16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 28 450:-
Se fram emot ett stort och varierat äventyr som bjuder på hela tre länder med allt från djungel och vilt djurliv till storstadsliv och avkoppling på en paradisisk ö. Singapore kommer att imponera med sin arkitektur, höga byggnader, spännande sevärdheter och kulturella stadsdelar som Chinatown och Little India, medan ön Sumatra i Indonesien kommer att fascinera med sin djupa djungel och rika djurliv. Här kan du bland annat ha turen att stöta på vilda orangutanger – en helt unik upplevelse som garanterat kommer att lagras i minnesbanken för alltid. På Sumatra kommer du att vandra genom djungeln under flera dagar, vilket ger dig goda möjligheter att komma i nära kontakt med djurlivet. Efter några spännande dagar i djungeln, som kännetecknas av hög aktivitetsnivå, kan du se fram emot att koppla av på Perhentian Islands i Malaysia. Denna ögrupp är bland Malaysias bästa. Här kan du njuta av synen av kritvita sandstränder och azurblått hav som ackompanjeras av ljudet av vågornas kluckande och vajande palmer. Hitta din plats i solen, ta en snorkel- eller dyktur i havet, paddla ut med en kajak eller ge dig ut på ännu en vandring i djungeln. Perhentian Islands är den perfekta platsen att avrunda din resa på.
Vi ger dig här ett av våra bästa förslag på en komplett sammansatt resa som passar bra för både backpackers och familjer. Förutom noga utvalda och sammansatta destinationer och upplevelser, får du övernattningar på bekväma budgethotell och i autentiska djungelcamps under resan. Dessutom ingår alla flyg samt många transfer, utflykter och måltider i resans pris. Har du andra önskemål för din resa ska vara, till exempel gällande övernattningar, antal dagar på varje plats eller kanske önskemål om ett stopp i Kuala Lumpur, rekommenderar vi att du pratar med din reserådgivare om detta. Denna resa kan skräddarsys för att matcha just dina resedrömmar och din budget.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Singapore här
Läs mer om Singapore här.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Indonesien här
Läs mer om Indonesien här.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Bästa reseperiod

Indonesien, Singapore och Malaysia har två årstider: regnperioden från november till mars och torrperioden från april/maj till oktober. De flesta resenärer föredrar torrperioden, då vädret är mest stabilt, även om du fortfarande bör räkna med en regnskur då och då.

Resan är bäst under torrperioden från maj till oktober och urvalet av öppna hotell på Perhentian Islands är mycket begränsat under regnperioden från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag är det avfärd från Skandinavien. Du har en längre resa framför dig och kommer att tillbringa natten på ett flygplan på väg mot Singapore.
Dag 2: Ankomst till Singapore
Du anländer till Singapore och tar dig på egen hand från flygplatsen till ditt hotell, som är bra beläget i stadens centrum. Resten av dagen har du till att återhämta dig efter den långa resan och se dig omkring i den spännande storstaden som du just har anlänt till.
Dag 3–4: Upptäck Singapore
Singapore är en intressant storstad och ö-stat som består av hela 63 öar. Du har de kommande två dagarna på egen hand, så att du har gott om tid till att ta del av det bästa av staden. Du kan till exempel ta en promenad i Gardens by the Bay, som bjuder på grönområden och ikoniska jätteträd som lyses upp på ett vackert sätt på kvällstid. Nära Gardens by the Bay hittar du den världsberömda Marina Bay Sands som har en takpool med en fantastisk utsikt över staden. Föredrar du en dag på stranden kan du överväga en utflykt till Sentosa. I Singapore kan du dessutom ägna dagen åt shopping längs de många mysiga gatorna och i köpcentren. Du kan även besöka Chinatown eller Little India, som får dig att känna det som om du faktiskt har färdats till Kina och Indien. I båda stadsdelarna serveras läckra, lokala rätter inspirerade av de båda länderna.
Dag 5: Avresa till Sumatra i Indonesien
Indonesien kallar. Din resa fortsätter med flyg från Singapore till Medan, som ligger på ön Sumatra. Efter ankomst möts du av din chaufför som kör dig till din eco-lodge i Bukit Lawang, där du kan använda resten av dagen till att koppla av eller utforska de nya omgivningarna. Sumatra är en av Indonesiens största öar och den sjätte största ön i världen. Ön kännetecknas av sina vilda landskap och vackra natur. Här hittar du otaliga vulkaner samt stora mängder djup djungel och öde sandstränder. Den här scenen kompletteras av en intressant blandning av folkgrupper. Här kan du träffa allt från det vänliga Batak-folket och Nias-stammen till kinesiska och muslimska samhällen. De kommande dagarna ska du upptäcka allt det vackra och spännande som ön har att bjuda på.
Dag 6–7: Djungelvandring och möjlighet att se orangutanger
Efter frukost börjar din trekking-upplevelse i Gunung Leuser National Park. Du kan se fram emot två dagar som var och en bjuder på cirka sex till sju timmars vandring genom regnskogen i kuperat terräng, som kan få pulsen att stiga. Håll ögon och öron öppna dessa dagar. Under din vandring finns möjlighet att bland annat se apor, flygande ekorrar, påfåglar och inte minst vilda orangutanger, vilka ön är en av få platser i världen som huserar. Din lokala guide berättar under tiden om regnskogens fauna och flora. Under de kommande två dagarna övernattar du i två olika läger. Båda övernattningsplatserna består av ett enkelt vindskydd tillverkat av bambupinnar och grenar. Dessa läger erbjuder endast det mest basala. Guiderna kommer att laga lokal mat, och kvällen kan användas till att spela kort eller sitta runt lägerelden och prata med de övriga deltagarna i gruppen. (F,L,M)
Dag 8: Avslutning av vandringen och flodupplevelser i regnskogen
Du börjar dagen med frukost i ditt djungelläger, varefter du avverkar den sista biten av din vandring i regnskogen. Totalt erbjuder dagen tre till fyra timmars vandring. Du avslutar vandringen vid en flod där du kan se fram emot en rolig badring-upplevelse. I stora gummiringar kommer du att flyta längs floden i cirka 45 minuter och njuta av djungeln på ett annorlunda och givande sätt. Därifrån transporteras du till ditt hotell nära flygplatsen i Medan, så att du är redo att resa vidare nästa dag. (F,L)
Dag 9: Res vidare till Malaysia
Nya äventyr väntar och det har blivit dags att ta farväl av Indonesien. Från flygplatsen i Medan flyger du till Kota Bharu i Malaysia. Härifrån är det ordnat transfer för dig via både land och vatten till den underbara ögruppen Perhentian, där du ska bo på en resort på ön Perhentian Besar. De kommande dagarna tillbringar under vajande palmer medan du njuter av ljudet från kluckande vågor som rullar in över vackra sandstränderna. Se fram emot att avsluta din resa med stil och massor av avkoppling i härliga omgivningar. (F)
Dag 10–14: Fritid och avkoppling på Perhentian Islands
Perhentian Islands är några av Malaysias vackraste öar. Sandstränderna är kritvita, havsvattnet har den perfekta, azurblå färgen och regnskogen pryder landskapet. De kommande dagarna kan du använda precis som du vill, då inget särskilt är inlagt i programmet. Du bor på Perhentian Besar som är den största av öarna, men du kan också passa på att besöka de mindre öarna, till exempel Perhentian Kecil som är en populär destination bland backpackers. Dessutom kan du ägna tiden åt att snorkla eller dyka i det kristallklara vattnet som inhyser massor av vackra korallrev, medan en kajaktur också är en fantastisk upplevelse i det här området. Du kan även ge dig ut på djungelvandring och ha turen att stöta på apor och de enorma varanödlorna. Inte minst kan du tillbringa tiden med att slappna av under palmerna till ljudet av vågorna. (F)
Dag 15: Hemresa från Kota Bharu
Din resa närmar sig sitt slut. Idag är det ordnat transfer för dig tillbaka till flygplatsen i Kota Bharu, varifrån du börjar din resa mot Skandinavien. Förhoppningsvis reser du hem med väskan full av stora upplevelser. (F)
Dag 16: Ankomst till Skandinavien
Denna dag anländer du hem igen. Ankomsttidpunkten beror på vilket bolag du flyger med.

Övernattningar

3 övernattningar på ST Signature Tanjong Pagar i Singapore
1 övernattning på Eco Lodge Bukit Lawang i Bukit Lawang
2 övernattningar i enkelt tält/vindskydd i djungeln vid Bukit Lawang
1 övernattning på hotellet Horison Sky Kualanamu i Medan
6 övernattningar på Tuna Bay Resort på Perhentian Island

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Det är också möjligt att byta ut 3-dagars trekkingturen med övernattningar i Bukit Lawang och istället göra dagsutflykter i djungeln med guide. Kontakta din reserådgivare för att hitta det alternativ som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna aktivitet kan påbörjas varje dag.

maj - oktober

Packlista

 • Handduk och badkläder
 • Bra skor
 • Bra sandaler
 • Kläder för både varma och kalla temperaturer
 • Regnponcho kan ev. köpas lokalt
 • Eventuell egen snorklingsutrustning

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Singapore / Singapore - Medan // Medan - Kota Bharu / Kota Bharu - Skandinavien t/r, inkl. bagage
 • Transfer och färjebiljetter enligt program
 • Måltider enligt program
 • Övernattningar enligt program
 • 3-dagars djungeltrekking på Sumatra inkl. lokalguide med begränsade engelskkunskaper samt campingutrustning och måltider
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som ej omnämns i programmet
 • Dricks till guiderna. I Indonesien är det god sed att ge dricks
 • Dryck
 • Turistskatt i Indonesien, cirka 150 000 IDR / person
 • Marine Park Conservation-avgift på Perhentian
 • Turistskatt på övernattningar i Malaysia, cirka 10 MYR / rum och natt

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Indonesien

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Servicecenter Indonesien

Indonesien

Här på servicecentret på Bali kan du få massor med information och inspiration kring din resa.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: