7 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 20 950:-
Resan börjar i Aten varifrån du reser till Vikos-Aoos nationalpark i norra Grekland. På denna vandringsresa korsar du den imponerande Vikos-ravinen i hjärtat av nationalparken som finns listad i Guinness Rekordbok som den djupaste ravinen i världen. Du vandrar till bergssjön Dragon Lake där du sover i en refugie (vandringsstuga) på berget. Du besöker också många av de pittoreska stenbyarna i Zagori-regionen och upplever den grekiska kulturen på nära håll. Innan du återvänder till Aten får du prova forsränning på floden Voidomatis som sägs vara en av de klaraste floderna i Europa. Under tiden du lugnt glider nerför floden njuter du av det fantastiska landskapet runt omkring, omgiven av det kristallklara vattnet. Resan avslutas med en dag i Aten då du kan utforska de små gatorna och besöka de världsberömda templen. Om du vill kan resan förlängas med fler dagar i Aten, solsemester eller ö-luff i den grekiska ö-världen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Grekland här
Läs mer om Grekland här

Bästa reseperiod

Södra Grekland och öarna har ett subtropiskt medelhavsklimat som lovar varma och torra somrar med stekande sol. Vinden från havet gör värmen behaglig i kustområdena, men om du inte uppskattar höga temperaturer och föredrar lite mindre människor, kan kanske den milda våren och höstmånaderna passa bättre. Våra rekommendationer om bästa restid till Grekland bygger på hur klimatet har varit under tidigare år.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa till Grekland och ankomst till Aten
Idag börjar äventyret när du flyger till Aten dit du anländer samma dag. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt boende. Vid ankomsten till hotellet möter du din grupp och guiderna som tar dig med på en liten promenad i centrala Aten. På kvällen kommer guiden att introducera dig till grekisk mat på en mysig taverna med gyros, färsk fetaost, marinerad souvlaki, krämig tzatziki och saftiga Kalamataoliver.
Dag 2: Transfer till Vikos-Aoos nationalpark, vandring på Vradeto-trappan och besök i en lokal by
Efter frukosten checkar du ut från hotellet i Aten och gruppen körs sedan norrut till Zagori-regionen och Vikos-Aoos nationalpark. Dagens vandring startar i byn Vradeto, den högst liggande byn i området på 1340 m. Fram till 1974 var den bara i kontakt med resten av världen via den berömda "Vradeto-trappan" som du naturligtvis går uppför idag. På dagens vandring kommer du också till Beloi varifrån du får en mycket imponerande utsikt över Vikosravinen. Du äter en lätt lunch byn Kapesovo och har gott om tid att utforska byn och njuta av de lokala delikatesserna. Du vandrar sedan med gruppen till byn Dilofo där du tillbringar natten. (F,L,M)
Dag 3: Vandring genom Vikosravinen - världens djupaste ravin
Idag väntar dig en tuff men vacker dag då du kommer korsa den imponerande Vikosravinen som ligger i hjärtat av Vikos-Aoos nationalpark. Enligt Guinness Rekordbok är detta den djupaste ravinen i världen! Vandringen från byn Monodendri till Vikos tar cirka 7 timmar. Längs vägen får du len lättar lunch men packa gärna en extra proteinbar eller frukt för säkerhets skull. Vid ankomsten i Vikos har du gott om tid att njuta av den vackra utsikten innan du vandrar vidare till byn Papigko där du tillbringar natten. (F,L,M)
Dag 4: Vandring till bergssjön Dragon Lake
Dagens mål är Dracolimni, även känd som Dragon Lake. Du startar dagen tidigt med att vandra upp genom ett skogsområde och ju högre upp du kommer, desto färre träd finns omkring dig tills du når trädgränsen i den alpina zonen vid Mount Tymphe. Under dagens vandring passerar du små källor med rent dricksvatten där du kan fylla dina vattenflaskor. Efter ungefär fyra timmars vandring kommer du till Astracas refugie där du kan koppla av och äta lunch. Det är också här du kommer sova i natt så du lämnar ditt bagage och vandrar den sista biten, som tar ca 1 1/2 timme, upp till Dragon Lake. Sjön är otroligt vacker och omges av de högsta bergen i Epirus bergskedja! Efter lite tid vid sjön tar det ca. 1 timme att promenera tillbaka till Astracas refugie där du åter middag och tillbringar natten. (F,M)
Dag 5: Vandring ner till byn Pades
Efter frukost på Astracas refugie vandrar du ca. 5 timmar ner till byn Konitsa. Längs vägen stannar du till vid Ovires, en mycket vacker och lugn plats med naturliga pooler och vattenfall där du kan bada och svalka dig. Det finns tid för en kort paus i Konitsa för att äta lunch innan en 45 minuters transfer till den lilla isolerade bergsbyn Pades, nära gränsen till Albanien. Från byn kan du tillsammans med gruppen gå ner till floden Aoos och ta ett dopp i det klara, kalla vattnet. Återvänd till byn och njut av en välförtjänt lokal måltid. (F,L,M)
Dag 6: Forsränning på kristallklara Voidomatisfloden
Idag kan du se fram emot forsränning på Voidomatisfloden!. Detta är en mycket lugn och stilla forsränningstur utan våra passager så det finns gott om tid att koppla av och njuta av naturen omkring dig. Du befinner dig mitt i Vikos nationalpark när du paddlar nerför floden i det kristallklara, blåskimrande vattnet. Kanske den klaraste floden i hela Europa. Efter forsränningsturen är det så dags för transfer tillbaka till Aten. (F,L)
Dag 7: Hemresa från Aten
Du har dagen på egen hand tills det är dags att flyga hem från Atens flygplats. Det är möjligt att förlänga resan med flera dagar i Aten, lägga till en strandsemester eller kanske ö-luffning i den grekiska skärgården. (F)

Övernattningar

Två nätter på guesthouse i Aten
En natt på guesthouse i Dilofo
En natt på guesthouse i Papigko
En natt på guesthouse i Astracas refugie
En natt på guesthouse i Pades

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Följande avresedatum finns under 2024: 18/5, 22/6, 20/7, 17/8, 14/9, 5/10

Gruppstorlek

4 - 18 personer

maj - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Bra vandringsskor eller kängor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Badkläder och handduk
 • Pannlampa
 • Vattenflaska
 • Äventyrslust

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: