9 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 25 450:-
New York och Washington är två av USA:s mest unika och samtidigt mest typiska städer med massor av kända sevärdheter. I båda städerna ingår en guidad cykeltur, vilket ger en bra introduktion till städerna. Ingen söndag i New York är komplett utan gospel. Därför har vi sett till att du får en guidad rundtur i Harlem med en lokal guide som avslutas med en gudstjänst. För att få en överblick över New York får du även åka på en helikoptertur över Manhattan. Även om det ingår många turer i resan har du fortfarande gott om tid att utforska städerna på egen hand.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Bästa reseperiod

Turen kan genomföras från april till oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till New York
Avresa från Sverige till New York med ankomst samma dag. Efter ankomsten till flygplatsen tar du dig själv till ditt hotell. Här har du fyra dagar på egen hand. Du har förbokade turer som kommer att göra din tid i New York till en fantastisk upplevelse. Om du letar efter inspiration för din tid på egen hand i Det stora äpplet, rekommenderar vi följande: Njut av utsikten över stadssilhuetten och Central Park från Rockefeller Center Utforska Central Park Besök Ground Zero Gå på en Broadway-show Upplev stämningen på en basketmatch på Madison Square Garden Ät hos en lokal new york-bo, läs mer här Ta Staten Island Ferry och hoppa av vid Frihetsgudinnan Stötta de två lokala NFL-lagen Jets och Giants Besök ett av stadens många museer, till exempel. Metropolitan Museum of Art och National September 11 Museum Shoppa på The Mills at Jersey Gardens eller Woodbury Common Premium Outlets Promenera runt och känn av stämningen i de många områdena och stadsdelarna i New York Detta är bara några av de upplevelser och turer som Winberg Travel rekommenderar i New York.
Dag 2: På cykel i New York
Du har hela förmiddagen till att utforska på egen hand. På eftermiddagen är det dags att uppleva New York på två hjul. Turen börjar vid Lower Manhattan, där du förses med en cykel, hjälm och en flaska vatten. Sedan går turen söderut från Manhattan och upp till Williamsburg och Brooklyn. Härifrån kan du njuta av den vackra utsikten över Manhattans stadssilhuett. Resan går tillbaka över Brooklyn Bridge och genom Manhattan till Battery Park. Resan tar 1-2 timmar och är ca 15 km lång.
Dag 3: Harlem och gospel
Du träffar din lokala guide på 690 Eight Ave (mellan 43-44th Street) klockan 09.30 (var där minst 15 minuter innan turen startar). Klä på dig fina kläder, och tänk på att linne och shorts inte tillåts. Härifrån går turen till fots runt i Harlem, där din guide berättar om områdets historia. Under turen får du bland annat se Columbia University, City College, Morningside Heights, Morris–Jumel Mansion, Sylvan Terrace, Strivers Row och Abyssinian Baptist Church, Cotton Club, Apollo Theater, Schomburg Center for Research in Black Culture, Sugar Hill, Duke Ellington House och kända 125th Street. Du får även vara med på en klassisk gudstjänst i Harlem med gospelmusik. Turen tar kring fyra timmar och sedan har du eftermiddagen och kvällen på egen hand.
Dag 4: Helikopter över Manhattan
Du har dagen på egen hand. Den enda planerade aktiviteten idag är en helikoptertur över Manhattan. Turen tar 15 minuter och tar dig över Manhattans stadssilhuett, Frihetsgudinnan och Ellis Island. Beräkna ungefär en timme för turen, eftersom du måste vara på Downtown Manhattan Heliport 30 minuter före avresa. När du bokar din resa kan du tillsammans med din oss på Winberg Travel bestämma när på dagen du vill åka helikopter.
Dag 5: Med tåg från New York till Washington
I dag fortsätter resan till huvudstaden Washington. Tåget tar cirka tre timmar. Efter ankomsten till Washington har du dagen på egen hand. När du bokar din resa kan du tillsammans med oss på Winberg Travel bestämma när på dagen du vill ta tåget från Penn Station i New York.
Dag 6: På cykel i Washington
På morgonen möter du din lokala guide vid National Mall. Du kommer att förses med en cykel, en hjälm och en flaska vatten. Sedan går turen runt till alla större sevärdheter och monument vid National Mall och Capitol Hill. Du kommer bland annat att cykla förbi Kapitolium, Supreme Court, Smithsonian Museums, World War II Memorial och Washingtonmonumentet. Resan tar 2-4 timmar och är ca 12 km lång. Du får lära dig allt om utställningar, museer och evenemang i staden och får goda råd av din lokala guide.
Dag 7: På egen hand i Washington
Tillbringa dagen precis som du vill.
Dag 8: Avresa från Washington
Idag går resan hemåt. Tiden beror på när ditt flyg avgår.
Dag 9: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien . Ankomsttiden till Skandinavien beror på flygbolaget.

Övernattningar

Sju nätter på hotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Avresa från Sverige på fredagar.

april - oktober

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk (om du vill åka up på Long Island och bada)
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–New York / Washington–Skandinavien
 • 7 nätter i dubbelrum på budgethotell
 • Cykeltur i New York
 • Harlem och gospeltur
 • Helikoptertur över Manhattan
 • Tågbiljett New York–Washington
 • Cykeltur i Washington
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och transporter som ej ingår enligt program
 • Dryck
 • Visum
 • Dricks
 • 35 USD / person i säkerhets-/anläggningsavgift för helikopterturen
 • Hotellskatt på hotellet i New York, cirka 35 USD / natt
 • Entré till sevärdheter

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: