Perth är huvudstad i delstaten Western Australia och den mest avsidesliggande i världen. Faktiskt skulle det ta lika lång tid att flyga från Sydney till Perth som från Sydney till Bali, Indonesien!

Perth är en otroligt livligt stad med glad och lättsam stämning. Här finns spännande restauranger, barer och shopping och här finns även världens största stadspark, Kings Park. Känner du att du behöver komma bort från allt detta urbana så går det utan minsta problem.

Strax söder om stan ligger Fremantle, en prunkande och avslappnad förort till Perth, precis vid kusten. Ytterligare lite söderut, cirka 25 minters bilfärd, hittar du det vackra vindistriktet Swan Valley. Spanar du mot väst så ligger här den lilla ön Rottnest strax utanför Perths kust, bara en kort färjeresa bort men samtidigt en helt annan värld. Ön är en klar favorit för den som reser med barn: inga bilar, massor att se och göra, som till exempel att hyra cyklar och ta på upptäcktsfärd på två hjul, spela golf eller tennis, eller varför inte hälsa på quokkan, den lilla kortsvansade känguruarten som kallats världens gladaste djur.

Som du kan se lär du ha fullt upp med att uppleva i Perth, och i Västaustralien för den delen. Längs med hela den västaustraliska kusten finner du en verkligt vacker och unik natur, rika möjligheter till simning och snorkling (inklusive, under rätt period, möjlighet att se valhajar och mantarays), överdådiga nationalparker, prunkande vinområden och mycket, mycket mera.

Glöm inte solhatt och solkräm bara, för Perth är den stad i Australien med flest soltimmar om dagen, varje dag, året runt!
Folkmängd: cirka 2.20 miljoner. (2017)

Areal: cirka 6.428 km²

Klimat: Medelhavsklimat

Highlights: Kings Park och Perths botaniska trädgård, Elisabeth Quay, Aquarium of Western Australia, Cottesloe Beach, Rottnest Island, Swan Valley och missa inte en utflykt till närbelägna Fremantle.

Quokka, Rotnesst Island, Perth, Western AustraliaRoadtrip, AustralienDelfiner, Perth, Australien
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: