Sök
Sök
Surf Bali Java
Man kan blive noget så træt af alle dem der kommer og kigger på en.
SipisoPiso Waterfall
Red Island Beach
Canggu Surf, Bali, Indonesien
Du kan nå at kaste mange håndtegn på rigtig surfer-maner på turen, Australien
Sumatra - Bukit Lawang Jungle trekking
Surfing, Bali, Indonesien

Äventyr på Sumatra och surfing i världsklass

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 22 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 18 dagar

Sumatra bjuder på storslagna vandrings- och naturupplevelser och på Bali och Java väntar surfkurs i vackra omgivningar och sköna vågor.

Historia, vattenfall, regnskog och ett spännande djurliv - Sumatra har så enormt mycket att erbjuda! Upplev de vilda orangutangerna i Sumatras frodiga djungel under en fantastisk vandring. I djungeln övernattar du primitivt - men det är så du upplever djungeln som bäst!
Därefter bestiger du den storslagna vulkanen Sibayak, och på Somosir i Toba-sjön får du träffa batakfolket och höra deras fascinerande historia.

Efter Sumatra går resan vidare till Bali och surfskola på Bali respektive Red Island på Java. Surfskolan kombinerar två av de absolut bästa surfdestinationerna i hela Asien. Områdena gör det också möjligt att kombinera surfing i världsklass med storslagna naturupplevelser. Det är möjligt att förlänga resan på egen hand efter att programmet är avslutat.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Indonesien här
Läs mer om Indonesien här.

Väder

Indonesien kan besökas året runt, temperaturen ligger konstant mellan 28-32 °C.
Landet har två årstider. Dels regnperioden från november till mars och torrperioden från april/maj till oktober. Under torrperioden är vädret mest stabilt även om man fortfarande kan förvänta sig en regnskur emellanåt. Under regnperioden förekommer intensiva regnskurar men oftast bara under kortare perioder. Bästa surfvågorna hittar man mellan maj och spetember.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Avresa från Skandinavien mot äventyren i Indonesien

Dag 2: Ankomst Medan - Sumatra

Vid ankomsten till Medan välkomnas du av din chaufför som tar dig till ditt hotell där du under resten av dagen kan koppla av efter flygningen.

Dag 3: stadsrundtur i Medan - Bukit Lawang

Dagen börjar med en liten stadsrundtur där du besöker Maimun-palatset som byggdes 1888 i mellanöstern-stil och tillhör sultanen av Deli. Dessutom väntar ett besök till den stora Almashum-moskén som byggdes under samma period. Därefter fortsätter du förbi det färgglada kinesiska templet Vihara Gunung Timor, varefter en cirka 3 timmars bilresa mot Bukit Lawang, en liten turistort i utkanten av Gunung Leuser nationalpark, tar vid. Det är den bästa utgångspunkten för att se de stora orangutangerna. Dessutom är parken en av de största nationalparkerna i världen med över 800 000 hektar ren regnskog och hem till ett stort antal däggdjur, tigrar, orangutanger, gibbonapor, elefanter och noshörningar. På vägen görs ett stopp vid en av de många oljepalmsplantagerna och lokala marknaderna. Vid ankomsten till Bukit Lawang finns det tid för avkoppling medan du njuter av utsikten från ditt rum.

Dag 4-5: Orangutanger och vandring i djungeln

Efter frukosten börjar vandringen in i Gunung Leuser nationalpark. Cirka sex timmars vandring väntar dig denna dag och därpå följande dag. Terrängen är kuperad så pulsen kommer att stiga. Under vandringen finns goda möjligheter att se apor i det fria och har du riktigt tur kanske en vild orangutang korsar din väg. Längs vägen berättar guiden om regnskogens flora och fauna. Du sover på två olika platser och båda ställena har enkla sovplatser bestående av bivacker av bambustänger och grenar. Båda dessa djungelcamper är mycket enkelt utrustade med bara det nödvändigaste. Guiderna kommer att tillreda lokal mat och på kvällen kan du spela kort eller sitta runt lägerelden och prata med de andra deltagarna.

Dag 6: Vandring i djungeln - Tubing till Bukit Lawang

På morgonen kommer du att väckas av det magiska ljudet från djuren i djungeln. Efter frukost väntar en vandring i cirka 3-4 timmar i parken, där du får uppleva mer av djungelns spännande djurliv. Vandringen slutar vid floden och där tar tubingen vid. Du kommer att flyta längs floden ned mot Bukit Lawang i ett stort bildäck i cirka 20 minuter. Det är ett roligt och avslappnat sätt att uppleva naturen på. Resten av dagen står till eget förfogande. ([F])

Dag 7: Bukit Lawang - Berastagi

Idag väntar en längre bilresa på grusväg till Berastagi. Där besöks den lokala marknaden innan du körs till ditt hotell. Staden erbjuder vacker utsikt över bergslandskapet. Berastagi är en vacker bergsstad som ligger mellan två aktiva vulkaner Sinabung (2 414 möh) och Sibayak (2 172 möh). Det största lokala stamfolket är Batak Karo. ([F])

Dag 8: Vandring på Sibayak-vulkanen - Sipiso piso-vattenfallet -Toba-sjön - Samosir

Denna 2 172 meter höga vulkan ligger nära Berastagi. Det är en av de lättare vulkanerna att bestiga i Indonesien och den kan bestigas av alla i normal fysisk form. Vi startar från Jaranguda som ligger bara 3 km från staden. Det är bra att börja tidigt, eftersom den bästa utsikten är direkt efter soluppgången. Du hämtas tidigt och körs till startplatsen. Vandringen till toppen tar cirka 1 timme. Första delen går genom ett grönskande skogsområde och ofta kan du höra apornas vrål under denna del av turen. Därefter går rutten genom ett bergslandskap. När du kommer till toppen kan du skymta svavel och bubblor som kommer upp från vulkanen. På toppen väntar en fantastisk utsikt och det kommer att finnas tid till att njuta av omgivningarna. På vägen tillbaka vandrar du mot Raja Berneh, där det finns tid att bada i de varma poolerna. Sedan går resan tillbaka till ditt hotell och frukost innan rundresan fortsätter mot Tobasjön. Denna krater är bland de djupaste och största i världen. På vägen gör du ett stopp i Dokan, en av de små Batak Karo-byarna där du kan se deras traditionella långhus på nära håll. Du gör också ett stopp vid Sipiso piso-vattenfallet, som med en höjd av 120 meter forsar ner i den norra delen av Toba-sjön. Du besöker det vackra träpalatset (Rumah Boloen) som byggdes av den tidigare kungen Batak Simalungun i Pematang Purba. Det finns fantastiska utsiktsplatser och särskilt i Simarjarunjung kan du se en stor del av den magnifika Toba-sjön. På eftermiddagen kommer du till Parapat, som ligger precis nere vid sjön. Härifrån väntar en båtresa (på cirka 45 min.) till ön Samosir, som är en vulkanisk ö mitt i Tobasjön. (Denna ö är ungefär lika stor som Singapore). Du övernattar i den lilla staden Tuktuk, på östra sidan av ön Samosir. Din chaufför stannar i Parapat och följer inte med till Samosir. ([F])

Dag 9-10: Upplevelser på egen hand på ön Samosir

Det är en stor upplevelse att utforska ön på egen hand. Det finns många bra vandringsleder och det är underbart att bada i det klara vattnet i Toba-sjön. Du kan också se flera traditionella Batak-byar på ön. I en av dessa byar, Tomok, kan du se några gamla, men ändå mycket vackert dekorerade sarkofager. I byn Ambarita finns gamla byggnader och stadens mycket speciella domstol där all inredning är tillverkad av sten från det lokala stenbrottet. I Simanindo kan du fortfarande uppleva Batak Toba- folkdansen utförd av ortsbor. Hela ön kännetecknas av den välkomnande och gästfria lokalbefolkningen som bidrar till att en oförglömlig upplevelse på Sumatra. ([F]))


Dag 11: Ön Samosir - Medan - Bali - Canggu

Tidigt på morgonen korsar du Toba-sjön med båt för att komma tillbaka till Parapat. Härifrån avgår transporten till flygplatsen i Medan, en resa på cirka 4-5 timmar. På vägen passerar du Pematang Siantar och Tebingtinggi samt många lokala plantager som odlar framförallt oljepalmer, gummiträd och kakaoträd. Du flyger från Kualanamus flygplats (Medan) till Denpasar flygplats på Bali med ett kort stopp i Jakarta under vägen. Härifrån körs du till din surfskola i Canggu där resten av dagen tillbringas på egen hand. (Surfskolan startar alltid på lördagar) ([F])

Dag 12: Canggu - Red Island (Java)

Dagen börjar med en surflektion på Balis sydkust. Därefter hämtas du från surfskolan i Canggu för fortsatt resa mot nordvästra Bali. Härifrån åker du med båt till Java och vidare till Red Island där surfskolan ligger omgiven av orörda stränder och regnskog. Du ankommer sent på eftermiddagen. ([F],[L],[M])

Dag 13 - 15: Surfskola på Red Island och strandhäng

Nästa dag går i surfingens tecken och med hjälp av de lokala surfinstruktörerna har du en god chans att lära dig det från grunden. Campen på Red Island ligger i en avskild vik omgiven av berg. Stranden vid surfcampen är otroligt vacker och en idealisk plats att koppla av på mellan surflektionerna. Du har också möjlighet att göra en utflykt till Alas Purwo nationalpark som är känd för sitt varierande djurliv och stora bestånd av hjortar. Du har också goda möjligheter att följa med på båtresor på egen hand och göra en storlagen vandring till Kawah Ijen-vulkanen. Red Island bildar tillsammans med Bali en perfekt miljö för surfing i fantastiska och exotiska omgivningar. ([F],[L],[M])

Dag 16: Red Island (Java) - Canggu

Det kommer att finnas tid för surfing på morgonen innan avresan till Bali. Du anländer strax före middagstid till Canggus surfskola. ([F],[L],[M])

Dag 17: Canggu - Denpasar flygplats

Efter frukost finns lite ledig tid innan du måste checka ut. Surfskolan kan hjälpa till med transport till flygplatsen eller till någon annan indonesisk destination. Hemresan är flexibel, vilket innebär att du kan förlänga din resa för att få uppleva mer av Bali och Indonesien på egen hand efter programmets slut. ([F])

Dag 18: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
En natt på budgethotell i Medan
Två nätter på budgethotell i Bukit Lawang
Två nätter i enkelt tält/bivack i djungeln vid Bukit Lawang
En natt på budgethotell i Berastagi
Tre nätter på lokalt pensionat på ön Samosir
Två nätter i delad sovsal på surfcamp i Canggu
Fyra nätter i delad sovsal på surfcamp på Red Island
F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 22 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Sumatra // Bali - Skandinavien (inklusive bagage)
  • 15 nätter på hotell/hostel
  • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 8 495:-
Java overland

Java Overland

Denna tur bjuder på vackra tempel, däribland det intressanta Borobudur-templet, en tur till Bromo-vulkanen till häst och vacker natur.

Reslängd: 5 dagar
FRÅN: 5 295:-
Komodo backpacker

Komodo för backpackern

Är du en backpacker som längtar efter äventyr? Då är kanske en femdagars båttur från Lombok till Komodo och tillbaka något för dig!

Reslängd: Fem dagar
Komodo Rinca

Expedition: Komodo/Rinca

Många ser mötet med komodovaranerna som höjdpunkten på resan. Med det sagt bidrar mycket annat till att göra upplevelsen minnesvärd, inte minst livet ombord på båten, öns fantastiska natur och det vilda djurlivet.

Reslängd: Tre dagar
FRÅN: 995:-
Vulkan Batur

Vulkanen Batur

Upplev den aktiva vulkanen Batur på nära håll och beundra den fantastiska utsikten från kraterkanten.

Reslängd: 1 dag
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: