Sök
Sök
Oplev adventure i Costa Rica
Oplev de sødeste egernaber i Costa Rica
Manuel Antonio Nationalpark i Costa Rica
Oplev adventure og river rafting i Costa Rica
oplev den farvestrålende Macaw papegøje
Oplev adventure og rappelling i Costa Rica
Tag på sjove ATV-ture i Costa Rica
Costa Rica
Tag på en sjov zip-lining tur i høj fart igennem Monterverdes tågeregnskov i Costa Rica
Vulkanen Arenal
Surf i Costa Rica
Costa Ricas symbol är den lilla gröna grodan
Quepos, Manual Antonio, Costa Rica
Monteverde
Oplev Costa Ricas fantastiske natur fra hesteryg
Cerro Chatotrek vid Arenal
Vandring ved Vulkanen Arenal
Paddla kajak vid Arenalsjön
Oplev Drake Bay ved Corcovado Nationalpark
Oplev Drake Bay ved Corcovado Nationalpark
Oplev Corcovado Nationalpark.
River Rafting i Costa Rica
Oplev Drake Bay fra Corcovado Nationalpark
Oplev Corcovado Nationalpark
Oplev Corcovado Nationalpark
Rapelling i Costa Rica
Isla del Cano i Costa Rica
Canopy i Monteverde

Aktivt äventyr i Costa Rica

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 23 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Upplev Costa Ricas roligaste äventyr och utmana dig själv genom att prova på forsränning. Utforska några av landets mest imponerande nationalparker och se unika djur och fåglar. Ge dig ut på ett roligt zipliningäventyr i Monteverdes regnskog och gå på upptäcktsfärd runt Arenalvulkanen på egen hand. Njut av en underbar badsemester bland exotiska stränder vid den lummiga nationalparken Manuel Antonio och vid Drake Bay i södra Costa Rica. Här kan du även delta i spännande dyknings- och snorklingsturer på Isla del Cano eller gå på vandrings- och djursafari i Corcovado nationalpark.

Resan börjar med en övernattning i San José innan äventyret fortsätter med ett roligt forsränningsäventyr på Pacuarefloden. På Pacuarefloden finns många forsar och du har även tid att njuta av de exotiska omgivningarna längs floden. Efter en rolig dag på den brusande floden reser du vidare till Sarapiqui, som för många är ett okänt naturparadis i den nordöstra delen av Costa Rica. Sarapiqui är en bra plats för vandring och ridning och du kan även besöka Tirimbina naturreservat och områdets forskningscentrum med samma namn. Här får du lära dig om flora och fauna samt gå över en ca. 200 meter lång hängbro som förbinder flodbankerna. På mitten av den hängbron kan du gå ner för en vinkeltrappa till en liten djungelö som är vackert belägen mitt i den brusande floden. Härifrån fortsätter du den sista biten över hängbron.

Sedan reser du vidare till staden La Fortuna och området kring Arenalvulkanen. Det här är en av Costa Ricas vackraste platser som har ett stort utbud av äventyr och vandringsupplevelser samt även Costa Ricas kanske mest kända vattenfall som är uppkallat efter staden La Fortuna. Under besöket i La Fortuna kan du bland annat boka en mängd roliga turer på egen hand, t. ex. ATV-turer, vandringar eller rolig kajakpaddling på sjön vid foten av den vackra Arenalvulkanen. Efter den underbara vistelsen i La Fortuna går resan vidare till regnskogen i Monteverde. I Monteverde kan du gå på spännande kabelbroar som ger dig en unik möjlighet att se regnskogens varierade djurliv från ett fågelperspektiv. Dagen i Monteverde avslutas med rolig och snabb ziplining där du far över djungeln precis som Tarzan.

Resan avslutas med några underbara dagar i Manuel Antonio nationalpark och vid Drake Bay. Här kan du kombinera en underbar badsemester på de vackra stränderna vid Stilla havet med ett brett utbud av spännande aktiviteter. I Manuel Antonio nationalpark kan du gå på trevliga promenader eller utforska kusten i havskajak. Från Drake Bay kan du även åka på dykutflykter och snorklingsturer till Isla del Cano som har ovanligt vackert marint liv. I Drake Bay kan du även gå på många spännande vandringsturer och safariupplevelser i Corcovado nationalpark. Den här fantastiska nationalparken har ett av de unikaste ekosystemen i världen och är nationalparken i Costa Rica med flest djur- och fågelarter. Njut av en händelserik semester i Costa Rica.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Väder

Du kan resa till Costa Rica året om.
Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går även att besöka landet då.

Notera att tropiska stormar påverkar regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Tag på sjove ATV-ture i Costa Rica

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José
Avresa från Sverige mot Costa Rica, dit du (beroende på flygbolag) kommer fram på kvällen. Du hämtas på flygplatsen och körs till hotellet i San José. Staden har en lång rad sevärdheter som till exempel färgglada lokala marknader, historiska museer och gröna parker som ger stadens befolkning trevliga platser att hämta andan på i landets huvudstad. I huvudstaden finns Plaza de la Cultura som är full av små bodar, butiker och gatuförsäljare som lever på att sälja kläder, smycken och mattor. I centrum är det även ofta billigt att köpa surfutrustning för resan. Resten av kvällen kan du tillbringa som du själv vill.

Boende: Ett bra budgethotell

Dag 2: San José – Sarapiqui – Forsränning i Pacuarefloden
Den här morgonen hämtas du på hotellet tidigt. Resan fortsätter med en transport till Sarapiqui-området som tar ca. tre timmar. Sarapiqui-området ligger i den östra delen av Costa Rica. På vägen dit får du se Costa Ricas vackra landskap och landets många plantager. Runt middagstid kommer du fram till Pacuarefloden och du kommer att tillbringa de kommande tre timmarna på floden. Innan forsränningen börjar får du ta del av en mängd säkerhetsanvisningar och sedan är det dags att ta plats i båten. På floden väntar många spännande forsar och du är omgiven av vacker natur och djungel. Under turen finns även tid för avkoppling på sträckorna mellan flodens olika forsar. Vanligtvis åker du på genom tre eller fler utav fem forsar på en tur. Efter en rolig åktur på Pacuarefloden är det dags att åka till hotellet. När du har kommit fram till hotellet kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. (F, L, M)

Boende: Ett bra budgethotell

Dag 3: Sarapiqui – La Fortuna (Området runt Arenal)
Efter frukost korsar du Costa Rica till området runt Arenalvulkanen, en tur som tar ca. fyra till fem timmar. Du kommer fram till hotellet på eftermiddagen. Du kommer att övernatta här två nätter. I området finns Costa Ricas kanske vackraste vulkan som senast hade ett utbrott 1968, efter århundraden av inaktivitet. Under utbrottet förstördes två byar i närheten och även skogar och många gårdar täcktes av lava. På dagar med klart väder kan du ha tur och se hur vulkanen sprutar aska. Sedan 1995 har området runt vulkanen varit en nationalpark och det finns för närvarande vissa begränsningar för att vandra i området, vilket innebär att du bland annat inte får vandra upp till toppen av den aktiva Arenalvulkanen. Hotellet du bor på kan hjälpa till med råd om tillåtna vandringsleder och det stora utbudet av spännande aktiviteter i området. Efter att du har kommit fram till hotellet kan du ägna resten av dagen åt att göra vad du känner för. (F)

Boende: Ett bra budgethotell

Dag 4: På egen hand i La Fortuna vid Arenalvulkanen
Dagen vid Arenalvulkanen utformar du på egen hand eftersom området erbjuder en myriad av spännande aktiviteter och det finns upplevelser för alla smaker. Staden La Fortuna ligger vackert belägen intill vulkanen och det är enkelt att hitta allt från små mysiga hotell till stora, påkostade hotell. Här kan du se vulkaner, vacker natur, La Fortuna-vattenfallet, varma källor och ett stort utbud av äventyrsupplevelser. Vandringar är bland områdets populäraste aktiviteter och även om du inte längre kan se lava spruta ut från toppen av Arenalvulkanen är det fortfarande bland Centralamerikas mest hisnande vulkaner.

I området runt den 1 633 meter höga Arenalvulkanen finns en mängd olika vandringsleder med varierande svårighetsgrader. En av vandringslederna kallas 1966 och är uppkallad efter året då det kraftfulla utbrottet som dödade ca. 80 människor och tiotusentals nötkreatur inträffade. Vandringsleden leder ned dig till den nedre delen av vulkanen där strömmen av lava förstörde flera byar och gårdar 1968. På vandringsturen är det fortfarande möjligt att se landskapet som skapades när lava flöt ned för vulkanen under utbrottet. Landskapet påminner nu om landskapet på månen. Vulkanen övervakas idag av vulkanexperter och risken för utbrott är minimal. Om du letar efter mer utmanande vandringsrutter kan en vandring vid Cerro Chatvulkanen kanske vara ett intressant alternativ för dig. Den här vandringen tar 6–7 timmar och tar dig upp på Arenals vackra systervulkan. Du vandrar genom den täta regnskogen och efter flera timmars utmanande vandring kommer du fram till vulkanens krater som innehåller en azurblå sjö. Vägen på den här vandringen kan vara lerig och ibland hal och därför rekommenderar vi bra vandringsskor eller stövlar om du tänker delta i vandringen.

Från La Fortuna kan du även delta i flera händelserika mountainbiketurer, ridturer, paddla kajak eller utforska det vulkaniska landskapet med ATV. Det finns även andra äventyrsupplevelser att delta i. Allt från firning, linbanor, bungyjumping från 40 meters höjd och forsränning väntar på dig utanför staden. Aktiviteterna du kan delta i är många och om du hittar något som låter intressant kan en resekonsulent enkelt skräddarsy dagarna efter dina behov och även hjälpa till med att förlänga din vistelse i det här vackra området mot en avgift. Tillbringa dagen precis som du vill. (F)

Boende: Ett bra budgethotell

Dag 5: La Fortuna – Monteverde
Efter frukost reser du vidare till den vackra regnskogen i Monteverde, en bilresa som tar ca. 3–4 timmar. På vägen åker du igenom Costa Ricas vackra högland. Vissa delar av resan går på små primitiva vägar som gör att det känns som om du är på ett riktigt äventyr. När du har kommit fram till hotellet i Monteverde väntar en spännande vandring i Monteverdes regnskog. I regnskogen kan du se parkens många djur och fåglar. Du återvänder till hotellet sent på eftermiddagen och efter det kan du tillbringa resten av dagen precis som du vill. (F)

Boende: Ett bra budgethotell

Dag 6: Äventyr i Monteverde
Efter frukost är det dags att gå på det som kallas "Sky-Walk", en vandring som utförs på sju hängbroar som är spridda över en vandringsled på ca. 3 km. Från skogens grenverk kan du se regnskogen från ett fågelperspektiv. Du kan även lära dig lite om några av de mer än 2 500 växtarter och 400 fågelarter som finns i Monteverdes regnskog. Dessutom har den här vackra regnskogen världens högsta koncentration av orkidéer och nationalparken är även hem för kolibrier, tukaner och färgglada quetzaler som många ornitologer beskriver som en av de vackraste fågelarterna i världen. Efter en trevlig vandring i fantastiska omgivningar väntar ett händelserikt zipliningäventyr. Först får du säkerhetsinstruktioner, sedan blir du fastspänd i olika hängslen och till sist kan du prova på att sväva fram över regnskogen. På den här turen passerar du runt 12 olika zipline-banor i regnskogen som tillsammans bildar en av världens längsta zipline-leder. Turen kan avslutas när du vill med en riktig Tarzan-sving över djungeln. Efter en rolig och äventyrlig dag åker du sedan tillbaka till hotellet. Resten av kvällen kan du tillbringa som du själv vill. Beroende på när du kommer fram kan dag 5 och 6 i programmet för Monteverde byta plats. (F)

OBS! Barn från ca. 7–8 år kan delta i turen över regnskogen tillsammans med en guide. Prata gärna med en resekonsulent om alla aktiviteter i och omkring Monteverde. Efter en rolig och äventyrlig dag åker du sedan tillbaka till hotellet.

Boende: Ett bra budgethotell

Dag 7: Monteverde – Manuel Antonio
På förmiddagen kör du vidare till Manuel Antonio, en bilresa som tar ca. fyra timmar. Det här är en plats där den lummiga regnskogen möter några av Costa Ricas mest exotiska sandstränder. Dessutom är nationalparken bland de mest besökta nationalparkerna i landet och har fyra stora stränder i anslutning till den. Djurlivet i regnskogen är mycket varierat. Bland annat finns uppåt 184 fågelarter och ca. 109 arter av däggdjur, inklusive vrålapor, näsbjörnar, sengångare, jaguarer och den lilla kloapan som bland annat är känd från filmerna om Astrid Lindgrens Pippi Långstrump. Den här nationalparken vid Stillahavskusten ligger i anslutning till ett stort antal naturstigar som är perfekta att använda för vandring bland djungelns exotiska djurarter. Efter att du har kommit fram kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. (F)

Boende: Ett bra budgethotell

Dag 8–9: Res på egen hand i Manuel Antonio
I Manuel Antonio kan du tillbringa några fantastiska dagar och kombinera en underbar badsemester på de vackra stränderna vid Stilla havet med ett brett utbud av spännande aktiviteter. Du kan bland annat vandra i Manuel Antonio nationalpark och delta i en mängd roliga dagsutflykter som innefattar allt från paddling i havskajak, forsränning, tubing och firning. Tillbringa dagarna precis som du vill (F)

Boende: Ett bra budgethotell

Dag 10: Manuel Antonio – Sierpe – Området runt Drake Bay Den här morgonen går resan vidare söderut mot Sierpe och sedan med båttaxi till området runt Drake Bay. Turen kan påverkas av vågor och strömmar eftersom du passerar öppet hav på den sista delen av vägen till Drake Bay. Du kommer fram till hotellet runt lunchtid och de kommande dagarna bestämmer du själv vad du vill göra. Hotellet i Drake Bay ligger cirka en timme med båt från Corcovado nationalpark, Costa Ricas största nationalpark som innehåller många olika djurarter.
Winberg Travel kan hjälpa dig att skräddarsy alla upplevelser under vistelsen efter dina behov och önskningar om du vill. Resten av dagen tillbringas på egen hand. (F)

Boende: Ett bra budgethotell

Dag 11–12: Drake Bay-området och magnifika naturupplevelser på egen hand
Tillbringa dagarna vid Drake Bay precis som du vill. Du kan t. ex. besöka Isla del Cano som ligger ca. 20 km från kusten. På ön Isla del Cano hittar du ett perfekt ställe för att dyka och snorkla. Du kan se stora stim av exotiska fiskar och njuta av fantastisk synlighet i det klara vattnet.

Dessutom är det ibland möjligt att se knölvalar i närheten av Drake Bay under perioden från slutet av juli till november och sedan igen från december till april. Det finns även ett stort bestånd av vilda delfiner i området runt Drake Bay.

Corcovado nationalpark har ett av det mest omfattande djurlivet i världen. Floran och faunan som finns här jämförs ofta med det som finns i Amazonas regnskog i Sydamerika och i regnskogarna på Malaysiska Borneo och på Kalimantan i Indonesien. Corcovado nationalpark har av National Geographic beskrivits som en av världens mest biologiskt mångsidiga miljöer på planeten. I den 417 km² stora nationalparken hittar du unik vegetation och åtta olika ekosystem med mer än 500 olika trädarter. I Corcovado National Park finns 116 arter av reptiler, 140 arter av däggdjur, ca. 400 fågelarter, tre arter av myrslokar, två olika arter av sengångare och det sällsynta bältdjuret. Nationalparken är också hem för fyra olika typer av apor, stora saltvattenskrokodiler, jaguarer, ozeloter, tapirer, harpyjor och färgglada papegojor som gör nationalparken en oförglömlig upplevelse på rundturen i Costa Rica.

Tillbringa dagarna vid Drake Bay precis som du vill. (F)

Boende: Ett bra budgethotell

Dag 13: Drake Bay-området – San José
Det är dags att ta avsked av detta exotiska paradis efter en härlig och minst sagt händelserik semester i Costa Rica. Efter frukost åker du tillbaka till Sierpe där en bil till San José väntar. Bilresan till San José tar ca. 5–6 timmar. Efter att du har kommit fram till landets huvudstad kan du tillbringa resten av dagen med att göra vad du vill.

Boende: Budget-/standardhotell

Dag 14: San José – Flygplatsen
Du blir du hämtad på hotellet och körs till flygplatsen. Beroende på flygets avgångstid kan det vara lite väntetid på flygplatsen.

Dag 15: Ankomst till Sverige
När du kommer hem till Sverige beror på vilket flygbolag du flyger med.


Övernattningar:
Två nätter på ett bra budgethotell i San José
En natt på en bra budgetlodge i Sarapiqui
Två nätter på ett bra budgethotell i La Fortuna vid Arenalvulkanen
Två nätter på ett bra budgethotell i Monteverde
Tre nätter på ett bra budgethotell i Manuel Antonio nationalpark
Tre nätter på ett bra budgethotell vid Drake Bay

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Det här är bara ett förslag, resan kan organiseras precis som du vill. Om du vill förlänga resan så är det naturligtvis också möjligt.

Alla som lämnar San José måste betala 30 USD per person i flygplatsskatt.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 23 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Resan är för minst två personer.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige – San José t/r
 • All transport enligt programmet
 • Alla turer som omnämns i programmet
 • Två nätter på budget-/standardhotell i San José
 • En natt på budget-/standardlodge vid Sarapiqui
 • Två nätter på budget-/standardhotell i La Fortuna vid Arenalvulkanen
 • Två nätter på budget-/standardhotell i Monteverde
 • Tre nätter på budget-/standardhotell i Manuel Antonio nationalpark
 • Tre nätter på budget-/standardhotell vid Drake Bay

I priset ingår inte

 • Turer som ej omnämns i programmet
 • Måltider som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: