14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 11 450:-
Res som backpacker runt Island med bil. Du börjar med två nätter i Reykjavik och kan sedan styra kursen som det passar dig för de nästkommande två veckorna. På Island hittar du en uppsjö av kultur-, natur- och äventyrsupplevelser.

Boendemöjligheterna är många längs vägen runt Island – kanske slå läger och campa i tält eller boka övernattningar på vandrarhem och mysiga B & B. För inspiration eller råd kring rutter, övernattningar och utflykter ring oss så hjälper vi dig.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Island här
Läs mer om Island här.

Bästa reseperiod

Det går utmärkt att resa till Island året runt. Tack vare golfströmmen har Island ett tempererat havsklimat med svala somrar och relativt milda vintrar. På sommaren är medeltemperaturen
12-20 ° C. Under denna period är dagarna långa och i juni och juli går solen aldrig ner. Under vinterperioden är medeltemperaturen -1 ° C och här är det möjligt att uppleva norrskenet som dansar på natthimlen.

Vädret på Island är mycket ombytligt och du bör vara beredd på oväntade väderförhållanden. Våra rekommendationer bygger på hur klimatet har varit under tidigare år.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Island
Dags för avresa från din regionala flygplats i Skandinavien till Island med ankomst samma dag. Vid ankomst till flygplatsen hämtar du din hyrbil och kör till ditt vandrarhem i centrala Reykjavik. Här har du två dagar på egen hand.
Dag 2: Reykjavik på egen hand
Du befinner dig i en av Europas hetaste städer med ett rikt kulturliv, bra restauranger och ett aktivt nattliv. Besök den läckra Hallgrimskirkja som dominerar stadsbilden och ger besökare en slående vacker utsikt från sitt kyrktorn, samt operahuset Harpan precis nere vattnet, vars design är inspirerad av Islands basaltstensformationer. Det är lätt att utforska staden och dess sevärdheter till fots eller med cykel.
Dag 3-13: Road trip på egen hand
Idag börjar din resa runt Island på allvar när du lämnar huvudstaden bakom dig och beger sig ut på vägarna. Du har din hyrbil under hela perioden så det finns gott om möjligheter till att uppleva landets varierande landskap och mångsidiga kultur. Island erbjuder en mängd fantastiska upplevelser att prova – rid islandshäst, dyk eller snorkla mellan de två kontinentalplattorna, utforska glaciärgrottor, åk på valskådningstur, njut av ett dopp i Blå Lagunen eller någon av de andra otaliga varma källorna runt ön, kör snöskoter (beroende på säsong) eller njut av att vandra i Islands vilda natur. Här kan du läsa mer om Islands sju regioner, som var och en erbjuder unika sevärdheter och storslagna naturupplevelser: Reykjanes: Halvön är ett geotermiskt vidunder, som du kan uppleva in på bara huden under ett besök till Blå Lagunen. I området finns även massor av fyrar, stora lavafält och Keflavík International Airport. Östra Island: På Östra Island hittar du allt från imponerande fjordar till inbjudande fiskebyar, bördiga dalar, praktfulla berg och Europas största glaciär Vatnajökul. Södra Island: Regionen erbjuder en otroligt varierad natur med glaciärer, gejsrar, vattenfall, vulkaner, lavastränder och mycket mer. Området är ett måste för att verkligen få uppleva kontrasterna i Islands extrema natur. Det är också här du tydligt kan se gränsen mellan de euroasiatiska och nordamerikanska tektoniska plattorna. Centrala höglandet: Här återfinns en otämjd blandning av steniga öknar, vulkaner, dalar, varma källor, robusta bergstoppar och istäcken. Det är möjligt att resa längs med bergsvägarna Kjölur och Sprengisandur under sommarperioden, till fots eller med 4wd. Norra Island: I denna region finns ståtliga berg, fjordar, våtmarker och pittoreska byar. Norra Island är hem till landets näst största stad, Akureyri, som ligger vid Islands största fjord Eyjafjörður. Universitetsstaden Akureyri är rik på kultur och historia och har ett charmigt centrum med trähus från 1800-talet. Västra Island: Här kan man hittar exempel på allt det som Island har att erbjuda – från slumrande vulkaner, majestätiska vattenfall, fjordar, dalar, kratrar och glaciärer, till ett rikt djurliv. Västfjordarna: I denna isolerade del av Island blir man överväldigad av den råa naturen och orörda vildmarken. Här finns ett imponerande djurliv med massor av sjöfåglar och fjällrävar. I de branta bergen kan du utforska små fiskebyar.
Dag 14: Avresa från Keflavik
Hyrbilen återlämnas på flygplatsen, varefter resan avslutas med ett flyg till din regionala flygplats i Skandinavien. Du anländer tillbaka hem samma dag.

Övernattningar

Två nätter på hostel i Reykjavik.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

april - oktober

Packlista

 • Körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: