20 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 43 450:-
Resan börjar i de fantastiska landskapen i Patagonien vid staden Puerto Natales. Här väntar en fantastisk dagsvandring i Torres del Paine.
Från Puerto Natales åker du på ett 4-nätters båtäventyr med den lokala färjan Navimag genom Chiles fantastiska fjordlandskap. Detta är inte en lyxkryssning, utan en lokal passagerarfärja med både lokalbefolkning och turister ombord - en riktig äventyrsresa där du kan uppleva de vackra fjordarna, valar, sjölejon, havsfåglar och mycket mer. Båtresan avslutas i Puerto Montt där du spenderar ett par nätter, vilket ger dig möjlighet att utforska den charmiga staden Puerto Varas, rida i Vicente Perez Rosales Nationalpark, vandra vid vulkanerna Osorno och Calbuco samt paddla kajak på Llanquihue-sjön.
Resan fortsätter med buss till äventyrsstaden Pucon. Här har du gott om tid på egen hand att utmana dig själv i det fantastiska landskapet genom bland annat forsränning, vandring och kajakpaddling, samt återhämta dig i områdets varma källor.
Nästa stopp är huvudstaden Santiago, där du kan njuta av de mysiga marknaderna, cykelturer eller dagsutflykter till Chiles vinregioner eller Sydamerikas högsta berg, Aconcagua. Från storstaden går resan till den mysiga ökenstaden San Pedro de Atacama. Du har dagen på egen hand att utforska det fantastiska månlandskapet med vulkaner, sanddyner och berg. Du kan cykla runt i det surrealistiska landskapet, sandboarda, njuta av solnedgången vid Valle de la Luna, bada i varma källor, utforska saltsjön Laguna Tebinquinche eller uppleva den imponerande stjärnhimlen genom ett teleskop.
Med ryggsäcken full av upplevelser går resan tillbaka till Skandinavien efter drygt tre veckors äventyr i Chile. Du kan välja att fortsätta resan över land genom Bolivias saltslätter och avsluta resan i La Paz.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Chile här
Praktisk information om Chile

Bästa reseperiod

De chilenska sommarmånaderna, december till februari, kan vara ganska varma i den centrala delen av landet, och därför är det bäst att besöka huvudstaden, Santiago de Chile, från september till november och från mars till maj.

De norra och nordvästra områdena är mycket varma och fuktiga från december till februari, men milda från mars till november.

I den södra delen av landet är den bästa säsongen från november till mars, då du kommer uppleva en varmare och torrare period.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avgång från Skandinavien mot Puerto Natales, där du anländer nästa dag. Beroende på vilket flygbolag du reser med kommer du ha två till tre mellanlandningar på vägen.
Dag 2: Ankomst till Puerto Natales
På Puerto Natales flygplats kan du enkelt få tag på en taxi till ditt hostel. Här har du två övernattningar. Passa på att handla lite snacks och andra förnödenheter inför kommande dags hårda dagsvandring i Torres del Paine.
Dag 3: Vandring i Torres del Paine Nationalpark
Idag väntar en tuff men fantastisk vandring till de ikoniska Las Torres i Torres del Paine. Du blir hämtad på ditt hostel och åker med din guide och resten av gruppen mot Torres del Paine Nationalpark. Vandringen börjar vid Ascencio-floden, där du vandrar uppåt cirka 2,5 kilometer, oftast i hård vind. Från toppen belönas du med en magnifik panoramautsikt över Torres del Paine. Sedan går leden ner mot El Chileno camp. Du kommer att uppleva hur vegetationen och landskapet förändras när du går neråt, och du vandrar bland annat genom en skog av Lenga-träd och fortsätter ner mot Torres-glaciären. Här lämnar du skogen och fortsätter mot Las Torres, de tre karakteristiska granitklipporna. Under vandringen kan du ha tur att se stora kondorer som kretsar i luften, svarta örnar samt Carancho-fåglarna med dess speciella utseende. Från Las Torres vandrar du tillbaka till bilen och åker tillbaka till Puerto Natales, dit du ankommer på kvällen. (F,L)
Dag 4: Puerto Natales och incheckning på Navimag
Du har dagen på egen hand i Puerto Natales. Du kan checka in på Navimag-färjan på deras kontor i staden redan på morgonen, men får din hytt först under kvällen. Du delar din hytt med en annan medresenär, ifall du inte har betalat extra för en egen hytt. Därefter är det välkomstmöte, där du får information om rutten och genomgår säkerheten ombord. Kom ihåg att ta med öronproppar, eftersom det kan vara ganska högt ljud på fartyget. (F)
Dag 5: Avgång från Puerto Natales till Angostura White och Santa María-kanalen
Tidigt på morgonen lättar fartyget ankar och seglar genom de patagoniska fjordarna med staden Puerto Montt som slutdestination. Den smalaste sträckan på rutten är bara 80 meter bred och kallas White Narrows, och båten färdas även genom Santa María-kanalen. Det finns gott om aktiviteter ombord, såsom yoga och föreläsningar, under hela båtfärden. (F,L,M)
Dag 6: Puerto Edén till Bajo Cotopaxi
Båten åker genom Patagoniens många kanaler och till staden Puerto Edén, där den sista gruppen av ursprungsbefolkningen Kawésqar, även kända som ’alacalufe’ bor. Puerto Edén ligger på ön Wellington Island, som är en av de största öarna i Chile och en del av Bernardo O'Higgins nationalpark. Efter ett kort stopp i hamnen (det är inte möjligt att lämna fartyget) fortsätter färjan norrut genom English Narrows, som är en smal kanal med endast plats för ett fartyg åt gången. Sedan sätts kursen mot Messier-kanalen. Här kan du se vraket av lastfartyget Capitán Leonidas, som gick på grund på den halvsjunkna ön Bajo Cotopaxi på 1970-talet. (F,L,M)
Dag 7: Colfo de Penas och Moraleda-kanalen
Vid soluppgången seglar du ut på havet i området vid Penas-golfen, en överfart på cirka 12 timmar, där det är möjligt att se knölvalar, minkvalar, albatrosser och blåvalar (beroende på årstid och klimat). Efter att ha utvärderat väder och tidvatten väljer kaptenen om dagens rutt ska gå via Pulluche-kanalen, Ninualac-kanalen eller Boca de Guafo. Det finns också möjlighet att segla genom andra kanaler, beroende på sikten och båttrafiken. Om kaptenen väljer Pulluche-kanalen kommer du att se den mest frodiga vegetationen och om du har tur kan du se havsfåglar, sjölejon och en lokal art av delfiner som kallas "Toninas". Om valet faller på Ninualac-kanalen kommer du att uppleva området kring Isla Tuap och senare åka in i Moraleda-kanalen. Om kaptenen väljer att fortsätta på öppet hav genom Boca del Guafo kommer du att segla mellan Chonos-ögruppens små öar och därifrån fortsätta till Puerto Montt. (F,L,M)
Dag 8: Ankomst till Puerto Montt
Idag fortsätter du resan norrut genom Corvocado-golfen, sedan genom Apiao-kanalen och vidare genom flera kanaler tills du kommer fram till Puerto Montt på morgonen, där detta fantastiska äventyr till havs slutar. Du ansvarar själv för att ta dig från färjeläget till ditt hostel i staden. (F)
Dag 9: Upptäcktsfärd i och runt Puerto Montt
Du har dagen på egen hand. Puerto Montt är en stad i Chiles sydliga region Los Lagos. Inte långt från staden hittar du Puerto Varas, en charmig stad vid den sydvästra kusten av den enorma Llanquihue-sjön. Här kan du paddla kajak eller vandra i närheten av den snötäckta Osorno-vulkanen. Själva Puerto Varas är en charmig stad med trähus, små butiker, bra restauranger och mysiga torg. Vicente Perez Rosales nationalpark är också värd ett besök, där du hittar det vackra vattenfallet Petrohue Falls och massor av bra ridturer. (F)
Dag 10: Med buss från Puerto Montt till Pucon
Denna dag fortsätter du norrut i Chile med buss till Pucon. Pucon är ett mecka för äventyrssport som forsränning, kajakpaddling och vandring. Här finns även möjlighet att åka skidor och snowboard (beroende på säsong). Själva staden ligger vid Lake Villarrica framför den snötäckta vulkanen Villarrica. Det omgivande landskapet sträcker sig från sjöbredder till tempererad regnskog, och det finns naturliga varma källor i dalarna i närheten. (F)
Dag 11–12: Äventyr i och runt Pucon
Du har två dagar på egen hand i Pucon. Njut av de vackra omgivningarna, åk på forsränning på floden Lircura, segla kajak på Villarrica-sjön, vandra i nationalparkerna Villarrica och Huerquehue eller koppla av i de varma källorna. Pucon är den perfekta platsen att vara på om du gillar utomhusaktiviteter och vill vara nära naturen. (F)
Dag 13: Med nattbuss från Pucon till Santiago de Chile
Njut av dagen i Pucon innan du på kvällen tar en nattbuss till Santiago de Chile. (F)
Dag 14–15: Äventyr i Santiago de Chile
De följande dagarna har du till att utforska Santiago. Det finns många platser att besöka och uppleva det lokala livet - Central Market, graffitiväggarna i Bellavista, San Cristobal och Santa Lucía Hill, La Moneda Presidential House och mycket mer. Du kan också göra dagsutflykter till färgstarka Valparaíso, Chiles fantastiska vinregioner och Sydamerikas högsta berg, Aconcagua. (F)
Dag 16: Med flyg från Santiago de Chile till San Pedro de Atacama
Efter frukosten tar du dig till Santiago flygplats, varifrån du flyger till Calama. Du kan ta taxi eller buss från Calama flygplats till San Pedro de Atacama, eller så kan vi hjälpa till att boka transfer i förväg om du önskar det. (F)
Dag 17–18: Äventyr i och runt San Pedro de Atacama
Du har två hela dagar i den lilla charmiga byn San Pedro, belägen mitt i den torra Atacama-öknen i norra Chile. I staden kan du bland annat besöka Museo Gustavo le Paige, som berättar om Atacameño-kulturen, samt den vackra kolonialkyrkan Iglesia San Pedro. Utanför staden hittar du ett fascinerande månlandskap med sanddyner, saltsjöar och sandstensklippor, som bäst utforskas på mountainbike. Ett måste är att uppleva solnedgången i Valle de la Luna. Atacama-öknen är en av de bästa platserna på jorden för att se på stjärnor. Därför hittar du också några av världens största och mest avancerade observatorier här, som det också är möjligt att besöka under en utflykt. (F)
Dag 19: Avresa från San Pedro de Atacama
Det är dags att säga adjö till Chile och börja resan hemåt. Du kan också välja att förlänga resan med en tur till exempelvis Argentina eller Bolivia. Prata med din resekonsult för att få mer information om möjligheterna. (F)
Dag 20: Hemkomst till Skandinavien
Du kommer tillbaka hem efter fantastiska upplevelser i Chile.

Övernattningar

2 övernattningar på hostel i eget dubbelrum i Puerto Natales
4 övernattningar i delad hytt på Navimag-färjan
2 övernattningar på hostel i eget dubbelrum i Puerto Montt
3 övernattningar på hostel i eget dubbelrum i Pucon
1 övernattning i nattbuss mellan Pucon och Santiago de Chile
2 övernattningar på hostel i eget dubbelrum i Santiago
3 övernattningar på hostel i eget dubbelrum i San Pedro de Atacama

Winberg Travel kan erbjuda allt från vandrarhem till boutique- och lyxhotell. Du kan också uppgradera Navimag-färjan till privat hytt.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Resan kan påbörjas varje lördag från mitten av oktober till och med mars.

Gruppstorlek

Resan görs som en privat tur. Dock kommer det att finnas andra resenärer på vandringsturen till Torres del Paine.

November - mars

Packlista

 • Mindre vandringsryggsäck
 • Vandringskängor
 • Lätt regn- eller skaljacka
 • Ficklampa eller pannlampa
 • Eventuell lakanpåse
 • Fleece-tröja
 • Varm mössa, halsduk och vantar
 • Vind- och vattentät jacka
 • Badkläder och handduk
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Puerto Natales // Santiago de Chile - Calama // Calama – Skandinavien, inklusive bagage
 • Övernattningar enligt program
 • Måltider enligt program
 • Transfer och bussar enligt program
 • Vandringstur till Torres del Paine med engelsktalande guide
 • 4 nätters äventyr till havs på Navimag-färjan mellan Puerto Natales och Puerto Montt
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks
 • Hamnavgift i Puerto Natales, cirka 10 USD

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: