8 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 18 950:-
Upplev Nordatlantens sago-ö med egen hyrbil. Vi har boka övernattningar och inkluderat en valsafari så du får del av alla Islands höjdpunkter. Att köra själv på Island är ett rent nöje tack vare bra vägar och tydlig skyltning runt på det välfungerande vägnätet med massor av utsiktsplatser och möjligheter till både kortare och längre vandringar på vägen. Se enorma lavafält, vackra fjordar. Europas största glaciär, charmiga små byar, brusande vattenfall, världens äldsta aktiva gejser, hoppande knölvalar och mycket mer.

Vill du kan du självklart förlänga resan med fler stopp och ytterligare övernattningar. I just detta förslag har vi inkluderat enklare hotell men du väljer själv om du vill bo på lodger, boutiquehotell, B&B eller vandrarhem.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Island här
Läs mer om Island här.

Bästa reseperiod

Det går utmärkt att resa till Island året runt. Tack vare golfströmmen har Island ett tempererat havsklimat med svala somrar och relativt milda vintrar. På sommaren är medeltemperaturen
12-20 ° C. Under denna period är dagarna långa och i juni och juli går solen aldrig ner. Under vinterperioden är medeltemperaturen -1 ° C och här är det möjligt att uppleva norrskenet som dansar på natthimlen.

Vädret på Island är mycket ombytligt och du bör vara beredd på oväntade väderförhållanden. Våra rekommendationer bygger på hur klimatet har varit under tidigare år.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Island (92 km)
Avresa från Skandinavien mot Island och ankomst samma dag. Efter du har landat hämtar du upp din hyrbil och kör till ditt hotell i staden Hveragerdi på Reykjanes-halvön. Området är ett geotermiskt vidunder och det är bland annat här du kan simma i Blå Lagunen. I området finns mängder av fyrtorn, enorma lavamarker och en karg och vacker kustlinje.
Dag 2: Från Hveragerdi via Thingvellir, Gullfoss och Geysir till Vik (310 km)
I dag väntar några helt fantastiska upplevelser i form av Islands tre största sevärdheter; Thingvellir National Park, Gullfoss och Geysir. Dessa tre går under namnet Golden Circle. Första stoppet är Thingvellir National Park där man kan se klyftan mellan kontinentalplattorna. Det är också här världens äldsta parlament grundades år 930. Från Thingvellir går färden vidare till Islands vackraste vattenfall, Gullfoss. Härifrån kan man vandra till olika utsiktsplatser och njuta av den majestätiska naturen. Sista stoppen för dagen är Geysir, ett geotermiskt område med varma källor, bubblande lera och kraftfulla gejsrar. Från Geysir kör du sedan längs sydkusten via vattenfallen Skogafoss och Seljalandsfoss till den pittoreska kuststaden Vik, känd för sina lavastränder och glaciären Myrdalsjokull. (F)
Dag 3: Från Vik via Vatnajökul och Jokulsarlon till Höfn (270 km)
Från Vik går färden över Mýrdalssandur-slätten och karga lavamarker till Skaftafell. Här kan du snöra på dig vandringskängorna och gå på upptäcktsfärd i Europas största nationalpark Vatnajökul. Det finns många utsiktsplatser med vidunderlig utsikt över den vackra glaciärlagunen Jökulsárlón. Här flyter isbergen i lagunen med glaciären Vatnajökull i bakgrunden. Du kan boka till en båtutflykt i lagunen som tar dig helt nära de enorma isbergen. Från Jökulsárlón kör du till ditt hotell i Höfn, staden som är mer känd som Europas hummerhuvudstad. (F)
Dag 4: Från Höfn via Djupivogur och Reydarfjordur till Egilsstadir (300 km)
Idag väntar dig en scenisk biltur utmed Islands östkust med höga berg, långa fjordar och små fiskesamhällen. Du kan också göra en dagstur till Borgarfjarðarhöfn, där man mellan maj och augusti kan få se lunnefåglar. Du övernattar i staden Egilsstadir. (F)
Dag 5: Från Egilsstadir via Dettifoss & valsafari i Húsavík till Myvatn (310 km)
Från kusten går så färden västerut genom höglandets ökenlandskap. Stanna vid det mäktiga vattenfallet Dettifoss där det också finns många bra vandringsleder. Från Dettifoss åker du sedan till halvön Tjörnes och den charmiga fiskebyn Húsavík. Här har du en 3-timmars valsafari bokad på eftermiddagen. Under båtfärden i Skjálfandibugten kan man med lite tur se knölval, vikval, spckhuggare, delfiner och ibland även blåval. Från Húsavík går resan vidare till Myvatn där du övernattar. (F)
Dag 6: Från Myvatn till Akureyri (93 km)
Njut av dagen här i Myvatn, ett område som skapades av ett enormt vulkanutbrott för ca 2300 år sedan. Här finns grottor och håligheter, en del fyllda av varmt badvatten, den grunda sjön Myvatn, geotermiska fält, konformade vulkaner och mycket mer. När du har sett dig mätt på det Myvatn har att erbjuda sätter du kurs mot Akureyri, Islands näst största stad. (F)
Dag 7: Från Akureyri till Reykjavik (380 km)
I dag går färden till Reykjavik. Du kan köra via Holtavörðurheiði-passet samt stanna till vid Islands största varma källa Deildartunguhver och det vackra vattenfallet Hraunfossar. Vid ankomst till Reykjvavik åker du till ditt hotell som ligger centralt inne i staden. Härifrån har du gångavstånd till de flesta av Reykjaviks sevärdheter. Du befinner dig i en av Europas hetaste städer med ett rikt kulturliv, bra restauranger och ett aktivt nattliv. Besök den läckra Hallgrimskirkja som dominerar stadsbilden och ger besökare en slående vacker utsikt från sitt kyrktorn, samt operahuset Harpan precis nere vattnet, vars design är inspirerad av Islands basaltstensformationer. Det är lätt att utforska staden och dess sevärdheter till fots eller med cykel. (F)
Dag 8: Avresa från Keflavik (52 km)
Du kör ut till flygplatsen där du lämnar tillbaka hyrbilen och flyger sedan tillbaka till Skandinavien. (F)

Övernattningar

En natt i Hveragerdi på hotell
En natt i Vik på lodge
En natt i Hofn på hotell
En natt i Egilsstadir på hotell
En natt i Myvatn på hotell
En natt i Akureyri på hotell
En natt i Reykjavik på hotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst mellan april och oktober.

april - oktober

Packlista

 • Körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Keflavik t/r
 • Hotell, utflykter och måltider enligt program
 • 8 dagars bilhyra inklusive självriskreducering och fria mil
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: