6 dagar
Exkl. flyg
Från 3 935:-
Ha Giang är en av de mest fantastiska platserna att besöka i Vietnam - ja kanske i hela Sydostasien. Resan börjar på nattbussen i norrgående riktning till Ha Giang. Här ska du använda de kommande dagarna på att utforska det orörda Vietnam. Tillsammans med din chaufför upplever du storslagna landskap och en autentisk, lokal kultur - alltsammans med vind i håret i baksätet på en motorcykel. Vietnam upplevs bäst på två hjul, och på den här resan kan du se fram emot att få prova på nya saker, möta lokala vänner och uppleva Vietnam på ett sätt som du aldrig kommer glömma.

Läs mer om våra andra tillval till din Vietnamresa
Läs mer om Vietnam här

Bästa reseperiod

Klimatet i Vietnam varierar beroende på vilket område du besöker. Norra Vietnam blir kallt på vintern. Från december till mars kan temperaturen gå ner till 15 grader i Hanoi och ännu kallare i bergen. Sommaren bjuder på varma temperaturer och korta regnskurar. Vädret är som bäst på våren och försommaren men landet kan besökas året runt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa med nattbuss från Hanoi
Avnjut en god frukost på ditt hostel, varefter du checkar ut och åker iväg med din buss. Bussen till Ha Giang avgår tidigt på kvällen, så du har större delen av dagen till att uppleva Hanoi. När det blir dags för avresa så hämtas du på ditt hostel och körs till My Dinh busstation varifrån din nattbuss avgår mot Ha Giang. Försök få en god natts sömn på bussen, då de kommande dagarna kommer vara späckade med upplevelser. (F)
Dag 2: Ankomst till Ha Giang. Med easy rider till byarna Quan Ba och Nam Dam
Bussen ankommer tidigt på morgonen till Ha Giang stad. Vid ankomst till busstationen hämtas du upp, och vi har också bokat ett hotellrum för att du ska hinna få en liten tupplur, en dusch och en enkel frukost. Under förmiddagen hämtas du av din 'easy rider'-guide, och därefter ger ni er av mot de kommande dagarnas äventyr. 'Easy rider' är ett vietnamesiskt fenomen, där landet upplevs från baksätet på en motorcykel tillsammans med en erfaren guide. Konceptet kommer ursprungligen från lokala guider i Dalat, som tog turister med sig runt i området på baksätet av deras motorcyklar. Idén blev så populär att den spred sig till landets övriga delar - sannolikt för att två hjul är det bästa sättet att uppleva autentiska områden i detta fantastiska land på. Din guide har ingående, lokala kunskaper om området och kommer visa upp det autentiska Vietnam för dig. Idag tillryggalägger du och din guide 80 km genom betagande bergslandskap och lokala byar. Du följer Cu Vuong-vägen, som är den gamla vägen som H´mongernas kungar använda som hästtransport förr i tiden. Längs vägen stannar du vid en utsiktspunkt över Mien-floden som löper mellan de höga kalkstensklipporna. Du fortsätter längs den slingriga Bac Sum-vägen och avslutar med att fascineras av utsikten över de vackra tvillingbergen. Vid ankomst till ditt homestay i Nam Dam serveras en välsmakande lunch och härefter finns det tid att uppleva lite av byn och koppla av efter en innehållsrik dag. (F,L,M)
Dag 3: Från Nam Dam till byn Dong Van
Du börjar dagen med en lokal frukost bestående av Banh Cuon, som är en vietnamesisk pannkaka som är fylld med ris. Härefter fortsätter motorcykelfärden genom Ha Giang. Idag kommer du möta flera olika etniska grupper som bor i områdets byar. Din guide har lokal kunskap och kan hjälpa dig att kommunicera med några av de olika dialekterna som talas här. Du besöker den legendariska Tham Ma-sluttningen och kör längs med den slingriga vägen. Härefter passerar du byn Pho Cao, där en välförtjänt lunch serveras i ett historiskt hus i den gamla bydelen. Under eftermiddagen är en av höjdpunkterna ett besök i den historiska staden Lao Xa, där lokala silversmeder visar upp sina senaste konsthantverk för dig, och härefter finns det tid att besöka H´mong-folkets kungapalats. Vid ankomst till Dong Van checkar du in på ditt lokala homestay och njuter av middagen tillsammans med din värdfamilj. Är det en klar kväll så känner din guide till en vacker utsiktspunkt där du kan njuta av solnedgången. (F,L,M)
Dag 4: Från Dong Van till byn Du Gia
Under morgonen idag ska du få lära dig med om lokalbefolkningens liv när du besöker den färgsprakande marknaden i Dong Van. Härefter stannar du i en by som är känd för sina klädhantverk som tillverkas av hampaplantor. Du kör sen förbi Ma Pi Leng-passet varifrån du får en storslagen utsikt över Nho Que-floden och Tu San-dalen. Härefter får du följa med på en tur på en flotte som är tillverkad av bambu. Du färdas på den vackra floden till Tham Lin-grottan som är känd för sina droppstensformationer. Det kommer finnas möjlighet att prova stand up paddling eller simma i vattendragen vid grottorna. Efter att ha jobbat upp en god aptit serveras en välsmakande lunch. Under eftermiddagen kommer du till byn Du Gia. Bergspassen på vägen är minst sagt imponerande, och på några ställen kan du se ut över områdets risterrasser. Färgerna skiftar efter säsong, och risodlingarna blir alldeles gyllengula när det är dags att skörda riset. Förvänta dig att behöva ge många high fives till områdets barn längs vägen! (F,L,M)
Dag 5: Från Du Gia till Ha Giang stad och avresa med nattbuss mot Hanoi
Efter morgonkaffet går färdan till Tham Luong-vattenfallet som ligger cirka 5 km från ditt homestay. Längs vägen kommer du passera gamla hus som är byggda med traditionella metoder och omgivna av kullar och risodlingar. Du vaknar till på riktigt när du tar ett dopp i vattenfallets klara och kyliga vatten. Efter en paus och lite snacks fortsätter du mot Ha Giang stad där du har resten av dagen på egen hand. Under eftermiddagen hämtas du och följs till busstationen, för att du ska komma tryggt med nattbussen tillbaka till Hanoi. (F)
Dag 6: Ankomst till Hanoi
Du ankommer till Hanoi tidigt på morgonen, varifrån du kan fortsätta din resa precis som du vill.

Övernattningar

2 övernattningar i nattbuss till och från Ha Giang
3 övernattningar på enkla homestays/guesthouses under motorcykelturen i Ha Giang

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Vietnam. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Kom ihåg att teckna reseförsäkring hemifrån. Vi rekommenderar Gouda reseförsäkring som räcker resans alla aktiviteter.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Den här aktiviteten startar varje dag.

Gruppstorlek

Resan genomförs vid minst 2 personer.

året om

Packlista

 • Mindre vandringsryggsäck
 • Kontanter (bankomater finns mestadels i de större städerna)
 • Fleecejacka eller varm tröja
 • Vandringsskor
 • Lätt regn- eller skaljacka
 • Ficklampa eller pannlampa
 • Solhatt eller keps
 • Solkräm
 • Myggmedel
 • Badkläder
 • Eventuell handduk
 • Eventuell lakanpåse
 • Eventuella öronproppar

I priset ingår

 • Transfer, övernattningar och måltider enligt program
 • Easy Rider tur enligt program med engelsktalande guide

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: