16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 44 450:-
Den här resan är för dig som alltid har drömt om att uppleva den äventyrsfyllda Påskön i Stilla havet, samt de fantastiska Anderna under den berömda bussresan från Santiago i Chile till Mendoza i Argentina. Vi har också avsatt tid till att uppleva de underbara vingårdarna i Mendoza innan du fortsätter resan med buss till Buenos Aires. Efter några dagar i Buenos Aires flyger du tillbaka till Skandinavien igen.
Du kan självklart också välja att förlänga resan - till exempel med ett besök vid Iguazúfallen eller kanske med en vistelse på en äkta gaucho-ranch utanför Buenos Aires. Möjligheterna är många - prata med din resekonsult eller se våra andra reseförslag.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Chile här
Praktisk information om Chile
Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Argentina här
Praktisk information om Argentina

Bästa reseperiod

De chilenska sommarmånaderna, december till februari, kan vara ganska varma i den centrala delen av landet, och därför är det bäst att besöka huvudstaden, Santiago de Chile, från september till november och från mars till maj.

De argentinska sommarmånaderna, december till februari, kan vara ganska varma i Buenos Aires, så det är bäst att besöka huvudstaden och de omgivande områdena från september till november samt från mars till maj.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot slutmål Chile och Santiago.
Dag 2: Ankomst till Santiago de Chile
Idag landar du i Santiago, där du blir hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell. Du har resten av dagen på egen hand. Santiago är Chiles största stad och här finns massor av museer och parker som är värda ett besök. Ta gärna en sväng förbi det trendiga området Bellavista och ta en kopp kaffe på någon av de många caféerna.
Dag 3: Cykeltur i Santiago de Chile
Dagen börjar med en cykeltur runt i Santiago de Chile. Turen kommer ge dig möjligheten att uppleva och få inblick i hur lokalbefolkningen lever, samt få höra mer om stadens historia. Under turen passerar du marknader, gatukonst och historiska Plaza de Armas. Turen avslutas under eftermiddagen, varefter du har resten av kvällen på egen hand. (F)
Dag 4: Avresa till Påskön
Du blir hämtad på ditt hotell och körd till flygplatsen där flyget mot Påskön ska avgå. Väl framme på Påskön får du en lokal mottagning med blomsterkrans och körs sen till ditt hotell. Resten av dagen kan du lägga upp som du själv vill. Påskön ligger 360 mil från fastlandet och är en av de mest speciella platserna i hela Sydamerika. Huvudattraktionen är de cirka 600 imponerande och kolossala stenstatyerna, kallade Moai, vars ursprung är ett mysterium än idag. Befolkningen härstammar från Polynesien och är mycket välkomnande. Landskapet är rått och erbjuder vackra stränder och vulkaniska kratrar. (F)
Dag 5: Dagsutflykt till Tahai, Rano Raraku, Te Pito Kura och Ahu Nau Nau
Efter frukost möter du din lokala guide som tar dig med till dagens första stopp, Tahai – de tre plattformarna, lokalt kallade Ahu, med de kolossala statyerna, lokalt kallade Maoi. Därefter fortsätter utflykten till den utdöda vulkanen Rano Raraku, där du besöker ett stenbrott som användes för att hugga ut de enorma stenarna som senare formades till en Maoi. Här njuter du av en lunch utomhus med utsikt över statyerna vid Tongariki. Turen fortsätter till Te Pito Kura, en förstörd Ahu där öns största Maoi finns. Dagens sista stopp är vid Ahu Nau Nau och Anakena Beach. (F)
Dag 6: Dagsutflykt till Rano Kau, Orongo, Ana Kai Tangata-grottan, Ahu Akivi och Ana Te Pahu
Idag ska du åka på två halvdagsutflykter. Den första går till vulkanen Rano Kau, vars krater inhyser en vacker sjö. Därefter fortsätter du till templet Orongo, där man förr i tiden valde öns nya hövding, en så kallad Tangata Manu, för ön. Innan turen går tillbaka till ditt hotell för lunch stannar du vid Ana Kai Tangata-grottan. Efter lunchen börjar dagens andra utflykt som går till Ahu Akivi – öns kanske mest kända Ahu som består av sju Maoi som spejar ut över havet. Innan dagen är slut gör du ett stopp vid grottan Ana Te Pahu och stenbrottet Puna Pau. (F)
Dag 7: Avresa från Påskön och ankomst till Santiago de Chile
Efter frukost körs du till flygplatsen och flyger tillbaka till Santiago de Chile, där du har resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 8: Med buss från Santiago de Chile till Mendoza, Argentina
Se fram emot en av världens vackraste bussresor! Det är en lång färd som tar större delen av dagen - men sällan har en dag i buss varit så välinvesterad. Du korsar Anderna för att komma från Santiago till Mendoza, och det är inget annat än en otroligt vacker resa. Många som åker den här sträckan tror att de ska hinna ta en lång tupplur på bussen – men nästan alla kommer istället fram till Mendoza med ett helt fyllt minneskort på kameran. Den ena vackra utsikten och landskapet efter det andra – det är vad den här bussresan erbjuder. Var medveten om att väntetiden vid gränsen mellan Chile och Argentina kan vara lång, men tänk inte på det – du behöver inte göra mer den här dagen. När du kommer till Mendoza checkar du in på ditt hotell för de kommande två nätterna. (F)
Dag 9–10: Äventyr i Mendoza
Mendoza är Argentinas vinhuvudstad. Över 75% av allt vin som produceras i Argentina kommer från Mendoza. Dagen är fri för egna aktiviteter. Du kan hyra en cykel och utforska några av områdets många vingårdar samtidigt som du är aktiv, eller så kan du paddla, rida i Anderna eller vandra i bergen. (F)
Dag 11: Äventyr i Mendoza och med nattbuss till Buenos Aires
Större delen av dagen är på egen hand i Mendoza, innan du på kvällen tar nattbussen till Buenos Aires. Den här bussresan har inte alls lika vackra vyerna som den föregående – så du kan lika gärna åka på natten. Bussen i det här förslaget är en "semi-cama" - det vill säga delvis en sovbuss. Sätet kan lutas tillbaka och du får en liten kudde så att du kan sova relativt bra. Om du hellre vill ha en riktig sovbuss kan du självklart välja detta istället. Ombord på bussen serveras middag och morgonkaffe. Dessa långtursbussar är det vanligaste transportmedlet i Argentina, då de är billigare än flyg och mycket bekväma. (F)
Dag 12: Ankomst till Buenos Aires
Du vaknar upp i Buenos Aires och hittar själv till ditt hotell från busstationen med hjälp av en taxi. Ditt rum kommer förmodligen att vara redo först efter lunch, men du kan förvara bagaget på hotellet och sedan utforska staden, där du ska tillbringar de kommande tre nätterna.
Dag 13–14: Äventyr i Buenos Aires
Du har två dagar till aktiviteter på egen hand i Buenos Aires – staden som alla älskar, och med rätta! Här intas kaféerna av kaffedrickande bohemer, gatorna av skrikande fotbollsfans och dansgolven av gnistrande tangodansare. Argentinarna är både avslappnade och temperamentsfulla, högtidliga och avslappnade på samma gång. Buenos Aires är en dynamisk stad, men på samma gång har den gott om möjligheter för att dra sig tillbaka och reflektera över dagens upplevelser på något av de mysiga kaféerna eller i något av stadens grönområden. I konstnärskvarteret San Telmo har en del av charmen från kolonialtiden bevarats med sina kullerstensgator och låga byggnader. Här kan man köpa unika souvenirer i konst- och antikvitetsstånden som ställs upp under den livliga söndagsmarknaden. Använd gott om tid till att utforska staden som består av många stadsdelar som kan utforskas bit för bit. I centrum ligger gågatan, Florida, med sina tjusiga butiker. På kvällarna sprider gatuförsäljarna ut sina varor på en matta och gatumusikanterna underhåller. Utforska också det moderniserade hamnområdet Puerto Madero, där renoverade lagerhus nu huserar trendiga restauranger. San Telmos smala kullerstensgator är särskilt intressanta under söndagarna, när antikmarknaden nästan tar över hela stadsdelen, tango dansas och musik spelas. La Boca är en enorm turistmagnet med sina färgglada hus som har målat med resterna från båtarnas bottenfärg. Här ligger också den berömda fotbollsarenan La Bombonera, där Diego Maradonas gamla klubb – Boca Juniors – spelar och bjuder in till stämningsfulla fotbollsmatcher. Kolla in spelschemat och ta en tur till arenan när det är match. Sydamerikansk fotboll är en enorm och väldigt lokal upplevelse! Retiro och Recoleta är fashionabla kvarter med vackra hus. Här ligger också den enorma kyrkogården där Eva Perón är begravd. Vi rekommenderar starkt att du ger dig ut på en cykeltur runt i staden, då det är ett perfekt sätt att få överblick över stadens många delar samtidigt som guiden berättar om stadens och landets historia. En tangoföreställning är också ett måste i Buenos Aires. Tango dök först upp i slutet av 1800-talet, som en blandning av olika rytmer som dansades i fattiga grannskap. Tango var från början förbjudet på grund av sin enorma sensualitet, men är idag inte bara en enorm del av Buenos Aires musikaliska bakgrund utan också en viktig symbol för hela landet. Njut av en speciell "porteña" musikafton på en av stadens utmärkta tangoställen, där traditionella sånger och danser framförs. Hitta din egen plats eller låt oss hjälpa dig. (F)
Dag 15: Avresa från Buenos Aires
Det har blivit dags att säga farväl till Argentina och påbörja hemresan. Du kan också välja att förlänga resan med en sväng till exempelvis Iguazú, boka en övernattning på en ranch utanför Buenos Aires eller åka till Peninsula Valdés. Prata med din resekonsult för att få mer information om möjligheterna. (F)
Dag 16: Hemkomst till Skandinavien
Du kommer tillbaka till Skandinavien efter fantastiska upplevelser i Sydamerika.

Övernattningar

2 övernattningar på hotell i Santiago
3 övernattningar på hotell på Påskön
1 övernattning på hotell i Santiago
3 övernattningar på hotell i Mendoza
1 övernattning på nattbuss mellan Mendoza och Buenos Aires
3 övernattningar på hotell i Buenos Aires

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas varje dag.

Gruppstorlek

Resan görs som en privat tur. Det kommer dock att finnas andra resenärer på cykelturen i Santiago och under utflykterna på Påskön.

September - maj

Packlista

 • Mindre vandringsryggsäck
 • Vandringskängor
 • Lätt regn- eller skaljacka
 • Ficklampa eller pannlampa
 • Badkläder och handduk
 • Eventuell guidebok

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Santiago / Santiago - Påskön / Påskön - Santiago // Buenos Aires – Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Transport enligt programmet
 • Utflykter på Påskön med engelsktalande guide
 • Cykeltur i Santiago med engelsktalande guide
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks
 • Nationalparksavgift på Påskön

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: