Sök
Sök
Ayers Rock, Australien
Uluru, Australien
Kings Canyon, Australien
Outback, Australien
Kata Tjuta, Australien
Thorny Devil, Outback, Australien

Solnedgång över Uluru och Kata Tjuta

Reslängd: 3 dagar

Ta en tredagarstur i vildmarken, där du sover i tält, äter runt lägerelden och utforskar alla sevärdheter. Du reser med en internationell grupp med engelsktalande guide.

Den röda outbacken är för många det “riktiga” Australien. Denna 3-dagarstur med avresa från Alice Springs innefattar alla höjdpunkter: Uluru, Kata Tjuta och Kings Canyon, och du övernattar på avsides campingplatser där du kan sova under den enorma stjärnhimmeln. Särskilt de isolerade campingplatserna gör att himlen inte “störs” av artificiellt ljus, och stjärnorna lyser därför ännu klarare. Måltiderna (alla ingår i priset för resan) intas runt lägerelden och kvällarna tillbringas med att berätta historier och titta på stjärnorna.

Turen äger rum i en mindre internationell grupp med engelsktalande guide. Det finns delad dusch och toalett i tältlägren

Det är möjligt (mot en extra avgift) att uppgradera turen, så att du får ett bättre tält, bättre säng och vin till maten. Det rekommenderas särskilt för dig som inte är en dedikerad “backpacker”.

Väder

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska. Prata med din resesäljare och få de bästa tipsen om när det passar bäst för dig att åka.

Detaljerad resplan

Dag 1: Alice Springs-Uluru
Denna första dag tillbringas en del av tiden på vägen. Det är drygt 500 km från Alice Springs till Uluru, och längs vägen gör vi stopp vid bland annat en kamelfarm.

Eftermiddagen bjuder på det första mötet med Uluru. 348 meter hög. 10 km i omkrets. Miljoner år gammal. Som en ödslig jätte ligger Uluru mitt i den australiska öknen, endast omgiven av små låga buskar, grästufsar och röd sand. Ta en promenad runt berget och besök det lokala kulturcentret och ta reda på mer om varför denna plats är så helig för ursprungsbefolkningen.

En av de absoluta höjdpunkterna sker i kväll, när du ser solen gå ned över Uluru. (F,A)

Dag 2: Uluru-Kings Creek Station
Uluru är allra mest magiskt vid soluppgång och solnedgång. Idag går vi upp tidigt. Innan solen har gått upp, hittar guiden en bra liten kulle med utsikt mot Uluru. Med näsan i rätt riktning väntar vi nu på att solen ska gå upp. Först står Uluru som en grå siluett mot den långsamt ljusnande bakgrunden. När solen stiger ytterligare ändras färgen till nästan skrikig orange – ibland med en nästan rosa nyans – innan solen till sist står högt på himlen, och Uluru har antagit den distinkta röda färgen vi känner igen så väl från vykorten.

När solen har stigit upp går turen från Uluru till Katja Tjuta, som enligt de lokala aboriginerna betyder “många huvuden”. Vandra genom Valley of the Winds (Vindarnas dal) och bli nästan helt omgiven av dessa gamla stenväggar. På eftermiddagen kör vi till nattlägret på Kings Creek Station. (M,F,A)

Dag 3: Kings Canyon-Alice Springs
Watarrka Gorge skär sig genom landskapet som en miniatyrversion av Grand Canyon. Till skillnad från Grand Canyon är Watarrka betydligt lättare att utforska, så vi rekommenderar att du tar den långa vägen till toppen där du längs vägen passerar det idylliska permanenta vattenhålet med det exotiska namnet Garden of Eden (Edens lustgård). Utsikten från klippkanten är helt fantastisk – och promenaden är väl värd mödan! Sent på eftermiddagen avslutas turen i Alice Springs. (M,F)

Övernattningar:
2 nätter i tält (eller swag)

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

På turen här bor du i delade dubbeltält och sovsäck eller i "swags" – en särskild australisk sovsäck som har en isydd madrass. För en lite bekvämare tur är det möjligt att uppgradera till en tur där tälten har fasta sängar, det serveras vin till maten, och det finns max. 20 deltagare med på turen. Prata med din resesäljare om priser och möjligheter.Pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Kontakta en Travel Consultant på 0413-17050 och höra mer om priser

Gruppstorlek

Max. 24

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Engelsktalande guide
  • Transport
  • Turer/upplevelser enligt program
  • Övernattningar
  • Måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Drycker
  • Dricks
  • Fickpengar
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: