5 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 18 450:-
Island bjuder på massor av äventyrsupplevelser och vi har försökt samla de läckraste i en och samma resa. Du har Reykjavik som bas under resan där du kan njuta av stadens många fantastiska restauranger, mysiga caféer och coola nattliv. Från Reykjavik har du tre unika dagsutflykter inkluderat: Golden Cirkel och snorkling i Silfra Fissure, 4WD och vulkantrekking i Thorsmork Valley samt valsafari.
Det är naturligtvis möjligt att förlänga resan och lägga till upplevelser och äventyr som islandshästridning, paraglidning, glaciärtrekking, snöscooter och helikopterutflykter.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Island här
Läs mer om Island här.

Bästa reseperiod

Det går utmärkt att resa till Island året runt. Tack vare golfströmmen har Island ett tempererat havsklimat med svala somrar och relativt milda vintrar. På sommaren är medeltemperaturen
12-20 ° C. Under denna period är dagarna långa och i juni och juli går solen aldrig ner. Under vinterperioden är medeltemperaturen -1 ° C och här är det möjligt att uppleva norrskenet som dansar på natthimlen.

Vädret på Island är mycket ombytligt och du bör vara beredd på oväntade väderförhållanden. Våra rekommendationer bygger på hur klimatet har varit under tidigare år.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Island
Avresa från Skandinavien mot Reykjavik dit du ankommer samma dag. Väl framme tar du bussen från Keflavik och flygplatsen till Reykjavik där ditt hostel ligger centralt och nära till det mesta. Du befinner dig i en av Europas hetaste städer med ett rikt kulturliv, bra restauranger och ett aktivt nattliv. Besök den läckra Hallgrimskirkja som dominerar stadsbilden och ger besökare en slående vacker utsikt från sitt kyrktorn, samt operahuset Harpan precis nere vattnet, vars design är inspirerad av Islands basaltstensformationer. Det är lätt att utforska staden och dess sevärdheter till fots eller med cykel.
Dag 2: Golden Circle och snorkling i Silfra Fissure
Avresa på morgonen till tre av Islands största sevärdheter: Thingvellir National Park, Gullfoss och Geysir. Dissa tre ”must-sees” kallas generellt för Golden Circle. Första stoppet är vi Thingvellir National Park där du får möjlighet att snorkla i det kalla och kristallklara vattnet mellan kontinentalplattorna. Medan du flyter mellan Europa och Nordamerika har du en sikt på 100 meter. Från Thingvellir går färden till Islands vackraste vattenfall; Gullfoss. Här kan du vandra till olika utsiktsplatser och njuta av den imponerande naturen. Sista anhalten är vid Geysir, ett geometriskt område med varma källor, bubblande lera och kraftfulla gejsrar.
Dag 3: Knölvalar, vikvalar och delfiner
Du möter upp med din lokalguide vid hamnen i Reykjavik. Efter en säkerhetsgenomgång lämnar så båten kajen för att spana efter havets jättar. Under perioden april till oktober kan man se upp till 20 olika valarter i farvattnet utanför Islands kust, bland annat knölval, och vikval. Man kan också se delfiner. Fartyget har tre olika observationsdäck utomhus och en lounge inomhus. Resten av dagen kan du på egen hand utforska staden museer och gallerier. Du kan också boka till ett besök till Blå Lagunen som ligger strax utanför staden. Njut av att bada i det varma, turkosblåa vattnet där de karga lavaklipporna utgör en vacker och kontrasterande fond åt den spektakulära lagunen.
Dag 4: Vulkantrekking och 4WD i Thorsmork Valley
Du hämtas på ditt hostel tidig morgon av din trekkingguide som följer med dig och resten av gruppen under hela vandringen. Från Reykjavik åker ni 4WD till Thorsmork Valley. På vägen gör ni ett stopp vid Islands mest ikoniska vattenfall; Seljalandsfoss. Sista sträckan går på grusvägar, över floder genom dalar omgivna av glaciärer och vulkaner. Vandringen utgår från Basar till Fimmvorouhalsvulkanen, en aktiv vulkan som hade sitt senaste utbrott 2010. Rutten är utmanande och ca 20 kilometer lång. Din guide kommer under vandringen berätta om naturen och de ofattbara krafter som format landskapet. Det blir flera stopp på vägen och det ingår en packad lunch som avnjuts i det fria. Efter ca 6-8 timmars vandring återvänder du till Basar och körs tillbaka till Reykjavik. (L)
Dag 5: Avresa från Keflavik
I dag går så resan tillbaka till Skandinavien. Du åker själv ut till flygplatsen i där flyget går tillbaka till Skandinavien.

Övernattningar

Fyra nätter på hotel i Reykjavik.
Du kan självklart ändra typ av boende till hotell, B&B etc.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

Alla utflykter i programmet görs i mindre grupper. Man kan mot en avgift boka samtliga utflykter som privata utflykter.

april - oktober

Packlista

  • Kläder för väder
  • Regnkappa eller poncho
  • Badkläder & handduk
  • Minst ett par stadiga skor
  • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: