Sök
Sök
New York, USA
På cykel i New York
Statue of Liberty, New York, USA
New York, USA
Helikopter, New York, USA
På cykel i New York
På cykel i New York
Street art i Harlem, USA
Harle, Gospel, USA
The Rock, New York, USA
Hop på toget som de lokale
Det hvide hus, Washington, USA
US Marine Corps Memorial, Washington, USA
Wahington, USA
På cykel i Washington
Martin Luther King, Washington
Oplev Washington om aftenen

New York och Washington

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 9 dagar

Vad sägs om cykelturer i USA:s coolaste storstäderna, söndagsgospel i Harlem, helikoptertur över Manhattan och tågresa mellan städerna. Dessutom finns det också gott om tid att utforska på egen hand.

New York och Washington är två av USA:s mest unika och samtidigt mest typiska städer med massor av kända sevärdheter. I båda städerna ingår en guidad cykeltur, vilket ger en bra introduktion till städerna. Ingen söndag i New York är komplett utan gospel. Därför har vi sett till att du får en guidad rundtur i Harlem med en lokal guide som avslutas med en gudstjänst. För att få en överblick över New York får du även åka på en helikoptertur över Manhattan. Även om det ingår många turer i resan har du fortfarande gott om tid att utforska städerna på egen hand.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Väder

Turen kan genomföras från april till oktober.

Helikopter, New York, USA

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till New York

Avresa från Sverige till New York med ankomst samma dag. Efter ankomsten till flygplatsen tar du dig själv till ditt hotell. Här har du fyra dagar på egen hand. Du har förbokade turer som kommer att göra din tid i New York till en fantastisk upplevelse. Om du letar efter inspiration för din tid på egen hand i Det stora äpplet, rekommenderar vi följande:

Njut av utsikten över stadssilhuetten och Central Park från Rockefeller Center
Utforska Central Park
Besök Ground Zero
Gå på en Broadway-show
Upplev stämningen på en basketmatch på Madison Square Garden
Ät hos en lokal new york-bo, läs mer här
Ta Staten Island Ferry och hoppa av vid Frihetsgudinnan
Stötta de två lokala NFL-lagen Jets och Giants
Besök ett av stadens många museer, till exempel. Metropolitan Museum of Art och National September 11 Museum
Shoppa på The Mills at Jersey Gardens eller Woodbury Common Premium Outlets
Promenera runt och känn av stämningen i de många områdena och stadsdelarna i New York

Detta är bara några av de upplevelser och turer som Winberg Travel rekommenderar i New York.


Dag 2: På cykel i New York

Du har hela förmiddagen till att utforska på egen hand. På eftermiddagen är det dags att uppleva New York på två hjul. Turen börjar vid Battery Park, där du förses med en cykel, hjälm och en flaska vatten. Sedan går turen söderut från Manhattan och upp till Williamsburg och Brooklyn. Härifrån kan du njuta av den vackra utsikten över Manhattans stadssilhuett. Resan går tillbaka över Brooklyn Bridge och genom Manhattan till Battery Park. Resan tar tre timmar och är ca 18 km lång.

Dag 3: Harlem och gospel

Du träffar din lokala guide på 690 Eight Ave (mellan 43-44th Street) klockan 09.30 (var där minst 15 minuter innan turen startar). Klä på dig fina kläder, och tänk på att linne och shorts inte tillåts. Härifrån går turen till fots runt i Harlem, där din guide berättar om områdets historia. Under turen får du bland annat se Columbia University, City College, Morningside Heights, Morris–Jumel Mansion, Sylvan Terrace, Strivers Row och Abyssinian Baptist Church, Cotton Club, Apollo Theater, Schomburg Center for Research in Black Culture, Sugar Hill, Duke Ellington House och kända 125th Street. Du får även vara med på en klassisk gudstjänst i Harlem med gospelmusik. Turen tar kring fyra timmar och sedan har du eftermiddagen och kvällen på egen hand.

Dag 4: Helikopter över Manhattan

Du har dagen på egen hand. Den enda planerade aktiviteten idag är en helikoptertur över Manhattan. Turen tar 15 minuter och tar dig över Manhattans stadssilhuett, Frihetsgudinnan och Ellis Island. Beräkna ungefär en timme för turen, eftersom du måste vara på Downtown Manhattan Heliport 30 minuter före avresa. När du bokar din resa kan du tillsammans med din oss på Winberg Travel bestämma när på dagen du vill åka helikopter.

Dag 5: Med tåg från New York till Washington

I dag fortsätter resan till huvudstaden Washington. Tåget tar cirka tre timmar. Efter ankomsten till Washington har du dagen på egen hand. När du bokar din resa kan du tillsammans med oss på Winberg Travel bestämma när på dagen du vill ta tåget från Penn Station i New York.

Dag 6: På cykel i Washington

På morgonen möter du din lokala guide vid National Mall. Du kommer att förses med en cykel, en hjälm och en flaska vatten. Sedan går turen runt till alla större sevärdheter och monument vid National Mall och Capitol Hill. Du kommer bland annat att cykla förbi Kapitolium, Supreme Court, Smithsonian Museums, World War II Memorial och Washingtonmonumentet. Resan tar tre timmar och är ca 12 km lång. Du får lära dig allt om utställningar, museer och evenemang i staden och får goda råd av din lokala guide.

Dag 7: På egen hand i Washington

Tillbringa dagen precis som du vill.

Dag 8: Avresa från Washington

Idag går resan hemåt. Tiden beror på när ditt flyg avgår.

Dag 9: Ankomst till Skandinavien

Ankomst till Skandinavien . Ankomsttiden till Skandinavien beror på flygbolaget.


Övernattningar:
Sju nätter på hotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Flyg Skandinaviene–New York / Washington–Skandinavien7 nätter i dubbelrum på budgethotell
 • Cykeltur i New York
 • Harlem och gospeltur
 • Helikoptertur över Manhattan
 • Tågbiljett New York–Washington
 • Cykeltur i Washington

I priset ingår inte

 • Transport till och från tågstation och flygplats
 • 35 USD per person i säkerhets-/anläggningsavgift för helikopterturen
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och transporter som ej ingår enligt program
 • Visum
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: