15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 46 950:-
Drömmer du om att få uppleva Söderhavet med några av världens vackraste stränder och laguner så är Cooköarna dit du skall åka. Rarotonga och Aitutaki har just dessa stränder där man kan utforska koraller, fisk och de kristallklara vattnet – ensam eller tillsammans med medresenärer eller lokalbefolkning – alla njuter av sol och vatten! Besök Punanga Nui Market och smaka dig igenom lokala delikatesser som Iki – marinerad fisk i kokosmjölk. På söndagen sätter man på sig sina finkläder och går i kyrkan – att sjunga vackra psalmer på en gudstjänst i Söderhavet är en upplevelse för livet. Har man tur blir man inbjuden till kyrkkaffe efteråt också. Hyr en cykel eller bil och utforska Rarotongas många stränder och trevliga små samhällen. Man kan också vandra på en vandringsled tvärs över ön med en lokalguide och lära sig allt om öns spännande historia och lokala kultur. Överallt möts man av vänliga människor – Kia Orana - välkommen – och det är enkelt att träffa nya människor.

Winberg Travel anordnar resor till i princip alla Cook-öarna så drömmer du om att även besöka Aitu, Mauke, Mitiaro, Manihiki eller Mangaia så kan vi hjälpa dig med det med.

Se våra andra fantastiska resor till Cooköarna här
Läs mer om Cooköarna här.

Bästa reseperiod

Du kan resa till Cook-öarna året runt. Generellt är den bästa tiden dock mellan maj och oktober då det regnar mindre och temperaturen är mildare.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
När man reser till Cook-öarna mellanlandar man på vägen och det är möjlighet att göra flera stopp i t.ex. Singapore, Sydney, Dubai, Auckland, Doha, Tokyo eller Los Angeles. Många väljer att kombinera Cook-öarna med Nya Zeeland. Hör med din Travel Consultant vad som skulle fungera bäst för dig.
Dag 2: Ankomst Cook-öarna
Du landar på Rarotonga där du möts och körs till Castaway Resort, en mindre boutique Resort på en vacker del av stranden och med en avslappnad och skön atmosfär. Från stranden kan man ibland se knölvalar i säsong (juli – november), man kan snorkla bland färgglada fiskar på korallrevet och njuta av öns vackraste solnedgångar. Rummen har en liten köksdel, badrum och uteplats.
Dag 3-6: På egen hand på Rarotonga
Sköna dagar på egen hand på Rarotonga. Här hittar man huvudstaden Avaru där det varje lördag hålls den stora marknaden Punanga Nui Market. Här fyndar man allt från läcker kokosmarinerad Iki till bandanas till sin hund. Allt varvat med kul människor och dans på scenen om man har tur. Det bor ca 15 000 människor här på Cook-öarna och 11 000 av dem bor på Rarotonga. Ön är 32 kilometer i omkrets så det är enkelt att utforska både med cykel eller bil. Inåt landet är det bergigt med djungel och vattenfall. Större delen av ön omges av korallrev och vackra lagunen med möjlighet till snorkling och dykning. En av de största upplevelserna är att tillsammans med lokalbefolkningen besöka söndagens gudstjänst – att finklädd sjunga psalmer tillsammans med halva Rarotonga är en upplevelse för livet.
Dag 7: Avresa från Rarotonga till Aitutaki
Du hämtas på resorten och körs till flygplatser för att flyga till Aitutaki. Du möts vid ankomst och körs till Aitutaki Village – en mindre resort som ligger ostört ute vid öns lagun och med en vacker, vit strand. Njut lokala rätter på resortens trevliga restaurang, tag en simtur i det turkosblåa vattnet, utforska lagunen på en SUP eller kajak eller varför inte bara ligga under palmerna på stranden och läsa en god bok.
Dag 8-11: Aitutaki på egen hand & lagunkryssning
Du har sköna dagar på egen hand att uppleva Aitutaki på. Ön är mest känd för sin lagun som är en av världens vackraste platser. Här lever man ett lättsamt ö-liv – du välkomnas med orden Kia Orana. Här stressar man inte, allt sker med ”island-time” och du kan koppla av helt och hållet. En av dagarna har du en lagunkryssning inbokad. Detta är det absolut bästa sättet att uppleva den vackra lagunen på. Under båtturen får du höra om öns historia och sägner. Är man mer äventyrslysten kan man också boka fisketurer, pröva wind- eller kitesurfing eller utforska det fantastiska havet under en dyktur.
Dag 12: Avresa från Aitutaki
Du hämtas och körs till flygplatsen och flyger till Rarotonga. Du promenerar till The Islander Hotel där du bor en natt innan hemresa eller vidare färd på nya äventyr.
Dag 13: Avresa från Rarotonga
Du lämnar nu Cooköarna och som på utresan kan du välja att göra stopp även på hemresan. Tidsskillnaden mellan Söderhavet och Skandinavien gör att man vinner en hel dag på utresan och tappar samma dag på hemresan.
Dag 14: Flyg, flyg, flyg
Det tar hela dagen att flyga hemåt.
Dag 15: Hemkomst

Övernattningar

Tio nätter i egen villa/bungalow
En natt på flygplatshotell på Rarotonga

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar.

maj - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Rarotonga - Aitutaki t/r (inklusive bagage)
 • Transfers mellan flygplats och resort på Rarotonga och Aitutaki
 • 5 övernattningar på Castaway resort i Beach Studio inklusive frukost
 • 5 övernattningar på Aitutaki Village i Studio Garden inklusive frukost
 • Lagunkryssning på Aitutaki inkllusive lunch, snorklingsutrusting och handduk. Kryssningen är tillsammans med andra deltagare.
 • 1 övernattning på The Islander Hotel i Cabana Room
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: