14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 16 450:-
Från 15 450:-
Florida är ett perfekt resmål för alla i familjen. Far-och morföräldrar kan tillsammans med barn och barnbarn utforska de spektakulära nöjesparkerna, njuta av Fort Myers vackra stränder och utforska de vilda djuren i Everglades nationalpark.
Resan börjar med sju nätter i Orlando, där ni alla bor under samma tak i en poolvilla. Villan är en bra bas för att utforska de många nöjesparkerna. Under hela resan har ni två minibussar för sju personer. Från Orlando kör ni till Fort Myers, där ni har fem nätter i två stora semesterlägenheter vid stranden. Här finns gott om möjligheter att koppla av vid poolen, njuta av de vackra stränderna, paddla kajak, shoppa och mycket mer. Från Fort Myers går resan via Everglades nationalpark, där ni får se alligatorer, innan ni åker till Miami International Airport och flyger hem till Sverige.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Bästa reseperiod

Du kan resa till Florida året runt, men eftersom klimatet är subtropiskt regnar det en hel del mellan maj och oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst i Orlando
Avresa från Skandinavien till Orlando med ankomst samma dag. När ni har hämtat era bilar åker ni mot er poolvilla i Orlando. Villan har ett kök, vardagsrum och egen pool, så ni har en bra bas med plats för alla i familjen. Under de följande åtta dagarna kan ni själva bestämma resplan, utefter alla sevärdheter som området kring Orlando har att bjuda på. Dag 2–8: På äventyr i Orlando
Njut av dagarna på någon av de många nöjesparkerna eller koppla av i er poolvilla. De jinnabde dagarna kan ni själva planera utifrån de många attraktioner som området runt Orlando har att bjuda på: Magic Kingdom Park – Träffa Musse Pigg och hans vänner i Magic Kingdom Park, där Walt Disneys livliga fantasi kommer till liv. Här finns mängder att roa sig med för barn och för dig med barnasinnet kvar. Se Askungens slott på Main Street, som även ger en bild av hur USA såg ut för nästan hundra år sedan. Besök också Adventureland, Frontierland, Liberty Square och Tomorrowland. Det hårresande Haunted Mansion är också värt ett besök. Missa inte heller att åka den spännande och berömda Space Mountain. I Mickey's Toontown kan du njuta spektakulära fyrverkerier med massor av ljus- och ljudeffekter. Universal Studios Florida – Var med i ”Men in Black: Alien Attack” och skjut utomjordingar medan du jagar dem nedför New Yorks gator. Dyk ner i mörkret med den spännande åkattraktionen ”Revenge of the Mummy” och se dess specialeffekter. Här kan du även se Shrek i 4D. Du kommer att se, höra och känna handlingen direkt från din plats. Flyg med E.T. på hans cykel och hjälp honom samtidigt att rädda sin hemplanet. I Wizarding World of Harry Potter får du uppleva magi. Universal Studios har något som tilltalar barn i alla åldrar. Universals Islands of Adventure – Besök fem anmärkningsvärda öar, där myter, legender från tecknande serier och filmhjältar kommer till liv. Kliv in i Spindelmannens fantastiska äventyr, där du slåss mot ondskan och upplever äventyret som om det vore på riktigt. Styr kosan mot Seuss Island och vandra genom den berömda barnboken ”Katten i hattens” sidor. På Lost Continent hittar du Dueling Dragons. Upptäck alla de banbrytande åkattraktionerna och se berättelserna komma till liv på Universals Islands of Adventure. Disneys Epcot – Besök Epcots två underhållande världar, nämligen Future World och World Showcase. I Future World hittar du attraktioner som Spaceship Earth, där du får uppleva en resa i tiden, från tidens början till idag. De innovativa uppfinningarna i Future World kan du underhålla dig med i många timmar. I World Showcase får du uppleva 11 nationers kulturer, och arkitekturen och landskapet förändras när du förflyttar dig från ett land till ett annat. Smaka på restaurangernas smakrika rätter, shoppa och underhåll dig med de många olika attraktionerna som finns här. Kennedy Space Center – Besök det amerikanska rymdprogrammets hemmaarena och NASA:s huvudkontor. På besökscentret finns interaktiva simulatorer, liveföreställningar och du får komma nära stora raketer och rymdfärjor. I Astronaut Encounter kan du få träffa en medlem i NASA Astronaut Corps. Missa inte heller att se en av IMAX:s rymdfilmer på de gigantiska skärmarna. Det finns även möjlighet att köpa till en tur till NASA:s avfyrningsramper. Kennedy Space Center ligger cirka en timmes bilresa från Orlando.
Dag 8: Orlando till Fort Myers Beach (253 km)
Lämna Orlando och bege er till Fort Myers Beach, där ni kommer att tillbringa de närmaste sex dagarna. Fort Myers och de närliggande öarna är hem till några av Floridas mest fantastiska stränder. Stränderna är ett paradis för många fågelarter och inte minst för havssköldpaddor, som kommer hit för att lägga ägg varje år. I den centrala delen av området hittar ni ett stort utbud av restauranger.
Dag 9–12: På äventyr i Fort Myers Beach
Njut av dagarna på stranden vid Fort Myers eller åk på utflykter till de idylliska barriäröarna Lovers Key State Park. Här hittar ni vackra, vita sandstränder och det finns också möjlighet att hyra paddelboard eller kajak. På land kan ni roa er på antingen cykel, till fots eller på en handduk på stranden. Det finns också möjlighet att ta bilen till Sanibel Island där ni hittar USA:s största naturliga mangrove-ekosystem. Platsen är hemvist för många olika arter av fåglar, fiskar, delfiner, alligatorer, sjökor och pelikaner. Många av djuren kan upplevas på nära håll i J.N "Ding" Darling National Wildlife Refuge, där ni kan röra er runt på egen hand i bil, på cykel eller i kanot. Varje söndag från oktober till maj hålls en stor marknad på ön - Sanibel Island Farmers Market - där ni kan handla allt från ostar, nybakat bröd och välsmakande kakor till färsk frukt, krispiga grönsaker, lokal honung och nyfångad fisk. I utkanten av Fort Myers kan djur- och naturfantasten möta bland annat alligatorer, sköldpaddor, uttrar och fåglar i Six Mile Cypress Slough Preserve. Det 1375 hektar stora, frodiga naturområdet utforskas bäst genom en guidad tur, där en lokal naturforskare berättar om djuren och växterna. Barn och vuxna med barnasinnet kvar har även möjlighet att delta i en rolig undervisning, där ni under några timmar får lära er mer om parkens invånare. Om ni föredrar att utforska området på egen hand kan ni enkelt följa de markerade lederna i parken. I Great Calusa Blueway kan hela familjen paddla kajak eller stå på paddleboard i Calusa-indianernas fotspår, medan ni njuter av de frodiga omgivningarna och historiens vingslag.
Dag 13: Fort Myers Beach – Everglades nationalpark – hemresa
Idag går turen via Everglades nationalpark till Miami International Airport, där ert flyg avgår på kvällen. Området i och runt Everglades National Park har ett fantastiskt växt- och djurliv. Besök även Shark Valley och ta en tur med träskbåt, där ni får chans att se alligatorer, hjortar, uttrar och runt 200 olika fågelarter. Fortsätt sedan till Miami International Airport där ni lämnar era bilar innan ni påbörjar hemresan till Skandinavien.
Dag 14: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden beror på flygbolaget.

Övernattningar

7 övernattningar i poolvilla med 5 sovrum i Orlando
5 övernattningar i 2 x 2-rumslägenheter i Fort Myers

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - april

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–Orlando // Miami–Skandinavien
 • 2 minibussar med plats till 7 personer inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • 7 nätter i Orlando i poolvilla med 5 sovrum
 • 5 nätter i Fort Myers i två 3-rumslägenheter
 • Priset baseras på 6 vuxna och 4 barn som reser tillsammans
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och transporter som ej ingår enligt program
 • Visum
 • Dricks
 • Inträde till nationalparker
 • Payment Protection Plan för poolvilla (85 USD, plus lokal skatt)
 • Parkeringskostnader

Kommentarer till pris

Barnpriserna gäller för barn upp till 12 år.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: