21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 45 950:-
Från 17 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Börja resan med en natt i huvudstaden San José och sedan vidare till Tortuguero nationalpark. Djurlivet här är helt unikt och nationalparken kan endast besökas med båt eller flyg.

Under perioden juli–oktober kan du se några av de ca. 2 500 gröna sköldpaddor som årligen kommer till nationalparkens kust för att lägga sina ägg i de mörka sandstränderna. under resan upplever du ekolodger och den magnifika Arenalvulkanen. Rincón de la Vieja som är ett orört naturområde med flera vackra vattenfall och varma källor. Vud Flamingo och Stillahavskusten tillbringar du några avkopplande dagar i vackra omgivningar. Sedan kör du in mot landet igen och vidare till molnskogen i Monteverde. I Monteverde kan du gå på spännande kabelbroar som ger dig en unik möjlighet at med "canopy walks" bland trädtopparna och mängder av djur och fåglar. Resan avslutas vid Manuel Antonios nationalpark där du har hav, strand och regnskog tätt inpå varandra.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Bästa reseperiod

Du kan resa till Costa Rica året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.
Tropiska stormar kan förekomma i regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José
Avresa från Sverige mot Costa Rica, dit du (beroende på flygbolag) kommer fram på kvällen. Du hämtas på flygplatsen och körs till hotellet i San José. Staden har en lång rad sevärdheter som till exempel färgglada lokala marknader, historiska museer och gröna parker som ger stadens befolkning trevliga platser att hämta andan på i landets huvudstad. I huvudstaden finns Plaza de la Cultura som är full av små bodar, butiker och gatuförsäljare som lever på att sälja kläder, smycken och mattor. I centrum är det även ofta billigt att köpa surfutrustning för resan.
Dag 2: San José – Tortuguero nationalpark
Den här morgonen hämtas du mycket tidigt och körs till utkanten av Tortuguero nationalpark vid den karibiska kusten. Resan tar ca. fyra till fem timmar. På vägen dit får du se Costa Ricas vackra landskap och landets många plantager. När du kommer fram till nationalparkens östra passage tar du en båt vidare på de vackra flodsystemen genom regnskogen. På båtturen kan du bland annat se krokodiler och alligatorer i floden. Du kan även se andra djur som lever i djungeln, t. ex. apor i regnskogens träd samt längs flodstranden. Du kommer fram till ekolodget på eftermiddagen. Vistelsen inkluderar måltider samt några utvalda upplevelser i nationalparken. Under perioden juli-oktober kan du ha turen att få se några av de 2 500 gröna sköldpaddor som årligen går i land för att lägga ägg på nationalparkens mörka sandstränder. Den här upplevelsen är inte inkluderad i priset och bör beställas i samband med resan eftersom myndigheterna har satt restriktioner på hur många personer som tillåts närvara vid den här speciella händelsen. (F,L,M)
Dag 3: Tortuguero nationalpark
Njut av en unik naturupplevelse och en händelserik dag i Tortuguero nationalpark. Ett besök i nationalparken är bland Costa Ricas mest unika djurupplevelser. Här finner du en frodig natur, sällsynta djur, hundratals olika växtsorter och imponerande regnskogsträd längs floderna. I många turistguider beskrivs Tortuguero nationalpark som en miniatyrversion av Amazonas-regnskogen i Sydamerika. Du har dagen till eget förfogande fram till eftermiddagen då du kan åka på båtsafari i Tortuguero nationalpark. Du kan ägna förmiddagen åt att utforska de många vackra naturstigarna på egen hand eller boka en av lodgens tilläggsturer i nationalparken. Efter lunch börjar en upplevelserik båtsafari på nationalparkens många floder. Den lokala guiden ombord på båten är bra på att upptäcka djuren som ofta gömmer sig väl längs floden eller i träden när båten passerar förbi. Det kan vara en bra idé att ta med sig en kikare på turen. Du återvänder till lodget innan solen går ner och därefter är det dags för kvällsmat i lodgets restaurang. Under resten av kvällen kan du göra vad du vill. På kvällarna är ofta möjligt att höra ljud från djungelns alla djur på lodget. (F,L,M)
Dag 4: Tortuguero nationalpark – Guápiles – Chachagua
Efter frukost åker du tillbaka genom regnskogen till ingången av nationalparken och sedan vidare till Guápiles. I Guápiles hämtar du bilen och sedan börjar din hyrbilssemester i Costa Rica. Du sätter kursen mot ecolodget i Chachagua. Njut av friheten att ha egen bil och kunna stanna på de platser du vill. Bilresan tar ca. 2,5–3,5 timmar utan stopp. Du kommer fram runt lunchtid. Efter att du checkat in kan du njuta av hotellets omgivningar eller kanske boka en tur för nästa dag i hotellets reception. (F,L)
Dag 5: Eko- och gårdsupplevelser i Chachagua
Den här dagen kan du njuta av anläggningarna på lodget. En gratis rundtur runt anläggningarna ingår i vistelsen. Parallellt med att fungera som lodge är gården även ett biodynamiskt jordbruk som fokuserar på hållbarhet. Att skapa livsmedel av hög kvalitet är också en livslång passion för ägaren av gården och personalen där. Lodget ligger bland vackra omgivningar och påminner på många sätt av ett levande museum. Förutom en rundtur bland gårdens aktiviteter kan du självklart även njuta av poolen och anläggningens hängmattor. (F)
Dag 6: – La Fortuna (Arenalvulkanen)
Efter frukost åker du till La Fortuna vid Arenalvulkanen, en bilresa på ca. 30 minuter. Du kan checka in på hotellet i La Fortuna runt lunch. Hotellet ligger nära Costa Ricas kanske mest imponerande vulkan som senast hade ett utbrott 1968 efter århundraden av inaktivitet. Under utbrottet förstördes två byar i närheten och även skogar och många gårdar täcktes av lava. På dagar med klart väder kan du ha tur och se hur vulkanen sprutar aska. Sedan 1995 har området runt vulkanen varit en nationalpark och det finns för närvarande vissa begränsningar för att vandra i området, vilket innebär att du bland annat inte får vandra upp till toppen av Arenalvulkanen. Hotellet du bor på kan hjälpa till med råd om tillåtna vandringsleder och det stora utbudet av spännande aktiviteter i området. (F)
Dag 7: På egen hand i La Fortuna vid Arenalvulkanen
Dagen vid Arenalvulkanen utformar du på egen hand eftersom området erbjuder en myriad av spännande aktiviteter och upplevelser för alla smaker. Staden La Fortuna ligger vackert belägen intill vulkanen och det är enkelt att hitta allt från små mysiga hotell till stora, påkostade hotell. Du kan se vulkaner, storslagen natur, La Fortuna-vattenfallet, varma källor och ta del av ett stort utbud äventyrsupplevelser. Vandringar runt Arenalvulkanen är bland områdets populäraste aktiviteter och även om du inte längre kan se lava spruta ut från toppen av vulkanen är det fortfarande en av Centralamerikas mest hisnande vulkaner. I området runt den 1 633 meter höga Arenalvulkanen finns många olika vandringsleder med varierande svårighetsgrader. Om du letar efter mer utmanande vandringsrutter kan en vandring vid vulkanen Cerro Chato kanske vara ett intressant alternativ för dig. Den här vandringen tar 6–7 timmar och tar dig upp på Arenals vackra systervulkan. Du vandrar genom den täta regnskogen och efter flera timmars utmanande vandring kommer du fram till vulkanens krater som innehåller en azurblå sjö. Vägen på den här vandringen kan vara lerig och hal och därför rekommenderar vi bra vandringsskor eller stövlar om du tänker delta. Från La Fortuna kan du även delta i flera händelserika mountainbiketurer, ridturer, paddla kajak eller utforska det vulkaniska landskapet med ATV. Du kan även delta i äventyrsupplevelser som t. ex. firning, åka linbanor, hoppa bungyjump från 40 meters höjd och forsränning. Det finns många olika aktiviteter att delta i. Om du hittar något som låter intressant kan en resekonsulent enkelt skräddarsy turerna för dig och även eventuellt hjälpa till med att förlänga din vistelse mot en avgift. (F)
Dag 8: La Fortuna – Rincón de la Vieja
Den här dagen lämnar du La Fortuna och kör mot Rincón de la Vieja nationalpark, en bilresa som tar ca. tre till fyra timmar beroende på antalet stopp på vägen. Rincón de la Vieja nationalpark är mest känd för sina aktiva vulkaner, varma källor, gyttjebad, pittoreska floder och tropiska regnskogar som ligger precis bredvid öppna betesmarker. Mångfalden och skönheten i nationalparken gör det till en idealisk plats att utforska på vandringar eller från hästryggen. (F)
Dag 9: På egen hand i Rincón de la Vieja nationalpark
Du har hela dagen till eget förfogande. Du kan tillbringa dagen på lodget och njuta av omgivningarna eller koppla av vid poolen. Du kan även gå på upptäcktsfärd i nationalparken till fots eller på hästryggen. I den här vackra nationalparken finns vulkanen Rincón de la Vieja som en är av landets mest aktiva vulkaner. Vulkanen är 1 916 meter hög och har totalt nio sammanhängande kratrar. Det är ofta möjligt att se rökmoln och ångor stiga upp mot himlen från kratern. I Rincón de la Vieja nationalpark finns aktiva vulkaner, vattenfall, varma källor, gyttjebad, pittoreska floder och tropiska regnskogar som ligger precis bredvid öppna betesmarker. Dessutom har parken ett mycket varierat djurliv. Du kan se bältdjur, näsbjörnar, apor, många av Costa Ricas reptiler samt en stor mängd av Costa Ricas exotiska fågelarter. OBS! Nationalparken är stängd på måndagar. (F)
Dag 10: Rincón de la Vieja Nationalpark – Flamingo
Den här förmiddagen kör du från hotellet i Rincón de la Vieja nationalpark mot Stillahavskusten och strandstaden Flamingo. I den här staden kommer du att tillbringa tre nätter på en familjevänlig resort och du kan bada på stränderna eller i hotellets pool. (F)
Dag 11–12: Rincón de la Vieja nationalpark – Flamingo (Stillahavskusten)
Du kommer att tillbringa några underbara och avkopplande dagar på ett hotell i ekonomiklass i Flamingo. I den här staden kan du både njuta av en badsemester på några av Costa Ricas norra Stillahavsstränder och gå på intressanta rundturer i området. Det finns många olika turer du boka, t. ex. turer till Miravallesvulkanen, båtturer, djuphavsfiske samt dykning och snorkling längs kusten. De senare turerna genomförs ofta runt de små obebodda öarna längs Costa Ricas norra kust. Lokalbefolkningen i Flamingo rekommenderar ofta Bat Island, Brumel Islands, Catalina Islands och Isla de La Plata. På de här små öarna finns både platser som är perfekta för dykning och platser som är perfekta för snorkling och som enkelt kan anpassas efter individens nivå. Fråga gärna på hotellet eller på något av de lokala dykningsställena. Tillbringa dagarna här helt som passar dig och familjen bäst. (F)
Dag 13: Flamingo – Monteverde
Efter frukost kör du vidare till den vackra regnskogen i Monteverde, en bilresa som tar ca. 3–4 timmar. På vägen till Monteverdes regnskog åker du igenom Costa Ricas vackra högland och vissa delar av vägen går på små primitiva vägar som ger resan en riktig äventyrskänsla. (F)
Dag 14: Monteverde på egen hand
Den här dagen tillbringar du på egen hand och du kan bland annat njuta av omgivningarna på hotellet i Monteverde. Den dimmiga regnskogen erbjuder många möjligheter som t. ex. vandring i regnskogen, ridning och fikautflykter. Du kan även delta i spännande aktiviteter i regnskogen som t. ex. en spännande typ av vandring som kallas "Sky-Walk", en vandring som utförs på sju hängbroar som är spridda över en vandringsled som är ca. 3 km lång. Från skogens grenverk kan du se regnskogen från ett fågelperspektiv. Du kan även lära dig lite om några av de mer än 2 500 växtarter och 400 fågelarter som finns i Monteverdes regnskog. Dessutom har den här vackra regnskogen världens högsta koncentration av orkidéer och är även hem för kolibrier, tukaner och färgglada quetzaler som många ornitologer beskriver som en av de vackraste fågelarterna i världen. Det är även möjligt att följa med på ett spännande zip-liningäventyr och sväva fram över den dimmiga regnskogen. På den här turen passerar du 12 olika zipline-banor som tillsammans bildar en av världens längsta zipline-leder. OBS! Barn från ca. 7–8 år kan delta i zipliningturen över regnskogen tillsammans med en guide. (F)
Dag 15: Monteverde – Manuel Antonio
På förmiddagen kör du vidare till Manuel Antonio, en bilresa som tar ca. fyra timmar. Det här är en plats där den lummiga regnskogen möter några av Costa Ricas mest exotiska sandstränder. Dessutom är nationalparken bland de mest besökta nationalparkerna i landet och har fyra stora stränder i anslutning till den. Djurlivet i regnskogen är mycket varierat. Bland annat finns uppåt 184 fågelarter och mer än 109 arter av däggdjur, inklusive vrålapor, näsbjörnar, sengångare, jaguarer och den lilla kloapan som bland annat är känd från filmerna om Astrid Lindgrens Pippi Långstrump. Den här nationalparken vid Stillahavskusten ligger i anslutning till ett stort antal naturstigar som är perfekta att använda för vandring bland djungelns exotiska djurarter. (F)
Dag 16–18: Res på egen hand i Manuel Antonio
I Manuel Antonio kan du tillbringa några fantastiska dagar och kombinera en underbar badsemester på de vackra stränderna vid Stilla havet med ett brett utbud av spännande aktiviteter. Du kan bland annat vandra i Manuel Antonio nationalpark och delta i en mängd roliga dagsutflykter som innefattar allt från paddling i havskajak, forsränning, tubing och firning. (F)
Dag 19: Manuel Antonio – San José
Det är dags att ta avsked av detta exotiska paradis efter en härlig och minst sagt händelserik bilsemester i Costa Rica. Efter frukost åker du till San José, en bilresa som tar ca. fyra timmar. Efter att du har kommit fram till hotellet och lämnat tillbaka bilen kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. (F)
Dag 20: San José – Flygplatsen
Det har blivit dags att ta farväl av Costa Rica efter en äventyrlig och händelserik semester. Du kommer att återvända till Sverige med många fina strand-, djur- och naturupplevelser i bagaget. Du hämtas du på hotellet och körs till flygplatsen så att det passar din avgångstid.
Dag 21: Ankomst till Sverige
Tidpunkten du anländer till Sverige beror på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar

Två nätter på hotell i San José
Två nätter på ekolodge i Tortuguero nationalpark
Två nätter på ekolodge vid Chachagua
Två nätter på hotell i La Fortuna
Två nätter pålodge vid Rincón de la Vieja
Tre nätter på hotell vid Playa Flamingo
Två nätter på hotell i Monteverde.
Fyra nätter på hotell vid Manuel Antonio nationalpark

Övernattningarna är på standardhotell och lodger. Winberg Travel kan boka allt från budget till boutique- eller läckra lyxhotell på denna resa. Kontakta oss om du har särskilda önskemål!

Kommentarer

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och det kan självklart justeras så att reslängd och innehåll blir precis som du vill ha det!

Vid avresa från Costa Rica debiteras man en flygskatt på 30 USD som betalas kontant vid avresa. I vissa fall ingår detta i biljetten.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – San José t/r
 • 19 nätter på hotell enligt program
 • Måltider enligt program
 • Transporter och utflykter enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider som ej omnämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF