15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 38 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Börja resan med en natt i huvudstaden San José innan äventyret fortsätter med forsränningsäventyr på Pacuarefloden. Efter brusande floder reser du vidare till Sarapiqui; en perfekt plats för vandring och ridning. Missa inte ett besök vid Tirimbina Naturreservat och områdets forskningscentrum. Här lär du dig allt om Costa Ricas flora och fauna - och gör en vandring över den 200 meter långa hängbro som förbinder flodbankerna.

Du besöker sedan La Fortuna och området kring Arenalvulkanen, en av Costa Ricas vackraste platser med vacker natur, varma källor, äventyr och vandringsleder. Äventyren fortsätter och du reser vidare till Monteverdes molnskog. Du vandrar på hängbroar och ser det varierade djurlivet från ett fågelperspektiv. Här har du chansen att testa ziplining där du far över djungeln precis som Tarzan.

Vidare till Manuel Antonio. Här kombinerar man sol, bad och strand med aktiviteter och upplevelser i Manuel Antonios nationalpark. Du avslutar sedan din resa med några sköna dagar vid Drake Bay innan hemresa. Njut av en spännande, varierande och kul semester i Costa Rica.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Bästa reseperiod

Du kan resa till Costa Rica året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.
Tropiska stormar kan förekomma i regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José
Avresa från Sverige mot Costa Rica, dit du (beroende på flygbolag) kommer fram på kvällen. Du hämtas på flygplatsen och körs till hotellet i San José. Staden har en lång rad sevärdheter som till exempel färgglada lokala marknader, historiska museer och gröna parker som ger stadens befolkning trevliga platser att hämta andan på i landets huvudstad. I huvudstaden finns Plaza de la Cultura som är full av små bodar, butiker och gatuförsäljare som lever på att sälja kläder, smycken och mattor. I centrum är det även ofta billigt att köpa surfutrustning för resan.
Dag 2: San José – Sarapiqui – Forsränning i Pacuarefloden
Du på hotellet tidigt på morgonen för att åka till Sarapiqui-området, resan tar ca. tre timmar. Sarapiqui-området ligger i den östra delen av Costa Rica. På vägen dit får du se Costa Ricas vackra landskap och landets många plantager. Runt middagstid kommer du fram till Pacuarefloden och du kommer att tillbringa de kommande tre timmarna på floden. Innan forsränningen börjar får duordentlig säkerhetsgenomgång och sedan är det dags att ta plats i båten. Nu väntar många spännande forsar och du är omgiven av vacker natur och djungel. Vanligtvis åker du på genom tre eller fler utav fem forsar på en tur. Efter en äventyret på Pacuarefloden är det dags att åka till ditt hotell där du har resten av dagen på egen hand. (F,L,M)
Dag 3: Sarapiqui – La Fortuna (Området runt Arenal)
Efter frukost åker du vidare till området runt Arenalvulkanen, en tur som tar ca. fyra till fem timmar. Här bor du i två nätter vid Costa Ricas kanske vackraste vulkan. Sedan 1995 har området runt vulkanen varit en nationalpark. Hotellet du bor på kan hjälpa till med råd om vandringsleder och det stora utbudet av spännande aktiviteter i området. Efter att du har kommit fram till hotellet kan du ägna resten av dagen åt att göra vad du känner för. (F)
Dag 4: På egen hand i La Fortuna vid Arenalvulkanen
Dagen vid Arenalvulkanen utformar du på egen hand eftersom området erbjuder en myriad av spännande aktiviteter och det finns upplevelser för alla smaker. Staden La Fortuna ligger vackert belägen intill vulkanen och det är enkelt att hitta allt från små mysiga hotell till stora, påkostade hotell. Här kan du se vulkaner, vacker natur, La Fortuna-vattenfallet, varma källor och ett stort utbud av äventyrsupplevelser. Vandringar är bland områdets populäraste aktiviteter och även om du inte längre kan se lava spruta ut från toppen av Arenalvulkanen är det fortfarande bland Centralamerikas mest hisnande vulkaner. I området runt den 1 633 meter höga Arenalvulkanen finns en mängd olika vandringsleder med varierande svårighetsgrader. En av vandringslederna kallas 1966 och är uppkallad efter året då det kraftfulla utbrottet som dödade ca. 80 människor och tiotusentals nötkreatur inträffade. Vandringsleden leder ned dig till den nedre delen av vulkanen där strömmen av lava förstörde flera byar och gårdar 1968. På vandringsturen är det fortfarande möjligt att se landskapet som skapades när lava flöt ned för vulkanen under utbrottet. Landskapet påminner nu om landskapet på månen. Vulkanen övervakas idag av vulkanexperter och risken för utbrott är minimal. Om du letar efter mer utmanande vandringsrutter kan en vandring vid Cerro Chatvulkanen kanske vara ett intressant alternativ för dig. Den här vandringen tar 6–7 timmar och tar dig upp på Arenals vackra systervulkan. Du vandrar genom den täta regnskogen och efter flera timmars utmanande vandring kommer du fram till vulkanens krater som innehåller en azurblå sjö. Vägen på den här vandringen kan vara lerig och ibland hal och därför rekommenderar vi bra vandringsskor eller stövlar om du tänker delta i vandringen. Från La Fortuna kan du även delta i flera händelserika mountainbiketurer, ridturer, paddla kajak eller utforska det vulkaniska landskapet med ATV. Det finns även andra äventyrsupplevelser att delta i. Allt från firning, linbanor, bungyjumping från 40 meters höjd och forsränning väntar på dig utanför staden. Aktiviteterna du kan delta i är många och om du hittar något som låter intressant kan en resekonsulent enkelt skräddarsy dagarna efter dina behov och även hjälpa till med att förlänga din vistelse i det här vackra området mot en avgift. Tillbringa dagen precis som du vill. (F)
Dag 5: La Fortuna – Monteverde
Efter frukost reser du vidare till den vackra regnskogen i Monteverde, en bilresa som tar ca. 3–4 timmar. På vägen åker du igenom Costa Ricas vackra högland. Vissa delar av resan går på små primitiva vägar som gör att det känns som om du är på ett riktigt äventyr. När du har kommit fram till hotellet i Monteverde väntar en spännande vandring i Monteverdes regnskog. I regnskogen kan du se parkens många djur och fåglar. Du återvänder till hotellet sent på eftermiddagen och efter det kan du tillbringa resten av dagen precis som du vill. (F)
Dag 6: Äventyr i Monteverde
Efter frukost är det dags att gå på det som kallas "Sky-Walk", en vandring som utförs på sju hängbroar som är spridda över en vandringsled på ca. 3 km. Från skogens grenverk kan du se regnskogen från ett fågelperspektiv. Du kan även lära dig lite om några av de mer än 2 500 växtarter och 400 fågelarter som finns i Monteverdes regnskog. Dessutom har den här vackra regnskogen världens högsta koncentration av orkidéer och nationalparken är även hem för kolibrier, tukaner och färgglada quetzaler som många ornitologer beskriver som en av de vackraste fågelarterna i världen. Efter en trevlig vandring i fantastiska omgivningar väntar ett händelserikt zipliningäventyr. Först får du säkerhetsinstruktioner, sedan blir du fastspänd i olika hängslen och till sist kan du prova på att sväva fram över regnskogen. På den här turen passerar du runt 12 olika zipline-banor i regnskogen som tillsammans bildar en av världens längsta zipline-leder. Turen kan avslutas när du vill med en riktig Tarzan-sving över djungeln. Efter en rolig och äventyrlig dag åker du sedan tillbaka till hotellet. Resten av kvällen kan du tillbringa som du själv vill. Beroende på när du kommer fram kan dag 5 och 6 i programmet för Monteverde byta plats. (F) OBS! Barn från ca. 7–8 år kan delta i turen över regnskogen tillsammans med en guide. Prata gärna med oss på Winberg Travel om alla aktiviteter i och omkring Monteverde. Efter en rolig och äventyrlig dag åker du sedan tillbaka till hotellet.
Dag 7: Monteverde – Manuel Antonio
På förmiddagen kör du vidare till Manuel Antonio, en bilresa som tar ca. fyra timmar. Det här är en plats där den lummiga regnskogen möter några av Costa Ricas mest exotiska sandstränder. Dessutom är nationalparken bland de mest besökta nationalparkerna i landet och har fyra stora stränder i anslutning till den. Djurlivet i regnskogen är mycket varierat. Bland annat finns uppåt 184 fågelarter och ca. 109 arter av däggdjur, inklusive vrålapor, näsbjörnar, sengångare, jaguarer och den lilla kloapan som bland annat är känd från filmerna om Astrid Lindgrens Pippi Långstrump. Den här nationalparken vid Stillahavskusten ligger i anslutning till ett stort antal naturstigar som är perfekta att använda för vandring bland djungelns exotiska djurarter. Efter att du har kommit fram kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. (F)
Dag 8–9: Res på egen hand i Manuel Antonio
I Manuel Antonio kan du tillbringa några fantastiska dagar och kombinera en underbar badsemester på de vackra stränderna vid Stilla havet med ett brett utbud av spännande aktiviteter. Du kan bland annat vandra i Manuel Antonio nationalpark och delta i en mängd roliga dagsutflykter som innefattar allt från paddling i havskajak, forsränning, tubing och firning. Tillbringa dagarna precis som du vill (F)
Dag 10: Manuel Antonio – Sierpe – Området runt Drake Bay
Den här morgonen går resan vidare söderut mot Sierpe och sedan med båttaxi till området runt Drake Bay. Turen kan påverkas av vågor och strömmar eftersom du passerar öppet hav på den sista delen av vägen till Drake Bay. Du kommer fram till hotellet runt lunchtid och de kommande dagarna bestämmer du själv vad du vill göra. Hotellet i Drake Bay ligger cirka en timme med båt från Corcovado nationalpark, Costa Ricas största nationalpark som innehåller många olika djurarter. Resten av dagen tillbringas på egen hand. (F)
Dag 11–12: Drake Bay-området och magnifika naturupplevelser på egen hand
Tillbringa dagarna vid Drake Bay precis som du vill. Du kan t. ex. besöka Isla del Cano som ligger ca. 20 km från kusten. På ön Isla del Cano hittar du ett perfekt ställe för att dyka och snorkla. Du kan se stora stim av exotiska fiskar och njuta av fantastisk synlighet i det klara vattnet. Dessutom är det ibland möjligt att se knölvalar i närheten av Drake Bay under perioden från slutet av juli till november och sedan igen från december till april. Det finns även ett stort bestånd av vilda delfiner i området runt Drake Bay. Corcovado nationalpark har ett av det mest omfattande djurlivet i världen. Floran och faunan som finns här jämförs ofta med det som finns i Amazonas regnskog i Sydamerika och i regnskogarna på Malaysiska Borneo och på Kalimantan i Indonesien. Corcovado nationalpark har av National Geographic beskrivits som en av världens mest biologiskt mångsidiga miljöer på planeten. I den 417 km² stora nationalparken hittar du unik vegetation och åtta olika ekosystem med mer än 500 olika trädarter. I Corcovado National Park finns 116 arter av reptiler, 140 arter av däggdjur, ca. 400 fågelarter, tre arter av myrslokar, två olika arter av sengångare och det sällsynta bältdjuret. Nationalparken är också hem för fyra olika typer av apor, stora saltvattenskrokodiler, jaguarer, ozeloter, tapirer, harpyjor och färgglada papegojor som gör nationalparken en oförglömlig upplevelse på rundturen i Costa Rica. (F)
Dag 13: Drake Bay-området – San José
Det är dags att ta avsked av detta exotiska paradis efter en härlig och minst sagt händelserik semester i Costa Rica. Efter frukost åker du tillbaka till Sierpe där en bil till San José väntar. Bilresan till San José tar ca. 5–6 timmar. Efter att du har kommit fram till landets huvudstad kan du tillbringa resten av dagen med att göra vad du vill.
Dag 14: San José – Flygplatsen
Du blir du hämtad på hotellet och körs till flygplatsen. Beroende på flygets avgångstid kan det vara lite väntetid på flygplatsen.
Dag 15: Ankomst till Sverige
När du kommer hem till Sverige beror på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar

Två nätter i San José
En natt i Sarapiqui
Två nätter i La Fortuna
Två nätter i Monteverde
Tre nätter vid Manuel Antonio Nationalpark
Tre nätter vid Drake Bay

Övernattningarna är på bra budget- eller mellanklasshotell och lodger. Winberg Travel kan boka allt från budget till boutique- eller läckra lyxhotell på denna resa. Kontakta oss om du har särskilda önskemål!

Kommentarer

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och det kan självklart justeras så att reslängd och innehåll blir precis som du vill ha det!

Vid avresa från Costa Rica debiteras man en flygskatt på 30 USD som betalas kontant vid avresa. I vissa fall ingår detta i biljetten.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – San José t/r
 • 13 nätter på hotell enligt program
 • Måltider enligt program
 • Transporter och utflykter enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider som ej omnämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF