. Besök också Adventureland, Frontierland, Liberty Square och Tomorrowland. Det hårresande Haunted Mansion är också värt ett besök, och missa inte att åka den spännande och berömda Space Mountain. I Mickey's Toontown kan du njuta spektakulära fyrverkerier med massor av ljus- och ljudeffekter. Universal Studios Florida – Var med i ”Men in Black: Alien Attack” och skjut utomjordingar medan du jagar dem nedför New Yorks gator. Dyk ner i mörkret med den spännande åkattraktionen ”Revenge of the Mummy” och se dess specialeffekter. Här kan du även se Shrek i 4D. Du kommer att se, höra och känna handlingen direkt från din plats. Flyg med E.T. på hans cykel och hjälp honom samtidigt att rädda sin hemplanet. I Wizarding World of Harry Potter får du uppleva magi. Universal Studios har något som tilltalar barn i alla åldrar. Universals Islands of Adventure – Besök fem anmärkningsvärda öar, där myter, legender från tecknande serier och filmhjältar kommer till liv. Kliv in i Spindelmannens fantastiska äventyr, där du slåss mot ondskan och upplever äventyret som om det vore på riktigt. Styr kosan mot Seuss Island och vandra genom den berömda barnboken ”Katten i hattens” sidor. På Lost Continent hittar du Dueling Dragons. Upptäck alla de banbrytande åkattraktionerna och se berättelserna komma till liv på Universals Islands of Adventure. Disneys Epcot – Besök Epcots två underhållande världar, nämligen Future World och World Showcase. I Future World hittar du attraktioner som Spaceship Earth, där du får uppleva en resa i tiden, från tidens början till idag. De innovativa uppfinningarna i Future World kan du underhålla dig med i många timmar. I World Showcase får du uppleva 11 nationers kulturer, och arkitekturen och landskapet förändras när du förflyttar dig från ett land till ett annat. Smaka på restaurangernas smakrika rätter, shoppa och underhåll dig med de många olika attraktionerna som finns här.
Dag 9: Orlando – Miami International Airport
Njut av den sista morgonen i Orlando innan du kör mot Miami International Airport. Efter 9 dagars resa i Florida går resan hemåt. Tiden beror på när ditt flyg avgår.
Dag 10: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden till Skandinavien beror på flygbolaget.

Övernattningar

Åtta nätter på hotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - april

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–Miami t/r
 • Bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • Vägbeskrivning
 • 8 nätter i dubbelrum på budgethotell

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och transporter som ej ingår enligt program
 • Visum
 • Dricks
 • Inträden

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF