Sök
Sök
Costa Rica med familien
Costa Rica med Familien
Oplev Tortuga Island i Costa Rica
Billeje i Costa Rica
Costa Rica med familien
Oplev Tortuga Island i Costa Rica
Oplev Costa Rica fra hesteryg
Tag på en sjov zip-lining tur i høj fart igennem Monterverdes tågeregnskov i Costa Rica
Oplev de sødeste egernaber i Costa Rica
Tag på sjove ATV-ture i Costa Rica
Surfa i Costa Rica
Upplev Nicoya Beach i Costa Rica
Costa Rica
Tortuguero Nationalpark i Costa Rica
Mød Costa Ricas befolkning på landevejene
Arenal vulkanen
Arenal Vulkanen
Vulkanen Arenal
Snorkeling i Costa Rica
Med familien i Costa Rica
Monteverde
oplev den farvestrålende Macaw papegøje
Paddla kajak vid Arenalsjön
Zip-Lining i Monteverde i Costa Rica
Puerto Viejo de Talamanca
Punta Uva Stranden ved Puerto Viejo
Mød den regnbuefarvet tukan fugl i Costa Rica
Oplev havskildpadder i Tortuguero Nationalpark
La Fortuna vandfaldet
Oplev Costa Ricas reptiler
Solnedgang ved Puerto Viejo i Costa Rica
Flamingo Beach i Costa Rica
Manuel Antonio Nationalpark

Road trip i Costa Rica med familjen

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 32 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 12 995:-

Reslängd: 21 dagar

Den här familjevänliga resan är för dig som vill kombinera friheten att åka bil runt Costa Rica med besök i några av landets mest kända nationalparker. Njut av besök i nationalparker och se många unika djur och fåglar. Du kan t. ex. besöka Tortuguero nationalpark och området runt Arenalvulkanen. Resan går bland annat förbi ett vackert ekolodge som är byggd som en ekologisk gård. Du får en spännande inblick i hur en modern ekologisk gård fungerar. Resan avslutas med en härlig badsemester i Flamingo och vid nationalparken Manuel Antonio.

Resan inleds med en natt i San José innan du åker vidare till Tortuguero nationalpark som många turistguider beskriver som en miniatyr av regnskogen i Amazonas. Djurlivet här är helt unikt och nationalparken kan endast besökas med båt eller flyg.

Under perioden juli–oktober kan du se några av de ca. 2 500 gröna sköldpaddor som årligen kommer till nationalparkens kust för att lägga sina ägg i de mörka sandstränderna. Upplevelsen i Tortuguero nationalpark är ett praktexempel på hållbar ekoturism. Alla med koppling till nationalparken arbetar hårt för att skydda platsen och det unika ekosystemet. Du kan utforska Tortuguero nationalpark via de många slingrande floderna. Om du följer dem kan du se många spännande djur som lever vid flodbädden.

Sedan kör du till Chachagua och ett ekolodge som är en ekologisk och hållbar lantgård. Efter två spännande och annorlunda dagar fortsätter resan till La Fortuna vid den magnifika Arenalvulkanen. I det här området erbjuds många äventyr och vandringsupplevelser och här finns även Costa Ricas kanske mest kända vattenfall som är uppkallat efter staden La Fortuna. Efter den underbara vistelsen på en av Costa Ricas vackraste platser går resan vidare till Rincón de la Vieja som är ett orört naturområde. På den här platsen kan du koppla av i vackra omgivningar eller utforska Rincón de la Vieja nationalpark på egen hand. Nationalparken har flera vackra vattenfall och varma källor. Det är en plats som är perfekt för vandring.

Efter detta kör du till Costa Ricas Stillahavskust och badorten Flamingo, där du kan tillbringa några avkopplande dagar i vackra omgivningar. Sedan kör du in mot landet igen och vidare till den dimmiga regnskogen vid Monteverde. I Monteverde kan du gå på spännande kabelbroar som ger dig en unik möjlighet att se regnskogens varierade djurliv från ett fågelperspektiv. Dagen i Monteverde avslutas med rolig och snabb ziplining. Mot slutet av resan tillbringar du några dagar i Manuel Antonio nationalpark där du kan kombinera en underbar badsemester på de vackra stränderna vid Stilla havet med ett brett utbud av spännande aktiviteter. Du kan bland annat dyka och snorkla, utforska de vackra vandringslederna i Manuel Antonio nationalpark eller upptäcka exotiska kuster i en havskajak. Resan avslutas med en dag i San José före hemresan till Sverige.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Väder

Du kan resa till Costa Rica året om.
Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går även att besöka landet då.

Notera att tropiska stormar påverkar regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Oplev det skønne Costa Rica

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José
Avresa från Sverige mot Costa Rica, dit du (beroende på flygbolag) kommer fram på kvällen. Du hämtas på flygplatsen och körs till hotellet i San José. Staden har en lång rad sevärdheter som till exempel färgglada lokala marknader, historiska museer och gröna parker som ger stadens befolkning trevliga platser att hämta andan på i landets huvudstad. I huvudstaden finns Plaza de la Cultura som är full av små bodar, butiker och gatuförsäljare som lever på att sälja kläder, smycken och mattor. I centrum är det även ofta billigt att köpa surfutrustning för resan. Resten av kvällen kan du tillbringa som du själv vill.

Boende: Hotell i ekonomiklass.

Dag 2: San José – Tortuguero nationalpark
Den här morgonen hämtas du mycket tidigt och körs till utkanten av Tortuguero nationalpark vid den karibiska kusten. Resan tar ca. fyra till fem timmar. På vägen dit får du se Costa Ricas vackra landskap och landets många plantager. När du kommer fram till nationalparkens östra passage tar du en båt vidare på de vackra flodsystemen genom regnskogen. På båtturen kan du bland annat se krokodiler och alligatorer i floden. Du kan även se andra djur som lever i djungeln, t. ex. apor i regnskogens träd samt längs flodstranden. Du kommer fram till ekolodget på eftermiddagen. Vistelsen inkluderar måltider samt några utvalda upplevelser i nationalparken.
Under perioden juli-oktober kan du ha turen att få se några av de 2 500 gröna sköldpaddor som årligen går i land för att lägga ägg på nationalparkens mörka sandstränder. Den här upplevelsen är inte inkluderad i priset och bör beställas i samband med resan eftersom myndigheterna har satt restriktioner på hur många personer som tillåts närvara vid den här speciella händelsen. Efter att du har kommit fram till lodget kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. (F, L, M)

Boende: Familjevänligt ekolodge i Tortuguero nationalpark

Dag 3: Tortuguero nationalpark
Njut av en unik naturupplevelse och en händelserik dag i Tortuguero nationalpark. Ett besök i nationalparken är bland Costa Ricas mest unika djurupplevelser. Här finner du en frodig natur, sällsynta djur, hundratals olika växtsorter och imponerande regnskogsträd längs floderna. I många turistguider beskrivs Tortuguero nationalpark som en miniatyrversion av Amazonas-regnskogen i Sydamerika.

Du kan göra vad du vill under dagen fram till eftermiddagen då du kan åka på båtsafari i Tortuguero nationalpark. Du kan ägna förmiddagen åt att utforska de många vackra naturstigarna på egen hand eller boka en av lodgens tilläggsturer i nationalparken. Efter lunch börjar en upplevelserik båtsafari på nationalparkens många floder. Den lokala guiden ombord på båten är bra på att upptäcka djuren som ofta gömmer sig väl längs floden eller i träden när båten passerar förbi. Det kan vara en bra idé att ta med sig en kikare på turen.

Du återvänder till lodget innan solen går ner och därefter är det dags för kvällsmat i lodgets restaurang. Under resten av kvällen kan du göra vad du vill. På kvällarna är ofta möjligt att höra ljud från djungelns alla djur på lodget. (F, L, M)

Boende: Familjevänligt ekolodge i Tortuguero nationalpark

Dag 4: Tortuguero nationalpark – Guápiles – Chachagua
Efter frukost åker du tillbaka genom regnskogen till ingången av nationalparken och sedan vidare till Guápiles. I Guápiles hämtar du bilen och sedan börjar din hyrbilssemester i Costa Rica. Du sätter kursen mot ecolodget i Chachagua. Njut av friheten att ha egen bil och kunna stanna på de platser du vill. Bilresan tar ca. 2,5–3,5 timmar utan stopp. Du kommer fram runt lunchtid. Efter att du checkat in kan du njuta av hotellets omgivningar eller kanske boka en tur för nästa dag i hotellets reception. Resten av dagen kan du tillbringa som du själv vill. (F, L)

Boende: Ekolodge eller liknande.

Dag 5: Eko- och gårdsupplevelser i Chachagua
Den här dagen kan du njuta av anläggningarna på lodget. En gratis rundtur runt anläggningarna ingår i vistelsen. Parallellt med att fungera som lodge är gården även ett biodynamiskt jordbruk som fokuserar på hållbarhet. Att skapa livsmedel av hög kvalitet är också en livslång passion för ägaren av gården och personalen där. Lodget ligger bland vackra omgivningar och påminner på många sätt av ett levande museum. Förutom en rundtur bland gårdens aktiviteter kan du självklart även njuta av poolen och anläggningens hängmattor. Tillbringa dagen precis som du vill. (F)

Boende: Ekolodge eller liknande.

Dag 6: – La Fortuna (Arenalvulkanen)
Efter frukost åker du till La Fortuna vid Arenalvulkanen, en bilresa på ca. 30 minuter. Du kan checka in på hotellet i La Fortuna runt lunch. Hotellet ligger nära Costa Ricas kanske mest imponerande vulkan som senast hade ett utbrott 1968 efter århundraden av inaktivitet. Under utbrottet förstördes två byar i närheten och även skogar och många gårdar täcktes av lava. På dagar med klart väder kan du ha tur och se hur vulkanen sprutar aska. Sedan 1995 har området runt vulkanen varit en nationalpark och det finns för närvarande vissa begränsningar för att vandra i området, vilket innebär att du bland annat inte får vandra upp till toppen av Arenalvulkanen. Hotellet du bor på kan hjälpa till med råd om tillåtna vandringsleder och det stora utbudet av spännande aktiviteter i området. Efter att du har kommit fram till hotellet kan du ägna resten av dagen åt att göra vad du känner för. (F)

Boende: Standardhotell i La Fortuna.

Dag 7: På egen hand i La Fortuna vid Arenalvulkanen
Dagen vid Arenalvulkanen utformar du på egen hand eftersom området erbjuder en myriad av spännande aktiviteter och upplevelser för alla smaker. Staden La Fortuna ligger vackert belägen intill vulkanen och det är enkelt att hitta allt från små mysiga hotell till stora, påkostade hotell. Du kan se vulkaner, storslagen natur, La Fortuna-vattenfallet, varma källor och ta del av ett stort utbud äventyrsupplevelser. Vandringar runt Arenalvulkanen är bland områdets populäraste aktiviteter och även om du inte längre kan se lava spruta ut från toppen av vulkanen är det fortfarande en av Centralamerikas mest hisnande vulkaner.

I området runt den 1 633 meter höga Arenalvulkanen finns många olika vandringsleder med varierande svårighetsgrader. En av vandringslederna kallas 1968 och är uppkallad efter året då det kraftfulla utbrottet som dödade ca. 80 människor och tiotusentals nötkreatur inträffade. Den här vandringsleden leder ned dig till den nedre delen av vulkanen där strömmen av lava förstörde flera byar och gårdar 1968. På vandringsturen är det fortfarande möjligt att se landskapet som skapades när lava flöt ned för vulkanen under utbrottet. Landskapet påminner nu om landskapet på månen. Vulkanen övervakas idag av vulkanexperter och risken för utbrott är minimal. Om du letar efter mer utmanande vandringsrutter kan en vandring vid vulkanen Cerro Chato kanske vara ett intressant alternativ för dig. Den här vandringen tar 6–7 timmar och tar dig upp på Arenals vackra systervulkan. Du vandrar genom den täta regnskogen och efter flera timmars utmanande vandring kommer du fram till vulkanens krater som innehåller en azurblå sjö. Vägen på den här vandringen kan vara lerig och hal och därför rekommenderar vi bra vandringsskor eller stövlar om du tänker delta.

Från La Fortuna kan du även delta i flera händelserika mountainbiketurer, ridturer, paddla kajak eller utforska det vulkaniska landskapet med ATV. Du kan även delta i äventyrsupplevelser som t. ex. firning, åka linbanor, hoppa bungyjump från 40 meters höjd och forsränning. Det finns många olika aktiviteter att delta i. Om du hittar något som låter intressant kan en resekonsulent enkelt skräddarsy turerna för dig och även eventuellt hjälpa till med att förlänga din vistelse mot en avgift. (F)

Boende: Standardhotell i La Fortuna.

Dag 8: La Fortuna – Rincón de la Vieja
Den här dagen lämnar du La Fortuna och kör mot Rincón de la Vieja nationalpark, en bilresa som tar ca. tre till fyra timmar beroende på antalet stopp på vägen. Rincón de la Vieja nationalpark är mest känd för sina aktiva vulkaner, varma källor, gyttjebad, pittoreska floder och tropiska regnskogar som ligger precis bredvid öppna betesmarker. Mångfalden och skönheten i nationalparken gör det till en idealisk plats att utforska på vandringar eller från hästryggen. Efter att du har checkat in kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. (F)

Boende: Standardekolodge vid Rincón de la Vieja nationalpark.

Dag 9: På egen hand i Rincón de la Vieja nationalpark
Den här dagen kan du göra vad du vill. Du kan tillbringa dagen på lodget och njuta av omgivningarna eller koppla av vid poolen. Du kan även gå på upptäcktsfärd i nationalparken till fots eller på hästryggen. I den här vackra nationalparken finns vulkanen Rincón de la Vieja som en är av landets mest aktiva vulkaner. Vulkanen är 1 916 meter hög och har totalt nio sammanhängande kratrar. Det är ofta möjligt att se rökmoln och ångor stiga upp mot himlen från kratern. I Rincón de la Vieja nationalpark finns aktiva vulkaner, vattenfall, varma källor, gyttjebad, pittoreska floder och tropiska regnskogar som ligger precis bredvid öppna betesmarker. Dessutom har parken ett mycket varierat djurliv. Du kan se bältdjur, näsbjörnar, apor, många av Costa Ricas reptiler samt en stor mängd av Costa Ricas exotiska fågelarter.

OBS! Nationalparken är stängd på måndagar.

Boende: Standardekolodge vid Rincón de la Vieja nationalpark.

Dag 10: Rincón de la Vieja Nationalpark – Flamingo
Den här förmiddagen kör du från hotellet i Rincón de la Vieja nationalpark mot Stillahavskusten och strandstaden Flamingo. I den här staden kommer du att tillbringa tre nätter på en familjevänlig resort och du kan bada på stränderna eller i hotellets pool. Resten av dagen kan du tillbringa som du själv vill. (F)

Boende: Standardhotell

Dag 11–12: Rincón de la Vieja nationalpark – Flamingo (Stillahavskusten)
Du kommer att tillbringa några underbara och avkopplande dagar på ett hotell i ekonomiklass i Flamingo. I den här staden kan du både njuta av en badsemester på några av Costa Ricas norra Stillahavsstränder och gå på intressanta rundturer i området. Det finns många olika turer du boka, t. ex. turer till Miravallesvulkanen, båtturer, djuphavsfiske samt dykning och snorkling längs kusten. De senare turerna genomförs ofta runt de små obebodda öarna längs Costa Ricas norra kust. Lokalbefolkningen i Flamingo rekommenderar ofta Bat Island, Brumel Islands, Catalina Islands och Isla de La Plata. På de här små öarna finns både platser som är perfekta för dykning och platser som är perfekta för snorkling och som enkelt kan anpassas efter individens nivå. Fråga gärna på hotellet eller på något av de lokala dykningsställena. Tillbringa dagarna precis som du vill. (F)

Boende: Hotell i ekonomiklass

Dag 13: Flamingo – Monteverde
Efter frukost kör du vidare till den vackra regnskogen i Monteverde, en bilresa som tar ca. 3–4 timmar. På vägen till Monteverdes regnskog åker du igenom Costa Ricas vackra högland och vissa delar av vägen går på små primitiva vägar som ger resan en riktig äventyrskänsla.

Boende: Standardhotell

Dag 14: Monteverde på egen hand
Den här dagen tillbringar du på egen hand och du kan bland annat njuta av omgivningarna på hotellet i Monteverde. Den dimmiga regnskogen erbjuder många möjligheter som t. ex. vandring i regnskogen, ridning och fikautflykter. Du kan även delta i spännande aktiviteter i regnskogen som t. ex. en spännande typ av vandring som kallas "Sky-Walk", en vandring som utförs på sju hängbroar som är spridda över en vandringsled som är ca. 3 km lång. Från skogens grenverk kan du se regnskogen från ett fågelperspektiv. Du kan även lära dig lite om några av de mer än 2 500 växtarter och 400 fågelarter som finns i Monteverdes regnskog.

Dessutom har den här vackra regnskogen världens högsta koncentration av orkidéer och är även hem för kolibrier, tukaner och färgglada quetzaler som många ornitologer beskriver som en av de vackraste fågelarterna i världen. Det är även möjligt att följa med på ett spännande zip-liningäventyr och sväva fram över den dimmiga regnskogen. På den här turen passerar du 12 olika zipline-banor som tillsammans bildar en av världens längsta zipline-leder. Tillbringa dagen precis som du vill. (F)

OBS! Barn från ca. 7–8 år kan delta i zipliningturen över regnskogen tillsammans med en guide. (F)

Boende: Standardhotell

Dag 15: Monteverde – Manuel Antonio
På förmiddagen kör du vidare till Manuel Antonio, en bilresa som tar ca. fyra timmar. Det här är en plats där den lummiga regnskogen möter några av Costa Ricas mest exotiska sandstränder. Dessutom är nationalparken bland de mest besökta nationalparkerna i landet och har fyra stora stränder i anslutning till den. Djurlivet i regnskogen är mycket varierat. Bland annat finns uppåt 184 fågelarter och mer än 109 arter av däggdjur, inklusive vrålapor, näsbjörnar, sengångare, jaguarer och den lilla kloapan som bland annat är känd från filmerna om Astrid Lindgrens Pippi Långstrump. Den här nationalparken vid Stillahavskusten ligger i anslutning till ett stort antal naturstigar som är perfekta att använda för vandring bland djungelns exotiska djurarter. Efter att du har kommit fram kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. (F)

Boende: Standardhotell

Dag 16–18: Res på egen hand i Manuel Antonio
I Manuel Antonio kan du tillbringa några fantastiska dagar och kombinera en underbar badsemester på de vackra stränderna vid Stilla havet med ett brett utbud av spännande aktiviteter. Du kan bland annat vandra i Manuel Antonio nationalpark och delta i en mängd roliga dagsutflykter som innefattar allt från paddling i havskajak, forsränning, tubing och firning. Tillbringa dagarna precis som du vill (F)

Boende: Standardhotell

Dag 19: Manuel Antonio – San José
Det är dags att ta avsked av detta exotiska paradis efter en härlig och minst sagt händelserik bilsemester i Costa Rica. Efter frukost åker du till San José, en bilresa som tar ca. fyra timmar. Efter att du har kommit fram till hotellet och lämnat tillbaka bilen kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för.

Boende: Hotell i ekonomiklass

Dag 20: San José – Flygplatsen
Det har blivit dags att ta farväl av Costa Rica efter en äventyrlig och händelserik semester. Du kommer att återvända till Sverige med många fina strand-, djur- och naturupplevelser i bagaget.
Den här dagen hämtas du på hotellet och körs till flygplatsen så att det passar din avgångstid.

Boende: Standardhotell

Dag 21: Ankomst till Sverige
När du kommer hem till Sverige beror på vilket flygbolag du flyger med.


Övernattningar:
Två nätter på hotell i ekonomiklass i San José
Två nätter på familjevänligt ekolodge i Tortuguero nationalpark
Två nätter på ekolodge vid Chachagua
(inkl. gratis rundtur och gårdsupplevelser under din vistelse)
Två nätter på standardhotell i La Fortuna vid Arenalvulkanen
Två nätter på standardekolodge vid Rincón de la Vieja
Tre nätter på hotell i ekonomiklass vid strandstaden Flamingo
Två nätter på standardhotell i Monteverde.
Fyra nätter på standardhotell i Manuel Antonio nationalpark


Tilläggsalternativ:


Du kan t. ex. lägga till två extra övernattningar på resan och få en unik upplevelse på en paradisö i form av Isla Tortuga på din resa. Fråga din resekonsulent om priser och olika alternativ som finns.

Du kan även lägga till två extra övernattningar efter Manuel Antonio i programmet och resa till Drake Bay. I Drake Bay finns ett brett utbud av spännande aktiviteter, inklusive dykning och snorkling på ön Isla del Cano. Dessutom är Drake Bay ett utmärkt val för dig som vill besöka Corcovado nationalpark och se dess fantastiska natur och sällsynta djurliv. Fråga din resekonsulent om priser och olika alternativ som finns.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Det här är bara ett förslag, resan kan organiseras precis som du vill.
Om du vill förlänga resan så är det naturligtvis också möjligt. Hör efter med din resekonsult.

Alla som lämnar San José måste betala 30 USD per person i flygplatsskatt.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 32 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 12 995:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

från två personer.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige – San José t/r
 • All transport enligt programmet
 • Alla turer som omnämns i programmet
 • Två nätter på hotell i ekonomiklass i San José
 • Två nätter på familjevänligt ekolodge i Tortuguero nationalpark
 • Två nätter på ekolodge vid Chachagua
 • (inkl. gratis rundtur och gårdsupplevelser under din vistelse)
 • Två nätter på standardhotell i La Fortuna vid Arenalvulkanen
 • Två nätter på standardekolodge vid Rincón de la Vieja
 • Tre nätter på hotell i ekonomiklass vid strandstaden Flamingo
 • Två nätter på standardhotell i Monteverde.
 • Fyra nätter på standardhotell i Manuel Antonio nationalpark

I priset ingår inte

 • Turer som ej omnämns i programmet
 • Måltider som ej omnämns i programmet.
 • Dricks
 • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: