24 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 33 950:-
Detta är resan för dig som vill se lite mer av Vietnam, som har gott om tid och ett öppet sinne. Resan bjuder på lite av varje och du reser runt i detta avlånga land med i huvudsak tåg och buss. Du färdas även bakpå en motorcykel och en sträcka går med flyg. Vi har kombinerat vackra naturupplevelser, spännande städer och kultur med möten med många olika minoritetsfolk. Du får möjlighet att se platser som andra turister sällan får uppleva och reser runt på ett kul och hållbart sätt.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här

Bästa reseperiod

Du kan resa till Vietnam när som helst på året. Vädret skiljer sig mycket mellan de olika regionerna. I söder sträcker sig regnperioden från maj till november. Resten av året är en torrperiod med något högre temperaturer och högre luftfuktighet. I Ho Chi Minh-staden ligger temperaturen på omkring 30 grader året runt. I norr är vintern relativt kall från december till mars (ned till 10–15 grader i Hanoi). Under sommaren från maj till oktober är temperaturer över 30 grader och kraftiga men korta skyfall inte ovanliga.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige
Du flyger från Sverige till Vietnam, dit du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Hanoi
Väl framme i Hanoi blir du upphämtad och körs till stadens centrum. Hanoi är en av Asiens charmigaste och mest romantiska städer. Det är en mysig och grön stad, fylld med stora lummiga träd, många små och stora parker samt vackra franska herrgårdar. Speciellt de gamla stadsdelarna är charmiga, med sjön Hoan Kiem, de smala gränderna och doften av nybakade baguetter.
Dag 3: Hanoi
Efter frukost på hotellet hämtas du av en engelskspråkig guide och deltar i en grupptur. Du besöker Ho Chi Minhs mausoleum, Ho Chi Minh-huset – ett hus där han bodde från 1958 till 1969, samt "Enkolonnpagoden". Därefter går turen vidare mot West Lake för att besöka Tran Quoc-pagoden och njuta av en god lunch. Rundturen fortsätter sedan mot Litteraturtempelet, det etnografiska museet och den berömda Hoan Kiem-sjön. Turen avslutas med en kort promenad i huvudstadens livliga gamla kvarter och slutar när ni kommer tillbaka till hotellet. Resten av dagen kan du göra vad du vill.
Dag 4: Hanoi – nattåg till Sapa
Du kan göra vad du vill under dagen fram tills du på kvällen måste ta dig till Hanois tågstationen för att resa vidare med nattåg. Du kan ägna hela dagen åt att utforska Hanoi på egen hand. Staden är full av liv och har en fascinerande blandning av influenser från både öst och väst. De kinesiska influenserna är tydliga efter århundraden av kulturell dominans i området och även franska influenser är synliga efter landets tid som fransk koloni. Du hämtas på hotellet cirka en timme före tåget avgår och körs till stationen. Härifrån tar du nattåget (kupé för fyra personer) till Lao Cai.
Dag 5: Minoritetsvandring i Sapa
Du kommer fram till tågstationen i Lao Cao tidigt på morgonen och därifrån hämtas och körs du till Sapa med buss. Bussresan tar ungefär en timme. Runt 09:00 är det dags att bege sig mot den vackra byn Cat Cat (omkring 6 km bort) som är hem för Hmong-folket. Hmong är en av de största men även fattigaste minoritetsgrupperna i Sapa-området. De är dock stolta över sin kultur och håller fast vid sina traditioner och gamla levnadssätt. De har ett eget språk och bär traditionella indigoblå kläder.
Dag 6: Minoritetsvandring i Sapa
Efter frukost väntar vandring till byn Lao Chai och på vägen är det perfekt att äta lunch i de vackra omgivningarna. På eftermiddagen fortsätter vandringen till byn Ta Van där du får besöka minoritetsfolket Zay. Zay är ett relativt litet minoritetsfolk som består av cirka 38 000 personer. De bor främst i bergen i nordvästra Vietnam. Den snabba och kontinuerliga utvecklingen i Vietnam har gjort att några av Zay-folkets gamla traditioner har gått förlorade. Men många av kvinnorna bär dock fortfarande de traditionella och karaktäristiska lila, blå eller gröna kläderna. Middag serveras hos en lokal familj och du bor på homestay
Dag 7: Sapa – nattåg till Hanoi
Den här dagen är det vandring till byn Giang Ta Chai som gäller. Där får du se hur Yaofolket lever och lära dig mer om deras traditioner och seder. Kvinnornas kläder är utsmyckade med mycket färgglada broderier och på huvudena bär de röda turbaner. Några av kvinnorna har även rakat bort sina ögonbryn eftersom hårlösa ansikten anses vara särskilt vackra av människorna här. Lunch serveras i Giang Ta Chai. Sedan fortsätter resan med jeep från Giang Ta Chai till Sapa där du checkar in på hotell och kan njuta av ett välförtjänt bad. Efter detta åker du buss till tågstationen och därifrån tar du ett nattåg tillbaka till Hanoi. Övernattning på nattåget. (Kupé för fyra personer)
Dag 8: Hanoi – Ha Long-bukten
Du kommer fram till Hanoi mycket tidigt på morgonen och tar en taxi (på egen bekostnad) till hotellet i Hanoi. Du har tid att gå ut och köpa lite frukost och runt 8-tiden hämtas du eftersom det är dags åka på gruppresa till Ha Long-bukten. Resan tar cirka 4 timmar med ett fåtal stopp på vägen. Du kommer fram till staden Ha Long och går ombord på skeppet vid lunchtid. Medan du avnjuter en trevlig lunch ombord på skeppet kan du även njuta av en fantastisk utsikt över Ha Long-bukten. Efter lunch lägger båten till och du får en guidad rundtur i Sung Sot-grottan som är en av de största grottorna i Vietnam. Efter det besöket fortsätter du till Luon-grottområdet som är fullt av stalaktiter och som på den djupaste punkten i grottan har en liten sjö med mycket klart vatten som kalls "Royal Garden". Där får du se en mängd arter av fåglar och apor och kanske till och med kan ta en liten simtur i det klara vattnet. Du kommer tillbaka till skeppet först på kvällen där en vietnamesisk hot pot-middag väntar och därefter kan du t. ex. spela ett parti brädspel, titta på en film eller koppla av och njuta av den vackra stjärnhimlen.
Dag 9: Ha Long-bukten
Dagen erbjuder upplevelser i ett område av Ha Long-bukten som endast ett fåtal turister har möjlighet att utforska. Efter frukost ombord på skeppet besöker du en grotta där du även har möjlighet att prova på att åka flotte. Skeppet fortsätter sedan vidare norrut och du kan njuta av den vackra utsikten längs vägen. Ombord på en av de mindre båtarna kan du sedan utforska de vackra stränderna och leta efter gömda skatter i området. Sent på eftermiddagen åker du tillbaka och middag serveras på skeppets däck. Njut sedan av kvällen ombord innan du går till sängs.
Dag 10: Ha Long-bukten – Hanoi – Nattåg till Hué
Gå upp tidigt och njut av soluppgången eller sov ut lite längre. Du checkar ut runt kl. 09:30. På den sista delen av resan kan du njuta av de vackra klippformationerna i Ha Long-bukten medan du avnjuter en god lunch. Tillbaka på land fortsätter resan tillbaka till Hanoi. Du kommer fram till hotellet sent på eftermiddagen. Senare samma kväll hämtas du och körs till tågstationen. Därifrån avgår nattåget från Hanoi till Hué. Du sover på tåget, i en "Soft Sleeper"-kupé för fyra personer som är utrustad med luftkonditionering.
Dag 11: Hué
Tåget anländer till Hué, som är känd som Vietnams kejserliga stad, på morgonen. Där blir du upphämtad på tågstationen och körs till hotellet. Efter lunch kan du tillbringa resten av dagen med att göra precis det du känner för. Du kan till exempel gå på upptäcktsfärd i staden, slappna av efter tågresan eller kanske gå och shoppa lite. Hué erbjuder många olika möjligheter. Du kan t. ex. segla på parfymfloden till Thien Mu-pagoden. Den här åttakantiga pagoden med sina sju våningar är vackert belägen på en kulle som blickar ut över floden och är känd som en av stadens landmärken. Du kan även besöka kejsarstaden Hué, vackra pagoder och kungliga gravar, inklusive kejsaren Tu Ducs berömda grav.
Dag 12: Hué – DMZ* – Hué
Du blir hämtad på hotellet på morgonen och körs till Quang Tri. På vägen stannar ni vid Hien Luong-bron (Ben Hai-floden) som tidigare var en viktig gräns i uppdelningen av Nord- och Sydvietnam. Härifrån är det en kort bilresa på ungefär 30 minuter till Vinh Moc-tunnlarna där 60 familjer sökte skydd under Vietnam-kriget. Sent på eftermiddagen går resan tillbaka mot hotellet i Hué igen. *DMZ Vietnam (den demilitariserade zonen) etablerades som en skiljelinje mellan Nord- och Sydvietnam som en följd av Indokinakriget mellan Frankrike och Vietnam under åren 1946-1954. De flesta stridigheterna ägde rum i Nordvietnam även om konflikten gällde hela Vietnam och även spred sig till grannländerna Laos och Kambodja.
Dag 13: Hué – Hoi An
Efter frukost är det dags att lämna Hué och köra mot Hoi An. Längs vägen stannar ni vid Marmorberget. Mitt på dagen kommer du fram till Hoi An där lunch serveras på en lokal restaurang. Fiskebyn Hoi An kallas ofta den bäst bevarade historiska staden i Vietnam och har många vackra gamla hus och tempel. Några av byns äldsta byggnaderna byggdes under 1800-talet. På eftermiddagen kan du gå på en privat guidad promenad genom Hoi Ans äldre kvarter. De gamla stadsdelarna är skyddade som ett av UNESCO:s ett världsarv. Det här innebär bland annat att bilar är förbjudna i många av de trånga gatorna och gränderna. Turen inkluderar även ett besök till den vackra japanska bron och de välbevarade byggnaderna Phung Hung och samlingslokalen Phuc Kien samt en lokal marknad i Hoi An.
Dag 14: På cykelturen i Hoi An
Du hämtas på hotellet på morgonen och körs till platsen som är utgångspunkt för dagens cykeltur. Dagen börjar längs den vackra Thu Bon-floden där du åker förbi en liten fiskeby. Du fortsätter längs naturstigar och risfält, palmlundar och vattenbufflar. Du tillagar och äter lunch tillsammans med en lokal familj som bor i byn och producerar ekologiska grönsaker. Turen avslutas när du kommer tillbaka till hotellet mot slutet av eftermiddagen.
Dag 15–17: Hoi An
Från dag 15 till dag 17 kan du uppleva Hoi An på egen hand. Du har många olika möjligheter. Du kan vara aktiv och strosa runt i staden på upptäcktsfärd eller koppla av med en bra bok på hotellet. Du kan ta en dagstur till My Son-ruinerna utanför Hoi An. Ruinerna kommer från den förhistoriska Cham-perioden och är ett UNESCO-världsarv. Du kan även besöka en av stadens många duktiga skräddare. Du kan köpa en helt ny garderob för en relativt billig penning. Alternativt kan du ta en tur till den närbelägna långa sandstranden i Cua Dai som ligger fem kilometer öst om Hoi An. Ett besök på stranden är perfekt om du vill simma bland de höga vågorna och sola. Du kan hyra en cykel för cykla dit. Bara några meter från havet finns solstolar för uthyrning och många andra innovativa tjänster. Här erbjuds allt från manikyr och massage på stranden till kalla läskedrycker och handgjorda smycken.
Dag 18: Hoi An – Da Nang – Nha Trang
På morgonen hämtas du vid hotellet och körs till flygplatsen i Da Nang. Därifrån går ditt flyg till Nha Trang. Vid ankomsten körs du till ditt hotell som ligger i centrala Nha Trang.
Dag 19: Nha Trang
Den här dagen har du hela dagen på dig att utforska Nha Trang på egen hand. Staden har 350 000 invånare, ligger precis vid havet och har en välkänd badstrand. Det här har gjort att Nha Trang blivit en av Vietnams populäraste turistmål. Det är ett bra ställe för solning och för att ladda upp med ny energi innan du reser vidare.
Dag 20: Nha Trang – Sjön Ho Lak i Dak Lak
Två dagar fyllda med äventyr väntar dig. Bakpå av en motorcykel åker du med "Easy Rider" runt på landet till platser dit vanliga turister sällan sätter sina fötter. Du får möjlighet att se Vietnam från en ny och annorlunda synvinkel och även lära dig mer om detta magiska och spännande lands kultur och historia. Förarna kör lugnt och stannar på många små platser där de visar lokala hantverk och hjälper dig ta kontakt med lokalbefolkningen. Den här dagen går turen till sjön Ho Lak som ligger i ett unikt vackert område i Vietnams högland.
Dag 21: Ho Lak-sjön – Da Lat (motorcykel)
Den här dagen fortsätter turen till Da Lat som ligger i hjärtat av Vietnams centrala högland. Det här området är känt för sitt vackra bergslandskap och myriad av sjöar, vattenfall och lummiga skogar. Ett stort antal etniska minoriteter lever här och därför är det ett bra tillfälle att få en liten inblick i deras vardagsliv. De flesta resenärer kommer hit för att vandra i de omgivande bergen eller för att ta en åktur med Easy Rider.
Dag 22: Med buss till Ho Chi Minh-staden
Den här dagen åker du lokalbuss till Ho Chi Minh-staden.
Dag 23: Ho Chi Minh-staden – hemresa
Om du har lite tid kvar innan ditt flyg avgår kan du unna dig en sista upptäcktsfärd i staden. Du kan även passa på att köpa de sista souvenirerna. Du tar själv taxi till flygplatsen. När du åker beror förstås på när ditt flyg avgår.
Dag 24: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden till Sverige beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

Femton nätter på budgethotell
Tre nätter på tåg
En natt på homestay
Två nätter på båt i Ha Long Bay

Kommentarer

På måndagar är museerna i Vietnam stängda. Ho Chi Minh-mausoleet är stängt alla måndagar och fredagar samt hela oktober och november för underhållsarbete.
När du besöker tempel, pagoder eller mausoleet måste du komma ihåg att ha korrekt klädsel, dvs. täckta axlar, långbyxor och skor som inte visar hud (kan även vara sandaler med klack).
Du behöver inte ha körkort för motorcykel för att delta i motorcykelturen. Du sitter bara bakom föraren som passagerare. Observera att resväskor inte kan tas med på motorcykelturen, endast en ryggsäck.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Resan börjar på onsdagar, fredagar och söndagar

Gruppstorlek

Frånpriset är baserat på minst 2 personer och max 8 personer. Är ni färre än 8 personer kan gruppen fyllas upp med deltagare från andra länder som deltar i samma resa. Vill ni ha en helt privat tur tillkommer en extra avgift. Kontakta oss gärna för mer information.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Hanoi // Saigon Skandinavien (inklusive bagage)Övernattningar
 • Femton nätter på budgethotell
 • Tre nätter på tåg
 • En natt på homestay
 • Två nätter på båt i Ha Long Bay
 • Alla entréavgifter
 • Transport (tåg, bil, minibuss, inrikesflyg, båtturer)
 • Easy Rider-tur
 • Engelsktalande lokalguide
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: