16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 47 450:-
Äventyret väntar på dig på denna fantastiska resa, där du kan se fram emot att uppleva det bästa av Nicaragua, Costa Rica och Panama. I Nicaragua väntar den historiska kolonistaden Granada samt en kvällsutflykt till den aktiva vulkanen Masaya. Därefter fortsätter resan över gränsen till Costa Rica med det unika djurlivet och den vackra naturen i La Fortuna. Nästa stopp är Puerto Viejo de Talamanca med sin avslappnade, karibiska stämning och vackra paradisstränder. Med minibuss och båt reser du vidare till Panama och ögruppen Bocas del Toro med sina färggranna korallrev som bjuder in till snorkling och dykning. Från Bocas del Toro flyger du till Panama City, där en dagsutflykt till den gamla stadsdelen och Panamakanalen väntar dig.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica
Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Panama här
Praktisk information om Panama

Bästa reseperiod

Du kan resa till Nicaragua, Panama och Costa Rica året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.
Tropiska stormar kan förekomma i regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Nicaragua
Avresa från Skandinavien till Nicaragua med ankomst samma dag. Du hämtas på flygplatsen i Managua och körs till ditt hotell i Granada där du kan koppla av och ta ett dopp i hotellets pool.
Dag 2: På upptäcktsfärd i Granada
Du har dagen på egen hand i Granada, som utan tvivel är en av Centralamerikas vackraste och mest historiska städer. Utforska de gamla, kullerstensbelagda gatorna bland spanska kolonibyggnader och kyrkor, där flera av dem kan dateras ända tillbaka till när staden byggdes år 1524. Staden huserar också trevliga plazas, charmiga, lokala marknader och ett färgsprakande kulturliv. Du kan se fram emot en spännande dag mitt i stadens koloniala historia. (F)
Dag 3: Granada på egen hand och kvällsutflykt till Masaya-vulkanen
Du har hela dagen på egen hand till att utforska Granada eller åka på utflykt till Ometepe Island, där du kan uppleva vulkaner och bada i vackra vattenfall och kristallklara färskvattenkällor. Under eftermiddagen väntar en utflykt till den aktiva vulkanen Masaya. Du hämtas på dit hostel och körs till kratern, där du i kvällsskymningen kan se lavan som välter ut från vulkanens inre. Masaya-vulkanen – som av de spanska kolonisatörerna döptes till ”helvetets mun” – var också föremål för vördnad bland ursprungsbefolkningen i den förcolombianska tiden. Utbrott ansågs vara ett tecken på vrede från gudarna, och för att milda vreden gav man offergåvor i vulkanens ära. Efter en spännande vulkanupplevelse går resan tillbaka till ditt hostel. (F)
Dag 4: Med minibuss till La Fortuna i Costa Rica
Det har blivit dags att ta farväl av Nicaragua och välkomna ett nytt äventyr i Costa Rica. Resan går till Peñas Blancas, där du korsar gränsen till Costa Rica. På den andra sidan gränsen körs du till ditt hostel i staden La Fortuna vid foten av Arenal-vulkanen. Eftermiddagen har du på egen hand i La Fortuna. (F)
Dag 5–6: På äventyr i La Fortuna vid Arenal-vulkanen
Dagarna vid Arenalvulkanen utformar du på egen hand eftersom området erbjuder en myriad av spännande aktiviteter och upplevelser. På hotellet kan du hyra cykel eller bil för att lättare kunna utforska områdets naturreservat, vattenfall, hängbroar och varma källor. Du kan inte bestiga själva Arenalvulkanen, men det finns fortfarande möjligheter för fantastiska vandringar av olika längd och svårighetsgrad. Om du letar efter mer utmanande vandringsrutter kan en vandring vid Cerro Chatvulkanen kanske vara ett intressant alternativ för dig. Den här vandringen tar 6–7 timmar och tar dig upp på Arenals vackra systervulkan. Du vandrar genom den täta regnskogen och efter flera timmars utmanande vandring kommer du fram till vulkanens krater som innehåller en azurblå sjö. Vägen på den här vandringen kan vara lerig och hal och därför rekommenderar vi bra vandringsskor eller stövlar om du tänker delta. Från La Fortuna kan du även delta i flera olika mountainbiketurer, ridturer, paddla kajak eller utforska det vulkaniska landskapet med ATV. Du kan även delta i äventyrsupplevelser som t. ex. rapelling, åka linbana och forsränning. Möjligheterna är många och om du hittar något som låter intressant kan din reserådgivare enkelt skräddarsy turerna för dig och även eventuellt hjälpa till med att förlänga din vistelse här. Önskar du uppleva mer av landets djur finns här flera naturreservat utanför staden, där du på egen hand eller tillsammans med en naturguide kan se sengångare, tukaner och pilgiftsgrodor. Du kan också följa med på en kvällsutflykt med naturguide för att försöka upptäcka den ikoniska rödögda trädgrodan som är aktiv efter mörkrets inbrott. Naturguiderna är fantastiska på att upptäcka djur, och det är ett utmärkt sätt att lära sig mer om Costa Ricas unika djurliv. En flodsafari i våtmarken Caño Negro är också en fantastisk upplevelse. (F)
Dag 7: Med minibuss till Puerto Viejo de Talamanca
Från enastående natur och djurupplevelser i La Fortuna går resan längre söderut till de läckra, karibiska stränderna vid Puerto Viejo. Efter frukost hämtas du på ditt hostel och körs till Puerto Viejo de Talamanca, vars vita och svarta sandstränder är omgivna av ett tropiskt landskap. Här kan du njuta av eftermiddagen genom ett dopp i havet innan solen går ner. (F)
Dag 8: Avkoppling och på äventyr i Puerto Viejo de Talamanca
Utforska områdets vackra stränder och njut av den jamaicanska stämningen till ljudet av reggaemusik. Du bestämmer hur du vill spendera dagen, så slappna av och ta dagen i ditt eget tempo. Du kan till exempel hyra en cykel och åka på upptäcktsfärd i området eller ge dig ut och vandra i Manzanillo National Wildlife Refuge med vackra vattenfall och stränder. I staden hittar du massor av trevliga restauranger med välsmakande rätter från det afrokaribiska köket. (F)
Dag 9: Med minibuss och båt till Bocas del Toro i Panama
Idag korsar du återigen en landgräns när du beger dig vidare till Panama. Du reser med både buss och båt till ögruppen Bocas Del Toro som ligger i den nordöstra delen av Panama. Din tid här bjuder på massor av möjligheter till snorkling eller dykning i de färggranna korallreven som omger öarna, eller så kan du bara slappna av på någon av de inbjudande paradisstränderna. (F)
Dag 10–12: Avkoppling och äventyr på Bocas del Toro
Några härliga dagar väntar dig vid Bocas del Toro-öarna. Här kan du slumra till vid hotellets pool eller ta dig ner till Bluff Beach. Dessutom finns det goda möjligheter till öluff mellan de många fantastiska öarna och stränderna, där du kan upptäcka områdets storslagna djurliv både ovan och under vattenytan. (F)
Dag 13: Med flyg från Bocas del Toro till Panama City
Idag lämnar du stränderna vid Bocas del Toro och öarnas vackra natur. Härifrån flyger du till Panama City, där du hämtas på flygplatsen och körs till ditt boutiquehotell, där du har resten av dagen på egen hand till att utforska Panama City. (F)
Dag 14: Stadsrundtur i Panama City och Panamakanalen
Se fram emot en historie- och upplevelserik dag som bjuder på stadsrundtur med guide i Panama City och vid Panamakanalen. Du utforskar den gamla stadsdelen, Casco Antiguo, till fots. Stadsdelen grundlades av spanska kolonisatörer på 1500-talet och står idag i bjärt kontrast till storstadens många höghus. Efter lunch fortsätter du till Miraflores, där du kan se några av de båtar och containerfartyg som dagligen passerar genom Panamakanalen på nära håll. Panamakanalen har en enormt stor betydelse för Panamas ekonomi och för världsekonomin, då båtarna som passerar genom kanalen sparar nästa 1250 mil genom att slippa runda Kap Horn – den sydligaste punkten i Sydamerika. Panamakanaler öppnade officiellt 1914 efter många års försök av USA, som kunde se vikten av att skapa en handels- och krigsmässig genväg mellan två av världens största oceaner. USA ingick i samband med detta ett samarbetsavtal med Panama och ägde därefter rättigheterna till Panamakanalen fram till 31 december 1999, när rättigheterna övergick till Panama. Sjövägen mellan Atlanten och Stilla Havet är fortfarande än idag en av världens största ingenjörsmässiga bedrifter. Efter ett spännande besök vid Panamakanalen återvänder du till ditt hostel under slutet av dagen. (F,L)
Dag 15: Avresa från Panama
Det har blivit dags att ta farväl av Centralamerika efter en härlig och upplevelserik resa genom tre fantastiska länder. Med minibuss körs du tillbaka till Panama Citys internationella flygplats och påbörjar din hemresa mot Skandinavien. (F)
Dag 16: Ankomst till Skandinavien
Idag kommer du hem igen. Ankomsttid beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

Tre övernattningar på Hotel La Pérgola i eget dubbelrum i Granada
Tre övernattningar på Selina Hostel i eget dubbelrum i La Fortuna
Två övernattningar på hostel i Puerto Viejo de Talamanca
Fyra övernattningar på resort på Bocas del Toro
Två övernattningar på Central Hotel Panama i eget dubbelrum i Panama City

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Kikare
 • Pannlampa
 • Handduk och badkläder
 • Eventuell egen snorklingsutrustning
 • Regnjacka
 • Bra skor och sandaler

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Managua / Bocas del Toro – Panama City / Panama City – Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar, måltider, transport och utflykter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, transporter och måltider som inte nämns i programmet
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: