18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 29 950:-
På denna bilsemester får du uppleva enastående natur, och det finns gott om möjligheter att utforska charmiga städer och vandra i några av New Englands vackraste parker. Följ Bostons historiska Freedom Trail, njut av naturen vid Cape Cod, lär dig mer om häxjakten i Salem 1692, gå längs stränderna i Maine, vandra i White Mountains och se det vackra landskapet i Green Mountains i Vermont. I Adirondack Mountains har du en vacker utsikt från din lodge vid Lake Placid. Se även den vackra naturen i Finger Lakes innan du avslutar resan i Buffalo med de imponerande Niagarafallen. Allt som allt är detta en klockren roadtrip för alla som uppskattar vacker natur, små mysiga samhällen, karga kustlinjer och spännande städer. Boendena är särskilt utvalda av Winberg Travels USA-experter och är en blandning mellan lodges, resorter, hotell och B&B med god stämning och bra lägen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Bästa reseperiod

Bäst från maj till oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Boston
Avresa från Sverige till Boston med ankomst samma dag. Efter att du har plockat upp din bil kör du till ditt hotell i staden. Idag kan du bland annat promenera längs med hamnen eller besöka Faneuil Hall Marketplace, där du hittar ett flertal butiker och matställen, som alla ryms i en stor lagerbyggnad från 1700-talet. Gatuunderhållare uppträder ofta framför huset.
Dag 2: På upptäcktsfärd i och runt Boston
Idag kan du på egen hand utforska den historiska staden Boston. Ta till exempel på en promenad längs Freedom Trail, som är en spännande och pedagogisk promenad. På vägen får du lära dig mer om koloniala Boston och revolutionen, då du på vägen passerar 16 historiska platser som beskriver några av USA:s mest betydelsefulla ögonblick. Besök Paul Reveres hus, som är den äldsta byggnaden i den centrala delen av Boston. Huset var Paul Reveres och hans familjs hem från 1770 till 1800. Besök sedan The Dock och lär dig om Tebjudningen i Boston (Boston Tea Party), vilket ger dig en bra inblick i den amerikanska historian.
Dag 3: Boston till Portland (193 km)
Idag åker du mot Salem, där många häxrättegångar tog plats 1692. Efter att en grupp flickor och kvinnor i 1692 hade börjat dyrka det ockulta hävdade en byläkare att de hade slagits av "den onde". Det resulterade i att ungefär 190 personer anklagades för häxkonster och avrättades. Rättegången nådde sitt slut efter 15 intensiva månader. Salem har idag ett antal sevärdheter som centreras kring dessa hemskheter. Efter ditt besök i Salem fortsätter resan till Gloucester, som är USA:s äldsta fiskehamn, och Kennebunkport, med naturliga underverk som Spouting Rock och Blowing Cave. Från Kennebunkport går resan vidare mot Portland. Staden Portland har många historiska och vackra attraktioner, såsom Allagash Brewery och Portland Museum of Art. Det är möjligt att förlänga resan och ta några dagar till att besöka Cape Cod, Martha's Vineyard och Nantucket Island innan du beger dig mot Portland. Meddela bara din resesäljare när ni planerar resan.
Dag 4: På upptäcktsfärd i och runt Portland
Du har hela dagen på dig att utforska området runt Portland. Här hittar du bland annat några av landets äldsta och vackraste fyrar. Den ikoniska Portland Head Light. Det finns också möjlighet att segla havskajak, hyra cyklar och mycket mer.
Dag 5: Portland till Bar Harbor (247 km)
Idag går resan till Bar Harbor som ligger i Downeast. Bar Harbor var tidigare en liten fiskeby, men är idag en favoritdestination för människor från hela världen. Naturen kring Bar Harbor är unik och definitivt värd ett besök.
Dag 6: På upptäcktsfärd i och runt Bar Harbor
Idag finns möjlighet att utforska mer av Bar Harbor och omgivningen. Besök bland annat Mount Desert Oceanarium. Dessutom rekommenderar vi ett besök i Acadia National Park, som är New Englands enda nationalpark. Parken är 6 000 hektar och full av karga kuststräckor, öar, skogar och sjöar där du kan vandra, cykla, paddla och fiska. De kristallklara sjöarna och vackra bergsformationerna i Acadia National Park är definitivt värda ett besök. Om du inte vill utforska parken på egen hand finns det också möjlighet att boka en guidad busstur, där du bekvämt kan uppleva detta spektakulära område och få insikt i den lokala historien.
Dag 7: Bar Harbor till White Mountains(355 km)
Lämna Bar Harbor och kör via små landsbyar och pumpafält till New Hampshire och White Mountains. Kör längs den natursköna rutten Kancamagus Highway till ditt boende i North Conway.
Dag 8: På upptäcktsfärd i White Mountains
Hela dagen är avsatt för att utforska White Mountains National Forest. Du har en fantastisk utsikt från Mount Washington, som är det högsta berget i nordöstra USA. Du kan även utforska de många vackra vattenfallen och hålorna. Det finns en mängd vandringsleder i området, och det bästa sättet att få en överblick över dem är genom att besöka det lokala ranger-kontoret i Conway. Du kan också ta den legendariska tågresan Conway Scenic Railroad, som går genom White Mountains vackra landskap.
Dag 9: White Mountains – Green Mountains (254 km)
När du lämnar North Conway är nästa stopp Franconia Notch State Park, som ligger i hjärtat av White Mountains. En linbana tar dig upp till toppen av Cannon Mountain på mindre än tio minuter. Ovanpå Cannon Mountain finns flera spektakulära vandringsleder och en 360 graders observationsplattform. Fortsätt sedan via Betlehem och Littlelon till Rutland i södra delen av Green Mountain, där du kommer att tillbringa natten.
Dag 10: Green Mountain till Burlington (200 km)
Lämna Rutland och kör via Route 100 genom Green Mountains. I Green Mountains finns möjlighet att rida eller snöra på vandringskängorna och utforska på egen hand. Besök Warren Store i Warren där de gör goda mackor eller ta en avstickare till Moss Glen Falls och Waterbury, där Ben & Jerry’s startade sin glassproduktion, på väg till Burlington.
Dag 11: Burlington till Lake Placid (98 km)
Idag fortsätter resan mot Lake Placid. Lake Placid ligger i hjärtat av Adirondack Mountains i Essex County. Lake Placid (med samma namn som staden) bildar tillsammans med Saranac Lake och Tupper Lake vad som kallas Three Lakes region. Här finns det gott om möjligheter att vandra och paddla kanot. Lake Placid var värd för vinter-OS 1932 och 1980.
Dag 12: På upptäcktsfärd i Adirondack
Idag får du chansen att utforska den fantastiska naturen i Adirondack Mountains på egen hand. Området är fullt av berg och sjöar, såväl som historiska sevärdheter, som John Brown Farm State Historic Site. Är du ute efter en adrenalinkick finns det också möjlighet till forsränning.
Dag 13: Lake Placid till Finger Lakes (397 km)
Den längsta sträckan av turen går till Finger Lakes via Syracuse, där du kan besöka City Market – en utomhusmarknad fylld med stånd och gatumat.
Dag 14: På upptäcktsfärd i Finger Lakes National Forests
Finger Lakes bjuder på en mängd aktiviteter i ett vackert landskap med vattenfall, sjöar och vackra skogsmarker. Gå på en vinprovning längs Seneca Lake Wine Trail, njut av ett dopp i Robert Treman State Park eller ge dig ut på vandring.
Dag 15: Finger Lakes till Buffalo (250 km)
Idag går resan till den stora staden Buffalo. Buffalo är den näst största staden i delstaten New York. Staden ligger vid Eriesjön söder om Niagarafloden och förbinder Eriesjön med Ontariosjön. I staden finns många historiska sevärdheter och museer. På kvällarna kan du utforska stadens många restauranger och barer.
Dag 16: Upptäck Niagarafallen
Denna dag är tillägnad Niagarafallen, som består av två vattenfall: Amerikanska fallen på den amerikanska sidan och Hästskofallen på den kanadensiska. Bäst utsikt över Niagarafallen har du från den kanadensiska sidan. Du kan enkelt passera gränsen för att se Niagarafallen från alla vinklar. Niagarafallen är en imponerande syn, och varje sekund forsar 2,8 miljoner liter vatten över kanten.
Dag 17: Avresa från Buffalo
Idag går resan med flyg tillbaka till Sverige. Du lämnar din bil på flygplatsen och påbörjar sedan hemresan.
Dag 18: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden till Skandinavien beror på flygbolaget.

Övernattningar

Sexton nätter på resort, lodge, B&B och hotell.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

maj - oktober

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandianvien–Boston // Buffalo–Skandinavien
 • Bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • 16 nätter på lodge, B&B och hotell
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och transporter som ej ingår enligt program
 • Dryck
 • Visum
 • Dricks
 • Envägshyra på hyrbilen, cirka 150 USD plus skatter (betalas på plats)
 • Inträde till sevärdheter/nationalparker
 • Parkeringskostnader

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: